Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 213/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 5.11.2019
  • Značka:
  • X035289
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 114/2018
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby priestory AUKČNEJ SPOLOČNOSTI s. r. o., Kopčianska ul. č. 10, 851 01 Bratislava (objekt Vienna Gate, 14. posch., nebytový priestor č. A 261)
D. Dátum konania dražby 30. 10. 2019
E. Čas konania dražby 10:30 hod. – 10:49 hod.
F. Kolo dražby tretie
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Senec, obec: Miloslavov, katastrálne územie: Miloslavov, zapísané v evidencii Okresného úradu Senec, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 1142, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 340 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 270/9 o výmere 192 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • jazdecká hala so súpisným číslom 1169 s príslušenstvom, postavená na pozemku parcely registra „C“ č. 270/18 o výmere 667 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • hospodárska budova bez súpisného čísla s príslušenstvom, postavená na pozemku parcely registra „C“ č. 270/10 o výmere 229 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 270/7 o výmere 779 m2, druh pozemku: záhrada,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 270/9 o výmere 192 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 270/10 o výmere 229 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 270/16 o výmere 164 m2, druh pozemku: záhrada,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 270/18 o výmere 667 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie.
H. Opis predmetu dražby

1. Rodinný dom so súpisným číslom 340, katastrálne územie Miloslavov

Predmet opakovanej dražby je prístupný po verejnej spevnenej komunikácii. Je napojený na verejný vodovod, kanalizáciu a elektrovod. Rodinný dom je nepodpivničený, má jedno nadzemné podlažie a podkrovie. Rodinný dom bol daný do užívania v roku 2008, v roku 2011 bola pristavaná drevená prístavba. Predmet opakovanej dražby sa nachádza v tichej časti obce Miloslavov, vzdialenej asi 24 km od Bratislavy. V obci sa nachádza základná obchodná sieť, základná škola, materská škola a obecný úrad.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

I. nadzemné podlažie (pôvodnej časti aj prístavby) tvorí: zádverie, kuchyňa, práčovňa, sklad, obývacia izba, 2 izby a 2 kúpeľne.

Zastavaná plocha I. nadzemného podlažia je 178,09 m2.

 

Podkrovie tvorí: 3 izby a kúpeľňa.

Zastavaná plocha podkrovia je 72,99 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Rodinný dom je založený na základových pásoch z prostého betónu. Obvodové konštrukcie sú murované z pórobetónových tvárnic hr. 30 cm so zateplením, v prístavbe sú drevené priečky z poróbetónových tvárnic na prízemí, sadrokartónové sú v podkroví. Stropy sú keramické na prízemí, v podkroví majú vyhotovený sadrokartónový podhľad. V prístavbe je drevený strop s viditeľnými trámami. Strecha je sedlová s krytinou z betónovej škridly, klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného a hliníkového plechu. Schody na poschodie sú z tvrdého dreva s podstupnicami. Vnútorné povrchy tvoria prevažne tapety, v hygienických zariadeniach a v mieste kuchynskej linky je vyhotovený keramický obklad stien. Vonkajšia omietka je na báze umelých látok. Podlahy sú z veľkoplošných drevených parkiet, v hygienických zariadeniach, v zasklenej terase a v chodbe je keramická dlažba. Dvere sú drevené, z masívu, osadené do drevených zárubní. Vchodové dvere do domu sú plastové. Okná sú plastové. Vykurovanie je ústredné teplovodné a na prízemí podlahové. Zdrojom vykurovania je elektrický kotol a krb s vyhrievacou vložkou v obývacej izbe na prízemí. Ohrev teplej vody je zabezpečený elektrickým zásobníkovým ohrievačom. V dome je rozvod studenej a teplej vody, kanalizácie. Elektroinštalácia je svetelná, na prízemí aj motorická s automatickým istením. Zariaďovacie predmety v kúpeľni sú sprchový kút, WC so zabudovanou splachovacou nádržkou, keramické umývadlo. V podkroví je v kúpeľni plastová vaňa obložená keramickým obkladom a WC so splachovacou nádržkou kombi. Rodinný dom je zabezpečený bleskozvodom.

 

2. Jazdecká hala so súpisným číslom 1169, katastrálne územie Miloslavov

Jazdecká hala je určená pre výcvik koní. Nosná konštrukcia je tvorená kovovými stĺpmi. Oplechovanie haly je zabezpečené vlnitým plechom. Elektroinštalácia je svetelná a motorická s automatickým istením. Strecha je sedlová s plechovou krytinou. Jazdecká hala bola daná do užívania v roku 2008.

Zastavaná plocha jazdeckej haly je 665,35 m2.

 

3. Hospodárska budova bez súpisného čísla na parc. č. 270/10, katastrálne územie Miloslavov

Hospodárka budova je určená na chov koní. Základy tvoria betónové pásy. Nosná konštrukcia je z betónových monolitických stien s dreveným obkladom z vonkajšej aj vnútornej strany. Podhľad je z drevených lisovaných dosiek. Elektroinštalácia je svetelná, motorická s automatickým istením. V objekte je rozvod studenej vody. Na WC sa nachádza WC so splachovacou nádržkou kombi a keramické umývadlo. Jedna miestnosť bola využívaná ako telocvičňa. Okno je oceľové. Dvere sú drevené, osadené do oceľových zárubní. Podlahy sú prevažne s povrchom z keramickej dlažby. Strecha je sedlová s krytinou z keramickej škridly. Hospodárska budova bola daná do užívania v roku 2008.

Zastavaná plocha hospodárskej budovy je 224,29 m2.

 

Vzhľadom na to, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu opakovanej dražby, opis predmetu opakovanej dražby je prevzatý z dostupných dokladov a informácií.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Poznamenáva sa Upovedomenie o začatí exekúcie o zriadení exekučného záložného práva č. EX 1472/14 (súdny exekútor JUDr. Patrícius Baďura),
b) Poznamenáva sa Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. EX 523/14 (súdny exekútor JUDr. Viera Vaculíková Horváthová),
c) Poznamenáva sa Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. EX 197/17 (súdny exekútor Mgr. Anna Michnicová),
d) Poznamenáva sa Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. EX 865/2017 (súdny exekútor JUDr. Peter Matejovie),
e) Poznamenáva sa Upovedomenie o spôsobe vykonania exekúcie č. EX 68/2017 (súdny exekútor JUDr. Ivana Kráčalík),
f) Záložné právo v prospech navrhovateľa opakovanej dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V 6525/12 a podľa V 4991/13,
g) Exekučné záložné právo č. EX 523/14 (súdny exekútor JUDr. Viera Vaculíková Horváthová),
h) Exekučné záložné právo č. EX 1472/14 (súdny exekútor JUDr. Patrícius Baďura),
i) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. EX 198/2017 (súdny exekútor Mgr. Anna Michnicová),
j) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. EX 197/2017 (súdny exekútor Mgr. Anna Michnicová),
k) Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. EX 68/2017 (súdny exekútor JUDr. Ivana Kráčalík).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 196.000,- EUR (slovom: stodeväťdesiatšesťtisíc EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 82/2019 zo dňa 09.08.2019 v znení doplnku č. 1 zo dňa 23.09.2019, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Luciou Magulovou:
216.000,- EUR (slovom: dvestošestnásťtisíc EURO)