Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 210/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 30.10.2019
  • Značka:
  • X034745
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 103/2019
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Polyfunkčný dom, II. poschodie, Kukučínova 8, 940 62 Nové Zámky
D. Dátum konania dražby 25. 10. 2019
E. Čas konania dražby 10:20 hod.
F. Kolo dražby 5.kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 919, katastrálne územie Sokolce- Lak, Okresný úrad Komárno –  katastrálny odbor, obec Sokolce, okres Komárno a to:

 

Pozemky:

parcela č. 856/1, výmera: 681 m2, druh pozemku: záhrady

parcela č. 856/5, výmera: 157 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

parcela č. 856/9, výmera:   98 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

parcela č. 856/10, výmera: 503 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

 

Stavby:

súpisné č. 333, na parc. č. 856/5, druh stavby: Rodinný dom, popis stavby: Rodinný dom

súpisné č. 520, na parc. č. 856/9, druh stavby: Iná budova, popis stavby: Vedľajšia budova

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje, alebo nie je zapísané na liste vlastníctva najmä: plot uličný- kovový, plot záhradný, studňa narážaná, elektrická prípojka, vodovodná prípojka,  vodomerná šachta, plynová prípojka, kanalizačná prípojka, žumpa, spevnené plochy – betónové, a pod.

 

Predmet dražby sa draží tak ako ,,stojí a leží“.  Predmet dražby sa draží v podiele: 1/1

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súp.č.333 na parc.č.856/5

Rodinný dom je postavený na rovinatom pozemku v obci Sokolce. Pozemok je prístupný po miestnych spevnených komunikáciách. Objekt má jedno nadzemné podlažie a neobytné podkrovie.

1 nadzemné podlažie dispozične pozostáva  zo vstupnej haly, 4 obytných miestností, kuchyne, špajze, kúpeľne.

Základy sú betónové pásové. Murivo je tehlové. Deliace konštrukcie sú z tehlového muriva. Vnútorné omietky sú vápenné štukové . Strop nad pozemným je drevený trámový s rovným podhľadom, omietaný na rákos. Konštrukcia krovu je valbová.  Krytina betónová, nie pôvodná. Klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu. Ostatné klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Fasádne omietky sú brizolitové. Vnútorné dvere sú plné alebo čiastočne presklené drevené. Okná sú drevené zdvojené, opatrené vonkajšími plastovými roletami. Podlahy sú v obytných miestnostiach drevené parkety, v jednej miestnosti je PVC, v kúpeľni, WC, v časti haly je keramická dlažba. Vykurovanie je ústredné pomocou plynového kotla v kuchyni, vykurovacie telesá sú panelové, resp. rebrové radiátory. Elektroinštalácia je svetelná a motorická. Inštalácia plynu je z verejnej rozvodnej siete. V kúpeľni je smaltovaná vaňa, elektrický bojler, keramické umývadlo, WC kombi misa. Elektrický rozvádzač je s ističmi (r.2008). Rodinný dom nie je chránený bleskozvodom. Rodinný dom má povalu, ktorá je prístupná oceľovými schodmi s drevenými stupňami bez podstupníc, umiestnenými vo vstupnej hale.

Rodinný dom bol daný do užívania na základe potvrdenia Obecného úradu Sokolce v r.1966 a prístavba zrealizovaná v r.1976. Prvky dlhodobej životnosti sú v pôvodnom stave.  Životnosť  rodinného domu je stanovená na 100 rokov.

Vedľajšia stavba súp.č.520 na par.č.856/9

Drobná stavba súp.č.520 na parc.č.856/9 stenou susedí s RD súp.č. 333 na par.č.856/5.  Objekt je čiastočne podpivničený, má jedno nadzemné podlažie so sedlovou strechou.

Podzemné podlažie tvorí pivnica, ktorá slúži najmä na skladovanie ovocia a zeleniny. V nadzemnom podlaží sa nachádza časť, ktorá je dispozične a funkčne prepojená s RD. V tejto časti sa nachádza jedna izba, kúpeľňa s WC. V objekte sa ďalej nachádza garáž, dielňa, sklad, nevyužívaný chliev.

Základy sú betónové,  murivo je v podzemnej časti monolitické betónové, v  nadzemnej časti tehlové. Konštrukcia strechy je drevená sedlová s keramickou krytinou. Strop nad podzemným podlažím je železobetónový monolitický, strop nad 1 NP je drevený trámový s rovným podhľadom.  Fasáda je prevažne omietaná hladká. Vnútorné omietky sú vápennocementové. Okná sú drevené,  klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Podlahy sú prevažne cementový poter, pivnica je bez podlahy. Dvere sú plné alebo čiastočne presklené. Vráta do garáže sú drevené dvojkrídlové otváravé.  Objekt nie je vykurovaný, okrem obytnej časti, ktorá je vykurovaná z RD. Elektroinštalácia je svetelná a motorická.  V kúpeľni je sprchovací kút, keramické umývadlo, pákové batérie, WC je kombi misa. V priestore schodov do pivnice je elektrický bojler na prípravu TÚV pre kúpeľňu. Keramický obklad  je v kúpeľni. Pivnica je prístupná oceľovými rebríkovými schodmi. Životnosť je stanovená odborným odhadom na 80 rokov.

Plot uličný – kovový

Plot uličný. Plot na betónovom základe, z betónovej podmurovky z výplňou z oceľovej tyčoviny. Súčasťou plotu sú oceľové vráta a vrátka. Výška cca 1,4m, začiatok užívania  v r.1976.

Plot záhradný

Záhradný  plot  na pozemku, betónové stĺpiky, výplň strojové pletivo.

Studňa – Narážaná

Studňa narážaná, bez osadeného ručného čerpadla.

Elektrická prípojka

Prípojka elektro je vedená z verejného rozvodu ako zemná , káblom do rodinného domu.

Vodovodná prípojka

Prípojka vody je vedená z verejnej siete cez vodovodnú šachtu do RD.

Plynová prípojka

Prípojka zemného plynu je vedená z verejného rozvodu do rodinného domu.

Kanalizačná prípojka - Kanalizácie z RD do žumpy na pozemku.

Žumpa - Žumpa na pozemku,  železobetónová s oceľovým poklopom.

Spevnené plochy – betónové - Spevnená plochy betónové monolitické. 

 

Pozemok sa nachádza v intraviláne obce Sokolce v bežnej zástavbe IBV s vyhovujúcou dostupnosťou do centra obce. Pozemok je s kultúrou a s využitím ako záhrada s priamym prístupom z obecnej komunikácie. Z inžinierskych sietí sú vybudované všetky okrem kanalizácie.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo V-2778/13 z 28.8.2013 v prospech Prima banky Slovensko, a.s., Hodžova 11, 010 11 Žilina IČO: 31 575 951 na zabezpečenie pohľadávky s príslušenstvom, zml.č. 0000000000063962 na parc.reg.,C' č. 856/1, 856/5, 856/9, 856/10, na rodinný dom so sč 333 na parc.reg.,C' č. 856/5 a na vedľajšiu stavbu so sč 520 na parc.reg.,C' č. 856/9.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 18.000,00 EUR (slovom: osemnásťtisíc eur)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Sergej Kločko
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva x
b) Orientačné/súpisné číslo x
c) Názov obce x d) PSČ x
e) Štát x
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 12345678
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 190/2016, ktorý vypracoval znalec Ing. Alica Bartúnková, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod evidenčným číslom 910160. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 18.01.2019