Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 70/2020
  • Kapitola:
  • Valné zhromaždenia
  • Podanie:
  • Valné zhromaždenia
  • Deň vydania:
  • 9.4.2020
  • Značka:
  • V000009
Predstavenstvo
spoločnosti:
Obchodné meno: Všeobecná úverová banka, a.s.; skrátený názov: VÚB, a.s.
Sídlo: Mlynské nivy 1, 829 90 Bratislava
IČO: 31 320 155
Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu: Okresný súd Bratislava I
Oddiel: Sa
Vložka: 341/B
zvoláva: riadne valné zhromaždenie
ktoré sa bude konať
dňa: 24. 04. 2020
o : 14.00
na adrese
Obchodné meno: Všeobecná úverová banka, a.s.; skrátený názov: VÚB, a.s.
Sídlo: Mlynské nivy 1, 829 90 Bratislava
Program rokovanie valného zhromaždenia:
  1. Otvorenie
  2. Voľba predsedu valného zhromaždenia, zapisovateľa, overovateľov zápisnice a osôb poverených sčítaním hlasov
  3. Schválenie individuálnej účtovnej závierky za rok 2019 zostavenej v súlade s Medzinárodnými štandardmi finančného výkazníctva v znení prijatom Európskou úniou a schválenie návrhu na rozdelenie zisku za rok 2019
  4. Schválenie konsolidovanej účtovnej závierky za rok 2019 zostavenej v súlade s Medzinárodnými štandardami finančného výkazníctva v znení prijatom Európskou úniou
  5. Schválenie konsolidovanej výročnej správy za rok 2019
  6. Schválenie externého audítora VÚB, a.s.
  7. Schválenie Politiky odmeňovania a stimulov spoločnosti VÚB, a.s.
  8. Schválenie významnej obchodnej transakcie VÚB, a.s.
  9. Personálne zmeny v Dozornej rade VÚB, a.s.
  10. Schválenie odmien členov Dozornej rady VÚB, a.s. za rok 2019
  11. Zmena Stanov VÚB, a.s.
  12. Záver
Rozhodujúci deň na uplatnenie práva účasti na valnom zhromaždení, ak spoločnosť vydala zaknihované akcie: 16. 04. 2020
Doplňujúce údaje pre akcionárov:

DÔLEŽITÉ UPOZORNENIE:

V súvislosti s nepriaznivým vývojom epidemiologickej situácie pri výskyte ochorenia COVID-19 sa Predstavenstvo VÚB, a.s. rozhodlo umožniť akcionárom využitie svojho hlasovacieho práva na RVZ prostredníctvom korešpondenčného hlasovania, ktoré bolo všetkým právnickým osobám umožnené podľa § 5 zákona č. 62/2020 Z.z. o niektorých mimoriadnych opatreniach v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19 a v justícii a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (ďalej len Lex Corona).

Zároveň, vzhľadom na vydané opatrenie Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky zo dňa 23. marca 2020, č. OLP/2731/2020, ktorým bolo od 24. marca 2020 až do odvolania zakázané organizovať a usporadúvať akékoľvek hromadné podujatia, a usmernenie Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky k výkladu § 5 Lex Corona adresované Slovenskej bankovej asociácii, Predstavenstvo VÚB, a.s. si dovoľuje akcionárov informovať, že sú povinní využiť výhradne formu účasti na RVZ prostredníctvom korešpondenčného hlasovania. Vzhľadom na vyššie uvedené opatrenia odôvodňujúce potrebu využitia len formy korešpondenčného hlasovania, osobná účasť akcionárov na RVZ nebude umožnená.

POUČENIE KU KOREŠPONDENČNÉMU HLASOVANIU:

Korešpondenčné hlasovanie sa vykonáva prostredníctvom hlasovacieho lístka, ktorý musí obsahovať náležitosti podľa § 190a ods. 3 ObchZ. Tlačivo hlasovacieho lístka tvorí prílohu tejto pozvánky. Hlasovací lístok musí byť vyplnený, podpísaný a doručený Spoločnosti v súlade s nižšie uvedenými pokynmi a pokynmi uvedenými priamo na poskytnutom tlačive hlasovacieho lístku, inak je neplatný.

