Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 96/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 21.5.2019
  • Značka:
  • X015968
Auctiofin, s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 05-1/2018
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Auctiofin, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kresánkova 22841 05 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kresánkova
b) Orientačné/súpisné číslo 22
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 841 05
e) Štát Slovensko
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 111795/B
IV. IČO/ dátum narodenia 50331621
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Oberbank AG
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Prievozská
b) Orientačné/súpisné číslo 4/A
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82109
e) Štát Slovensko
IV. IČO/ dátum narodenia 36861146
C. Miesto konania dražby Notársky úrad Mgr. Petra Dancziho, Turecká 24, Nové Zámky
D. Dátum konania dražby 03. 06. 2019
E. Čas konania dražby 11:00 hod
F. Kolo dražby Druhé kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti vo výlučnom vlastníctve záložcu: Horváth Štefan, bytom Strečnianska 1, Nové Zámky, nar. 03.08.1965,

Nehnuteľnosti evidované Okresným úradom Nové Zámky, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č.6822, pre katastrálne územie Nové Zámky, obec Nové Zámky, okres Nové Zámky a to:

 

  1. Pozemky evidované na katastrálnej mape ako parcely registra "C"
    • parcelné číslo: 4561/2, výmera: 957 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria
    • parcelné číslo: 4561/4, výmera:   31 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

• parcelné číslo: 4561/5, výmera:   18 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria
• parcelné číslo: 4561/6, výmera: 221 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

• parcelné číslo: 4561/7, výmera: 281 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria
• parcelné číslo: 4561/10, výmera: 98 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

 

 

  1. Stavby:
    • Obchod a sklad, súpisné číslo 5665, postavené na parcele č. 4561/10
    • Kancelárie a soc. zariadenie, súpisné číslo 5666, postavené na parcele č. 4561/6
    • Kancelárie, súpisné číslo 5667, postavené na parcele č. 4561/4
    • Kancelárie, súpisné číslo 5667, postavené na parcele č. 4561/5
    • Sklad, súpisné číslo 10216, postavené na parcele č. 4561/7

 

a nehnuteľnosti v podielovom spoluvlastníctve záložcov:

 

  • Horváth Štefan, bytom Strečnianska 1, Nové Zámky, nar. 03.08.1965, spoluvlastnícky podiel 1/3
  • Horváth Štefan, bytom Bezručova 10, Nové Zámky, nar. 31.08.1984, spoluvlastnícky podiel 2/3

Nehnuteľnosti evidované Okresným úradom Nové Zámky, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č.12260, pre katastrálne územie Nové Zámky, obec Nové Zámky, okres Nové Zámky a to:

 

  1. Pozemky evidované na katastrálnej mape ako parcely registra "C"
    • parcelné číslo: 4561/3,   výmera: 1026 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria
    • parcelné číslo: 4561/13, výmera: 1198 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

• parcelné číslo: 4561/14, výmera:   295 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria
• parcelné číslo: 4561/15, výmera:   205 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

 

  1. Stavby:
    • Polyfunkčný dom, súpisné číslo 9383, postavené na parcele č. 4561/15

 

               Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Polyfunkčný dom súp. č. 9383 - samostatne stojaca polyfunkčná stavba, s dvomi nadzemnými a jedným podzemným podlažím. V prvom nadzemnom podlaží sú predajné priestory, v druhom nadzemnom podlaží kancelárske priestory a v prvom pozemnom podlaží sú skladové priestory, kotolňa a sociálne zariadenia.

Základy sú betónové pásové s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Zvislé nosné murivo suterénu je murované z debniacich betónových tvárnic Premac, zaliate betónom. Zvislé nosné murivo nadzemných podlaží je murované z tvárnic YPOR. V suteréne sú priečky murované z priečkových betónových tvárnic Premac, priečky na prízemí sú murované z priečkových tvárnice YPOR, priečky na druhom nadzemnom podlaží sú montované zo sadrokartónu. Vodorovné konštrukcie sú monolitické, železobetónové z rovným podhľadom v suteréne a na prvom nadzemnom podlaží. Vdorovná konštrukcia na druhom nadzemnom podlaží je drevená s rovným podhľadom zo sadrokartónu. Krov je drevený, valbový z väzníkov, strešná krytina je z bitúmenových šindlov. Klampiarske konštrukcie sú z plechu, oplechovanie okenných parapetov je z hliníkového plechu. Vonkajšie fasádne omietky sú tenkovrstvové, silikátové roztierateľné. Vnútorné omietky sú hladké vápenné. Schody sú železobetónové s povrchom v prvom pozemnom podlaží z keramickej dlažby a v prvom nadzemnom podlaží z gressovej dlažby. Výplne otvorov v obvodových konštrukciách sú plastové s izolačným trojsklom, na oknách sú v prevažnej časti hliníkové žalúzie. Vnútorné dvere sú drevené dyhované v  drevených obložkových zárubniach. Podlahy sú prevažne z gressovej dlažby. Vykurovanie je ústredné teplovodné, kondenzačný kotol na zemný plyn je typu Viesmann. Rozvody studenej a teplej vody sú z pozinkovaného potrubia, teplá voda je ohrievaná plynovým kotlom ústredného kúrenia. Vnútorná kanalizácia je z plastových rúr a je zaústená do verejnej kanalizácie. Elektroinštalácia je svetelná aj motorická istená automatickým istením. Zariaďovacie predmety sociálnych zariadení a keramické obklady sú vyhotovené v miernom na štandarde. V budove je rozvod zemného plynu, budova má bleskozvod.  V budove sú rozvody zabezpečovacieho zariadenia pod omietkou a slaboprúdové rozvody pre centrálnu počítačovú sieť pod omietkou. Stavba bola podľa predloženého kolaudačného rozhodnutia daná do užívania v roku 2005, čomu zodpovedá jej materiálovo technické vyhotovenie.

