Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 99/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 24.5.2019
  • Značka:
  • X016460
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 101/2018
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby priestory AUKČNEJ SPOLOČNOSTI s.r.o., Kopčianska ul. č. 10, Bratislava, (objekt Vienna Gate, 14. posch., nebytový priestor č. A 261)
D. Dátum konania dražby 16. 05. 2019
E. Čas konania dražby 11:00 hod. – 11:08 hod.
F. Kolo dražby tretie
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Senica, obec: Štefanov, katastrálne územie: Štefanov, tak ako sú zapísané v evidencii Okresného úradu Senica, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 629, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 255 s príslušenstvom, postavený na pozemkoch parcely registra „C“ č. 1012/3 o výmere 110 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie, č. 1012/4 o výmere 70 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie a č. 1012/5 o výmere 55 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 1012/1 o výmere 168 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 1012/2 o výmere 349 m2, druh pozemku: záhrada,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 1012/3 o výmere 110 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 1012/4 o výmere 70 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 1012/5 o výmere 55 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie.
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom so súpisným číslom 255, katastrálne územie Štefanov

Predmet 2. opakovanej dražby bol daný do užívania v roku 1945. Okolo roku 2000 bola zrealizovaná prístavba, ktorá vykazuje známky nedokončenosti z vonkajšej strany (chýbajúca časť vonkajšej omietky a dokončenie finálnej úpravy strechy). Hlavný objekt je v zásade v pôvodnom stave. Rodinný dom má dve podlažia – suterén a prvé nadzemné podlažie. Suterén je prístupný z dvornej časti, v čase obhliadky bol podľa informácie poskytnutej vlastníkom predmetu 2. opakovanej dražby vytopený, na základe čoho nedisponujeme údajmi o jeho technickom stave, dispozičnom riešení či výmere. Prvé nadzemné podlažie je tvorené dvoma časťami. Pôvodnú časť tvorí súbor miestností pre bývanie a prístavba tvorí prakticky ďalšiu bytovú jednotku. V obci sa nachádza základná občianska vybavenosť – obecný úrad, pošta, lekárska ambulancia, kultúrny dom, základná škola s materskou školou, obchody s potravinami a priemyselným tovarom. Predmet 2. opakovanej dražby sa nachádza v juhovýchodnej okrajovej časti obce v zástavbe rodinných domov, prístupný z miestnej asfaltovej komunikácie. Centrum obce je vzdialené asi 1 km severozápadne. Okresné mesto Senica je vzdialené asi 13 km.

 

Dispozičné riešenie:

1.PP (suterén): dispozičné riešenie z dostupných informácií nie je známe.

1.NP (pôvodná časť): 3 izby, kuchyňa, chodba, kúpeľňa s WC a sklad – izba.

1.NP (ďalšia bytová jednotka): 1 izba, chodba, kúpeľňa s WC – pôvodné miestnosti, kuchyňa, chodba a 2 izby – prístavba.

Zastavaná plocha 1.NP je 222,82 m2.

Technicko-konštrukčné riešenie:

V priebehu užívania boli vykonané úpravy, hlavne kúpeľní, podláh v niektorých miestnostiach a kuchyne. V roku 1995 bol zrealizovaný systém ústredného kúrenia, kedy boli inštalované plechové radiátory a kotol ústredného kúrenia na tuhé palivo. Okolo roku 2005 bola vykonaná rekonštrukcia kuchyne v pôvodnej časti, kedy bola inštalovaná nová linka a sporák. V ostatných rokoch bola vykonaná modernizácia prvkov krátkodobého užívania – výmena 4 ks pôvodných okien za plastové s izolačným dvojsklom v časti prístavby, kontaktný zatepľovací systém na časti fasády od ulice, v časti prístavby – laminátové podlahy v izbách, nové maľby v izbách, čiastočne nové keramické obklady v kúpeľni s WC a v kuchyni, keramická dlažba v chodbe, SDK podhľad v zadnej izbe, výmena dverných krídel do izieb, indukčná varná doska.

V prvej kuchyni sa nachádza kuchynská linka dĺžky 2395 mm, nerezový drez s pákovou vodovodnou batériou a el. sporák. Okolo linky je zrealizovaný keramický obklad, je tu aj pec na tuhé palivo. Podlaha je z PVC. V prvej kúpeľni s WC je položená keramická dlažba a keramický obklad do výšky 1221 mm. Nachádza sa tu plechová vaňa s keramickým obkladom a pákovou batériou, keramické umývadlo s pákovou batériou, elektrický bojler a splachovacie WC. V izbách je palubová podlaha a plechové radiátory. V druhej kuchyni je kuchynská linka dĺžky 3434 mm, nerezový drez s pákovou vodovodnou batériou. Okolo linky je zrealizovaný keramický obklad. Podlaha je z laminátovej plávajúcej podlahy. V druhej kúpeľni s WC je položená keramická dlažba a keramický obklad. Nachádza sa tu páková batéria, elektrický bojler a splachovacie WC. V ostatných izbách je laminátová plávajúca podlaha.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet 2. opakovanej dražby sa celkovo nachádza v nedostatočnom technickom a hygienickom stave, so zanedbanou údržbou.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Poznamenáva sa Upovedomenie o zriadení exekučného záložného práva č. EX 357/16 (súdny exekútor JUDr. Patrícius Baďura),
b) Na predmete 2. opakovanej dražby je zriadené záložné právo v prospech navrhovateľa 2. opakovanej dražby, spoločnosti ČSOB stavebná sporiteľňa, a.s., so sídlom: Žižkova 11, 811 02 Bratislava, IČO: 35 799 200, podľa V 646/10,
c) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. EX 357/16 (súdny exekútor JUDr. Patrícius Baďura).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 18.000 EUR (slovom: osemnásťtisíc EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát -
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu 2. opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 53/2018 zo dňa 23.09.2018, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Jurajom Talianom, PhD.:
25.400,- EUR (slovom: dvadsaťpäťtisícštyristo EURO)