Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 96/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 21.5.2019
  • Značka:
  • X015967
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DD 105/2019
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Slovenská sporiteľňa, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Tomášikova
b) Orientačné/súpisné číslo 48
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 83237
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 00151653
C. Miesto konania dražby Hotel Družba, ul. J. Hollého 698/1, 071 01 Michalovce, miestnosť „Kongresová sála“
D. Dátum konania dražby 27. 06. 2019
E. Čas konania dražby 09:40 hod.
F. Kolo dražby druhé kolo dražby
G. Predmet dražby

PREDMET DRAŽBY – spoluvlastnícky podiel 1/1

Základná špecifikácia:

Číslo LV:
1809

Okres: Trebišov

Obec: Kráľovský Chlmec
Katastrálne územie: Kráľovský Chlmec

Okresný úrad – katastrálny odbor: Trebišov

Pozemky parc. reg. „C“:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

Poznámky - charakteristika - príslušnosť k ZÚO - EL:

1423/2

Záhrada

335

 

1423/3

Zastavaná plocha a nádvorie

388

 

1423/6

Zastavaná plocha a nádvorie

110

 

Stavby:

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele číslo:

Popis stavby:

Druh stavby:

115

1423/6

Rodinný dom

10

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané do KN: plot čelný na parc. reg. „C“ č. 1423/3, plot z vlnitého plechu na parc. reg. „C“ č. 1423/2, plot bočný na parc. reg. „C“ č. 1423/3, studňa na parc. reg. „C“ č. 1423/3, vodovodná prípojka, kanalizačná prípojka, plynová prípojka, NN zemná prípojka spevnená betónová plocha, spevnená plocha – terazzová dlažba, spevnená plocha – zámková a kamenná dlažba, spevnená plocha terasy, vonkajšie schody, drevený altánok a pod.

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Opis predmetu dražby a opis stavu predmetu dražby:

Rodinný dom súp.č.115  na parc.č.1423/6,  katastrálne územie Kráľovský Chlmec

Rodinný dom  so súp.č.115, ktorý  je postavený na pozemku parc.č.1423/6 na ulici Ľ. Kossutha v zastavanom území mesta Kráľovský Chlmec, katastrálne územie Kráľovský Chlmec, okres Trebišov.

Výstavba rodinného domu bola začatá v roku 1990 a do užívania bol daný v roku 1992.

Objekt  je situovaný v severovýchodnej okrajovej obytnej lokalite  mesta, v jednostrannej  uličnej zástavbe rodinných domov, na ulici sú aj drobné prevádzky a autoservis.

Jedna sa o rodinný dom s prístupom a z priamym zjazdom z  vedľajšej asfaltovej  komunikácie ulice Ľ.Kossutha s blízkym napojením do 50 m na hlavnú ulicu Kapušiansku a na štátnu cestu  a kruhový objazd do 100 m v smere na okresné mesto Trebišov, na Veľké Kapušany a Čiernu nad Tisou.

V predmetnej lokalite je  možné sa napojiť na  zemnú  elektrickú rozvodnú sieť mesta,   na  verejný STL rozvod plynu, na verejný vodovod, na mestskú kanalizáciu s vlastnou ČOV a na vzdušnú telekomunikačnú  sieť.

Zásobovanie rodinného domu pitnou vodou je z verejného mestského vodovodu s meraním vo vodomernej šachte pred rodinným domom,  odpadové vody sú odvedené kanalizačnou prípojkou do verejnej kanalizácie,   napojenie na zemnú elektrickú sieť je  NN zemnou prípojkou s istením a meraním  v skrini v čelnom plote,   plynová prípojka  je zrealizovaná pred rodinným domom  s meraním a reguláciou pri vstupných vrátkach čelného plota.

Stavba je samostatne stojaca trojpodlažná, je čiastočne  podpivničená, má obytné prízemie a podkrovie s povalovým priestorom, vstup na prízemie je hlavný  bočný z dvora cez terasu a predný od ulice do garáže, prístup do suterénu a do podkrovia je vnútorným schodiskom.  Zastavaná plocha prízemia  rodinného domu  je 105,69 m2.

