Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 211/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 31.10.2019
  • Značka:
  • X034910
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 067/2019
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby salónik RONDO CLUB, na 2. posch. hotela: Boutique Hotel MARATON, Strojárenská 11A, 040 01 Košice
D. Dátum konania dražby 25. 10. 2019
E. Čas konania dražby 10:00 hod. – 10:14 hod.
F. Kolo dražby druhé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti zapísané v evidencii Okresného úradu Košice, katastrálny odbor na liste vlastníctva č. 2637, okres Košice II, obec Košice – Sídlisko KVP, katastrálne územie Grunt, a to konkrétne:

  1. byt č. 17 nachádzajúci sa v podkroví bytového domu Klimkovičova 33 so súpisným číslom 3108, vchod: 33 na Klimkovičovej ulici č. 33 v Košiciach (ďalej len „Dom“), postaveného na pozemku parcely registra „C“ č. 691/10 o výmere 546 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (ďalej len „Pozemok“), spolu so spoluvlastníckym podielom na spoločných častiach a spoločných zariadeniach Domu, na príslušenstve a spoluvlastníckym podielom k Pozemku o veľkosti 12601/215933 (ďalej len ako „Nehnuteľnosť I“),
  2. spoluvlastnícky podiel o veľkosti 1/12 na priestore č. 1 nachádzajúcom sa v suteréne Domu, postaveného na Pozemku, ktorému prislúcha spoluvlastnícky podiel na spoločných častiach a spoločných zariadeniach Domu, na príslušenstve a spoluvlastnícky podiel k Pozemku o veľkosti 34690/215933 (ďalej len ako „Nehnuteľnosť II“ a spolu s Nehnuteľnosťou I len ako „predmet dražby“).
H. Opis predmetu dražby

Byt č. 17 nachádzajúci sa v podkroví bytového domu so súpisným číslom 3108 na ulici Klimkovičova 33 v Košiciach.

Byt č. 17 sa nachádza v obytnom dome na sídlisku KVP v Košiciach. Obytný dom je súčasťou zahusťovacej zástavby nových obytných domov na sídlisku KVP. Na užívanie stavby bolo dňa 18.06.2003 Mestskou časťou Košice – západ vydané kolaudačné rozhodnutie č. ÚRaSP2003/16037-S/VIR.  Stavba bola daná do užívania v roku 2003. Dom má jedno podzemné podlažie, tri nadzemné podlažia a dve podkrovné podlažia. V I. podzemnom podlaží sa nachádza 25 pivničných boxov, dva priestory na odkladanie bicyklov a kočíkov, odkladacie priestory pre upratovačku, plynomerne a priestory pre parkovanie 12 osobných motorových vozidiel. Ostatné tri nadzemné podlažia a dve podkrovné podlažia sú obytné.

 

Dispozičné riešenie:

Byt sa rozkladá na dvoch podkrovných podlažiach. V prvom podkrovnom podlaží sa nachádza vstupná chodba, dva šatníky, kúpeľňa a kuchyňa prepojená s obývacou izbou a terasa o výmere 19,6 m2.

V II. podkroví sa nachádzajú tri spálne, technická miestnosť, kúpeľňa a balkón o výmere 7,0 m2.

K bytu patrí aj pivnica a garážové státie. 

Celková podlahová plocha bytu je o výmere 126,23 m2 (vrátane výmery pivnice o výmere 5,18 m2, no bez výmery terasy a balkóna).

 

Technicko – konštrukčné riešenie: 

Dom:

Bytový dom je založený na pilotových základoch, je tehlový s obvodovými stenami murovanými z keramických tehál, ktoré sú zateplené minerálnou vlnou s povrchovou úpravou – štruktúrovaná omietka. Strecha je sedlová s vikiermi, pokrytá pálenou krytinou, s klampiarskymi konštrukciami z pozinkovaného plechu. Obytný dom je napojený na rozvod verejných inžinierskych sietí (elektrina, plyn, voda a kanalizácia) a je prístupný po spevnenej mestskej komunikácii. Obytný dom je v dobrom technickom stave. Vchod je čistý a dobre udržiavaný.