 

  1. Pokyny k podpisovaniu hlasovacieho lístka a plnomocenstva:
     
    Pravosť podpisu akcionára (alebo splnomocnenca akcionára) na hlasovacom lístku musí byť úradne osvedčená. Pokiaľ by bol podpis akcionára alebo splnomocnenca na hlasovacom lístku úradne osvedčený mimo územia Slovenskej republiky alebo Českej republiky, musí byť vyššie overený alebo osvedčený tzv. apostillou (Apostille) v súlade s Haagskym dohovorom o zrušení požiadavky vyššieho overenia zahraničných verejných listín zo dňa 5. októbra 1961. Právnické osoby sú povinné predložiť originál, alebo overenú fotokópiu výpisu  z Obchodného registra SR alebo z iného relevantného registra, nie starší ako tri mesiace.
     
    Ak je hlasovací lístok podpísaný splnomocnencom akcionára, k poštovej zásielke obsahujúcej vyplnený a podpísaný hlasovací lístok je potrebné priložiť aj plnomocenstvo, pričom podpis akcionára na tomto plnomocenstve musí byť úradne osvedčený za rovnakých podmienok uvedených vyššie vo vzťahu k hlasovaciemu lístku. Za akcionára, ktorý je právnickou osobou, podpisuje plnomocenstvo osoba, ktorá je oprávnená konať v mene akcionára. Plnomocenstvo musí špecifikovať, na ktoré akcie sa vzťahuje. Ak má akcionár akcie Spoločnosti na viac ako na jednom účte cenných papierov, môže podľa § 190e ods. 2 ObchZ udeliť plnomocenstvo na zastupovanie na RVZ za príslušný účet cenných papierov jednotlivo (nie na všetky akcie Spoločnosti patriace akcionárovi súčasne), pričom plnomocenstvo na zastúpenie akcionára za príslušný účet cenných papierov musí dostatočne špecifikovať počet akcií a príslušný účet cenných papierov akcionára, na ktoré sa vzťahuje. Vzor tlačiva plnomocenstva na účasť na valnom zhromaždení je prílohou tejto pozvánky a je zverejnený na internetovej stránke VÚB banky www.vub.sk v časti „Informácie pre akcionárov“.
     
  2. Pokyny k doručeniu hlasovacieho lístka Spoločnosti:
     
    Podľa § 190b ObchZ, poštová zásielka obsahujúca vyplnený a podpísaný hlasovací lístok musí byť doručená Spoločnosti do vlastných rúk (s doručenkou) na adresu: K rukám: Mgr. Michaela Haviarová, Všeobecná úverová banka, a.s., Mlynské nivy 1, 829 90 Bratislava, Slovenská republika, a to tak, aby bola Spoločnosti doručená najneskôr v deň bezprostredne predchádzajúci dňu konania RVZ, t. j. najneskôr 23. apríla 2020. Akcionár je povinný vyznačiť na obálke poštovej zásielky jasne a viditeľne skutočnosť, že obsahuje hlasovací lístok.
     
  3. Informácia k sčítaniu hlasov obdržaných prostredníctvom korešpondenčného hlasovania
     
    Poštovú zásielku s hlasovacím lístkom môže otvoriť len osoba poverená sčítaním hlasov za prítomnosti jedného povereného overovateľa zápisnice RVZ, a to len na rokovaní RVZ bezprostredne pred hlasovaním o prvom bode programu RVZ. Po riadnom zvolení orgánov RVZ v sčítavaní hlasov pokračujú riadne zvolené osoby poverené sčítaním hlasov za prítomnosti riadne zvolených overovateľov zápisnice. Hlasovacie lístky sú prílohou zápisnice z konania RVZ.
     
    Ak boli Spoločnosti po sebe doručené poštové zásielky s hlasovacími lístkami obsahujúcimi hlasovanie toho istého akcionára k tomu istému bodu programu alebo návrhu uznesenia RVZ, pre určenie výsledku hlasovania valného zhromaždenia je rozhodujúci ten hlasovací lístok, ktorý je podľa uvedeného dátumu a času vyhotovený najneskôr.
     
    Ďalšie podstatné informácie:
     
    Rozhodujúcim dňom podľa § 156a ObchZ a § 52 ods. 2 zákona č. 483/2001 Z.z. o bankách v znení neskorších predpisov, na uplatnenie práva účasti na RVZ a ďalších práv akcionára na RVZ je 16. apríl 2020.
     