Prístup do suterénu je vnútorným schodisko z prízemia a cez garáž do chodby, odkiaľ je vstup do dvoch skladov, práčovne a do kotolne. Hlavným vstup na prízemie je z bočnej terasy  a závetria do vstupnej chodby so schodiskom, odkiaľ je vstup do prednej kuchyne s výstupom na loggiu, do zadnej obývacej izby a samostatného WC, na schodisku - na medzipodeste do suterénu  je vstup do prednej garáže a do zadnej komory. V podkroví je schodiskový priestor, kde z medzipodesty je vstup do prednej obývacej izby nad garážou a do zadnej komory, z chodby je vstup do prednej spálne s výstupom na loggiu, do zadnej spálne a do  kúpeľne s prechodom do bočnej komory.

Stavebnotechnický popis :

Základy rodinného domu tvoria základové betónové pásy prekladané kamenivom s vodorovnou izoláciou, obvodové steny podzemného podlažia  sú  kombinované z monolitického betónu a pálených tehál bez  zvislej izolácie, obvodové murivo na prízemí  je  z pórobetónových  kvádrov  o hr. do 40 cm, v podkroví je o hr. do 30 cm,  priečky sú z pálených tehál,  stropy v rodinnom dome nad suterénom a prízemím sú železobetónové s rovným omietnutým podhľadom,  strop nad podkrovím  je lomený drevený trámový tepelne izolovaný s rovným omietnutým podhľadom,  sokel z troch strán  a časť čelnej steny  rodinného domu je povrchovo upravená štiepanou bridlicou,  krov nad rodinným domom je sedlový väznicový opatrený    krytinou z asfaltových šindľov a  opatrený  je úplnými klampiarskymi konštrukciami z pozinkovaného plechu.

Vonkajšia fasáda rodinného domu z troch strán je  povrchovo upravená pôvodným brizolitom, zadná stena zo severovýchodnej strany je omietnutá striekaným brizolitom,   vnútorné omietky stien v celom dome sú hladké  vápenné opatrené maľbou, časť chodby na prízemí a  sokel schodisko má zrealizovaný drevený obklad  z tatranského profilu.

Vnútorné schody  sú železobetónové do suterénu  povrchovo upravené PVC podlahovinou, do podkrovia  sú nástupnice a podstupnice obložené dreveným obkladom,  vstupné dvere do rodinného domu sú drevené rámové s výplňou  čiastočne presklené,  vnútorné dvere v dome sú drevené plné alebo z časti presklené osadené  v kovových zárubniach,   okná  v celom dome sú nové plastové opatrené izolačným dvojsklom a sú opatrené vnútornými plastovými žalúziami.

Podlahy v suteréne sú povrchovo upravené cementovým poterom, len na chodbe a v práčovni je keramická dlažba,  v  obytných izbách  sú plávajúce laminátové, len v kuchyni, v kúpeľni, vo  WC a v chodbe na prízemí je keramická dlažba.

Rodinný dom v suteréne a na prízemí  je vybavený rozvodmi svetelnej, zásuvkovej a motorickej  elektroinštalácie  s  istiacou skriňou s istením  osadenou na odvodovom murive pri vstupe do rodinného domu,  vykurovanie rodinného domu  je zabezpečené plynovým stacionárnym kotlom ÚK zn. PKM 25 osadeným v suteréne, oceľovými rúrovými rozvodmi a článkovanými liatinovými  radiátormi, teplá úžitková voda je pripravovaná v elektrickom zásobníkovom ohrievači vody zn. Ariston o objeme 120 l, ktorý je osadený v suteréne.

V kotolni v suteréne sa nachádza plynový stacionárny kotol  zn. PKM 25 a elektrický nástenný ohrievač vody zn. Ariston o objeme 120 l, v práčovni suterénu sa nachádza sprchovací priestor a keramické umývadlo so spoločnou sprchovacou batériou, steny práčovne sú obložené keramickým obkladom až po strop, na podlahe je keramická dlažba.

V kuchyni na prízemí sa nachádza kuchynská linka vyrobená na báze dreva  o dĺžke 2,95 m s umývacím nerezovým dvojdrezom a s  vodovodnou batériou, pri linke je osadený plynový sporák s elektrickou rúrou nad ktorou je odsávač pár,  pri linke  je umiestnená umývačka riadu, pri linke a sporáku je na stene keramický  obklad, na podlahe je keramická dlažba.

