Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 62/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 30.3.2020
  • Značka:
  • K027740
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Europe mark, s. r. o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Grösslingova 45, 811 09 Bratislava
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 36739332
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Mgr. Peter Podolský
Sídlo správcu: Stachanovská 52, 82105 Bratislava
Kotakt na správcu : peterpodolsky@hotmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 37K/23/2019-S1230
Spisová značka súdneho spisu : 37K/23/2019
Druh podania : Zápisnica zo zasadnutia veriteľského výboru

Zápisnica zo zasadnutia veriteľského výboru úpadcu: Europe mark, s.r.o.

Mgr. Peter Podolský správca úpadcu spoločnosti Europe mark, s. r. o.

správca zapísaný v zozname správcov MS pod zn. S1230

Stachanovská 52 821 05 Bratislava

V Bratislave, dňa 20.03.2020

Vec: Uloženie záväzného pokynu pri speňažovaní majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu

Vážený správca,

Uznesením Okresného súdu Bratislava I zo dňa 27.09.2019, ktoré bolo uverejnené v Obchodnom vestníku SR 196/2019 dňa 10.10.2019, ste bol ustanovený za správcu dlžníka: Europe mark, s. r. o., so sídlom Grösslingova 45, 811 09 Bratislava, IČO: 36 739 332 (ďalej len „Úpadca“).

Dňa 20.01.2020 bol v súlade so Zákonom č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii ustanovený veriteľský výbor v konkurznej veci

Úpadcu v zložení:

OBLIGO, s.r.o. – predseda veriteľského výboru

Mgr. Braňo Prieložný – člen

Arisan, s.r.o. – člen

(ďalej len ako „Veriteľský výbor“).

Dňa 09.03.2020 v súlade s ust. §84 ZKR ste nás, ako veriteľský výbor v konkurznej veci Úpadcu, požiadal o uloženie záväzného pokynu ako postupovať pri speňažovaní majetku Úpadcu tvoriaceho všeobecnú podstatu. Na základe Vášho listu zo dňa 09.03.2020 Vám oznamujeme, že Veriteľský výbor rozhodol nasledovne.

Veriteľský výbor ukladá správcovi Úpadcu postupovať pri speňažovaní majetku Úpadcu tvoriaceho všeobecnú podstatu nasledovne:

Predaj majetku vo verejnom ponukovom konaní, v ktorom sa majetok tvoriaci všeobecnú podstatu bude speňažovať v jednom samostatnom súbore majetku:

a) súbor pohľadávok, ktorý budú tvoriť všetky neuhradené peňažné pohľadávky zapísané v súpise majetku všeobecnej podstaty.

V prvom kole verejného ponukového konania sa predaj vyššie uvedeného súboru majetku uskutoční za najvyššiu ponúknutú cenu, minimálne však za cenu rovnajúcu sa súpisovej hodnote. V druhom kole sa predaj vyššie uvedeného súboru majetku uskutoční za najvyššiu ponúknutú cenu, minimálne však za cenu rovnajúcu sa 50 % súpisovej hodnoty. V treťom kole verejného ponukového konania sa predaj vyššie uvedeného súboru majetku uskutoční za najvyššiu ponúknutú cenu, minimálne však za cenu rovnajúcu sa 25% súpisovej hodnoty. V štvrtom kole verejného ponukového konania sa predaj vyššie uvedeného súboru majetku uskutoční za najvyššiu ponúknutú cenu.

Správcovi sa vyhradzuje právo odmietnuť všetky ponuky, pokiaľ ponúkaná kúpna cena bude zrejme neprimerane nízka v porovnaní so súpisovou hodnotou majetku.

Oznam o verejnom ponukovom konaní správca zverejní v Obchodnom vestníku, v ktorom uvedie:

- označenie súboru majetku ponúkaného na predaj

- termín a miesto na predkladanie ponúk

- spôsob oboznámenia sa s podmienkami verejného ponukového konania

- termín a miesto otvárania obálok s ponukami

- lehotu na vyhodnotenie ponúk.

Ďalšie podrobnosti týkajúce sa účasti vo verejnom ponukovom konaní, vrátane obsahových náležitostí ponuky, stanoví správca v podmienkach verejného ponukového konania, ktoré si záujemcovia môžu vyžiadať u správcu za poplatok 200,- eur.

Víťazom verejného ponukového konania sa stane ten účastník, ktorý splní podmienky verejného ponukového konania a súčasne bude správcom vyhodnotený ako víťaz.

Víťaznú ponuku vyhodnotí správca do 30 dní od otvorenia obálok, a to najmä podľa týchto kritérií:

- ponúknutá kúpna cena

- rozsah kupovaného majetku.

Správca môže s víťazom verejného ponukového konania uzavrieť kúpnu zmluvu až po úplnom uhradení ponúkanej kúpnej ceny. Pri splnení všetkých vyššie uvedených podmienok môže správca odplatne previesť majetok patriaci do všeobecnej podstaty úpadcu aj na osoby uvedené v §83 ods.1 písm. e) ZKR.

Tento záväzný pokyn sa vzťahuje aj na prípadné novoobjavené pohľadávky, ktoré správca zaradí do súpisu všeobecnej podstaty po udelení tohto záväzného pokynu.

Odôvodnenie: Tento spôsob speňažovania majetku by mal zabezpečiť, aby nezostali nespeňažené inak ťažko predajné časti majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu, ako napríklad ťažko speňažiteľné nebonitné pohľadávky Pri tomto spôsobe speňažovania majetku teda existuje reálny predpoklad, že speňažovanie sa nebude zbytočne predlžovať, čo by v konečnom dôsledku malo zabezpečiť hospodárnosť celého procesu speňažovania.

S úctou                                                 

predseda Veriteľského výboru: OBLIGO, s.r.o.Ing. Juraj Šujanský, konateľ

člen Veriteľského výboru: Mgr. Braňo Prieložný

člen Veriteľského výboru: Arisan, s.r.o. Ing. Ján Dudáš, konateľ