Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 98/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 23.5.2019
  • Značka:
  • X016234
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 023/2019
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby priestory AUKČNEJ SPOLOČNOSTI s.r.o., Kopčianska ul. č. 10, Bratislava, (objekt Vienna Gate, 14. posch., nebytový priestor č. A 261)
D. Dátum konania dražby 20. 05. 2019
E. Čas konania dražby 10:00 hod. – 10:14 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Bratislava V, obec: BA – m. č. Petržalka, katastrálne územie: Petržalka, tak ako sú zapísané v evidencii Okresného úradu Bratislava, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 3765, a to konkrétne:

byt č. 39 nachádzajúci sa na 4. p. bytového domu Černyševského 12 so súp. č. 3689 na Černyševského ulici 12 v Bratislave, vchod Černyševského 12, (ďalej len „Dom“) postaveného na pozemku parc. reg.“C“ č. 4690/10 o výmere 1.180 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie, parc. reg.“C“ č. 4690/45 o výmere 14 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie, parc. reg.“C“ č. 4690/46 o výmere 9 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie, parc. reg.“C“ č. 4690/47 o výmere 24 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie, a pozemku parc. reg.“C“ č. 4690/48 o výmere 16 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (ďalej len „Pozemok“), spolu so spoluvlastníckym podielom na spoločných častiach a spoločných zariadeniach Domu a na príslušenstve o veľkosti 13843/481649.

H. Opis predmetu dražby

Byt č. 39 na 4. nadzemnom podlaží bytového domu s.č. 3689 na ulici Černyševského 12 v Bratislave

Byt je orientovaný jednostranne na sever. Ide o štvorizbový byt, s nadštandardným vybavením. Prístup do bytu je zo schodiskového priestoru. Vstup do bytu je do otvoreného priestoru, ktorý v sebe zahŕňa funkciu haly, kuchyne s jedálenským kútom a obývacej izby. Z tohto priestoru je prístup do chodby, odkiaľ je prístup do spálne 1 a 2. Zo vstupnej haly je prístup do šatníka, WC a kúpeľne. Bytový dom, v ktorom sa byt nachádza, je umiestnený v obytnej zóne, v zástavbe bytových domov. Do užívania bol daný v roku 2006. V bytovom dome je 38 bytov. Ide o podpivničený bytový dom polyfunkčného charakteru nepravidelného pôdorysu s 1 podzemným podlažím a 6 nadzemnými podlažiami, z ktorých posledné podlažie je ustúpené. Prístup do domu je cez hlavný vstup orientovaný z Černyševského ulice, odkiaľ je aj prístup do garáží. Na 1.N.P. domu sa okrem vstupných priestorov nachádzajú aj nebytové priestory administratívneho charakteru. Na ostatných nadzemných podlažiach sú situované byty. Na každom podlaží je umiestnená práčovňa pre byty s osadenými automatickými práčkami. V suteréne domu sa nachádza hromadná garáž, objektová kotolňa a priestory relaxačného centra (bazén, fitnes, sauna), ktoré sú súčasťou spoločných častí a zariadení domu.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

Byt číslo 39 na 4. nadzemnom podlaží pozostáva zo 4 obytných miestností (jedna obytná miestnosť je s kuchynským a jedálenským kútom), haly, šatníka, WC a kúpeľne.

 

Celková podlahová plocha bytu sa predpokladá o výmere 138,18 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:  

V byte sú murované deliace konštrukcie. Strop je upravený sadrokartónovým podhľadom so zabudovaným osvetlením. Vo vstupnej hale je podhľad upravený špeciálnou fóliou. Povrchová úprava stien je sadrovou omietkou. Keramický obklad je v kúpeľni a vo WC. Podlahy sú v izbách a v chodbe z veľkoplošných drevených parkiet. V ostatných priestoroch je kamenná dlažba. Okná sú z plastových profilov s izolačným dvojsklom, vybavené interiérovými textilnými roletami. Parapety v obývacej izieb sú zo zhodného materiálu ako pracovná doska kuchynskej linky. Vstupné dvere sú bezpečnostné. Interiérové dvere na kúpeľni, WC a na šatníku sú sklenené osadené do hliníkových zárubní. Na izbách sú drevené rámové dvere osadené v obložkových zárubniach. Kúpeľňa je vybavená podmurovanou akrylátovou vaňou, murovaným sprchovacím kútom, keramickým dvojitým umývadlom osadeným v kúpeľňovom nábytku s dvomi vývodmi na batérie, pričom batérie sú pákové. WC je vybavené záchodovou misou so zabudovanou nádržkou, bidetom a umývadielkom. Kuchyňa je vybavená kuchynskou linkou tvaru "U" z materiálov na báze dreva, s pracovnou doskou zo syntetickej živice vrátane drezu s pákovou batériou, sklokeramickou varnou doskou, nerezovým komínovým digestorom, zabudovanou teplovzdušnou a mikrovlnnou rúrou, zabudovanou umývačkou riadu a chladničkou s mrazničkou. Vykurovanie bytu a príprava TÚV je riešené z domovej kotolne situovanej na 1. podzemnom podlaží. Radiátory sú liatinové rebrové. Vo všetkých izbách a na celú dĺžku chodby sú vstavané šatníkové skrine typu roll-door. Elektroinštalácia v byte je riešená ako "inteligentná" s vývodom motorického napätia pre varnú dosku.

