Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 216/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 8.11.2019
  • Značka:
  • X035843
Dom Dražieb s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DDBA 003/2018
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dom Dražieb s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Podzámska3792001 Hlohovec
a) Názov ulice/verejného priestranstva Podzámska
b) Orientačné/súpisné číslo 37
c) Názov obce Hlohovec d) PSČ 92001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Trnava , oddiel: Sro , vložka číslo: 26178/T
IV. IČO/ dátum narodenia 45711933
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Priestory spoločnosti Dom Dražieb s.r.o., Podzámska 37, 920 01 Hlohovec
D. Dátum konania dražby 06. 11. 2019
E. Čas konania dražby 10,30 hod.
F. Kolo dražby 2. opakované
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú:

  • stavba, súp. č. 473 na parcele reg. „C“ č. 456/4, rodinný dom
  • parcela reg. „C“ č. 456/4 o výmere 686 m2, zastavaná plocha a nádvorie

zapísané na LV č. 1241 vedenom Okresným úradom Prievidza, katastrálny odbor, k.ú. Diviacka Nová Ves, obec Diviacka Nová Ves, okres Prievidza, vo vlastníctve: Róbert Krištof, rod. Krištof, nar. 21.06.1990, trvale bytom Diviacka Nová Ves 473, 972 24  Diviacka Nová Ves, SR, v podiele 1/1.

Dražba sa vzťahuje na vyššie uvedené nehnuteľnosti vrátane všetkých ich súčastí a príslušenstva najmä na vodovodnú prípojku, kanalizačnú prípojku, elektroprípojku, spevnené plochy, parkovacie plochy, chodníky, oplotenie a sadové úpravy pokiaľ zmluva o zriadení záložného práva neurčuje inak.

H. Opis predmetu dražby

Vzhľadom k tomu, že vlastník neumožnil vykonať obhliadku v riadne naplánovanom a oznámenom termíne, znalecký posudok je vypracovaný s uplatnením zákona č. 527/2002 Z.z. §12 ods. 3, ktorý znie: „Ak osoba, ktorá má predmet dražby v držbe, neumožní vykonanie ohodnotenia predmetu dražby, ohodnotenie možno vykonať z dostupných údajov, ktoré má dražobník k dispozícii“.

Rodinný dom

Jedná sa o nepodpivničený rodinný dom  s dvoma nadzemnými poschodiami a čiastočne obytným podkrovím.  RD bol vybudovaný podľa údajov obce v roku 1972, podľa znaleckého posudku č. 132/2018  bol v roku 2005  rekonštruovaný. Nakoľko hodnotená stavba je po rekonštrukcii mimo rámca bežnej údržby a bežné lineárne opotrebenie vzhľadom k začiatku užívania pôvodnej stavby (1972) by zrejme nezodpovedalo súčasnému technickému stavu stavby, bola pre určenie opotrebenia stavby použitá analytická metóda. Vek a životnosť je určená pre každú položku samostatne (viď tabuľka), celkové opotrebenie je určené ako váhový priemer opotrebenia, kde váhou je cenový podiel jednotlivej položky. Pri ostatných položkách s rôznym vekom je za východzí vek považovaný vek prevažujúcej časti položky.

Dispozičné usporiadanie je zrejmé z pôdorysov,  v 1. nadz. podlaží  priestor schodišťa z poschodia, chodba, dve izby (jedna obývacia s krbom), kotolňa, letná kuchyňa, kúpeľňa s WC, sklad pod schodiskom, zvonka prístupné sklad pod vstupným schodiskom a garáž. V 2. nadz. podlaží priestor vstupného schodišťa, veranda, chodba, kuchyňa s jedálňou, dve izby, priestor schodišťa na prízemie a do podkrovia, špajza, kúpeľňa, komora, samostatné WC. V podkroví priestor schodišťa, predsieň, dve izby, sklad. Vypočítaná zastavaná plocha: 1.NP 155,51 m2, 2.NP 155,51 m2, 3. Podkrovie je 89,89 m2.