V samostatnom WC na prízemí je splachovací záchod a keramické umývadlo s vývodom studenej vody,  steny  sú obložené keramickými obkladačkami až po strop,  na podlahe je keramická dlažba.

V  kúpeľni na poschodí  sa nachádza  keramické umývadlo s  vodovodnou  batériou a celoplášťový uzatvorený sprchovací box s vaničkou a  sprchovacím panelom,    steny kúpeľne sú obložené keramickými obkladačkami až po strop,  na podlahe je keramická dlažba, podhľad je upravený hladkou omietkou.

V roku 2014 boli v rodinnom dome vymenené drevené okná za plastové. Obhliadkou bolo zistené, že rodinný dom v čase obhliadky je  využívaný na bývanie, je užívania schopný,  je napojený na všetky jestvujúce inžinierske siete mesta Kráľovský Chlmec.

Na  rodinnom dome  neboli zistené  praskliny ani pukliny  vonkajšieho obvodového muriva ani priečok, nebolo zistené ani vlhnutie muriva od podlahy.

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané v KN:

Plot čelný na parc.č.1423/3

Plot čelný sa nachádza pred  rodinným  domom na parc.č.1423/3 a bol postavený v roku 1992.

Základy sú betónové prekladané kamenivom po celej dĺžke plota,  múrik nad terénom je betónový omietnutý od ulice obložený bridlicou, výplňová časť plota je zo zvislých  oceľových profilov, výška výplne plota od betónového múrika  je 105 cm, celková dĺžka čelného  plota je 9,86 m, súčasťou plota sú aj vstupné  vráta a vrátka zo zvislých oceľových profilov.

Plot z vlnitého plechu  na parc.č. 1423/2

Plot  sa nachádza vedľa rodinného domu od ulice  na parc.č.1423/2 a bol postavený v roku 1992. Základy sú betónové len okolo oceľových stĺpikov, na oceľovom ráme sú upevnené zvislé tabule vlnitého plechu VSŽ do výšky 2,00 m, celková dĺžka plota je 20,85 m.

Plot bočný  na parc.č.1423/3

Plot bočný  sa nachádza severozápadne od rodinného domu na  parc.č.1423/3 a bol postavený v roku 1992.

Plot je zhotovený z oceľových obetónovaných stĺpikov na ktorých je upevnené  drôtené pletivo  o celkovej dĺžke  20,13 a výške 1,80 m. 

Studňa na parc.č.1423/3

Studňa kopaná sa nachádza vo dvore pri  rodinnom  dome na parc.č.1423/3 a bola zrealizovaná v roku 1992. Jedná sa o kopanú studňu bez ručného  a elektrického čerpadla o celkovej hĺbke 6 m, vnútorný priemer studne je 1000 mm, vnútorné steny studne sú zo železobetónových rúr, nad terénom je studňa opatrená kovovým poklopom. 

Vodovodná prípojka

Vodovodná prípojka sa nachádza pred rodinným domom z juhozápadnej strany  na parc.č.1423/3  a bola zrealizovaná v roku 1992 za účelom zásobovania rodinného domu pitnou vodou  z verejného mestského vodovodu. Prípojka je zhotovená z rúr rPE DN  25/32 mm o celkovej dĺžke  8,62 m.

Kanalizačná prípojka

Kanalizačná prípojka sa nachádza vo dvore pri rodinnom dome  na parc.č.1423/3 a bola daná do užívania v roku 1992 za účelom odvedenia odpadových vôd z rodinného domu do verejnej kanalizácie.  Prípojka je zhotovená z  rúr PVC   DN 125 o celkovej dĺžke 14,55 m.

Plynová prípojka

Plynová  prípojka - domová časť sa nachádza pred rodinným domom  z juhozápadnej strany  na parc.č.1423/3 a bola zrealizovaná  v roku 1992 za účelom zásobovania rodinného domu zemným plynom z verejného STL rozvodu cez plynový regulátor a meranie umiestnené v skrini pri vstupných vrátkach čelného plota. Prípojka je zhotovená z rúr oceľových  DN 25 mm  o celkovej dĺžke 8,63 m. 

