Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 215/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 7.11.2019
  • Značka:
  • X035657
Blackside, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo BS19-05141
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Blackside, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Plynárenská7/A82109 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Plynárenská
b) Orientačné/súpisné číslo 7/A
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82109
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 6167/B
IV. IČO/ dátum narodenia 48191515
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Zasadačka na 1. poschodí v Kultúrnom dome (predný hlavný vchod), Kočín 6, 922 04 Kočín-Lančár, okres Piešťany, Trnavský Kraj.
D. Dátum konania dražby 31. 10. 2019
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby 2.kolo
G. Predmet dražby

súbor vecí

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

95

Piešťany

Piešťany

KOČÍN-LANČÁR

Kočín

 

Parcely registra "C" evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

89

Zastavané plochy a nádvoria

581

90

Záhrada

362

Stavby:

Súpisné číslo

Na parcele číslo

Druh a popis stavby

54

89

10 –dom

Predmet dražby okrem vyššie uvedeného tvoria aj ďalšie stavby a úpravy, ktoré nie sú evidované na LV, ale tvoria príslušenstvo alebo súčasť veci: komora a práčovňa na parc.č. 89, maštaľ na parc.č. 89, kôlňa na parc.č. 89. oplotenie záhrady, oplotenie vo dvore, prípojka vody, vodomerná šachta, prípojka kanalizácie, žumpa, prípojka NN, prípojka plynu, spevnené plochy I a II z betónu tvoriace chodníky okolo rodinného domu, vonkajšie schody.

 

Upozornenie k súpisnému číslu: rozdiel bol zistený v súpisnom čísle uvedenom na liste vlastníctva č. 95 (súp. č. 54) a na fasáde rodinného domu (súp. č. 78), ktorý vznikol prečíslovaním súpisných čísel v obci, pričom nové súp. č.  78 nebolo zapísané do popisných údajov katastra.

 

Spoluvlastnícky podiel v 1/1. Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.       

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom, s.č. 54,  p.č. 89, k.ú. Kočín

 

Rodinný dom súp. č. 54 je postavený pozemku parc. č. 89 v k.ú. Kočín, obec Kočín-Lančar, okres Piešťany. Rodinný dom je prízemný objekt v pôdoryse do tvaru "L", s čiastočným podpivničením, s povalovým priestorom. Kolaudačné rozhodnutie nebolo predložené, vek domu je určený podľa odborného odhadu znalca s prihliadnutím na informácie vlastníkov nehnuteľnosti, podľa ktorých prízemná časť domu bola postavená v roku 1960 s prístavbou dvornej časti v roku 1973. V roku 2009 bola urobená generálna oprava domu, hlavne opravený krov s výmenou krytiny a klampiarskych konštrukcií, boli vymenené okná, zateplený obvodový plášť, nové omietky, nášľapné vrstvy podláh, plynová prípojka a nový vykurovací systém, kuchyňa a

 

ďalšie menšie úpravy. Dom je po vykonaných úpravách v dobrom technickom stave. Rodinný dom je napojený na verejnú vodovodnú sieť, elektrické a plynové rozvody, kanalizácia je zaústená do žumpy.

 

Info k súpisnému číslu - Znalcom získané údaje z katastra nehnuteľností boli porovnané so skutočným stavom. Rozdiel bol zistený v súpisnom čísle uvedenom na liste vlastníctva č. 95 (súp. č. 54) a na fasáde rodinného domu (súp. č. 78), ktorý vznikol prečíslovaním súpisných čísel v obci, pričom nové súp. č. nebolo zapísané do popisných údajov katastra.

 

 

Dispozičné riešenie:

Suterén je vybudovaný pod zadným krídlom budovy, prístupný z upraveného terénu. V suteréne je pivnica, letná kuchyňa a dielňa. Na prízemí sú 3 obytné izby, chodba, kúpeľňa a kuchyňa. Vstup je cez podbránie po pravej strane.

