Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 210/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 30.10.2019
  • Značka:
  • X034751
Blackside, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo BS19-06264
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Blackside, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Plynárenská7/A82109 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Plynárenská
b) Orientačné/súpisné číslo 7/A
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82109
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 6167/B
IV. IČO/ dátum narodenia 48191515
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Zasadačka na prízemí, budova Obecného úradu Vidiná (vchod od parku), ul. Športová č. 255/1, 985 59 Vidiná, okr. Lučenec, Banskobystrický kraj.
D. Dátum konania dražby 25. 10. 2019
E. Čas konania dražby 11:30 hod.
F. Kolo dražby 1.kolo
G. Predmet dražby

súbor vecí

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

58

Lučenec

Lučenec

ŠÍD

Šíd

 

Parcely registra "C" evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

608/1

Záhrada

318

609

Zastavaná plocha a nádvorie

489

Stavby:

Súpisné číslo

Na parcele číslo

Druh a popis stavby

299

609

10 – Rodinný dom

Predmet dražby okrem vyššie uvedeného tvoria aj ďalšie stavby a úpravy, ktoré nie sú evidované na LV, ale tvoria príslušenstvo alebo súčasť veci: hospodárska budova na parc.č. 609, chliev na parc.č. 609, uličný plot na parc.č. 609, prípojka kanalizácie na parc.č. 609, prípojka vody na parc.č. 609, prípojka NN na parc.č. 609, spevnené plochy na parc.č. 609, žumpa na parc.č. 609, podzemná pivnica na parc.č. 609.

 

Spoluvlastnícky podiel v 1/1. Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Vzhľadom na skutočnosť, že hodnotené nehnuteľnosti neboli sprístupnené, ohodnotenie predmetu dražby bolo vykonané v zmysle § 12 ods.3 zákona č.527/2002 o dobrovoľných dražbách, v znení neskorších predpisov ("ohodnotenie možno vykonať z dostupných údajov, ktoré má dražobník k dispozícii").

 

Rodinný dom, súp. č. 299, parc. č. 609, k.ú. Šíd

 

Rodinný dom. súp. č. 299 na parcele C KN č. 609 je situovaný ako samostatne, stojaci dom v okrajovej časti obce Šíd, katastrálne územie Šíd, okres Lučenec. Podlá rozhodnutia ONV Lučenec č. ÚP-1088/1987 zo dňa 7.12.1987 bol rodinný dom postavený na základe stavebného povolenia č. 2241/69-Kr. zo dňa 19.12.1969, ktoré vydal ONV Lučenec. Užívanie rodinného domu bolo povolené kolaudačným rozhodnutím č. 3664/72-Mš. zo dňa 14.12.1972, ktoré vydal ONV Lučenec.

 

Dispozičné riešenie:

podzemné podlažie - kotolňa, pivnica, kuchyňa, chodba, schodisko, 2 x izba

1. nadzemné podlažie - 2 x izba, kuchyňa, kúpeľňa s WC, chodba, schodisko, komora

2. nadzemné podlažie - 2 x izba, kúpeľňa s WC, chodba, schodisko, komora, balkón

Orientácia hlavných obytných miestností k svetovým stranám je na juhovýchod a severozápad.

 

Stavebnotechnické riešenie:

1. Podzemné podlažie

Základy - betónové - objekt s podzemným podlažím s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie - murované z tehál (plná,metrická) v skladobnej hr. nad 30 do 40 cm; deliace konštrukcie - tehlové. Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - s rovným podhľadom betónové monolitické. Schodisko - liate terazzo, betónová, keramická dlažba. Úpravy vonkajších povrchov - obklady fasád - obklady keramické.  Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové, stierkové plsťou hladené. Výplne otvorov - dvere - hladké plné alebo zasklené; okná - dvojité z tvrdého dreva s dvojvrstv. Zasklením. Podlahy - podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - parkety; dlažby a podlahy ost. miestností - cementový poter, tehlová dlažba. Vybavenie kúpeľní - vaňa plastová jednoduchá;  - umývadlo; vodovodné batérie - pákové nerezové so sprchou;  - pákové nerezové; záchod - splachovací bez umývadla. Vykurovanie - ústredné vykurovanie  - teplovod. s rozvod. bez ohľadu na mat. a radiátormi - oceľové; zdroj vykurovania - kotol ústredného vykurovania na tuhé palivá. Vnútorné rozvody vody - z plastového potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja; zdroj teplej vody - zásobníkový ohrievač elektrický. Vnútorné rozvody kanalizácie - azbestocementové potrubie. Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia ( bez rozvádzačov) - svetelná; elektrický rozvádzač - s poistkami.

