Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 93/2020
  • Kapitola:
  • Valné zhromaždenia
  • Podanie:
  • Valné zhromaždenia
  • Deň vydania:
  • 18.5.2020
  • Značka:
  • V000014
Predstavenstvo
spoločnosti:
Obchodné meno: KBC Asset Management, NV
Sídlo: Havenlaan 2, 1080 Brusel
IČO: 0469.444.267
Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu:
Oddiel:
Vložka:
zvoláva: mimoriadne valné zhromaždenie
ktoré sa bude konať
dňa: 04. 06. 2020
o : 9:30
na adrese
Obchodné meno: KBC Asset Management, NV
Sídlo: Havenlaan 2, 1080 Brusel
Program rokovanie valného zhromaždenia:

Comfort

Podfond fondu FLEXIBLE

Verejný otvorený zahraničný podielový fond, ktorý spĺňa podmienky Smernice

Európskeho parlamentu a Rady 2009/65/ES PKIPCP

 

Podielnici podfondu Comfort (ďalej len „Podfond“) verejného otvoreného zahraničného podielového fondu s premenlivým základným imaním podľa belgického práva, ktorý spĺňa podmienky Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2009/65/ES Flexible (ďalej len „Fond“), a je spravovaný správcovskou spoločnosťou KBC Asset Management NV (ďalej len „Správcovská spoločnosť“) sú týmto pozvaní, aby sa zúčastnili Mimoriadneho valného zhromaždenia Podfondu, ktoré sa bude konať 4. júna 2020 o 09:30 hod. v obchodnom sídle Správcovskej spoločnosti Fondu, aby prerokovali a rozhodli o nižšie uvedenom programe a navrhovaných uzneseniach:

 

POZVÁNKA NA MIMORIADNE VALNÉ ZHROMAŽDENIE

 

1. Schválenie správy Správnej rady Správcovskej spoločnosti (ďalej len „Predstavenstvo“), výkazu majetku a záväzkov z 10. marca 2020 a správy audítora
 
Návrh 1: Schválenie správy Predstavenstva, výkazu majetku a záväzkov z 10. marca 2020 a správy audítora.
 

2. Rozpustenie a likvidácia Podfondu
 
Predstavenstvo konštatuje, že výška aktív spravovaných Podfondom klesla, čím sa významne znížila možnosť spravovať tieto aktíva  nákladovo najefektívnejším spôsobom. To má nepriaznivý vplyv na  dosiahnutie čo najlepších výsledkov, ktoré je hlavným cieľom založenia podniku kolektívneho investovania.
 
Okrem toho nedávna zmena belgickej legislatívy komplikuje efektívne spravovanie investičného portfólia Podfondu, ktorý bude zrušený, pokiaľ je súčasťou podielového fondu (ktorý nemá právnu subjektivitu) a nie investičnej spoločnosti (ktorá má právnu subjektivitu). V dôsledku vyššie uvedenej zmeny legislatívy musí Podfond od 1. januára 2018 platiť 30 % zrážkovú daň z dosiahnutých kapitálových výnosov z investícií do investičných spoločností, ktoré investujú najmenej 10 % svojich aktív do dlhových cenných papierov. Po zaplatení uvedenej zrážkovej dane klesne čistá hodnota aktív Podfondu. Investori však nemôžu vedieť, kedy Podfond dosiahne kapitálové výnosy, a teda musí zaplatiť zrážkovú daň a následne dôjde k poklesu. Predstavenstvo sa domnieva, že tieto podmienky nie sú v záujme investorov.
 
Ďalej Predstavenstvo vo svojej analýze o uplatnení článku 157 §1 Kráľovského dekrétu z 12. novembra 2012 týkajúceho sa podnikov kolektívneho investovania, ktoré spĺňajú podmienky Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2009/65/ES skonštatovalo, že pre podielnikov Podfondu existuje alternatívna možnosť investovania. Podielnici budú mať možnosť bezplatne, s výnimkou prípadných daní, využiť túto alternatívnu investičnú možnosť  vo výške vyplatenej likvidačnej hodnoty, a to počas zákonnej lehoty jedného mesiaca po vyplatení likvidačného zostatku.
 
Podielnikom Podfondu Predstavenstvo navrhuje, aby bezplatne, s výnimkou prípadných daní, upísali akcie fondu „KBC ExpertEase Defensive Balanced“ verejnej investičnej spoločnosti s variabilným kapitálom podľa belgického práva, ktorá spĺňa podmienky Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2009/65/ES, „Horizon“.
 