Obchod a sklad so súp. č. 5665 - jednopodlažná stavba predajne so skladom a kotolňou postavená pri vstupe do areálu z mestskej komunikácie . V čase hodnotenia nie je využívaná.

Stavba je postavená na monolitickej železobetónovej doske. Zvislé nosné konštrukcie sú montované z panelov na báze drevnej hmoty. Strecha je plochá. Strešná krytina je z asfaltových natavovaných pásov. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Časť vonkajšej fasády obchodu (z ulice) je omietnutá hladkou omietkou a časť vonkajšej fasády obchodu (z dvora) je obložená oceľovým profilovaným plechom. Dvere sú hladké plné a zasklené, osadené do oceľových zárubní. Okná sú z uličnej strany oceľové, z dvora sú okná drevené zdvojené. Podlahy predajne, príručného skladu a sociálnych miestností sú z PVC podlahovej krytiny. Podlaha v sklade je z cementového poteru. Vykurovanie je ústredné teplovodné, kotlom na zemný plyn. Z tejto plynovej kotolne je vykurovaná aj budova kancelárií na parc.č.4561/4. Vykurovacie telesá sú oceľové doskové radiátory. Rozvody studenej vody sú z pozinkovaného potrubia. Vnútorná kanalizácia je z plastových rúr a je zaústená do verejnej kanalizácie. Elektroinštalácia je svetelná aj motorická istená automatickým istením. Hygienické zariadenia (umývadlo a splachovací záchod) sú štandardného vyhotovenia. Na vonkajších dverách a oknách sú oceľové mreže.

Podľa predloženého kolaudačného rozhodnutia stavba bola daná do užívania v roku 1994 čomu zodpovedá jej materiálovo-technické vyhotovenie.

Kancelárie a sociálne zariadenie so súp. č. 5666 - jednopodlažná samostatne stojaca stavba kancelárií a sociálneho zariadenia. Stavba je dispozične prispôsobená prevažnej časti na skladovanie a v menšej časti na kancelárie a sociálne zariadenie. Z tohto dôvodu ju ohodnocujem ako sklady. V čase hodnotenia nie je využívaná.

Stavba je založená na železobetónovej doske a je montovaná z panelov na báze drevnej hmoty. Strecha je sedlová, krov je drevený. Strešná krytina je z profilovaného pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia fasáda je opatrená fasádnym náterom na báze umelých látok. Dvere sú hladké plné a zasklené, osadené do oceľových zárubní. Okná sú drevené zdvojené. Podlahy kancelárií, chodby, šatne a WC sú z PVC. Podlaha v sklade je z cementového poteru. Vykurovanie je lokálne plynovými kachlami v počte 3 kusy (2 x kancelária, 1 x šatňa). Rozvody studenej vody sú z pozinkovaného potrubia. Príprava teplej úžitkovej vody je zabezpečená lokálne elektrický prietokovým ohrievačom. Vnútorná kanalizácia je z plastových rúr a je zaústená do verejnej kanalizácie. Elektroinštalácia je svetelná aj motorická istená automatickým istením. V stavbe je rozvod zemného plynu. Zariaďovacie predmety v sociálnych zariadeniach sú bežného štandardného vyhotovenia.

Podľa predloženého kolaudačného rozhodnutia stavba bola daná do užívania v roku 1994 čomu zodpovedá jej materiálovo-technické vyhotovenie.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Kancelárie so súp. č. 5667, parc. 4561/4 - jednopodlažná stavba kancelárií postavená pri vstupe do areálu z mestskej verejnej komunikácie. V čase hodnotenia nie je využívaná.

