Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 96/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 21.5.2019
  • Značka:
  • X015983
Profesionálna dražobná spoločnosť s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo PDS č. 027/3-2019
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Profesionálna dražobná spoločnosť s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Masarykova2104001 Košice
a) Názov ulice/verejného priestranstva Masarykova
b) Orientačné/súpisné číslo 21
c) Názov obce Košice d) PSČ 04001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Košice I , oddiel: Sro , vložka číslo: 15388/V
IV. IČO/ dátum narodenia 36583936
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Kataríny Korenkovej, 26. novembra 1510/3, 066 01 Humenné
D. Dátum konania dražby 16. 05. 2019
E. Čas konania dražby 10.00 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo
G. Predmet dražby

Predmetom dobrovoľnej dražby je súbor nehnuteľností:

  • zapísaný na LV č. 642, vedenom Okresným úradom Humenné, Katastrálnym odborom, okres: Humenné, obec: Kamenica nad Cirochou, katastrálne územie: Kamenica nad Cirochou, a to:
  • stavba so súpisným číslom 209, ktorá je postavená na parcele registra "C" KN s parcelným číslom 474, Dom
  • parcela registra "C" KN s parcelným číslom 474 o výmere 395 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie
  • parcela registra "C" KN s parcelným číslom 475 o výmere 574 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie; Právny vzťah k stavbe evidovanej na pozemku 475 je evidovaný na liste vlastníctva číslo 2616.
  • parcela registra "C" KN s parcelným číslom 476 o výmere 2394 m2, druh pozemku: záhrada
  • zapísaný na LV č. 2616, vedenom Okresným úradom Humenné, Katastrálnym odborom, okres: Humenné, obec: Kamenica nad Cirochou, katastrálne územie: Kamenica nad Cirochou, a to:
  • stavba so súpisným číslom 851, ktorá je postavená na parcele registra "C" KN s parcelným číslom 475, rodinný dom; Právny vzťah k parcele na ktorej leží stavba 851 je evidovaný na liste vlastníctva číslo 642.

 (ďalej len "Predmet dobrovoľnej dražby").

H. Opis predmetu dražby

Dom č.s. 209 na parc. CKN č. 474, k.ú. Kamenica nad Cirochou

Jednopodlažný rodinný dom, s valbovou strechou v uličnej zástavbe obce. Dom bol postavený v roku 1957. Prístup k domu z miestnej komunikácie ul. Humenská. 1. Nadzemné podlažie: dispozične je podlažie členené na tri izby, kuchyňu, kúpeľňu s WC, predsieň, zádverie a prístrešok.

 

 

 

Rodinný dom č.s. 851 na parc. CKN č. 475, k.ú. Kamenica nad Cirochou

Jednopodlažný rodinný dom, s valbovou strechou v uličnej zástavbe obce slúžil ako letná kuchyňa. Dom bol postavený v roku 1957. Prístup k domu z miestnej komunikácie ul. Humenská. 1. Nadzemné podlažie: dispozične je podlažie členené na izbu, izbu s kuchyňou, kúpeľňu, sklady a garáž.

PRÍSLUŠENSTVO:

Hospodárska budova bez č.s. postavená na parcele č. 475 pri kôlni. Má jedno nadzemné podlažie. Stavba bola postavená okolo r. 1957.

Sklad je postavený na parcele č. 475. Má jedno nadzemné podlažie, slúži ako skladový priestor. Podľa prehlásenia vlastníka postavený okolo roku 1975.

Kôlňa bez č.s. na parc. KN č. 475, v súčasnosti slúži ako skladový priestor. Kôlňa bola postavená okolo roku 1957. Je zakreslená v katastrálnej mape.

Plot od ulice na parc. CKN č. 474, 475, Plot v záhrade na parc. CKN č. 476, Vodovodná prípojka na parc. CKN č. 474, 475, Kanalizačná prípojka na parc. CKN č. 474, 475, NN prípojka na parc. CKN č. 474, 475, Plynová prípojka na parc. CKN č. 474, 475, Vstupný chodník na parc. CKN č. 475.