    V súvislosti s konaním valného zhromaždenia budú spracovávané osobné údaje fyzických osôb, ktoré sa môžu zúčastniť valného zhromaždenia ako akcionári alebo ich zástupcovia, podrobnosti o spracovaní osobných údajov sú dostupné na internetovej stránke VÚB banky www.vub.sk v časti „Informácie pre akcionárov“ a bezplatne na pobočkách VÚB, a.s.
     
    K 3. bodu programu: Návrh na rozdelenie zisku za rok 2019 je nasledovný: Dividendy akcionárom v sume 0 EUR; Prídel do nerozdeleného zisku vo výške 114 087 731,24 EUR; Zisk za rok 2019 vo výške 114 087 731,24 EUR.
     
    K 3., 4. a 5. bodu programu: Výkaz o finančnej situácii a Výkaz ziskov a strát a ostatných súčastí komplexného výsledku, ktoré sú súčasťou účtovných závierok za rok 2019 a ktorých schválenie je na programe RVZ, už boli akcionárom doručené spolu s pôvodnou pozvánkou zo dňa 26. februára 2020 poslanej na pôvodný termín RVZ, pričom nedošlo k žiadnej zmene v týchto dokumentoch. Účtovné závierky za rok 2019 v plnom rozsahu a konsolidovaná výročná správa za rok 2019 budú pre akcionárov k dispozícii v sídle Spoločnosti v pracovných dňoch v čase od 9.00 hod. do 15.00 hod. od 14. apríla 2020 do 24. apríla 2020 a budú zverejnené 10 dní pred konaním RVZ na internetovej stránke VÚB banky www.vub.sk v časti „Informácie pre akcionárov“ v súlade s § 184a ods. 2 primerane v spojení s § 182 ods. 1 písm. b) ObchZ.
     
    Upozornenie k 9. bodu programu: Akcionár má právo vyžiadať si zoznam osôb navrhnutých za členov Dozornej rady Spoločnosti, prípadne ich zaslanie na ním uvedenú adresu na svoje náklady a nebezpečenstvo. Meno osoby navrhnutej za člena Dozornej rady VÚB, a.s. bude poskytnuté na nahliadnutie v sídle Spoločnosti v pracovných dňoch v čase od 9.00 hod. do 15.00 hod. od 14. apríla 2020 do 24. apríla 2020. Zároveň bude zverejnené na internetovej stránke VÚB banky www.vub.sk v časti „Informácie pre akcionárov“ v súlade s § 184a ods. 2 primerane v spojení s § 182 ods. 1 písm. b) ObchZ.
     
    K 11. bodu programu: Podstata navrhovaných zmien Stanov VÚB, a.s. spočíva v doplnení ustanovení Stanov VÚB, a.s. týkajúcich sa pôsobnosti valného zhromaždenia a dozornej rady, z dôvodu ich zosúladenia s platným znením ObchZ a zosúladením niektorých článkov Stanov VÚB, a.s. s navrhovaným znením Politiky odmeňovania a stimulov spoločnosti VÚB, .a.s. Akcionár má právo vyžiadať si kópiu návrhu zmien Stanov VÚB, a.s., prípadne ich zaslanie na ním uvedenú adresu na svoje náklady a nebezpečenstvo. Návrh zmien Stanov VÚB, a.s. bude poskytnutý na nahliadnutie v sídle Spoločnosti v pracovných dňoch v čase od 9.00 hod. do 15.00 hod. od 14. apríla 2020 do 24. apríla 2020. Zároveň budú zverejnené na internetovej stránke VÚB banky www.vub.sk v časti „Informácie pre akcionárov“.
     
    Poučenia podľa § 184a ods. 1 a ods. 2 ObchZ:
     
    (1) Akcionár má právo zúčastniť sa na valnom zhromaždení a hlasovať na ňom prostredníctvom korešpondenčného hlasovania.
     
    (2) Poučenie o právach akcionára podľa § 180 ods. 1 a § 181 ods. 1 ObchZ a dokumenty a údaje podľa § 184a ods. 1 a 2 ObchZ, vrátane úplného znenia dokumentov a návrhov prípadných uznesení valného zhromaždenia, ktoré sa budú prerokúvať v rámci určeného programu rokovania valného zhromaždenia, budú pre akcionárov k dispozícii v sídle Spoločnosti v pracovných dňoch od 14. apríla 2020 do 24. apríla 2020 v čase od 9.00 hod. do 15.00 hod. a zverejnené najmenej 10 dní pred konaním RVZ na internetovej stránke VÚB banky www.vub.sk v časti „Informácie pre akcionárov“ v súlade s § 184a ods. 2 primerane v spojení s § 182 ods. 1 písm. b) ObchZ.
     
