Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 211/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 31.10.2019
  • Značka:
  • X034896
Cognitel s. r. o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 1/2019
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Cognitel s. r. o.
II. Sídlo/bydlisko Horná13974 01 Banská Bystrica
a) Názov ulice/verejného priestranstva Horná
b) Orientačné/súpisné číslo 13
c) Názov obce Banská Bystrica d) PSČ 974 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Banská Bystrica , oddiel: Sro , vložka číslo: 30259/S
IV. IČO/ dátum narodenia 50429906
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko PERSPECTA Recovery, k. s., Prievozská 4D, 821 09 Bratislava - mestská časť Ružinov, ako správca úpadcu Zdenko Selecký, rod. Selecký, Družstevná 2241/35, 960 01 Zvolen, SR narodený: 06.09.1967
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Prievozská
b) Orientačné/súpisné číslo 4D
c) Názov obce Bratislava - mestská časť Ružinov d) PSČ 821 09
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 47252324
C. Miesto konania dražby zasadacia miestnosť dražobníka Cognitel s. r. o. Horná 13, 974 01 Banská Bystrica, okres Banská Bystrica, Banskobystrický kraj, SR
D. Dátum konania dražby 29. 11. 2019
E. Čas konania dražby 9:00
F. Kolo dražby 1. kolo
G. Predmet dražby

byt č. 5, nachádzajúci sa na 2. p. vo vchode č. 35 na Družstevnej ulici v bytovom dome so súpisným č. 2241 postavenom na pozemkoch parcely registra “C“ č. 2140/89 o výmere 210 m2, č. 2140/90 o výmere 207 m2, č. 2140/91 o výmere 210 m2, vrátane podielu priestoru na spoločných častiach a zariadeniach domu, na príslušenstve a spoluvlastnícky podiel k pozemku o veľkosti 8117/242238 k celku. Byt sa nachádza v bezpodielovom spoluvlastníctve úpadcu a jeho manželky v podiele 1/1 k celku a je evidovaný Okresným úradom Zvolen, katastrálnym odborom, zapísaný na LV č. 5893, okres Zvolen, Obec Zvolen, Katastrálne územie Zvolen.

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Popis bytu č. 5

Byt č. 5 sa nachádza na 2. p. vo vchode č. 35 na Družstevnej ulici v bytovom dome so súpisným č. 2241, ktorý bol postavený v roku 1968. podlahová plocha bytu vrátane príslušenstva je 81,17 m2 (bez loggie).  Byt pozostáva z 3 obytných miestností a príslušenstva, ktorým je kuchyňa, predsieň, WC, kúpeľňa, šatník, špajza, loggia, komora nachádzajúca sa v spoločnej chodbe pred vstupom do bytu.

Vybavenie bytu : úpravy vnútorných povrchov sú z vápennej hladkej omietky, vnútorné keramické obklady v kúpeľni s WC a za kuch. linkou, dvere sú hladké plné a zasklené, povrchy podláh v izbách drevené parkety, v kuchyni a predsieni laminátová podlaha, ostatné keramická dlažba, vykurovanie je ústredné teplovodné, elektroinštalácia – svetelná, vnútorný vodovod pozostáva z prípojok studenej a teplej vody od stúpacích rozvodov do kuch. linky, kúpeľne s WC z kovových rúr, meranie spotreby studenej a teplej vody, vnútorná kanalizácia pozostáva z prípojky do zvislých zvodov z kuchynskej linky, kúpeľne s WC z plastového potrubia, vnútorný plynovod - byt je napojený na zemný plyn, ohrev teplej vody je riešený ústredne, Vybavenie kuchyne pozostáva z plynového sporáku, kuchynskej linky do 100 cm, drezového umývadla, pákovej vodovodne batérie, vnútorné hygienické zariadenia vrátane WC - kúpeľňa s vaňou,  keramickým umývadlom,  záchodovou misou so splachovacou nádržkou. Bytové jadro bez rozvodov je pôvodné, vchodové dvere sú bezpečnostné a v byte sa nachádza vstavaná skriňa.