Stavba je založená na železobetónovej doske. Zvislé nosné konštrukcie sú montované na báze drevnej hmoty. Strecha je plochá. Strešná krytina je z asfaltových natavovaných pásov. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia fasáda je obložená obkladom na báze umelej hmoty. Dvere sú hladké plné a zasklené, osadené do oceľových zárubní. Okná sú drevené zdvojené. Podlahy všetkých miestností sú prevedené z PVC. Vykurovanie je ústredné teplovodné z kotolne umiestnenej v stavbe obchodu a skladu na parc.č.4651/10. Vykurovacie telesá sú oceľové doskové radiátory. Rozvody studenej vody sú z pozinkovaného potrubia. Príprava teplej úžitkovej vody je zabezpečená lokálne elektrickým prietokovým ohrievačom. Vnútorná kanalizácia je z plastových rúr a je zaústená do verejnej kanalizácie. Elektroinštalácia je svetelná istená automatickým istením. Hygienické zariadenia (umývadlo a splachovací záchod) sú štandardného vyhotovenia. V stavbe je rozvod požiarnej vody.

Podľa predloženého kolaudačného rozhodnutia stavba bola daná do užívania v roku 1994 čomu zodpovedá jej materiálovo-technické vyhotovenie.

Kancelárie so súp. č. 5667, parc. 4561/5 - jednopodlažná stavba postavená pri vstupe do areálu z mestskej verejnej komunikácii vedľa stavby kancelárií na parc.č.4561/4. Stavba je stavebno-technicky prispôsobená ako sklady a takto bola aj využívaná. Z tohto dôvodu ju ohodnocujem ako stavbu pre skladovanie. V čase hodnotenia nie je využívaná.

Stavba je založená na železobetónovej doske. Nosná konštrukcia je oceľová. Obvodový plášť je z oceľového plechu. Strecha je plochá. Strešná krytina je z profilovaného pozinkovaného plechu. Dvere sú hladké plné a zasklené, osadené do oceľových zárubní. Okná sú oceľové s jednoduchým zasklením. Podlahy v obidvoch miestnostiach sú z cementového poteru. Elektroinštalácia je svetelná, istenie automatickým istením.

Podľa predloženého kolaudačného rozhodnutia stavba bola daná do užívania v roku 1994 čomu zodpovedá jej materiálovo-technické vyhotovenie.

 

Sklady so súp.č.10216 - jednopodlažná stavba skladu. Stavba je stavebno-technicky prispôsobená na skladovanie a takto je aj využívaná. V čase hodnotenia je využívaná.

Stavba je založená na betónových pätkách. Zvislé nosné konštrukcie sú z oceľových stĺpov na ktorých sú uložené oceľové priehradové väzníky. Obvodový plášť skladu je vyhotovený z oceľového profilovaného plechu. V sklade nie je vyhotovená stropná konštrukcia. Zastrešenie haly je oceľovými priehradovými väzníkmi pultového tvaru. Strešná krytina na krove je z oceľového profilovaného plechu. V jednej miestnosti skladu je vyhotovený podhľad zo sádrokartónu. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vráta sú oceľové, otváravé. Okná sú oceľové s jednoduchým zasklením. Podlaha v skladoch je z cementového poteru. Elektroinštalácia je svetelná aj motorická, istenie automatickým istením. Sklad má bleskozvod.

Podľa predloženého kolaudačného rozhodnutia stavba bola daná do užívania v roku 1999 čomu zodpovedá jej materiálovo-technické vyhotovenie.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
ČASŤ C: Ťarchy:

- Záložné právo v prospech Oberbank AG, Untere Donaulände 28, A-402 Linz, Rakúska republika, na základe zmluvy o zriadení záložného práva č. 6161181786/8370/N zo dňa 2.10.2017 na nehnuteľnosť p. CKN č. 4561/2, 4561/4, 4561/5, 4561/6, 4561/7, 4561/10 a stavbu súp. č. 5665 na p.č. 4561/10, súp. č. 5666 na p. č. 4561/6, súp. č. 5667 na p.č. 4561/4, súp. č. 5667 na p.č. 4561/5, súp. č. 10216 na p.č. 4561/7 v celosti - V-5961/2017 - č. zmeny 4207/2017
- Zmluva o zriadení záložného práva v prospech záložného veriteľa Check,s.r.o.(50293079) na zabezpečenie pohľ.na základe zmluvy zo dňa 27.4.2018 na nehn.par.reg.C-KN 4561/2,4561/4,4561/5,4561/6,4561/7,4561/10 a stavby na par.4561/10 sč.5665,4561/6 sč.5666,4561/4 a 4561/5 so sč.5667,4561/7 sč.10216
V-2520/2018 - č.zmeny 1735/2018, zapísaných na liste vlastníctva 6822 pre katastrálne územie Nové Zámky

a

- Záložné právo v prospech Oberbank AG, Untere Donaulände 28, A-402 Linz, Rakúska republika na základe zmluvy o zriadení záložného práva č. 6161181786/8370/N zo dňa 2.10.2017 na pozemky parc.č. 4561/3, 4561/13, 4561/14, 4561/15 a stavbu s.č. 9383 na parc.č. 4561/15 v celosti - V-5961/2017 - č. zmeny 4207/2017 zapísaného na liste vlastníctva 12260 pre katastrálne územie Nové Zámky.