     
    V Bratislave, dňa 9. apríla 2020

 

Všeobecná úverová banka, a.s., Mlynské nivy 1, 829 90 Bratislava

 

Riadne valné zhromaždenie akcionárov

konané dňa 24. apríla 2020

 

HLASOVACÍ LÍSTOK

 

A. Identifikácia akcionára v zozname akcionárov:

 

*Meno a priezvisko / Názov:               ........................................................................................

 

*Rodné číslo / IČO:                             ........................................................................................

 

*Bydlisko / Sídlo podnikania:              ........................................................................................

 

Akcie:

 

Druh:                                                   kmeňové

Forma:                                                akcie na meno

Podoba:                                              zaknihované

ISIN:                                                    SK1110001437

Menovitá hodnota:                            33,20 EUR na akciu

 

*Počet akcií:                                        .......................................                                                                     

 

*Počet hlasov:                                    .......................................

 

 

B. Identifikácia splnomocnenca akcionára

 

(POZNÁMKA - Túto časť vyplňte, ak hlasovací lístok podpisuje splnomocnenec akcionára)

 

Meno a priezvisko / Názov:                 ........................................................................................

 

Rodné číslo / IČO:                               ........................................................................................

 

Bydlisko / Sídlo podnikania:               ........................................................................................

 

 

C. Program riadneho valného zhromaždenia:

 

  1. Otvorenie
  2. Voľba predsedu valného zhromaždenia, zapisovateľa, overovateľov zápisnice a osôb poverených sčítaním hlasov
  3. Schválenie individuálnej účtovnej závierky za rok 2019 zostavenej v súlade s Medzinárodnými štandardmi finančného výkazníctva v znení prijatom Európskou úniou a schválenie návrhu na rozdelenie zisku za rok 2019
  4. Schválenie konsolidovanej účtovnej závierky za rok 2019 zostavenej v súlade s Medzinárodnými štandardami finančného výkazníctva v znení prijatom Európskou úniou
  5. Schválenie konsolidovanej výročnej správy za rok 2019
  6. Schválenie externého audítora VÚB, a.s.
  7. Schválenie Politiky odmeňovania a stimulov spoločnosti VÚB, a.s.
  8. Schválenie významných obchodných transakcií VÚB, a.s.
  9. Personálne zmeny v Dozornej rade VÚB, a.s.
  10. Schválenie odmien členov Dozornej rady VÚB, a.s. za rok 2019
  11. Zmena Stanov VÚB, a.s.
  12. Záver

D. Hlasovanie o návrhoch uznesení Riadneho valného zhromaždenia VÚB, a.s.:

 

(POZNÁMKA – Pri každom návrhu uznesenia prosím označte krížikom jednu z možností ÁNO, NIE alebo ZDRŽAL SA)

 

Uznesenie č. 1

 

"Riadne valné zhromaždenie akcionárov VÚB, a.s. zo dňa 24. apríla 2020 sa hlasovaním

 

uznieslo, že

 

zvolí svojho predsedu, zapisovateľa, overovateľov a osoby poverené sčítaním hlasov nasledovne:

 

Predseda riadneho valného zhromaždenia:        Mgr. Martin Magál, LL.M., Allen & Overy Bratislava, s.r.o.

                                                Zapisovateľ:        Mgr. Michaela Haviarová

                               Overovatelia zápisnice:        Peter Magala, Ing. Elena Kohútiková, PhD.

               Osoby poverené sčítaním hlasov:       Juraj Baluch, Júlia Raticová, Lucia Heveryová."

 

 

ÁNO                                                            NIE                                                  ZDRŽAL SA

 

 

Uznesenie č. 2

 

"Riadne valné zhromaždenie akcionárov VÚB, a.s. zo dňa 24. apríla 2020 sa hlasovaním

 

uznieslo, že

 

A.   s c h v a ľ u j e

 

Individuálnu účtovnú závierku VÚB, a.s. za rok 2019 zostavenú v súlade s Medzinárodnými štandardami finančného výkazníctva v znení prijatom Európskou úniou tak, ako bola predložená Predstavenstvom VÚB, a.s. a

 

B.    r o z h o d u j e

 

o rozdelení zisku VÚB, a.s. za rok 2019 v celkovej výške 114.087.731,24 Eur podľa predloženého návrhu takto:

 

Dividendy akcionárom v čiastke .................................................................   0 EUR

Prídel do nerozdeleného zisku v čiastke .............................   114.087.731,24 EUR."