 

Stavebnotechnické riešenie:

Suterén je mierne zapustený do terénu v priemernej hĺbke do 1 m, so zvislou izoláciou. Obvodové konštrukcie sú murované z tehál v hr. 45 cm, deliace konštrukcie sú murované z tehál. Základy a podmurovka sú betónové monolitické s izoláciou proti vode a zemnej vlhkosti. Obvodové murivo je na prízemí murované z kombinovaných materiálov (kváder + pálená tehla) hr. 45 cm, vnútorné nosné konštrukcie v hr. 30 cm, priečky murované v hr.15 cm. Vnútorné omietky sú hladké vápenné. Strop nad suterénom je železobetónový, nad prízemím drevený trámový s rovným omietaným podhľadom, Strecha domu je sedlová, krov drevený stojatá stolica, krytina plechová, oceľový plech s lakoplastovou povrchovou úpravou (Tondach). Klampiarske konštrukcie sú zhotovené z rovnakého materiálu ako úplné strechy, vonkajšie parapety sú z hliníkového plechu. Vonkajšie omietky sú z materiálov na báze umelých látok na kontaktnom zatepľovacom systéme z fasádneho polystyrénu hr. 10 cm. Dvere sú prevažne hladké plné alebo presklené do drevených zárubní, okná plastové s izolačným dvoj sklom. Podlahy v obytných izbách sú prevažne veľkoplošné laminátové parkety, v kúpeľni je keramická dlažba a v chodbe betónové dlažby, v suteréne prevažne cementový poter. Vykurovanie domu je lokálnymi telesami typu GAMAT, celkom 4 ks. Elektroinštalácia je v suteréne svetelná a motorická, na prízemí svetelný rozvod, istenie el. obvodov automatickými ističmi. Rozvod vody je z pozinkovaných rúr, studenej a teplej z centrálneho zdroja. Zdrojom teplej vody je elektrický zásobníkový ohrievač. Kanalizácia z WC, z kúpeľne a z kuchyne je zaústená do žumpy vo dvore. Dom je napojený na rozvod elektriky vzdušným káblom, rozvod zemného plynu je na prízemí. V letnej kuchyni je elektrický šporák. Na prízemí v kuchyni je linka dl. 590 cm so vstavanou plynovou varnou platňou, zabudovanou el. rúrou a silgranitovým drezom. Kúpeľňa je vybavená samostatným, sprchovým kútom, umývadlom a WC.

 

Komora a práčovňa, p. č. 89, k. ú. Kočín

Komora je pristavaná k zadnému krídlu domu. Ide o murovanú stavbu štvorcového pôdorysu so sedlovou strechou, bez podpivničenia. Komora bola podľa prehlásenia vlastníka nehnuteľnosti daná do užívania v roku 1932. Objekt je postavený na základových pásoch na úrovni terénu. Obvodové konštrukcie sú murované z nepálených tehál v sklad. hr. 50 cm. Strop je drevený trámčekový bez podhľadu. Strecha objektu je sedlová, krov hambálkovej konštrukcie, krytina Cementové drážkovky. Klampiarske konštrukcie sú zhotovené z titánzinkovaného plechu ako žľaby a zvody. Vonkajšie, omietky sú jemnozrnné akrylátové, vnútorné hladké vápenné. Dvere zvlakové, okno jednoduché oceľové. Podlahy sú s povrchom cementový poter. Elektroinštalácia je svetelná. V práčovni je osadená plechová vaňa.

 

Maštaľ, p. č. 89, k. ú. Kočín

Maštaľ je pristavaná ku komore. Je to murovanú stavba štvorcového pôdorysu so sedlovou strechou, bez podpivničenia. Komora bola podľa prehlásenia vlastníka nehnuteľnosti daná do užívania v roku 1929. Objekt je postavený na základových pásoch na úrovni terénu. Obvodové konštrukcie sú murované z nepálených tehál v sklad. hr. 40 cm. Strop je drevený trámčekový bez podhľadu. Strecha objektu je sedlová, krov hambálkovej konštrukcie, krytina cementové drážkovky. Klampiarske konštrukcie sú zhotovené z pozinkovaného plechu ako žľaby a zvody. Vonkajšie omietky sú hladké vápenné, vnútorné vápenné hrubé. Dvere zvlakové, okno jednoduché oceľové. Podlaha tehlová dlažba.

 

Kôlňa, p. č. 89, k. ú. Kočín

Kôlňa je jednoduchá prízemná polootvorená stavba, ktorá bola pristavaná k maštali v roku 2009. Využíva sa ako sklad náradia. Nízke obvodové steny z 2 strán sú murované z kvádrov, strop nie je, strecha je pultová s plechovou vlnovkovou krytinou. Podlaha udusaná hlina.

