Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 139/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 22.7.2019
  • Značka:
  • X022608
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 176/2019
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby GRAND HOTEL, Palackého 3477, 911 01 Trenčín, miestnosť "salónik Galéria"
D. Dátum konania dražby 16. 07. 2019
E. Čas konania dražby 13:20 hod.
F. Kolo dražby prvé kolo
G. Predmet dražby

PREDMET DRAŽBY

Základná špecifikácia:

Číslo LV: 1626

Okres: Prievidza

Obec: Radobica

Katastrálne územie: Radobica

Okresný úrad Prievidza, katastrálny odbor

PARCELY registra „C“ evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

poznámky – charakteristika – príslušnosť k ZÚO –EL :

3826

Záhrada

63

-

3993

Záhrada

319

-

4005

Zastavaná plocha a nádvorie

328

 

Stavby:

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele číslo:

Popis stavby:

Druh stavby:

254

4005

Rodinný dom

10

           

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané v KN: stavba letnej kuchyne na parc. reg. „C“ č. 4005, hospodárske stavanie na parc. reg. „C“ č. 3993 a 4005, chliev pre ošípané pri hospodárskej stavbe na parc. reg. „C“ č. 3993, stavba udiarne so skladom na parc. reg. „C“ č. 4005,  plotové vráta a vrátka, studňa na parc. reg. „C“ č. 4005, prípojka vody, vodomerná šachta, prípojka elektriny, spevnené plochy betónové, žumpa, kanalizačná prípojka do žumpy a pod.

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Predmetom dražby samostatne stojaca stavba rodinného domu so s.č.254 na parc.KN č.4005 nachádzajúca sa v k. ú. Radobica, obec Radobica v lokalite Cerová v samostatnej časti obce s vytvorenými štálmi  so vzdialenosťou  do centra obce Radobica  cca 7 km s prístupom iba po štrkovitej ceste. Dom je s čiastočným podpivničením, ako i s vytvoreným prízemím s manzardkovou krovnou konštrukciou.

Dispozičné riešenie podlaží je nasledovné.

1. PP-suterén

Dispozičné riešenie pozostáva zo schodišťa ako i skladovej miestnosti a kotolne.

1. NP-prízemie

Dispozičné riešenie pozostáva zo 4 - och izieb, vstupnej haly, kuchyne, samostatného VC a kúpeľne.

POPIS PODLAŽÍ

1. Podzemné podlažie

Osadenie do terénu do 2,0 m bez zvislej izolácie. Murivo - z monolitického betónu. Deliace konštrukcie sú tehlové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hrubé. Stropy železobetónové s rovným podhľadom. Fasádne omietky  sú -1 x do 1/3 iny vápenné hladké. Dvere sú plné hladké. Dlažby a podlahy ostatných miestností- cementový poter. Elektroinštalácia je urobená i na 220 V.

1. Nadzemné podlažie

Základy betónové - objekt s podzemným podlažím bez izolácie. Podmúrovka - podpivničené - priem. výška do 50 cm - omietaná do 1/2 ice ZP. Murivo - murované z iných materiálov - nameraná hrúbka 53 cm. Deliace konštrukcie sú tehlové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké (pri novozriadenom WC, izbe a kúpeľni chýbajú). Stropy - s rovným podhľadom drevené trámové. Krov je manzardový. Krytina strechy je plechová pozinkovaná. Klampiarske konštrukcie strechy sú žľaby zvody a záveterné lišty. Okenné žalúzie sú kovové. Fasádne omietky  sú -2 x nad 2/3 iny omietky brizolitové ako i 1 x do 2/3ín ako i vápenné hladké nad 2/3 iny. Dvere sú rámové s výplňou ako prevažujúce. Okná drevené dvojité. Podlahy obytných miestností(okrem obytných kuchýň) - veľkoplošné parkety. Dlažby a podlahy ostatných miestností cementový poter. Ústredné vykurovanie je plechové.  Elektroinštalácia je urobená i na 380 V. Rozvod teplej aj studenej vody z plastového potrubia. Kanalizácia do žumpy 1 x PVC potrubie. Zdroj teplej vody - obojživelník. Zdroj vykurovania - kotol ÚK na pevné palivo.  Vybavenie kuchyne - sporák plynový na PB s elektrickou rúrou, umývačka riadu je zabudovaná, drezové umývadlo je smaltované, kuchynská linka z materiálov na báze dreva s rozvinutou šírkou 2,30 m. Vnútorné vybavenie -  vaňa plastová rohová, umývadlo 1 ks. Záchod  je  osadený splachovací 1 ks avšak umývadlo chýba. Elektrický rozvádzač je osadený s ističmi.