NN zemná prípojka

NN prípojka - domová časť sa nachádza pred rodinným domom na parc.č.1423/3 a bola zrealizovaná v roku 19923 za účelom zásobovania rodinného domu elektrickou energiou.  Prípojka je  zhotovená zemným káblom o celkovej dĺžke 18,690 m z RE rozvodnej skrine osadenej v čelnom plote odkiaľ trasa vedie do istiacej skrine osadenej pri hlavnom vstupe do rodinného domu. 

Spevnená betónová plocha 

Spevnená plocha sa nachádza vo dvore vedľa  rodinného domu  a pred garážou na  parc.č.1423/3 a bola zrealizovaná v roku 1992. Jedná sa o spevnenú plochu  zhotovenú z monolitického prostého  hladeného betónu bez povrchovej úpravy. 

Spevnená plocha - terazzová dlažba

Spevnená  plocha sa nachádza  pri rodinnom dome na parc.č.1423/3 ako prístupový chodník od vrátok čelného plota po bočný vstup do rodinného domu a bola zrealizovaná v roku 1992.

Jedná sa o spevnenú plochu s podkladnou betónovou monolitickou vrstvou, na ktorej je uložená terazzová dlažba do cementového lepidla. 

Spevnené plocha - zámková a kamenná dlažba

Spevnená  plocha sa nachádza  pri rodinnom dome na parc.č.1423/3 ako plocha za vstupnými vrátami čelného plota a plocha pred garážou, ktoré bola zrealizovaná v roku 1992.

Jedná sa o spevnenú plochu s podkladnou betónovou monolitickou vrstvou, na ktorej je uložená zámková betónová dlažba a kamenná dlažba do cementového lepidla. 

Spevnená plocha terasy

Spevnená  plocha sa nachádza  pri rodinnom dome na parc.č.1423/3  ako plocha nekrytej terasy pred hlavným bočným vstupom do rodinného domu a bola zrealizovaná v roku 1992.

Jedná sa o spevnenú plochu s podkladnou železobetónovou doskou, na ktorej je uložená konglomerovaná dlažba do cementového lepidla. 

Vonkajšie schody

Vonkajšie schody  sa nachádzajú pri rodinnom dome  na parc.č.1423/3 a  boli zrealizované v roku 1992. Jedná sa o schody  na nekrytú terasu pred hlavným bočným vstupom do rodinného domu zhotovené zo ŽB dosky, kde stupne sú  povrchovo upravené konglomerovanou dlažbou. 

Drevený altánok

Altánok sa nachádza v zadnej časti  dvora vedľa rodinného domu  na parc.č.1423/3 a  bol zrealizovaný  v roku 2010. Jedná sa o drevený altánok šesťuholníkového tvaru, kde podlaha je betónová, vrchné nosné konštrukcie sú  z drevených hranolov na ktorých je upevnená strešná drevená konštrukcia stanovej  strechy s viditeľnými trámami a  s krytinou z asfaltových šindľov upevnených na drevenom debnení.

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby nachádzajú sa  v zastavanom území mesta Kráľovský Chlmec, katastrálne územie Kráľovský Chlmec, okres Trebišov.

Jedná sa o  pozemky s miernym spádom k prístupovej ceste na  ulici Ľ. Kossutha  ako celok orientované z juhovýchodu na severozápad.

 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
K spoluvlastníkovi pod por. č. 1:

V-754/2014 - Záložné právo SLSP, a.s., IČO:00151653 so sídlom Tomášikova 48, 832 37 Bratislava k nehnuteľnostiam v časti A- pozemky reg. C na parc. č. 1423/2, 1423/3, 1423/6 a stavba ako rodinný dom č.s.
115, pod B1, B2 v podiele 1/2 a 1/2, na základe zmluvy o zriadení záložného práva č. 5057650197 zo dňa 08.07.2014, povol. dňa 07.08.2014.