Iné údaje: Bez zápisu
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Cena predmetu dražby je stanovená Ing. Danielom Bartkovičom, znalcom pre oblasť oceňovania nehnuteľností znaleckým posudkom č. 19/2019.
K. Najnižšie podanie 465.000 €
L. Minimálne prihodenie 1.000 €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 15.000 €
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Dražobná zábezpeka zložená v peniazoch musí byť uhradená výlučne bankovým prevodom alebo vkladom na účet dražobníka. IBAN: SK09 7500 0000 0040 2453 2018, vedený v ČSOB banke a.s., variabilný symbol 0512018, bankovou zárukou v prospech dražobníka, alebo notárskou úschovou v prospech dražobníka. Dražobná zábezpeka musí byť pripísaná na účet dražobníka najneskôr do otvorenia dražby. Žiadame účastníkov dražby, aby svoje dražobné zábezpeky neskladali v hotovosti do pokladne dražobníka v mieste konania dražby, nakoľko dražobná zábezpeka v hotovosti nebude akceptovaná. Lehota pre zloženie dražobnej zábezpeky končí otvorením dražby. Účastník dražby je povinný pri registrácii na dražbu predložiť doklad o zaplatení dražobnej zábezpeky. Až po splnení tejto náležitosti bude zapísaný do zoznamu účastníkov dražby a bude mu pridelené dražobné číslo. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom a ani platobnou kartou.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Potvrdenie o vklade dražobnej zábezpeky na účet dražobníka, záručná listina, notárska zápisnica o zložení dražobnej zábezpeky
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Účastníkom dražby, ktorí sa nestanú vydražiteľmi, bude dražobná zábezpeka bezodkladne vrátená na ich bankový účet
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu dosiahnutú vydražením nie vyššiu ako 6.640 € hneď po skončení dražby. Ak je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640 € tak túto je povinný zaplatiť do 15 dní po skončení dražby, a to prevodom v prospech bankového účtu dražobníka uvedeného v bode 7. Oznámenia o dražbe.
Dražobná zábezpeka, ktorú vydražiteľ uhradil pred konaním dražby, sa započítava do ceny dosiahnutej vydražením. V prípade, ak vydražiteľ uhradil cenu dosiahnutú vydražením riadne a včas, prechádza na neho vlastníctvo vydraženého predmetu dražby udelením príklepu.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Termín obhliadky bol stanovený na 24. mája 2019 a 30. mája 2019 so začiatkom o 11:00 hod. V prípade záujmu obhliadky sa prosím hlásiť na tel.čísle dražobníka 0903 / 705 705
Miesto obhliadky Detvianska ul. Nové zámky
Organizačné opatrenia Žiadame účastníkov dražby, aby svoje dražobné zábezpeky neskladali v hotovosti do pokladne dražobníka v mieste konania dražby, nakoľko dražobná zábezpeka v hotovosti nebude akceptovaná.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
V prípade, ak vydražiteľ uhradil cenu dosiahnutú vydražením riadne a včas, prechádza na neho vlastníctvo vydraženého predmetu dražby udelením príklepu.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
V prípade, ak nadobudol vydražiteľ vlastníctvo k predmetu dražby, je dražobník povinný odovzdať vydražiteľovi predmet dražby. V prípade, ak ide o nehnuteľnosť, odovzdáva predmet dražby vydražiteľovi za účasti dražobníka bývalý vlastník.
O odovzdaní predmetu dražby bude spísaný protokol, ktorý podpíše dražobník, vydražiteľ a bývalý vlastník.
Všetky náklady spojené s odovzdaním predmetu dražby nesie vydražiteľ, s výnimkou nadbytočných nákladov, ktoré by inak nevznikli, ak ich svojim konaním spôsobil predchádzajúci vlastník alebo dražobník.
Nebezpečenstvo škody na predmete dražby a zodpovednosť za škodu spôsobenú predmetom dražby prechádza z jej vlastníka na vydražiteľa dňom odovzdania predmetu dražby.
V prípade, ak bol vydražiteľovi riadne a včas oznámený termín odovzdania predmetu dražby, a vydražiteľ je s jeho prevzatím v omeškaní, nesie nebezpečenstvo škody a zodpovednosť za škodu vydražiteľ.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul Mgr.
b) meno Peter
c) priezvisko Danczi
d) sídlo Turecká 24, 940 02 Nové Zámky