Stavba bola postavená cca v roku 1960. Vstup na pozemky cez cudzie nevysporiadané pozemky. Počas životnosti sa realizovalo kompletne ÚK,  ohrev vody, rozvody  elektroinštalácia, podlahy, taktiež sa zriadila kuchyňa s jej vnútorným vybavením, ako i stále nedokončené samostatné WC a kúpeľňa. V priestore novozriadenej izby, samostatného VC a kúpeľne boli osadené plastové okná.

Mimoriadne deštrukčne zmeny v nosných konštrukciách stavby nie sú viditeľné, najväčšia opotrebovanosť je však viditeľná u skorodovanej strešnej krytiny.

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané v KN:

Stavba letnej kuchyne na parc. reg. „C“ č. 4005 – postavená cca v roku 1960, je tvorená jednou miestnosťou, mimoriadne deštrukčné zmeny v nosných konštrukciách prvkov nie sú viditeľné, avšak opotrebovanosť v prvkoch krátkodobej životnosti je viditeľná.

Základy - betónové bez podmurovky. Zvislé konštrukcie z pálených tehál do 30 cm. Stropy sú drevené trámové s podhľadom sadrokartónové dosky. Krov je sedlový hambálkový. Krytiny strechy na krove je škridla ťahaná drážková. Vnútorná úprava povrchov - vápenné hladké omietky. Vonkajšia úprava povrchov - brizolitová omietka. Okno drevené dvojité. Podlaha je cementový poter. Rozvod studenej vody. Elektroinštalácia - svetelná s poistkovými automatmi. Kanalizácia z kuchyne. Vnútorné vybavenie - umývací drez smaltovaný s batériou. Kuchynský sporák elektricky s elektrickou rúrou, kuchynský sporák na pevné palivo.

Hospodárske stavanie na parc. reg. „C“ č. 3993 a 4005 – jedná sa o drobnú stavbu s pôvodným využitím ako sklad sena, dispozične stavba pozostáva z 5 tich miestnosti nasledovne: z príručnej dielne, miestnosti pre spracovanie mäsa z ošípaných, priestoru na garážovanie ako i z prípravovne potravy pre ošípané ako i vytvoreného zádveria, stavba bola postavená cca v roku 1939. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenej stavby.

Základy betónové bez podmúrovky - iba základové pásy. Zvislé konštrukcie murované z nepálených tehál a prevažne z kameňa s nameranou hrúbkou 50 cm. Stropy sú drevené trámové bez podhľadu. Krov je sedlový. Krytina strechy na krove je škridla ťahaná drážková. Vonkajšia omietka je vápenná hladká (dokončená cca na 50%). Vnútorná omietka je vápenná hladká (dokončená cca na 50%). Dvere plné hladké ako prevažujúce.  Elektroinštalácia je svetelná s poistkovými automatmi. Vráta sú drevené zvlakové.

Chliev pre ošípané pri hospodárskej stavbe na parc. reg. „C“ č. 3993 -  jedná sa o drobnú stavbu chlieva postavenú v chrbte hospodárskej stavby s jej prepojením na ňu, dispozične stavba pozostáva z jednej miestnosti, stavba postavená v roku 2010.

Základy iba pätky pod stĺpami. Zvislé konštrukcie s jednostranným opláštením. Krov je pultový. Krytiny strechy na krove je škridla ťahaná drážková. Dvere sú zvlakové. Podlaha je hrubá betónová.

Stavba udiarne so skladom na parc. reg. „C“ č. 4005 – jedná sa o drobnú stavbu, postavenú cca v roku 1970,  ktorá je dispozične  tvorená s miestnosťou udiarne ako i skladu. Základy - betónové i s  podmurovkou. Zvislé konštrukcie - murované z pálených tehál do 30 cm. Stropy sú železobetónové. Krov je pultový. Krytiny strechy na krove je plech pozinkovaný. Vnútorná úprava povrchov - vápenné hladké omietky. Vonkajšia úprava povrchov - vápenné hladké omietky. Podlaha je betónová hrubá. Dvere rámové s výplňou. Elektroinštalácia je urobená na 380V s ističmi.

Plotové vráta a vrátka – sú kovovej konštrukcie s kovovou výplňou.

Studňa na parc. reg. „C“ č. 4005 – studňa kopaná (cca z roku 1939) s hĺbkou cca 10 m a s priemerom 1000 mm s umiestnením v časti dvora s osadeným ručným vrátkom.

