Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 96/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 21.5.2019
  • Značka:
  • X015969
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 013/2019
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Salónik Cabinet na prízemí Boutique Hotela Dubná Skala, Jozefa Miloslava Hurbana 345/8, 010 01 Žilina
D. Dátum konania dražby 13. 05. 2019
E. Čas konania dražby 15:45 hod. – 15:52 hod.
F. Kolo dražby druhé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Čadca, obec: Staškov, katastrálne územie: Staškov, zapísané v evidencii Okresného úradu Čadca, katastrálny odbor

a) na liste vlastníctva č. 2598, a to konkrétne:

  • byt č. 5 nachádzajúci sa na 2.p. bytového domu ČS.835 so súpisným číslom 835, vchod: čs. 835 v obci Staškov (ďalej len ako „Dom“), postavený na parcele registra „C“ č. 6525/1 o výmere 222 m², druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (ďalej len „Pozemok“), spolu so spoluvlastníckym podielom na spoločných častiach a zariadeniach Domu o veľkosti 8324/41476 (ďalej len ako „Nehnuteľnosť I“) a

b) na liste vlastníctva č. 5617, a to konkrétne:

  • spoluvlastnícky podiel o veľkosti 1/6 k Pozemku.
H. Opis predmetu dražby

Trojizbový byt č. 5 v bytovom dome súpisné číslo 835, vchod 835, katastrálne územie Staškov

Bytový dom sa nachádza pri základnej škole „Zákopčie“ u Fľašíka, ale leží v katastrálnom území Staškov, nakoľko práve tu sa stretávajú obidve katastrálne územia. Dom je situovaný v rovinatom teréne a je užívaný od roku 1975. Predmet dražby sa nachádza na 2. poschodí. Dom je trojpodlažná bytová budova s jedným technickým podlažím, v ktorom sú spoločné priestory domu a pivničné kobky s dvoma obytnými podlažiami stavebne prispôsobenými na rodinné bývanie. Byt je prístupný zo spoločnej chodby, ktorá je súčasťou spoločného schodiska. Byt je ohraničený vstupnými dverami, priečkami od vedľajšieho bytu a od exteriéru obvodovými stenami z nosných stenových panelov. V horizontálnom smere je byt ohraničený stropnými konštrukciami.

 

Dispozičné riešenie:

Byt č. 5 pozostáva z vnútornej chodby, troch obytných miestností, kuchyne, špajze, kúpeľne a WC. K bytu patrí aj pivnica umiestnená na prízemí, v spoločnej pivničnej časti.

Celková podlahová plocha bytu č. 5 je 76,87 m2 (bez výmery pivnice o veľkosti 6,37 m2 a loggie o veľkosti 5,95 m2).

 

Technicko - konštrukčné riešenie:

Bytový dom

Bytový dom je murovaná tehlová stavba. Stropy sú panelové, s rovným podhľadom. Zastrešenie je zabezpečené sedlovou strechou krytou plechom s podkrovím využívaným ako pôjd s možnosťou dostavby bytov. Klampiarske konštrukcie sú úplné z pozinkovaného plechu. Vonkajšia úprava povrchov je brizolitová omietka. Vnútorná úprava povrchov je hladká vápenno cementová omietka. Podlaha v spoločných priestoroch je z keramickej dlažby. Dvere a okná sú pôvodné drevené zdvojené, čiastočne vymenené za plastové. V bytovom dome je jeden samostatný vchod a šesť bytov. Vchod má spoločné prefabrikované schodisko bez výťahu. Dom je napojený na verejný vodovod, verejnú kanalizáciu, STL plynovod a el. energiu. Vykurovanie je lokálne, každý byt má samostatné plynové kúrenie s vlastným kotlom a ohrevom TÚV.

 

Byt

Orientácia miestností v byte je SV-JZ. Podlaha v obytných miestnostiach je pôvodná parketová. V ostatných miestnostiach je keramická dlažba. Dvere sú drevené rámové s výplňou. Kuchyňa je vybavená novou kuchynskou linkou, plynovým sporákom a nerezovým drezom osadeným v pracovnej doske linky. Nad sporákom je zabudovaný digestor. Kúpeľňa a záchod sú umiestnené v murovanom bytovom jadre. V kúpeľni je oceľová smaltovaná vaňa a keramické umývadlo. Záchod je splachovací kombi. Vykurovanie je zabezpečené panelovými radiátormi z plynového kotla umiestneného v komore. Rozvod teplej vody je z plynového kotla. V bytovom jadre je rozvod všetkých sietí. Rozvod svetelnej a motorickej elektrickej energie je s poistkovými automatmi. Rekonštrukcia kúpeľne prebehla v roku 2014. Od roku 2016 sú v časti bytu ľahké plávajúce podlahy, nové plastové okná a v predsieni je kozub /kachle.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza v dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Záložné právo navrhovateľa dražby Československá obchodná banka, a. s., so sídlom Žižkova 11, 811 02 Bratislava, IČO: 36 854 140, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel Sa, Vložka č. 4314/B, podľa V 2753/2016,
b) Zákonné záložné právo v prospech ostatných vlastníkov bytov a nebytových priestorov podľa zákona č. 182/1993 Z.z., ktoré nie je zapísané na liste vlastníctva.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 0,- EUR
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát -
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 02/2019 zo dňa 23.01.2019, vyhotoveným znaleckou organizáciou EXPERTA, s.r.o.:
51.800,- EUR (slovom: päťdesiatjedentisícosemsto EURO)