Fond Horizon KBC ExpertEase Defensive Balanced ponúka alternatívu pre všetkých podielnikov Podfondu, ktorého sa týka rozpustenie a likvidácia. Podielnici, ktorí si zvolia bezplatne, s výnimkou prípadných daní, prejsť na navrhovanú alternatívu, môžu dosiahnuť potenciálne vyššie  výnosy z nasledujúcich dôvodov;

  • spravované aktíva v navrhovanej alternatíve sú dostatočne vysoké, čo umožňuje optimálnu investičnú politiku fondu, ako aj efektívnejšie spravovanie nákladov, a;
  • všetky aktíva investičnej spoločnosti (Horizon), ktorej súčasťou je aj fond KBC ExpertEase Defensive Balanced, sú vyššie ako aktíva fondu Flexible, v dôsledku čoho je možné aj efektívnejšie spravovanie prevádzkových nákladov na úrovni investičnej spoločnosti, čo bude v konečnom dôsledku menej zaťažovať individuálnych akcionárov;
  • KBC ExpertEase Defensive Balanced je súčasťou investičnej spoločnosti, a nie podielového fondu, preto na neho nemá vplyv nepriaznivá zmena legislatívy, ako bolo uvedené vyššie v dôvodoch návrhu na rozpustenie a likvidáciu Podfondu . V dôsledku toho nemôže vzniknúť ani negatívny vplyv na čistú hodnotu aktív.

 

Rovnako ako v prípade Podfondu, pre ktorý navrhuje Predstavenstvo rozpustenie a likvidáciu, cieľom fondu KBC ExpertEase Defensive Balanced je poskytnúť čo najvyšší zisk prostredníctvom priameho alebo nepriameho investovania do obchodovateľných cenných papierov. To sa odráža v úsilí o kapitálové výnosy a príjmy.

Predstavenstvo konštatuje, že obidva fondy sú určené pre vyváženého investora, čo naznačuje, že tento fond investuje pomerne viac do dlhopisov a krátkodobých cenných papierov než do akcií. Navyše majú obidva fondy stredné úverové riziko, keďže dlhopisová zložka investuje prevažne – nie však výhradne – do dlhopisov s ratingom investičného stupňa, v dôsledku čoho hrozí väčšie riziko, že emitent nebude schopný plniť svoje záväzky, než keby investoval len do dlhopisov s ratingom investičného stupňa. Ak majú investori pochybnosti o úverovej bonite emitentov dlhopisov, môže hodnota dlhopisov klesnúť.

Okrem toho Predstavenstvo konštatuje, že referenčnou menou oboch fondov je euro.

Predstavenstvo však berie na vedomie určité rozdiely medzi zrušeným Podfondom a navrhovanou alternatívou:

Flexible Comfort

Horizon KBC ExpertEase Defensive Balanced

Podfond je súčasťou podielového fondu.

 

 

Podfond investuje podľa investičnej stratégie určenej akciovou spoločnosťou KBC Asset Management NV. To znamená:

  • minimálne 60 % aktív je investovaných do nástrojov peňažného trhu, hotovosti, vkladov a fondov peňažného trhu, a;
  • maximálne 40 % aktív v rovnakom pomere do akcií a dlhopisov.

 

Trhové riziko je nízke. To znamená, že existuje nízke riziko, že poklesne celý trh triedy aktív, čo by mohlo ovplyvniť cenu a hodnotu aktív v portfóliu.

 

 

Kurzové alebo menové riziko je nízke. To znamená, že existuje nízke riziko, že hodnotu investície by mohli ovplyvniť fluktuácie výmenného kurzu. 

 

 

Riziko návratnosti je nízke.

 

Inflačné riziko je nízke.

 

 

Poplatok za správu predstavuje 1,20 %.

Prevádzkové náklady predstavujú 1,86 %.

Podfond je súčasťou investičnej spoločnosti s variabilným kapitálom.

 

Podfond investuje podľa investičnej stratégie akciovej spoločnosti KBC Asset Management NV. Diverzifikácia aktív predstavuje 30 % akciovej zložky a 70 % dlhopisovej zložky.

Akciová zložka môže tvoriť maximálne 45 % portfólia podfondu.

 

 

 

 

Trhové riziko je stredné. Dôvodom je, že výška tohto rizika odráža volatilitu akciovej zložky.

 

 

 

Kurzové alebo menové riziko je stredné. Je to preto, že podfond investuje do cenných papierov, denominovaných v iných menách než euro. To znamená, že existuje reálna šanca, že hodnotu investície by mohli ovplyvniť fluktuácie výmenného kurzu.