Prípojka vody - s prechodom cez VŠ a potom vstupujúca do stavby RD. Celkovú dĺžku prípojky odhadujem 10 m. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1970.

Vodomerná šachta -  betónová šachta s umiestnením s kubatúrou 3,6 m3.o.p., vybudovaná cca v r. 1970.

Prípojka elektriny - zemná prípojka elektriny na 380 V s odhadovanou dĺžkou 25 m vedúca cez cudziu parc. reg. „C“ č..4002, vybudovaná cca v roku 2008.

Spevnené plochy betónové - okolo domu slúžiace ako odkvapové resp. spojovacie chodníky, vybudované cca v roku 1989.

Žumpa - 2 ks plastových nádob po 1000 L slúžiace ako  žumpa s umiestnením v časti dvora, vybudované cca v roku 2008.

Kanalizačná prípojka do žumpy - zhotovená z PVC potrubia s priemerom 150 mm, vybudovaná cca v roku 2008.

Príslušenstvo predmetu dražby je v stave primeranom údržbe a veku stavby.

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby, sa nachádzajú v rovinatom teréne mimo intravilán obce Radobica v časti Cerová v značnej vzdialenosti do centra obce.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

viď opis predmetu dražby

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Na nehnuteľnosti: rodinný dom č.s. 254 na parc.č. 4005 a pozemky parc.č. 3826, 3993, 4005 - Záložné právo v prospech Slovenskej sporiteľne a.s., so sídlom Suché mýto 4, 816 07 Bratislava, IČO: 00151653 na základe zmluvy o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam č. V 6805/08 -VZ 91/08, 92/08

EX 153/2013 - P - JUDr. Ladislav Ďorďovič ml. - opr. Sociálna poisťovňa Bratislava, pobočka Prievidza – zriadenie ex. zál. práva - Z 1985/13 - vz 22/13

EX 350/13 - P - JUDr. Pavol Crkoň - opr. Sociálna poisťovňa - ústredie, pobočka Prievidza – zriadenie ex.zál.práva - Z 3662/13 - vz 48/13

EX 542/13 - P - JUDr. Pavol Crkoň - opr. Sociálna poisťovňa - ústredie, pobočka Prievidza - zriadenie ex. zál. práva - Z 3803/13 - vz 49/13

EX 585/13 - P - JUDr. Pavol Crkoň - opr. Sociálna poisťovňa - ústredie, pobočka Prievidza - zriadenie ex. zál. práva - Z 4174/13 - vz 53/13

EX 1884/2012 - Z 5811/13 + EX 1410/2013 - Z 5812/13 + EX 2065/2013 - Z 5813/13 - P - JUDr. Ivona Babušková - opr. Všeobecná zdravotná poisťovňa a.s., Bratislava, pob. Prievidza - zriadenie ex. zál. práva - vz 81/13

EX 960/13 - P - JUDr. Pavol Crkoň - opr. Sociálna poisťovňa - ústredie, pobočka Prievidza - zriadenie ex.zál.práva - Z 6229/13 - vz 91/13

EX 1175/2016 - P - SE - JUDr. Ivona Babušková - oprávnený Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s., pobočka Prievidza, Včelárska 1, Prievidza, IČO: 35937874 - Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 21.11.2016 - Z 6707/16 - v.z.192/2016

Na parc. C KN č.3826,3993,4005, rod. dom č.s. 254 na parcele č. 4005 - 56 EX 68/18 -12 - P - SE - Mgr. Ing. Oľga Hlucháňová, oprávnený: Všeobecná zdravotná poisťovňa a.s., Panónska cesta 2, Bratislava, Partizánska 2315, Trenčín, IČO: 35937874 - Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 10.4.2018 – Z 1881/2018 - vz.34/2018

Na parc. č. 3826, 3993, 4005 a rodinný dom súp.č. 254 na parc.č. 4005 - 56EX 43/2019 - P - Mgr. Ing. Oľga Hlucháňová - oprávn.: Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s., Bratislava - zriadenie exekučného záložného práva - Z 1007/2019 - VZ 22/2019

Vyššieuvedené záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením Na dražbe nebolo urobené ani najnižšie podanie, dražba je neúspešná.
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Stanislava Strelková
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxx
b) Orientačné/súpisné číslo xxx
c) Názov obce xxx d) PSČ xxx
e) Štát xxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 48/2019, ktorý vypracoval Ing. Ľubomír Rajnoha, znalec zapísaný do zoznamu znalcov vedeným Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pre odbor stavebníctvo a odvetvie Pozemné stavby, odhad hodnoty nehnuteľností. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 07.04.2019. Hodnota predmetu dražby zistená znalcom 24.800,- EUR