 

 

ÁNO                                                            NIE                                                  ZDRŽAL SA

 

 

Uznesenie č. 3

 

"Riadne valné zhromaždenie akcionárov VÚB, a.s. zo dňa 24. apríla 2020 sa hlasovaním

 

uznieslo, že

 

schvaľuje Konsolidovanú účtovnú závierku VÚB, a.s. za rok 2019 zostavenú v súlade s Medzinárodnými štandardmi finančného výkazníctva v znení prijatom Európskou úniou tak, ako bola predložená Predstavenstvom VÚB, a.s."

 

ÁNO                                                            NIE                                                  ZDRŽAL SA

Uznesenie č. 4

 

"Riadne valné zhromaždenie akcionárov VÚB, a.s. zo dňa 24. apríla 2020 sa hlasovaním

 

uznieslo, že

 

schvaľuje Konsolidovanú Výročnú správu VÚB, a.s. za rok 2019 a  Správu predstavenstva o podnikateľskej činnosti spoločnosti a o stave jej majetku za rok 2019 ako jej súčasť tak, ako bola predložená Predstavenstvom VÚB, a.s."

 

ÁNO                                                            NIE                                                  ZDRŽAL SA

 

 

Uznesenie č. 5

 

"Riadne valné zhromaždenie akcionárov VÚB, a.s. zo dňa 24. apríla 2020 sa hlasovaním

 

uznieslo, že

 

1)         schvaľuje spoločnosť KPMG Slovensko spol. s r.o., so sídlom Dvořákovo nábrežie 10, 811 02 Bratislava, IČO: 31 348 238, zapísanú v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sro, vložka č.: 4864/B, za externého audítora VÚB, a.s. na rok 2020;

 

2)         schvaľuje spoločnosť Ernst & Young Slovakia spol. s r.o., so sídlom Žižkova 9, 811 02 Bratislava, IČO: 35 840 463, zapísanú v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sro, vložka č.: 27004/B, za externého audítora VÚB, a.s. na rok 2021."

 

ÁNO                                                            NIE                                                 ZDRŽAL SA

 

 

Uznesenie č. 6

 

Riadne valné zhromaždenie akcionárov VÚB, a.s. zo dňa 24. apríla 2020 sa uznieslo, že schvaľuje Politiku odmeňovania a stimulov spoločnosti VÚB, a.s. tak, ako bola predložená Predstavenstvom VÚB, a.s.

 

ÁNO                                                            NIE                                                 ZDRŽAL SA

Uznesenie č. 7

 

"Riadne valné zhromaždenie akcionárov VÚB, a.s. zo dňa 24. apríla 2020 sa hlasovaním

 

uznieslo, že

 

schvaľuje emisiu zaknihovaných investičných certifikátov na doručiteľa (ďalej len Transakcia) podľa § 4a zákona č. 566/2001 Z.z. o cenných papieroch a investičných službách, v znení neskorších predpisov, a článku 52 nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 575/2013 z 26. júna 2013 o prudenciálnych požiadavkách na úverové inštitúcie a investičné spoločnosti, v platnom znení, vrátane príslušných implementačných predpisov (ďalej len Nariadenie CRR), ktoré budú upísané spoločnosťou Intesa Sanpaolo S.p.A., s nasledovnými parametrami:

 

a)         celkový objem emisie do 200 miliónov EUR;

b)         menovitá hodnota každého investičného certifikátu vo výške najmenej 100.000 EUR;

c)         výnos pozostávajúci zo základnej 5-ročnej mid-swap sadzby a marže, podliehajúci prehodnoteniu (tzv. reset) po 5 rokoch, stanovený spôsobom porovnateľným s podobnými nástrojmi vydanými porovnateľnými úverovými inštitúciami v obdobných transakciách, a v každom prípade s ohľadom na trhové podmienky prevládajúce v daný deň ocenenia resp. deň zobchodovania;