Bytový dom

Dom bol postavené v roku 1968. Má tri samostatné vchody s piatimi  nadzemnými podlažiami. Na 1.NP (prízemie) sú byty a spoločne užívané priestory. Na ostatných podlažiach sú byty. Bytový dom je založený na ŽB pásových základoch, zvislé konštrukcie sú z murovaných z tehál s dodatočne tepelnou izoláciou, stropy sú s rovným podhľadom, schody majú nosnú konštrukciu zo železobetónu a terazzo povrchovou úpravou, dom je zastrešený plochou strechou, krytina strechy - strešná fólia, klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu, vonkajšie povrchy sú upravené z omietky na báze umelých hmôt, vnútorné povrchy sú upravené dvojvrstvovou vápennou omietkou, vnútorné keramické obklady - v spoločných priestoroch sokle, dvere sú hladké plné, v spoločných priestoroch rámové s výplňou, vstupné dvere kovové, okná sú prevažne plastové s izolačným dvojitým zasklením, povrchy podláh sú z keramickej dlažby, liate terazzo, betónová mazanina, vykurovanie je ústredné, elektroinštalácia je svetelná aj motorická, bleskozvod - kompletný rozvod, vnútorný vodovod je pre studenú a teplú, vodu ležaté i stúpacie rozvody  z oceľových rúr, vnútorná kanalizácia pozostáva zo zvislých zvodov z liatinových rúr, ležaté rozvody z PVC, odpady zo všetkých zriaďovacích predmetov v  spoločných priestoroch, vnútorný plynovod - rozvod zemného plynu, dom je bez výťahov. Dom má rozvod verejného telefónu, požiarne hydranty, rozvody televízie.

Popis pozemkov

Pozemok parcely registra “C“ č. 2140/89 o výmere 210 m2, zastavaná plocha a nádvorie, pozemok parcely registra “C“ č. 2140/90 o výmere 207 m2, zastavaná plocha a nádvorie a pozemok parcely registra “C“  č. 2140/91 o výmere 210 m2 zastavaná plocha a nádvorie predstavujú pozemky, na ktorých je postavený bytový dom so súpisným č. 2241.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v technickom stave primeranom jeho veku a spôsobu užívania.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
ZÁLOŽNÉ PRÁVO ZO ZÁKONA V PROSPECH VLASTNÍKOV BYTOV V DOME UL. DRUŽSTEVNÁ Č. 2241/31-35 - 2182/00.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Predmet dražby bol ohodnotený znaleckým posudkom č. 09/2019 zo dňa 15.09.2019, vypracovaným znalcom Dr. – univ., Ing. Jurajom Szalayom, PhD., znalcom v odbore stavebníctvo, odvetvie Stavebná fyzika a odhad hodnoty nehnuteľností, ev. č. znalca 913 295 na hodnotu 58.400,- €.
K. Najnižšie podanie 58.400,- €
L. Minimálne prihodenie 500,- €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 15.000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Dražobnú zábezpeku je možné zložiť:
1. Dražobníkovi:
a) V peniazoch:
-prevodom na číslo účtu dražobníka,
-vkladom v hotovosti na účet dražobníka,
-poštou, formou poštového poukazu (za podmienok stanovených poskytovateľom poštových služieb).
-hotovosti do pokladne dražobníka pred dražbou (lehota končí otvorením dražby).
b) Vo forme bankovej záruky.

2. Do notárskej úschovy:
- v peniazoch,
- v o forme bankovej záruky.
(Prijatie dražobnej zábezpeky do notárskej úschovy sa riadi podmienkami stanovenými jednotlivými notármi a príslušnými právnymi predpismi)

Lehota na zloženie dražobnej zábezpeky sa končí otvorením dražby.