Byt:

Byt sa rozkladá na dvoch podkrovných podlažiach. V prvom podkrovnom podlaží sa nachádza vstupná chodba, dva šatníky, kúpeľňa s rohovou vaňou, umývadlom a WC so zabudovanou splachovacou nádržkou a kuchyňou prepojenou s obývacou izbou. Kuchynská linka je z materiálov na báze dreva, v ktorej je osadený granitový dres s odkvapkávačom, zabudovaná umývačka riadu, sklokeramická varná doska, elektrická rúra na pečenie a chladnička s mrazničkou. Do II. podkrovia vedie schodište na oceľovej stredovej schodnici. Schodišťové stupne sú z mäkkého dreva bez podstupníc. V II. podkroví sa nachádzajú tri spálne, technická miestnosť a kúpeľňa so sprchovacím kútom, umývadlom a WC so zabudovanou splachovacou nádržkou. Okná v byte sú plastové s predokennými žalúziami. Zárubne sú obložkové. Dvere sú dyhované. Podlahy v obytných miestnostiach sú plávajúce – drevené. V chodbe, sociálnych zariadeniach, šatníkoch a technickej miestnosti sú keramické dlažby. V kúpeľniach a okolo kuchynskej linky sa nachádza keramický obklad stien. Jadro je murované. Zariaďovacie predmety sú štandardné. Batérie sú pákové. Byt je vykurovaný zo spoločnej kotolne. V I. podkrovnom podlaží je prívod tepla zabezpečený prieduchom v schodišťovom stupni. V obývacej izbe sa nachádza aj kozub s krbovou vložkou s prieduchmi. V II. podkrovnom podlaží sú panelové radiátory. Byt je napojený na spoločný rozvod studenej a teplej vody a plynu. Jedná sa o bytovú jednotku v obytnom dome. Bytová jednotka je zaradená do I. kategórie s úplným sociálnym vybavením a ústredným kúrením.

Garážové státie

Priestor č. 1 sa nachádza v I. podzemnom podlaží Domu. Jedná sa o garážové státie v podiele 1/12 z celku podlahovej plochy garážových státí.

Garážové státie je o výmere 28,91 m2.

 

 

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza vo veľmi dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Záložné právo v prospech ostatných vlastníkov bytov v dome v zmysle § 15 zák. č. 182/1993 Z.z.,
b) Záložné právo v prospech navrhovateľa opakovanej dražby Československá obchodná banka, a. s., so sídlom Žižkova 11, 811 02 Bratislava, IČO: 36 854 140, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel Sa, Vložka č. 4314/B, podľa V 11631/2015 zo dňa 01.12.2015,
c) Vecné bremeno spočívajúce v práve prechodu peši cez nebytový priestor č. 1, nachádzajúci sa v suteréne obytného domu v prospech vlastníkov bytov,
d) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva k nehnuteľnostiam 257EX 168/18 (súdny exekútor Mgr. Miroslav Pinter),
e) Uznesenie Okresného súdu Košice II, sp. zn.: 24C/6/2019 o návrhu na nariadenie zabezpečovacieho opatrenia zriadením zabezpečovacieho práva v prospech Pavol Gomboš a Mgr. Jana Gombošová, zo dňa 15.03.2019,
f) Uznesenie Okresného súdu Košice II, sp. zn.: 24C/6/2019 o zriadení záložného práva v prospech Pavol Gomboš a Mgr. Jana Gombošová, zo dňa 15.03.2019;
g) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti 257/EX 67/19 zo dňa 29.07.2019 (súdny exekútor Mgr. Miroslav Pinter, Bratislava);
h) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti 257/EX 174/19 zo dňa 29.07.2019 (súdny exekútor Mgr. Miroslav Pinter, Bratislava).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 146.000,- EUR (slovom: stoštyridsaťšesťtisíc EUR)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva ..................
b) Orientačné/súpisné číslo .................
c) Názov obce ................. d) PSČ ...............
e) Štát ....................
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.3.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 28/2019 zo dňa 19.06.2019, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Paulínou Černochovou:
192.000,- EUR (slovom: stodeväťdesiatdvatisíc EURO)