 

Oplotenie záhrady, parc. č. 89, 90, 6104, k.ú. Kočín

Plot v záhradnej časti ľavý a zadný je zhotovený z drôteného strojového pletiva na oceľových stĺpikoch zapustených do betónovej podmurovky po celej dĺžke plota.

 

Oplotenie vo dvore, parc. č. 89, 90, 6104, k.ú. Kočín

Časť dvora za kôlňou z ľavej strany je oplotená plotom z pozinkovaného vlnitého plechu na oceľových zvlakoch a stĺpikoch osadených v betónovom základe okolo stĺpikov. Vo dvore na konci komory je predeľovací plot z hliníkového trapézového plechu na oceľových stĺpikoch.

 

Studňa

Za rodinným domom sa nachádza kopaná studňa opatrená betónovými skružami a el. čerpadlom.

 

Prípojka vody

Rodinný dom je zásobovaný vodou z verejného vodovodu prípojkou z oceľových rúr. Prípojka bola vybudovaná v roku 1960, základnú životnosť stanovil znalec na 65 rokov.

 

Vodomerná šachta

Jedná sa o betónovú vodomernú šachtu s oceľovým poklopom s vodomernou súpravou.

 

Prípojka kanalizácie

Rodinný dom je odkanalizovaný do izolovanej žumpy prípojkou z kameninových rúr.

 

Žumpa

Rodinný dom je odkanalizovaný do izolovanej žumpy, ktorá je umiestnená v dvorovej časti pozemku.

 

Prípojka NN

RD je napojený na elektrickú rozvodnú sieť vzdušnou prípojkou NN. Prípojka bola vybudovaná v roku 1975.

 

Prípojka plynu

Plynová prípojka je vyhotovená z oceľového potrubia. Prípojka bola vybudovaná v roku 2008, základnú životnosť stanovil znalec na 50 rokov.

 

Spevnené plochy I

Spevnené plochy z monolitického betónu tvoria chodníky okolo rodinného domu.

 

Spevnené plochy II

Spevnené plochy z monolitického betónu tvoria chodníky okolo rodinného domu.

 

Vonkajšie schody

Vonkajšie schody sa nachádzajú vedľa rodinného domu, slúžia na prekonanie výškového rozdielu pozemku.

 

Analýza polohy nehnuteľností:

Obec Kočín - Lančár má približne 520 obyvateľov. V obci je len základná občianska vybavenosť ako OÚ, obchody s potravinárskym tovarom, pohostinstvo, materská škola a knižnica. Ostatné služby a zariadenia sú v susednom meste Vrbové (vzdialenosť cca 6 km). V bezprostrednom okolí obce sú lesnaté pásy (remízky) a ďalšie lokality na oddych a rekreáciu. Možnosti zamestnania sú v miestnom prosperujúcom Poľnohospodárskom družstve, ale najmä v dosahu prímestskej autobusovej dopravy. Evidovaná miera nezamestnanosti podľa štatistických údajov ÚPSVaR bola v apríli 2019 vo výške 1,99 %.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v stave primeranom údržbe a veku stavby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Poznámka:
účastník právneho vzťahu č. 1
P 389/2016 - Osvedčenie o priebehu dražby N 1553/2016 zo dňa 3.8.2016, Dražobná spoločnosť a.s. Bratislava IČO: 35 849 703 - neúspešnosť dražby - 406/2016,
P 153/2017 - Oznámenie o opakovanej dobrovoľbnej dražbe - dátum konania dražby 27.04.2017, Dražobná spoločnosť, a.s. Bratislava IČO:35 849 703 - 12/2017,
P 207/2017 - Osvedčenie o priebehu dražby N 504/2017 zo dňa 27.4.2017, Dražobná spoločnosť a.s. Bratislava IČO: 35 849 703 - neúspešnosť dražby - 17/2017,
P 253/2018 - Oznámenie o začatí výkonu záložného práva spoločnosťou Silverside, a.s. Bratislava, formou dobrovoľnej dražby /V 3024/2011/ - 46/2018,
P 178/2019 - Oznámenie o začatí výkonu záložného práva /V 3024/2011/ zo dňa 23.05.2019, spoločnosťou Blackside, a.s. Bratislava - dobrovoľnou dražbou - 14/2019
P 213/2019 - Oznámenie o dobrovoľnej dražbe zo dňa 02.07.2019, dražobník Blackside, a.s.Bratislava, IČO: 48 191 515, dátum konania dražby 02.08.2019 - 19/2019
P 317/2019 - Oznámenie o opakovanej dobrovoľbnej dražbe zo dňa 09.10.2019 - dátum konania dražby 31.10.2019, Dražobník Blackside, a.s. Bratislava IČO: 48 191 515 - 40/2019,

