Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 210/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 30.10.2019
  • Značka:
  • X034744
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 065/2019
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby salónik na prízemí v hoteli CLAVIS, Jókaiho 22, 984 01 Lučenec
D. Dátum konania dražby 25. 10. 2019
E. Čas konania dražby 14:45 hod. – 14:51 hod.
F. Kolo dražby druhé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Rimavská Sobota, obec: Rimavská Seč, katastrálne územie: Rimavská Seč, tak ako sú zapísané v evidencii Okresného úradu Rimavská Sobota, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 491, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 207 s príslušenstvom, postavený na pozemku parc. reg. „C“ č. 287/11 o výmere 242 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 287/10 o výmere 62 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 287/11 o výmere 242 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 287/12 o výmere 283 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 287/20 o výmere 1216 m2, druh pozemku: záhrada.
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súpisné číslo 207, katastrálne územie Rimavská Seč

Ide o čiastočne podpivničenú, prízemnú stavbu, ktorá je postavená ako druhá časť dvojdomu, pričom je s vedľajším rodinným domom spojená spoločnou stenou. Rodinný dom má dve bytové jednotky – jedna štvorizbová a jedna jednoizbová. Rodinný dom bol daný do užívania v roku 1958. V roku 2008 bola realizovaná modernizácia rodinného domu spočívajúca vo výstavbe kúpeľní a modernizácie kuchýň v oboch bytových jednotkách.

 

Dispozičné riešenie:

1. podzemné podlažie tvorí pivnica.

Zastavaná plocha 1. podzemného podlažia je 17,93 m2.

1. nadzemné podlažie tvorí: chodba, kuchyňa, kúpeľňa, WC, komora a štyri izby. V jednoizbovej bytovej jednotke sa nachádza izba, kuchyňa a kúpeľňa.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 210,90 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Základy sú betónové z monolitického betónu s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z tehál hr. 350 mm. Vnútorné priečky sú murované z tehál hr. 150 mm. Stropné konštrukcie v I. PP tvorí tehlová klenba. V I. NP je drevený trámový strop s rovným podhľadom s podbitím na rákos. Strecha je sedlová s jednoduchou pálenou krytinou na jednej časti stavby, na druhej časti je pultová strecha s krytinou z AZC vlnoviek. Klampiarske konštrukcie (žľaby a zvody) sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšie úpravy tvorí brizolitová omietka. Vnútorné úpravy povrchov sú vápenné omietky stien a stropov - maľby, v sociálnych zariadeniach a okolo kuchynskej linky sú keramické obklady stien. Zariaďovacie predmety sú štandardné. Okná sú drevené dvojité, jedno okno je plastové. V prednej časti domu sú rolovacie plastové okenné žalúzie. Dvere sú drevené v drevených zárubniach. Dvere do sociálnych zariadení sú biele v oceľových zárubniach. Podlahy v rodinnom dome v obytných miestnostiach sú palubové, resp. z PVC, ostatné podlahy sú keramické dlažby. V jednej kúpeľni sa nachádza vaňa a umývadlo. WC je samostatné. V druhej kúpeľni sa nachádza sprchovací kút, umývadlo a WC. Vodovodné batérie sú čiastočne pákové, čiastočne kohútikové – nové. V oboch kuchyniach sa nachádza kuchynská linka z materiálov na báze dreva a sporáky na tuhé palivo. Kúrenie oboch bytových jednotiek je zabezpečené pieckami na tuhé palivo.

 

Príslušenstvo predmetu opakovanej dražby tvorí najmä:

1. Garáž bez súpisného čísla

Je postavená ako samostatná stavba vedľa rodinného domu. Do užívania bola daná v roku 1970.

Zastavaná plocha garáže je 25,50 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Garáž je osadená na základových pásoch. Obvodové murivo je murované hrúbky 300 mm. Stropná konštrukcia je drevená trámová s pultovou strechou bez podhľadu. Vonkajšia aj vnútorná omietka je vápenná, z vonkajšej strany čiastočne opadaná. Krytina je z AZC vlnoviek. Podlaha je udusaná hlina. Garážová brána je drevená otváravá.

 

2. Garáž postavená na parcele č. 287/11

Je postavená ako pokračovanie rodinného domu. Do užívania bola daná v roku 1958.

Zastavaná plocha garáže je 25,56 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Obvodové murivo je murované hr. 350 mm. Vonkajšia omietka je brizolitová, vnútorná omietka je vápenná hladká. Strecha je pultová z AZC vlnoviek. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Podlaha je betónová hrubá. Garážová brána je drevená otváravá. V garáži je svetelná a motorická elektroprípojka.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza v dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Poznamenáva sa upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti podľa EX 1968/2015 (ExÚ Rimavská Sobota, JUDr. Ing. Ján Gasper, PhD.).
b) Právo čerpania vody zo studne ležiacej na parcele č. 287/12 pre každého vlastníka parc. č. 287/9, 287/13, 287/21.
c) Záložné právo v prospech navrhovateľa opakovanej dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V-2341/2007.
d) Exekučné záložné právo na nehnuteľnosti podľa EX 1968/2015 (ExÚ Rimavská Sobota, JUDr. Ing. Ján Gasper, PhD.).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 15.000,- EUR (slovom: pätnásťtisíc EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 25/2019 zo dňa 03.06.2019, vyhotoveným znalcom Ing. Paulínou Černochovou:
19.300,- EUR (slovom: devätnásťtisíctristo EURO)