d)         platba výnosu môže byť kedykoľvek zrušená spoločnosťou VÚB, a.s. a bude zrušená v iných prípadoch stanovených v Nariadení CRR a pri spúšťacej udalosti stanovenej v emisných podmienkach;

e)         bez určenia dátumu splatnosti;

f)          individuálna a konsolidovaná kapitálová pozícia spoločnosti VÚB, a.s. bude použitá ako podkladové aktívum pre investičné certifikáty;

g)         ustanovenia o znížení menovitej hodnoty v súlade s Nariadením CRR;

h)         obmedzenia splatenia, spätného odkúpenia alebo iných foriem zrušenia v súlade s Nariadením CRR;

i)          účel Transakcie je posilnenie regulatórneho kapitálu (vlastných zdrojov financovania) spoločnosti VÚB, a.s. a jej schopnosti absorbovať straty."

 

ÁNO                                                            NIE                                                  ZDRŽAL SA

 

 

Uznesenie č. 8

 

"Riadne valné zhromaždenie akcionárov VÚB, a.s. zo dňa 24. apríla 2020 sa hlasovaním

 

uznieslo, že

 

A.         b e r i e  n a  v e d o m i e

 

            vzdanie sa funkcie člena Dozornej rady VÚB, a.s., Paolo Sarcinelli, narodeného 29. novembra 1968, trvale bytom Via dell´Orso 7/A, 20121 Miláno, Talianska republika; deň zániku funkcie je 24. apríl 2020;

 

B.         v o l í

 

            do funkcie člena Dozornej rady VÚB, a.s., Luca Leoncini Bartoli, narodeného dňa 19. júla 1964, trvale bytom Via G. Sirtori 23, 20129 Milan,Talianska republika; deň vzniku funkcie je:

 

            a)         25. apríl 2020, alebo

            b)         deň, kedy bol na voľbu Luca Leoncini Bartoli udelený súhlas príslušného orgánu dohľadu,

 

podľa toho, ktorý z uvedených dní nastane neskôr.

 

C.         u r č u j e počet členov Dozornej rady VÚB, a.s., na sedem členov.“

 

 

ÁNO                                                            NIE                                                  ZDRŽAL SA

 

Uznesenie č. 9

 

"Riadne valné zhromaždenie akcionárov VÚB, a.s. zo dňa 24. apríla 2020 sa hlasovaním

 

uznieslo, že

 

schvaľuje výšky odmien členov Dozornej rady spoločnosti Všeobecná úverová banka, a.s. za rok 2019 tak, ako boli predložené Predstavenstvom VÚB, a.s."

 

 

ÁNO                                                            NIE                                                  ZDRŽAL SA

 

Uznesenie č. 10

 

"Riadne valné zhromaždenie akcionárov VÚB, a.s. zo dňa 24. apríla 2020 sa hlasovaním

 

uznieslo, že

 

mení doterajšie znenie Stanov spoločnosti Všeobecná úverová banka, a.s. podľa návrhu predloženého Predstavenstvom VÚB, a.s. a schvaľuje nové úplné znenie Stanov  VÚB, a.s., tak ako bolo predložené Predstavenstvom VÚB, a.s."

 

 

ÁNO                                                            NIE                                                  ZDRŽAL SA

 

 

 

*V ............................. dňa ..................... o ...... hod. a ...... min.                         

 

(vyplniť miesto, dátum a čas)

 

 

 

 

**............................................................... (vlastnoručný podpis)

 

*Meno a priezvisko/obchodné meno: ..............................................................

 

*Funkcia (len právnická osoba): ......................................................................

 

 

*POLIA OZNAČENÉ HVIEZDIČKOU MUSIA BYŤ VYPLNENÉ

 

**NEZABUDNITE, PROSÍM, ÚRADNE OSVEDČIŤ VÁŠ PODPIS

 

Pokiaľ by bol podpis akcionára na korešpondenčnom hlasovacom lístku úradne osvedčený mimo územia Slovenskej republiky alebo Českej republiky, musí byť vyššie overený alebo osvedčený tzv. apostillou (Apostille) v súlade s Haagskym dohovorom o zrušení požiadavky vyššieho overenia zahraničných verejných listín zo dňa 5. októbra 1961. Právnické osoby sú povinné predložiť originál, alebo overenú fotokópiu výpisu  z Obchodného registra SR alebo z iného relevantného registra, nie starší ako tri mesiace.