 

2. Nadzemné podlažie

Zvislé nosné konštrukcie - murované z tehál (plná,metrická) v skladobnej hr. nad 30 do 40 cm; deliace konštrukcie - tehlové. Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - s rovným podhľadom betónové monolitické, prefabrikované a keramické. Schodisko - keramická dlažba. Strecha - krovy - väznicové sedlové, manzardové; krytiny strechy na krove - azbestocementové šablóny na latách; klampiarske konštrukcie strechy - z pozinkovaného plechu len žľaby a zvody, záveterné lišty. Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - škrabaný brizolit. Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové, stierkové plsťou hladené; vnútorné obklady - prevažnej časti kúpeľne min.do 1,35 m výšky;  - vane;  - WC min. do výšky 1 m. Výplne otvorov - dvere - hladké plné alebo zasklené; okná - dvojité z tvrdého dreva s dvojvrstvovým zasklením. Podlahy - podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - parkety; dlažby a podlahy ost. miestností - keramické dlažby. Vybavenie kúpeľní - vaňa oceľová smaltovaná;  - umývadlo; vodovodné batérie - pákové nerezové so sprchou;  - pákové nerezové; záchod - splachovací bez umývadla. Vykurovanie - ústredné vykurovanie  - teplovod. s rozvod. bez ohľadu na mat. a radiátormi - oceľové panely. Vnútorné rozvody vody - z plastového potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja. Vnútorné rozvody kanalizácie - azbestocementové potrubie. Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia ( bez rozvádzačov) - svetelná.

 

3. Nadzemné podlažie

Zvislé nosné konštrukcie - murované z tehál (plná,metrická) v skladobnej hr. nad 30 do 40 cm; deliace konštrukcie - tehlové. Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - s rovným podhľadom drevené trámové. Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - škrabaný brizolit. Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové, stierkové plsťou hladené; vnútorné obklady - prevažnej časti kúpeľne min.nad 1,35 m výšky. Výplne otvorov - dvere - hladké plné alebo zasklené; okná - dvojité z tvrdého dreva s dvojvrstv. zasklením. Podlahy - podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - parkety; dlažby a podlahy ost. miestností - keramické dlažby. Vybavenie kúpeľní - vodovodné batérie - pákové nerezové; záchod - splachovací bez umývadla. Vykurovanie - ústredné vykurovanie  - teplovod. s rozvod. bez ohľadu na mat. a radiátormi - oceľové. Vnútorné rozvody vody - z plastového potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja. Vnútorné rozvody kanalizácie - azbestocementové potrubie.  Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia ( bez rozvádzačov) - svetelná.

 

Hospodárska budova, parc. č. 609, k.ú. Šíd

Hospodárska budova je postavená za rodinným domom, na parc. č. 609 v k.ú. Šíd. Pozostáva zo skladu, dvoch chlievov a výbehu pre ošípané. Technické riešenie: základy - bez podmurovky, iba základové pásy. Zvislé nosné konštrukcie - murované z pálenej tehly nad 15 do 30 cm. Strecha - krov - sedlový; krytina strechy na krove - azbestocementové šablóny; klampiarske konštrukcie - z pozinkovaného plechu (min. žľaby, zvody, prieniky). Úpravy vonkajších povrchov - brizolit. Úpravy vnútorných povrchov - vápenná hrubá omietka. Výplne otvorov - dvere - drevené zvlakové; okná - jednoduché drevené. Podlahy - cementový poter.

 

Chliev, parc. č. 609, k.ú. Šíd

Hospodárska budova je postavená za rodinným domom, na parc. č. 608/1 v k.ú. Šíd. Pozostáva z chlieva a vchodu do podzemnej pivnice. Technické riešenie: základy - bez podmurovky, iba základové pásy. Zvislé nosné konštrukcie - murované z pálenej tehly, tehloblokov hrúbky nad 15 do 30 cm. Strecha - krov - pultové; krytina strechy na krove - plechová pozinkovaná; klampiarske konštrukcie - z pozinkovaného plechu (min. žľaby, zvody, prieniky). Úpravy vonkajších povrchov - brizolit. Úpravy vnútorných povrchov - vápenná hrubá omietka. Výplne otvorov - dvere - oceľové alebo drevené zvlakové; okná - jednoduché drevené alebo oceľové. Podlahy - cementový poter.