Prístrešok za domom

Jedná sa o nepodpivničený prístrešok, podľa ZP 132/2018 z roku 1980, založený na bet. pätkách. Vypočítaná zastavaná plocha: 1.NP 47,28 m2.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Rodinný dom

Osadený je na betónových základových pásoch, izolovaný.  Murivo 1. a 2. NP z pórobet. tvárnic hr. do 40 cm, v podkroví hr. 30 cm, priečky pórobetónové a tehlové, vnútorné omietky hladké, stropy keramické a betónové, v podkroví drevené trámové s podhľadom. RD má sedlovú strechu, krytina z asfaltových šindľov, klamp. k.cie pozinkované, parapety hliníkové, fasádne omietky silikátové na zateplení. Dvere hladké biele v 1.NP a podkroví, v 2.NP dyhované, okná plastové so žalúziami v 2.NP a podkroví, podlahy obytných miestností v 1.NP betónové s korkom, v časti PVC, v 2.NP korok, v podkroví s plávajúcimi laminátmi, ostatné miestnosti v 1.NP prevažne PVC, v 2.NP a podkroví keramická dlažba.

Vykurovanie oc. radiátormi, v 1.NP 3x el. konvertory. El. inštalácia 380/220/220 V, istenie automatmi, SLP pod omietkou, hromozvod, rozvod plynu v 1. a 2. NP, v 1.NP bojler na ohrev vody, v kuchynke 1.NP prietokovým ohrievačom, vykurovanie kotlom na plyn, 1x gamatky v 1.NP, kanalizačné stupačky plastové. Garážové vráta drevené rámové, krb s otvoreným ohniskom v 1.NP.

Vybavenie 1.NP - v kuchyni kuch. linka 2,5 m so smalt. drezom, obyčajná batéria. V kúpeľni oc. vaňa, obyč.  batéria, WC kombi. Obklad kúpeľne, vr. vane, WC.

Vybavenie 2.NP - v kuchyni plynový šporák/el. rúra, nerezový drez, odsávač, kuch. linka 4,2 m, páková batéria, obklad. V kúpeľni oc. vaňa,  sprcha, umývadlo,  pákové batérie, 2x WC kombi  (1x samostatné s umývadlom). Obklad kúpeľne, vr. sprchy, obklad WC. 

Prístrešok za domom

Jednopodlažná drevená polootvorená stavba s nízkou pultovou strechou, zvislé nosné konštrukcie z drevených stĺpikov a z jednej strany s múrom, z 3 strán bez opláštenia, bez stropnej konštrukcie, krov drevený pultový, krytina asfaltová mäkká, bez okien a dverí,  úprava povrchov prevažne impregnáciou, zadný múr omietaný,  podlaha betónová s cementovým poterom, bez vnútorného vybavenia.

Pozemky

Jedná sa o pozemky v zastavanom území obce, v jej okrajovej časti (posledný dom v obci), zastavané štandardným rodinným domom, okolitá zástavba obytná, pozemok s dobrou technickou vybavenosťou (voda, el., kanalizácia do žumpy, plyn) a dopravnou dostupnosťou, s prístupom zo štátnej komunikácie, s vysokým záujmom o kúpu. Vzhľadom k vyššiemu záujmu o kúpu vyplývajúceho aj z mestského záujmu bola ako východisková hodnota použitá 50% vých. hodnota mesta Prievidza.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
- Na parc. č. 456/4 a stavbu rodinného domu s. č. 473 na parc. č. 456/4: záložné právo v prospech Prvej stavebnej sporiteľne a.s., so sídlom Bajkalská 30, 829 48 Bratislava na základe zmluvy o zriadení záložného práva - V 504/15 - v.z. 20/15.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 68 200,00 €
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Peter Kysucký
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Podzámska
b) Orientačné/súpisné číslo 37
c) Názov obce Hlohovec d) PSČ 920 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 29.11.1975
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby bola stanovená podľa znaleckého posudku č. 160/2019 vypracovaným znalcom Ing. Pavol Jurkovič zo dňa 09.08.2019 na sumu 75 000,00 € (slovom Sedemdesiatpäťtisíc eur).