účastník právneho vzťahu č. 2
P 389/2016 - Osvedčenie o priebehu dražby N 1553/2016 zo dňa 3.8.2016, Dražobná spoločnosť a.s. Bratislava IČO: 35 849 703 - neúspešnosť dražby - 406/2016,
P 153/2017 - Oznámenie o opakovanej dobrovoľbnej dražbe - dátum konania dražby 27.04.2017, Dražobná spoločnosť, a.s. Bratislava IČO:35 849 703 - 12/2017,
P 207/2017 - Osvedčenie o priebehu dražby N 504/2017 zo dňa 27.4.2017, Dražobná spoločnosť a.s. Bratislava IČO: 35 849 703 - neúspešnosť dražby - 17/2017,
P 253/2018 - Oznámenie o začatí výkonu záložného práva spoločnosťou Silverside, a.s. Bratislava, formou dobrovoľnej dražby - /V 3024/2011/ - 46/2018,
P 178/2019 - Oznámenie o začatí výkonu záložného práva /V 3024/2011/, zo dňa 23.05.2019 spoločnosťou Blackside, a.s. Bratislava - dobrovoľnou dražbou - 14/2019
P 213/2019 - Oznámenie o dobrovoľnej dražbe zo dňa 02.07.2019, dražobník Blackside, a.s.Bratislava, IČO: 48 191 515, dátum konania dražby 02.08.2019 - 19/2019
P 317/2019 - Oznámenie o opakovanej dobrovoľbnej dražbe zo dňa 09.10.2019 - dátum konania dražby 31.10.2019, Dražobník Blackside, a.s. Bratislava IČO: 48 191 515 - 40/2019

Časť „C“ ŤARCHY:
Por.č.: 1
Záložné právo v prospech /Slovenskej sporiteľne a.s. Bratislava, IČO: 00 151 653/ - postupník pohľadávky: Blackside, a.s. Bratislava IČO: 48 191 515, na poz. parc.č. 89, 90 a rod. dom s.č. 54 na pozemku parc.č. 89 k úveru podľa záložnej zmluvy, vklad V 3024/2011 účinný 30.1.2012 - 5/2012, Z 1029/2018 - Zmluva o postúpení pohľadávky zo dňa 08.12.2017 - 27/2018, Z 1142/2019 - Zmluva o postúpení pohľadávky zo dňa 06.05.2019 - 13/2019,
Por.č.: 2
Záložné právo v prospech /Slovenskej sporiteľne a.s. Bratislava, IČO: 00 151 653/ - postupník pohľadávky: Blackside, a.s. Bratislava IČO: 48 191 515, na poz. parc.č. 89, 90 a rod. dom s.č. 54 na pozemku parc.č. 89 k úveru podľa záložnej zmluvy, vklad V 3024/2011 účinný 30.1.2012 - 5/2012, Z 1029/2018 - Zmluva o postúpení pohľadávky zo dňa 08.12.2017 - 27/2018, Z 1142/2019 - Zmluva o postúpení pohľadávky zo dňa 06.05.2019 - 13/2019,

Iné údaje: bez zápisu
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením - - - -
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Martin Vaško
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sadová
b) Orientačné/súpisné číslo 1
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 83103
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 20.05.1983
V. Odhad ceny predmetu dražby Znalecký posudok:
Číslo znaleckého posudku: 135/2019, Meno znalca: Ing. Mgr. Jana Pecníková, Dátum vyhotovenia: 13.06.2019, Všeobecná cena odhadu [EUR]:
60 500,00 EUR