Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 61/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 27.3.2020
  • Značka:
  • K027414
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Ibolya Poórová
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Budovateľská 22/1413, 94501 Komárno
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 5.3.1966
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Jozef Majorán
Sídlo správcu: Ľudovíta Štúra 3, 93401 Levice
Kotakt na správcu : Tel.: +421 905 328 946, office@majoran.sk
Spisová značka správcovského spisu : 28OdK/6/2019 S423
Spisová značka súdneho spisu : 28OdK/6/2019
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Vyhodnotenie ponukového konania na prevod pohľadávok v druhom kole

Verejná ponuka na prevod pohľadávok – tretie kolo

Správca konkurznej podstaty úpadcu  zverejnil  v obchodnom vestníku dňa 10.4.2019, č. OV 71/2019, č. zverejnenia K030374 súpis majetku patriaceho do všeobecnej podstaty nasledovne  :

Názov

Súpisová hodnota [EUR]

Právny dôvod vzniku pohľadávky

Dlžník

Poznámka

Peňažná pohľadávka voči fyzickej osobe z titulu ručenia, uznaná na základe Dohody o uznaní dlhu zo dňa 19.12.2014.

5048,94

Pohľadávka vznikla z titulu Zmluvy o úvere č. 3644962712, ktorú si dlžníčka vzala ako výpomoc dlžiacej fyzickej osobe od Poštovej banka, a.s..

Iveta N.

Najskôr dlžná fyzická osoba platila splátky, neskôr prestala a úver zostal len na dlžníčke. Dlžníčka kontaktovala dlžnú fyzickú osobu, avšak táto sa neozvala a ani nedvíha tel.Dlžná fyzická osoba býva v Komárne na neznámej adrese.   

Peňažná pohľadávka voči fyzickej osobe z titulu ručenia, uznaná na základe Dohody o uznaní dlhu zo dňa 19.12.2014.

2574,72

Pohľadávka vznikla z titulu Zmluvy o úvere č. 0188274612, ktorú si dlžníčka vzala ako výpomoc dlžiacej fyzickej osobe od Poštovej banka, a.s..

Iveta N.

Najskôr dlžná fyzická osoba platila splátky, neskôr prestala a úver zostal len na dlžníčke. Dlžníčka kontaktovala dlžnú fyzickú osobu, avšak táto sa neozvala a ani nedvíha tel.Dlžná fyzická osoba býva v Komárne na neznámej adrese.

Správca dňa 13.3.2020 v OV č. 51/2020, č. zverejnenia K023278 vykonal verejnú ponuku na prevod vyššie popísaných pohľadávok v druhom kole. 

V stanovenej lehote 10 dní od zverejnenia ponuky, ktorá uplynula dňa 23.3.2020 nebola doručená ani jedna ponuka.

Správca teda toto kolo ponukového konania vyhodnocuje ako neúspešné a pristupuje k vyhláseniu ďalšieho kola.

Tretie kolo

Podľa § 167q ZKR - Speňaženie pohľadávok a iných majetkových hodnôt

(1) Ak súčasťou konkurznej podstaty sú pohľadávky dlžníka, správca sa ich pokúsi vymôcť; žaloby o ich zaplatenie na súde alebo na inom príslušnom orgáne však nepodáva. Ak sa to správcovi nepodarí ani do šiestich mesiacov od vyhlásenia konkurzu, pohľadávky speňaží postúpením ako hnuteľné veci. Dojednaniami, ktoré zakazujú alebo obmedzujú postúpenie pohľadávky, správca nie je viazaný. Tieto obmedzenia postúpením pohľadávky zanikajú.

Podľa § 167p ZKR - Speňaženie hnuteľných vecí

1) Hnuteľné veci podliehajúce konkurzu správca speňaží ako jeden alebo viac súborov majetku v ponukovom konaní. Na tento účel správca zverejní v Obchodnom vestníku súbor majetku, ktorý ponúka na predaj a lehotu na predkladanie ponúk, ktorá nesmie byť kratšia ako desať kalendárnych dní od zverejnenia ponuky v Obchodnom vestníku. Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť nadobúdateľ na svoje náklady.

(2) Ak sa hnuteľné veci podliehajúce konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestávajú podliehať konkurzu. Ak o takýto súbor hnuteľných vecí prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ho prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku. Ak viacerí veritelia prihlásenej pohľadávky ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť veriteľ na svoje náklady

Podmienky ponukového konania.