Z-2087/2015 - Exekútorský úrad Košice, súdny exekútor JUDr. Ján Ondáš, Mlynárska 16, 040 01 Košice - Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľností EX 2267/2015-23 SOM, v prospech PROFI CREDIT Slovakia, s.r.o., Pribinova 25, 824 96 Bratislava, pozemky reg. C parc. č. 1423/2, 1423/3, 1423/6 a stavba ako rodinný dom č.s.115 na parc. č. 1423/6, pod B1 v pod. 1/2, zo dňa 30.11.2015, č.z.1182/15.

Z-479/2017 - Exekútorský úrad Bratislava, súdny exekútor Mgr. Vladimír Cipár, Vazovova 9, 811 07 Bratislava - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľností EX 2254/2016-18, v prospech UNION zdravotná poisťovňa, a.s., Bajkalská 29/A, 821 08 Bratislava, pozemky reg. C parc. č. 1423/2, 1423/3, 1423/6 a stavba ako rodinný dom č.s.115 na parc. č. 1423/6, pod B1 v pod. 1/2, zo dňa 21.03.2017, č.z.278/17.

Z-645/2017 - Exekútorský úrad Bratislava, súdny exekútor JUDr. Ivan Lutter, Longobardská 1301/27, 851 10
Bratislava - Exekučný príkaz o spôsobe vykonania exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľností EX 573/2017-14, v prospech UNION zdravotná poisťovňa, a.s., Bajkalská 29/A, 821 08 Bratislava, pozemky reg. C parc. č. 1423/2, 1423/3, 1423/6 a stavba ako rodinný dom č.s.115 na parc. č. 1423/6, pod B1 v pod. 1/2, zo dňa 21.04.2017, č.z.382/17.

K spoluvlastníkovi pod por. č. 2:

V-754/2014 - Záložné právo SLSP, a.s., IČO:00151653 so sídlom Tomášikova 48, 832 37 Bratislava k nehnuteľnostiam v časti A- pozemky reg. C na parc. č. 1423/2, 1423/3, 1423/6 a stavba ako rodinný dom č.s. 115, pod B1, B2 v podiele 1/2 a 1/2, na základe zmluvy o zriadení záložného práva č. 5057650197 zo dňa 08.07.2014, povol. dňa 07.08.2014.

Z-644/2017 - Exekútorský úrad Bratislava, súdny exekútor JUDr. Ivan Lutter, Longobardská 1301/27, 851 10 Bratislava - exekučný príkaz o spôsobe vykonania exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľností EX 1389/2017-13, v prospech UNION zdravotná poisťovňa, a.s., Bajkalská 29/A, 821 08 Bratislava, pozemky reg. C parc. č. 1423/2, 1423/3, 1423/6 a stavba ako rodinný dom č.s.115 na parc. č. 1423/6, pod B2 v pod. 1/2, zo dňa 21.04.2017 -č.z.381/17
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Číslo znaleckého posudku: 121/2018
Meno znalca: Ing. Pavol Šoltýs
Dátum vyhotovenia: 23.8.2018
Všeobecná cena odhadu: 59.300 EUR
K. Najnižšie podanie 53.370,- EUR
L. Minimálne prihodenie 500,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 10.000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka ,
2. V hotovosti do pokladne dražobníka v mieste konania dražby,
3. Banková záruka,
4. Notárska úschova.

V hotovosti do pokladne dražobníka v mieste konania dražby alebo prevodom na účet dražobníka číslo IBAN: SK3009000000000634824693, BIC: GIBASKBX vedený v Slovenskej sporiteľni, a. s. s variabilným symbolom 1052019.

Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Príjmový pokladničný doklad na hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka zložená do pokladne dražobníka, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby alebo v hotovosti.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka číslo IBAN: SK3009000000000634824693, BIC: GIBASKBX vedený v Slovenskej sporiteľni, a. s. s variabilným symbolom 1052019 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby. Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640,- EUR, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 03.06.2019 o 11:30 hod. Obhliadka 2: 20.06.2019 o 11:30 hod.
Miesto obhliadky Obhliadky sa uskutočnia na mieste, kde sa nachádza predmet dražby.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa môžu ohlásiť aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0128, Po - Pi 8:00 - 16:00 hod
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa osobitného predpisu, ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Rastislav
c) priezvisko Demeter
d) sídlo Hlavná 787/87, 077 01 Kráľovský Chlmec