 

Nosnú konštrukciu bytového domu tvorí železobetónová monolitická skeletová konštrukcia s výplňovým murivom. Obvodový plášť je murovaný z keramických tvaroviek, ktorý je dodatočne tepelne izolovaný kontaktným zatepľovacím systémom. Stropy sú železobetónové monolitické s rovným podhľadom. Vertikálna komunikácia v dome je zabezpečená železobetónovým trojramenným monolitickým schodiskom a výťahom. Zastrešenie je vykonané plochou strechou s krytinou z PVC fólie Fatrafol. Nad 5. nadzemným podlažím je vyhotovená pochôdzna plochá strecha tvoriaca terasu s parkovou úpravou prístupnou pre všetkých obyvateľov domu. Klampiarske konštrukcie prevládajú z pozinkovaného plechu. Okná sú plastové s izolačným dvojsklom. Vstup do podzemného podlažia je cez lamelovú automaticky ovládanú garážovú bránu. Kanalizačné odpady a zvody sú z plastového potrubia. Úprava vonkajších povrchov je tenkovrstvovou škrabanou omietkou (finálna úprava zatepľovacieho systému). Úprava vnútorných povrchov je vápenno-cementovou omietkou. Podlahy spoločných chodbových priestorov, schodiska a spoločných pivničných priestorov sú z keramickej dlažby. V garážach je liata podlaha. Vykurovanie domu a príprava TÚV je z plynovej kotolne umiestnenej v suteréne. V podzemnom podlaží je inštalovaná vzduchotechnika (odsávanie). Objekt je napojený na kompletné inžinierske siete, a to mestský vodovod, kanalizáciu, plynovod, elektrickú energiu. V dome je inštalovaný domový telefónny vrátnik, káblová televízia, internet a telefónna prípojka. Proti atmosférickým výbojom je dom chránený bleskozvodom.

 

Vzhľadom na to, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu dražby, opis predmetu dražby je prevzatý z pôvodného znaleckého posudku a z ďalších dostupných informácií.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Poznamenáva sa žaloba z titulu nezaplatenej kúpnej zmluvy za byt č. 39, 4.p. Černyševského 12, vedená na Okresnom súde BA II, sp. zn. 54Cb 91/2006.
b) Poznamenáva sa predbežné opatrenie - zákaz nakladať s nehnuteľnosťou, byt č. 39, 4.p., vchod Černyševského 12, podľa uznesenia Okresného súdu Bratislava V č.k. 29Cb/25/20114-40 zo dňa 19.02.2014.
c) Vecné bremeno spočívajúce v práve stavby na pozemku parc. reg. „C“ č. 4690/10 o výmere 1.180 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie, v prospech vlastníkov bytov a nebyt. priestorov zo dňa 24.02.2005 podľa V-674/05.
d) Zákonné záložné právo v prospech navrhovateľa dražby vlastníkov bytov a nebytových priestorov v bytovom dome Černyševského 12, na byt č. 39 na 4.p., vchod Černyševského 12, podľa § 15 zákona NR SR č. 182/1993 Z. z. v znení neskorších predpisov.
e) Dňa 17.05.2019 bolo dražobníkovi oznámené, že bol povolený odklad exekúcie vedenej súdnym exekútorom JUDr. Júliusom Rosinom (ExÚ Topoľčany) pod sp.zn.: 2425EX 578/18 na vypratanie predmetu dražby proti osobám užívajúcim predmet dražby bez právneho dôvodu, a to na dobu 3 mesiacov odo dňa 02.04.2019.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 220.000,- EUR (slovom: dvestodvadsaťtisíc EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 14/2019 zo dňa 19.02.2019, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Luciou Magulovou:
202.000,- EUR (slovom: dvestodvatisíc EURO)