Účet dražobníka: IBAN: SK94 0200 0000 0041 8528 3251 vedený vo Všeobecnej úverovej banke, a. s.. Platbu je potrebné identifikovať variabilným symbolom (VS) 12019. Pri fyzickej osobe je nutné uviesť meno, priezvisko a rodné číslo a pri právnickej osobe obchodné meno, sídlo a IČO. Dražobník upozorňuje prípadných záujemcov, že bez vyššie uvedenej identifikácie nebude možné platbu správne identifikovať na účely splnenia požiadavky zloženia dražobnej zábezpeky.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1.pri prevode na účet - potvrdenie banky o prijatí príkazu na prevod sumy rovnajúcej sa výške dražobnej zábezpeky na účet dražobníka s uvedením variabilného symbolu, a to pod podmienkou, že suma bude pripísaná na účet príjemcu (dražobníka) pred uplynutím lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky. 2.pri vklade v hotovosti - potvrdenie banky o vklade sumy rovnajúcej sa výške dražobnej zábezpeky na účet dražobníka (dražobníka) s uvedením variabilného symbolu, a to pod podmienkou, že suma bude pripísaná na účet príjemcu pred uplynutím lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky. 3.pri zaslaní poštou - potvrdenie pošty o prijatí peňažnej zásielky vo výške sumy rovnajúcej sa výške dražobnej zábezpeky s uvedením variabilného symbolu, na doručenie do vlastných rúk dražobníka, a to pod podmienkou, že zásielka bude spôsobilá na prevzatie dražobníkom pred uplynutím lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky. 4.predloženie záručnej listiny (banková záruka), v ktorej banka vyhlási, že sumu rovnajúcu sa výške dražobnej zábezpeky, vydá dražobníkovi ak bude osobe, za ktorú sa záruka vydáva udelený príklep (bez ohľadu na výšku podania) na dražbe (riadne identifikovanej). Banka je povinná plniť do 3 dní odo dňa udelenia príklepu a to bez výzvy dražobníka. 5.predloženie notárskej zápisnice o prijatí sumy rovnajúcej sa výške dražobnej zábezpeky do notárskej úschovy, z ktorej bude zrejmé, že ak bude zložiteľovi udelený príklep (bez ohľadu na výšku podania) na dražbe (riadne identifikovanej) budú peniaze vydané dražobníkovi. 6.pri vklade v hotovosti do pokladne dražobníka – príjmový pokladničný doklad vystavený dražobníkom.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Začína plynúť dňom registrácie tohto oznámenia v registri dražieb a končí sa otvorením dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník bez zbytočného odkladu po skončení dražby vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, zloženú dražobnú zábezpeku (prevodom na účet účastníka dražby alebo poštou formou peňažnej zásielky doručovanej do vlastných rúk) alebo zabezpečí jej vydanie z notárskej úschovy. Listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky predloženú účastníkom dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobník bez zbytočného odkladu vráti účastníkovi dražby V prípade upustenia od dražby vráti dražobník zložené dražobné zábezpeky bez zbytočného odkladu (prevodom na účet účastníka dražby alebo poštou formou peňažnej zásielky doručovanej do vlastných rúk).
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením najneskôr do 15 dní od skončenia dražby na účet dražobníka vedený vo Všeobecnej úverovej banke, a. s., č. účtu IBAN: SK94 0200 0000 0041 8528 3251, variabilný symbol 12019. Pri fyzickej osobe vydražiteľ uvedie meno, priezvisko a rodné číslo a pri právnickej osobe obchodné meno, sídlo a IČO. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka predmetu dražby sa uskutoční v termínoch: 1. 12.11.2019 o 15,00 hod. 2. 20.11.2019 o 10,30 hod.
Miesto obhliadky Miesto konania obhliadky je pred vchodom č. 35 na ulici Družstevná vo Zvolene.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa dražobníkovi ohlásia najmenej 24 hodín vopred na t.č.: 048/419 53 86 alebo elektronicky: cognitel.sekretariat@gmail.com.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Po zaplatení ceny dosiahnutej vydražením vydražiteľom v stanovenej lehote, prechádza na vydražiteľa vlastnícke právo dňom udelenia príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa osobitného predpisu, ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Právo užívať predmet dražby prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby zápisnicou o odovzdaní. Predmet dražby odovzdá predchádzajúci vlastník po predložení osvedčeného odpisu notárskej zápisnice z dražby do piatich dní po uhradení ceny dosiahnutej vydražením, o čom sa vyhotoví zápisnica o odovzdaní predmetu dražby. Vydražiteľ obdrží dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice z dražby; jedno vyhotovenie zašle dražobník príslušnému okresnému úradu, katastrálnemu odboru bez zbytočného odkladu.

Poučenie podľa § 167r ods. 1 až 3, ods. 4 zákona č. 5/2007 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii: Oprávnená osoba má právo so súhlasom dlžníka kedykoľvek predmet dražby vykúpiť z konkurznej podstaty za cenu stanovenú znaleckým posudkom. Oprávnená osoba má právo so súhlasom dlžníka vykúpiť predmet dražby za cenu, ktorá bola dosiahnutá v dražbe ak takúto cenu uhradí správcovi do desať dní od skončenia dražby. Oprávnenou osobou na účely uplatnenia práva vykúpiť predmet dražby sa rozumie úpadcov príbuzný v priamom rade, jeho súrodenec, manžel alebo obec, v ktorej katastrálnom území sa nehnuteľnosť nachádza. Ak sa poruší právo oprávnenej osoby vykúpiť predmet dražby, má táto osoba právo domáhať sa od vydražiteľa, aby jej predmet dražby ponúkol na predaj. Toto právo zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov od skončenia dražby.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Ak nadobudol vydražiteľ vlastnícke právo k predmetu dražby, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia písomného potvrdenia o vydražení predmetu dražby a doloženia totožnosti vydražiteľa do piatich dní odo dňa zaplatenia ceny dosiahnutej vydražením. Dražobník na mieste spíše zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice obdrží predchádzajúci vlastník predmetu dražby a dve vyhotovenia vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe; o tom dražobník túto osobu poučí. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby znáša vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by inak nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník alebo dražobník, alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla. Nebezpečenstvo škody na predmete dražby prechádza z navrhovateľa dražby na vydražiteľa dňom odovzdania predmetu dražby; v ten istý deň prechádza na vydražiteľa zodpovednosť za škodu spôsobenú v súvislosti s predmetom dražby. Ak je vydražiteľ v omeškaní s prevzatím predmetu dražby, znáša nebezpečenstvo škody a zodpovednosť za škodu.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Jakub
c) priezvisko Kajba
d) sídlo Tajovského 3, 974 01 Banská Bystrica