Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 211/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 31.10.2019
  • Značka:
  • X034909
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 069/2019
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Salónik Cabinet na prízemí Boutique Hotela Dubná Skala, Jozefa Miloslava Hurbana 345/8, 010 01 Žilina
D. Dátum konania dražby 24. 10. 2019
E. Čas konania dražby 13:45 hod. – 13:56 hod.
F. Kolo dražby druhé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Kysucké Nové Mesto, obec: Ochodnica, katastrálne územie: Ochodnica, zapísané v evidencii Okresného úradu Kysucké Nové Mesto, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 289, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 292 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 1028/1 o výmere 379 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 1028/1 o výmere 379 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 1028/2 o výmere 9 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie.
H. Opis predmetu dražby

Jedná sa o rodinný dom súpisné číslo 292 nachádzajúci sa na svahovitom pozemku v zastavanom území obce Ochodnica, s prístupom po miestnej asfaltovej komunikácií, v tichej lokalite na okraji obce, ktorý je súčasťou dvojdomu.

Na základe potvrdenia obce Ochodnica zo dňa 11.7.2008, bol začiatok užívania domu v roku 1958 so zrealizovanou prístavbou a nadstavbou v roku 1983. Dom je jednopodlažný s nadstavbou 2.NP a prístavbou 1.NP a podzemného podlažia. Rodinný dom sa nachádza v zástavbe samostatne stojacich domov a dvojdomov na okraji obce v tichej lokalite.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

  1. PP: Podzemné podlažie je osadené v priemernej hĺbke do 1 m od upraveného terénu. Nachádza sa tu garáž využívaná ako dielňa, uhoľňa a chodba s kotlom.

Zastavaná plocha I. PP je 38,13 m2.

 

  1. NP: V pôvodnej časti domu sa nachádza zádverie, kuchyňa, chodba so schodiskom do 2.NP a obývacia izba.

Zastavaná plocha I. NP je 85 m2.

 

II. NP: Nadstavba 2.NP z roku 1983 je dispozične nadstavba domu riešená ako 3 x izba a chodba.

Zastavaná plocha II. NP je 85 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Základy domu sú betónové monolitické pásy s izoláciou proti vode. Obvodové steny suterénu sú vybudované                                     z monolitického betónu v skladobnej hrúbke do 50 cm z vonkajšej strany obložené keramickým obkladom so zvislou  izoláciou proti vode. Obvodové steny pôvodnej časti nadzemného podlažia sú murované zo škvarobetónových tvárnic,  prístavba 1.NP a nadstavba 2.NP domu je vymurovaná z tehál, v skladobnej hrúbke do 40 cm. Z dvoch strán je dom zateplený polystyrénom s vonkajšou škrabanou akrylátovou omietkou, ďalšie dve steny fasády sú bez zateplenia s povrchovou úpravou zo škrabanej brizolitovej omietky. Vnútorné priečky domu sú murované z tehál, stropy nad jednotlivými podlažiami domu sú monolitické žb. s rovným podhľadom, nad pôvodnou časťou domu je strop drevený trámový.

Schody zo suterénu do prízemia na poschodie domu sú monolitické jednoramenné s povrchovou úpravou z keramickej dlažby. 

Strecha na dome je sedlová - drevený krov s plechovou krytinou z pozinkovaného plechu na plnom debnení. Klampiarske konštrukcie strechy a parapety okien sú z pozinkovaného plechu.

Podlahy sú laminátové  plávajúce, dlažby sú keramické.

Okná sú drevené dvojité v suteréne, v nadzemných podlažiach sú okná plastové EURO s izolačným dvojsklom so žalúziami. Vstupné dvere sú drevené z euro profilov, vnútorné dvere sú plné a presklené, drevené rámové s výplňou.

ELI v RD je svetelná a motorická, v suteréne a v 1.NP, v 2.NP domu je elektroinštalácia 220 V.

Kúrenie v RD je ústredné s radiátormi plechovými panelovými a plynovým kotlom a kotlom na tuhé palivo, umiestnenými v suteréne domu.

 

Vybavenie jednotlivých podlaží domu, kuchyne, kúpeľne, WC: 

1. PP

Podlahy v suteréne sú prevažne betónové, garážová brána je hliníková výklopná, okná sú dvojité drevené.

V uhoľni v suteréne je umiestnený kotol na tuhé palivo a na chodbe je umiestnený plynový kotol a ohrev TÚV.

 

1. NP

Okná v 1.NP sú plastové s vnútornými žalúziami, dvere sú drevené. Podlahy obytných miestností sú plávajúce,                           v ostatných miestnostiach sú keramické dlažby. V kuchyni boli zrealizované v roku 2003 nové vnútorné rozvody a nové vnútorné vybavenie: kuchynská linka s nerezovým umývadlom, plynový sporák, keramický obklad. Radiátory                         v miestnostiach sú liatinové.  

Prístavba  z roku  1983: V prístavbe sa nachádza chodba, kúpeľňa, samostatné WC a jedna izba. Podlahy v izbe sú plávajúce,  v kúpeľni a vo WC je keramická dlažba. Okná sú plastové s vnútornými žalúziami, dvere sú drevené rámové.

Vnútorné vybavenie kúpeľne: smaltovaná vaňa, umývadlo, keramický obklad. WC je samostatné s WC misou kombi                        a keramickým obkladom steny. 

 

2.NP

Podlahy v izbách sú prevažne plávajúce laminátové. Okná sú plastové s vnútornými žalúziami, dvere sú drevené rámové.  Radiátory v izbách sú liatinové.

 

Vzhľadom na to, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu opakovanej dražby, opis predmetu opakovanej dražby bol prevzatý z predchádzajúceho znaleckého posudku č. 37/2010 vypracovaného Ing. Gabrielou Škorvagovou a z ďalších dostupných informácií získaných najmä pri poskytnutí úveru.

 

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo podľa V-1519/10 zo dňa 22.09.2010, v prospech navrhovateľa opakovanej dražby Prvá stavebná sporiteľňa, a.s., Bajkalská 30, 829 48 Bratislava IČO: 31 335 004.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 53.900,- EUR (slovom: päťdesiattritisícdeväťsto EUR)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva ...................
b) Orientačné/súpisné číslo ................
c) Názov obce ................... d) PSČ ...............
e) Štát .................
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.3.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 117/2019 zo dňa 13.07.2019, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Pavlom Jurkom:
59.900,- EUR (slovom: päťdesiatdeväťtisícdeväťsto EURO)