 

Uličný plot, parc. č. 609, k.ú. Šíd

Plot oddeľujúci pozemok od ulice bol vybudovaný v roku 1975. Plot je založený na základovom páse, podmurovka je betónová, výplň je z oceľovej tyčoviny v rámoch. V oplotení je osadená vstupná brána a bránka. Základnú životnosť plota odhaduje znalec na 50 rokov.

 

Studňa - kopaná, hĺbka 5m, priemer 1000 mm. Začiatok užívania 1970.

Prípojka kanalizácie, parc. č. 609, k.ú. Šíd - rodinný dom je odkanalizovaný do žumpy, prípojka je z kameninových rúr.

Prípojka vody, parc. č. 609, k.ú. Šíd - rodinný dom je zásobovaný vodou z vlastnej studne. Prípojka je z oceľových rúr.

Prípojka NN, parc. č. 609, k.ú. Šíd - rodinný dom je pripojený na verejné rozvody elektrickej energie vzdušnou prípojkou.

Spevnené plochy, parc. č. 609, k.ú. Šíd - prístupový chodník k rodinnému domu je z monolitického betónu hr. 10 cm. Vybudovaný bol v roku 1973.

Žumpa, parc. č. 609, k.ú. Šíd - rodinný dom je odkanalizovaný do žumpy, ktorá bola vybudovaná v roku 1972.

Podzemná pivnica, parc. č. 609, k.ú. Šíd

 

Analýza polohy nehnuteľností: Obec Šíd obec počtom obyvateľov približne 1250, situované 17 km juhovýchodne od okresného sta Lučenec, ktoré je spoločenským aj hospodárskym centrom regiónu Novohrad a 5 km východne od mesta Fiľakovo. Spojenie s obcou je železničnou a autobusovou pravou po verejnej komunikácii 11/571, dosah do okresného mesta do 20 minút. V obci sa nachádza obecný úrad, obchody s potravinami, športový areál, základná škola, materská škola. Nehnuteľnosť je situovaná ako samostatne stojaci rodinný v zástavbe rodinných domov v okrajovej časti obce. Konfigurácia terénu v danom mieste je mierne svahovitá, prístup z obecnej spevnenej komunikácie. V mieste je možnosť napojenia na verejný rozvod NN, verejný vodovod a rozvod plynu.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v zanedbanom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Poznámka:
Oznámenie o začatí výkonu záložného práva záložným veriteľom: Blackside, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO: 48191515, č. 19-0000075/07A z 12.7.2019 na pozemky registra C KN parc.č. 608/1, 609 a rodinný dom s.č. 299 na pozemku registra C KN parc.č. 609, P-535/2019, zapísané 15.7.2019 - 77/19.
Oznámenie o konaní dobrovoľnej dražby č. BS19-06264 z 24.09.2019, dražobník: Blackside, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO: 48 191 515, na pozemky registra C KN parc.č. 608/1, 609 a rodinný dom s.č. 299 na pozemku registra C KN parc.č. 609, P- 726/2019, zapísané 26.09.2019 - 116/19.

Časť „C“ ŤARCHY:
Záložné právo v prospech Blackside, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO: 48191515, č.V 855/13 z 25.04.2013 na C KN p.č.608/1,609 a stavbu s.č.299 na C KN p.č.609 - 69/13, 70/13, Z-2321/2019 - 76/19.

Iné údaje: bez zápisu
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 10000,- EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Viliam Bórik
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Vlčany
b) Orientačné/súpisné číslo 1316
c) Názov obce Vlčany d) PSČ 92584
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 02.05.1974
V. Odhad ceny predmetu dražby Znalecký posudok:
Číslo znaleckého posudku: 225/2019, Meno znalca: Ing. Mgr. Jana Pecníková, Dátum vyhotovenia: 03.09.2019, Všeobecná cena odhadu [EUR]:
11 000,00 EUR