 

Riziko návratnosti je stredné. Výška tohto rizika odráža volatilitu akciovej zložky.

 

Inflačné riziko  je stredné. Dlhopisová zložka neposkytuje žiadnu ochranu voči nárastu inflácie.

 

Poplatok za správu predstavuje 1,51%.

Prevádzkové náklady predstavujú 2,03%.

 

 

Podľa článku 12, §3, druhého odseku belgického Zákona o PKIPCP bude na základe likvidácie posledného podfondu, čiže Podfondu Comfort podielového fondu Flexible, podielový fond likvidovaný podľa zákona.

Náklady na likvidáciu Podfondu budú priebežne účtované od 19. mája 2020.

Správa Predstavenstva, vyhotovená v súlade s článkom 2:71 §2, odsekom 1 Zákona o obchodných spoločnostiach a združeniach, je k dispozícii na požiadanie v sídle Spoločnosti a u poskytovateľov finančných služieb Podfondu v Bruseli 1080, Havenlaan 2. K tejto správe je priložená účtovná závierka so súhrnom aktív a pasív Podfondu k 10. marcu 2020, ako aj príslušná správa audítora.

 

Návrh 2: Schválenie rozpustenia a likvidácie Podfondu

 

3. Menovanie likvidátora

Návrh 3: Menovanie Jorisa De Vosa ako likvidátora.
 

4. Stanovenie právomocí a odmena pre likvidátora

Návrh 4: Likvidátorovi budú udelené právomoci v čo možno najväčšom rozsahu v súlade s článkami 186 a nasl. Zákona o obchodných spoločnostiach a združeniach. Odmena za výkon mandátu vymenovaného likvidátora predstavuje 2 750 EUR za Podfond.
 

5. Právomoci

Návrh 5: Udelenie všetkých právomocí a mandátov spoločnosti DLA Piper UK LLP (Brusel) s cieľom zrealizovať všetky potrebné kroky pre administráciu DPH a Obchodného registra na dokončenie likvidácie.
 
Poskytovateľmi finančných služieb Podfondu sú:

  • KBC Bank NV, Havenlaan 2, B-1080 Brusel
  • CBC Banque SA, Avenue Albert 1er 60, B-5000 Namur

 

V súlade s článkom 196, 4° Kráľovského dekrétu z 12. novembra 2012 týkajúceho sa podnikov kolektívneho investovania, ktoré spĺňajú podmienky Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2009/65/ES bude zverejňovanie čistej hodnoty aktív, ako aj vybavovanie žiadostí o zmenu podfondu a vyplácanie a nákup podielových listov pozastavené od 18. mája 2020.

Ak majú podielnici záujem, môžu kontaktovať poskytovateľov finančných služieb Podfondu, aby im boli v lehote 1 mesiaca od dátumu výplaty likvidačnej hodnoty podielových listov bezplatne, s výnimkou prípadných daní, upísané akcie fondu: Horizon KBC ExpertEase Defensive Balanced, a to od 26. júna 2020 do 26. júla 2020.

Možnosť upísania akcií fondu Horizon KBC ExpertEase Defensive Balanced bude ponúknutá každému podielnikovi Flexible Comfort vo výške likvidačnej hodnoty jeho podielových listov, v prípade potreby zvýšenej o takú sumu, aby účastník nezískal žiadne zlomkové akcie vo fonde Horizon KBC ExpertEase Defensive Balanced.

Podielnici, ktorí majú záujem zúčastniť sa Mimoriadneho valného zhromaždenia, sú povinní dodržiavať ustanovenia článku 14 stanov Spoločnosti. Držitelia zaknihovaných podielových listov Podfondu musia do 29. mája 2020 17:00 hod. formou obyčajného listu oznámiť Predstavenstvu Spoločnosti svoj úmysel zúčastniť sa Mimoriadneho valného zhromaždenia, ako aj počet cenných papierov, za ktoré sa plánujú hlasovania zúčastniť; rozhodujúci je dátum poštovej pečiatky na obálke.

Toto Mimoriadne valné zhromaždenie bude uznášania schopné bez ohľadu na podiel základného imania zastúpeného prítomnými akcionármi. Rozhodnutia je možné prijímať len väčšinou odovzdaných hlasov.

 

Správa rada Správcovskej spoločnosti

Rozhodujúci deň na uplatnenie práva účasti na valnom zhromaždení, ak spoločnosť vydala zaknihované akcie: 29. 05. 2020
Doplňujúce údaje pre akcionárov: