Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 211/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 31.10.2019
  • Značka:
  • X034919
Dražby a aukcie, s. r. o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 1900093
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražby a aukcie, s. r. o.
II. Sídlo/bydlisko Flámska9783/103601 Martin
a) Názov ulice/verejného priestranstva Flámska
b) Orientačné/súpisné číslo 9783/1
c) Názov obce Martin d) PSČ 03601
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sro , vložka číslo: 18739/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36751642
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby v malej zasadačke na 1.p. Kultúry Tornaľa, Hlavné námestie 6, 982 01 Tornaľa
D. Dátum konania dražby 24. 10. 2019
E. Čas konania dražby 12:00
F. Kolo dražby prvá
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese Revúca, obci Tornaľa, katastrálne územie Tornaľa, Okresný úrad Revúca - katastrálny odbor na LV č. 2757 ako:

- byt č. 2, vchod 247, na 1.p., nachádzajúci sa v bytovom dome súp. č. 1349 na ulici Mierová, v podiele 1/1,

- podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a na príslušenstve súp. č. 1349, postavený na pozemku - parcele C-KN parc. č. 676/7, v podiele 7767/45291.

 

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

 

H. Opis predmetu dražby

Bytový dom v ktorom je byt umiestnený, sa nachádza v okrajovej južnej časti mesta Tornaľa, okres Revúca, na ul. Mierová č. 247, zo západnej strany sa nachádza priemyslový areál, z východnej strany cez ulicu je uličná zástavba starších rodinných domov. Úzke centrum mesta je vzdialené cca. 2 km, kde je kompletná občianska vybavenosť. Terén je rovinatý, prístup je z verejnej spevnenej komunikácie, v ulici možnosť napojenia na všetky verejné rozvody IS, doprava je autobusová a vlak. Bytový dom je zanedbaný v havarijnom stave, byt je situovaný na prízemí, uvažované, ţe je štandardne vybavený, orientácia obytných miestnosti je na juh a východ. V danej lokalite je bežná hlučnosť a prašnosť od dopravy, prírodné lokality nad 1 km.

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Byt č. 2 v bytovom dome súp.č. 1349 v k.ú. Tornaľa

Bytový dom v ktorom je ohodnocovaný byt umiestnený, má jeden vchod, má jedno podzemné podlažie, kde sa nachádzajú pivnice a spoločné miestnosti, má tri nadzemné podlažia, kde sa nachádzajú byty, po dva na podlažie, v dome je celkom 6 bytov. Dom nie je zateplený, napojený je na rozvody IS kanalizácie a elektriny, v suteréne je vodáreň, zdroj vody studňa na cudzom pozemku, pôvodná kotolňa ÚK je nefunkčná, byty majú vlastné lokálne zdroje vykurovania, dom je chránený bleskozvodom, nemá výťah. Základy sú betónové základové pásy, zvislé nosné konštrukcie sú murované z tehly hr. do 40 cm od strechy zatečené poškodené, vodorovné nosné konštrukcie sú železobetónové s rovným podhľadom, vonkajšie omietky sú brizolitové od strechy zatečené opadané, vnútorné vápenné hladké zatečené opadané, schodisko železobetónové s povrchom z liateho terazza na podestách je keramická dlažba, strecha je plochá – zatečená poškodená strešná konštrukcia, krytina asfaltová poškodená nefunkčná, klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu - poškodené, presvetlenie schodiska je sklobetónom, vchodové dvere drevené presklené – poškodené, okná v podzemnom podlaží drevené zdvojené - poškodené. Dom je vo veľmi zanedbanom – havarijnom stave, vyžaduje okamžitú kompletnú rekonštrukciu, potrebné je posúdenie statika.

Spoločnými časťami domu sú: základy domu, strecha, chodby, obvodové múry, priečelia, vchody, schodištia, pivnice, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie a zvislé nosné konštrukcie, ktoré sú nevyhnutné pre jeho podstatu a bezpečnosť.

Spoločnými zariadeniami domu sú: spoločné miestnosti, bleskozvody, vodovodné, kanalizačné, elektrické prípojky, ktoré sú umiestnené mimo domu a slúžia výlučne domu, v ktorom je byt umiestnený.

Byt č. 2 na prízemí (1.p) je trojizbový s príslušenstvom: chodba, kuchyňa, špajza, kúpeľňa, WC a v suteréne domu dve pivnice, byt má balkón.

Nakoľko byt v čase dohodnutej obhliadky nebol sprístupnený, stavebné konštrukcie a vybavenie sú vo výpočte uvažované štandardné, preto v skutočnosti môže byť odlišné, resp. nemusí sa vyskytovať.

S vlastníctvom bytu je spojené aj spoluvlastníctvo spoločných častí a spoločných zariadení domu.

Bytový dom v ktorom je ohodnocovaný byt umiestnený, bol daný do užívania v r. 1970. Vzhľadom na vek domu, jeho havarijný stavebno-technický stav je vo výpočte uvažované so zníženou celkovou životnosťou na 60 rokov.

 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Navrhovateľom dražby je JUDr. Marína Gallová – správca konkurznej podstaty, so sídlom: Jilemnického 30, 036 01 Martin, IČO : 42 214 897.

Na predmete dražby viaznu podľa LV č. 2757 ťarchy:
Z-1140/97 - Vznik prednostného záložného práva s obmedzujúcim zákazom nakladania so zálohom bez súhlasu správcu dane - 313/97;

Exekútorský úrad Košice - súdny exekútor JUDr. Ján Borovský, Kmeťova 27, Košice - exekučný príkaz 2 EX 2023/97 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti - Z-1143/1998 - 348/98;

Iné údaje:
vecné bremeno LV 1990 - 317/05;

J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 2.850,00 €
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Hanajík Ivan
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Flámska
b) Orientačné/súpisné číslo 9783/1
c) Názov obce Martin d) PSČ 03601
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 21.10.1966
V. Odhad ceny predmetu dražby 2.250,00 €