  • Ponuka sa zasiela do 10 dní odo dňa zverejnenia tejto ponuky na odpredaj v Obchodnom vestníku.
  • Za prvý deň lehoty sa počíta deň, ktorý nasleduje po dni zverejnenia toho ktorého kola ponukového konania v Obchodnom vestníku a posledný deň ponuky je desiaty deň vrátane. Ak padne posledný deň lehoty na deň pracovného pokoja alebo deň pracovného voľna, posledným dňom je nasledujúci pracovný deň (vrátane).
  • Na ponuku doručenú po uplynutí lehoty sa prihliada tak, že sa započíta ako ponuka uplatnená v ďalšom kole ponukového konania, pokiaľ ďalšie kolo bude vyhlásené. 
  • Ponuku musí záujemca zaslať písomne na adresu správcu : JUDr. Jozef Majorán, konkurzný správca, Ľudovíta Štúra 3, 934 01 Levice.
  • V ponuke musí byť uvedená identifikácia záujemcu tak, že u fyzickej osoby musí byť uvedené meno a priezvisko, bydlisko a dátum narodenia a u fyzickej osoby, ktorá prejaví záujem o odkúpenie ako podnikateľ obchodné meno, miesto podnikania, IČO a u právnickej osoby obchodné meno, sídlo a IČO. Správca odporúča v ponuke uviesť operatívny kontakt – telefónne číslo a aj mailový kontakt.
  • Ponuka musí obsahovať presné vymedzenie pohľadávky tak, aby nebolo možné zameniť si úmysel záujemcu vyjadrený v písomnej ponuke.
  • Pri každej pohľadávke je záujemca povinný uviesť cenovú ponuku, za akú je ochotný ju odkúpiť.
  • Prednosť má vyššia cena tej ktorej pohľadávky o ktorú záujemca prejaví záujem.
  • Pokiaľ viac záujemcov poskytne rovnakú cenu, rozhoduje sa žrebom správcu.
  • Ponuka musí obsahovať záväzok zložiť na účet správcu celú ponúkanú sumu a to bez zbytočného odkladu po oznámení záujemcovi zo strany správcu, že je úspešným záujemcom. Bez zloženia zálohy v plnom rozsahu správca zmluvu o prevode neuzatvorí. Ak nebude zložená záloha na kúpnu cenu ani v ďalšej primeranej lehote poskytnutej správcom, alebo ak správca nebude vedieť kontaktovať záujemcu na adrese uvedenej v ponuke, považuje sa toto kolo za zmarené a správca pristupuje k vyhláseniu ďalšieho kola ponukového konania.
  • Písomná ponuka musí obsahovať prehlásenie záujemcu že :
    •  berie na vedomie, že správca nezodpovedá za vymožiteľnosť pohľadávky,
    •  že správca má k dispozícii len fotokópiu „Dohody o uznaní dlhu“ od dlžníčky,
    • sa záujemca zaväzuje znášať náklady súvisiace s prevodom,
    • že záujemca prijíma všetky podmienky ponukového konania tak, ako boli zverejnené a to bezvýhradne.
  • Správca si vyhradzuje právo neprijať ani jednu ponuku a to ani keby spĺňala všetky náležitosti, čo potenciálny záujemca berie na vedomie bez výhrad podaním ponuky.
  • V prípade, ak nebude z  dôvodov na strane správcu možné vykonať prevod, správca vráti záujemcovi finančné sumy, ktoré záujemca zložil na správcovský účet bez zbytočného odkladu.
  • Po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk správca všetky ponuky naraz otvorí do 10 dní odo dňa uplynutia lehoty na predkladanie ponúk.
  • Správca po tvorení obálok do 5 dní vykoná vyhodnotenie ponukového konania v Obchodnom vestníku. Osobám, ktoré prejavia záujem o kúpu toto vyhodnotenie zašle správca poštou alebo mailom alebo elektronicky.
  • Po splnení všetkých podmienok správca uzatvorí zmluvu o prevode s osobou, ktorá ponúkne najvyššiu cenu podľa vyššie uvedených podmienok.
  • V prípade, ak ponuka nebude obsahovať niektorú vyššie uvedenú náležitosť, správca môže požiadať záujemcu o vysvetlenie alebo doplnenie. Pokiaľ záujemca v stanovenej lehote nevysvetlí alebo nedoplní ponuku tak, ako bude správca žiadať, na ponuku sa neprihliada.
  • V prípade, ak nebude doručená ani jedna ponuka, alebo sa na ponuku nebude prihliadať, alebo bude ponuka inak zmarená, pohľadávky prestanú podliehať konkurzu a správca pristúpi k postupu podľa ZKR.

Adresa vyhlasovateľovej správcovskej kancelárie je : JUDr. Jozef Majorán, správca, Ul. Ľ. Štúra č. 3, 934 01 Levice. Číslo telefónu : 0905 328 946. Mailová adresa : office@majoran.sk

JUDr. Jozef Majorán, správca