 

Pozemky v k.ú. Kamenica nad Cirochou

Pozemky na predloženom LV č. 642, k.ú. Kamenica nad Cirochou, parcely CKN č. 474 - zastavaná plocha a nádvorie o výmere 395 m2, parcely CKN č. 475 - zastavaná plocha a nádvorie o výmere 574 m2.

Pozemky sú situované v k.ú. Kamenica nad Cirochou, v súvislej zástavbe rodinných domov, v blízkosti centra obce s veľmi dobrou vybavenosťou infraštruktúry. Prístup k objektu je z miestnej verejnej komunikácie ul. Humenská. V blízkosti je súvislá zástavba obytných domov, rodinných domov, základná škola, autobusová stanica, železničná stanica. Poloha sa hodnotí ako centrum obce, vzdialenú ccir. 7 km od okresného mesta Humenné, s dobrou vybavenosťou infraštruktúry a postupne sa zvyšujúcim záujmom o túto lokalitu.

 

Pozemok parc. č. 476 v k.ú. Kamenica nad Cirochou

Pozemok na predloženom LV č. 642, k.ú. Kamenica nad Cirochou, parcely CKN č. 476 - záhrada o výmere 2394 m2.

Pozemok je situovaný v k.ú. Kamenica nad Cirochou, v súvislej zástavbe rodinných domov, v blízkosti centra obce s dobrou vybavenosťou infraštruktúry. Terén svahovitý so sklonom na sever. Prístup k objektu je z miestnej verejnej komunikácie ul. Humenská. V blízkosti je súvislá zástavba obytných domov, rodinných domov, základná škola, autobusová stanica, železničná stanica. Polohu hodnotím ako centrum obce, vzdialenú ccir. 7 km od okresného mesta Humenné, s dobrou vybavenosťou infraštruktúry a postupne sa zvyšujúcim záujmom o túto lokalitu.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Dom č.s. 209 na parc. CKN č. 474, k.ú. Kamenica nad Cirochou

Dom je napojený na verejný vodovod, verejnú kanalizáciu, NN zemnou prípojkou, zemný plyn. Dom nie je obývaný, je po rekonštrukcií - euro okná s izolačným dvojsklom, podlahy laminátové a keramické, elektroinštalácia, rozvody vody a kanalizácie, vykurovanie.

Technické riešenie:

1. Nadzemné podlažie

- Základy - betónové - objekt bez podzemného podlažia s vodorovnou izoláciou

- Zvislé nosné konštrukcie - murované z tehál (plná, metrická, tvárnice typu CD) v skladobnej hr. nad 30 do 40 cm; deliace konštrukcie - tehlové (priečkovky, CDM)

- Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - s rovným podhľadom drevené trámové

- Schodisko - keramická dlažba

- Strecha - krovy - väznicové valbové; krytiny strechy na krove - plechové poplastované; klampiarske konštrukcie strechy - z pozinkovaného plechu úplné strechy (žľaby, zvody, komíny, prieniky, snehové zachytávače)

- Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - striekaný brizolit,

- Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové, stierkové plsťou hladené; vnútorné obklady - prevažnej časti kúpeľne min. nad 1,35 m výšky;  - vane;  - kuchyne min. pri sporáku a dreze (ak je drez na stene)

- Výplne otvorov - okná - euro s dvojvrstvovým zasklením

- Podlahy - podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - veľkoplošné parkety laminátové; dlažby a podlahy ost. miestností - keramické dlažby

- Vybavenie kuchýň - uvažovaná základná vybavenosť - sporák elektrický alebo plynový s elektrickou rúrou alebo varná jednotka (štvorhoráková);  - drezové umývadlo nerezové alebo plastové;  - kuchynská linka z materiálov na báze dreva (za bežný meter rozvinutej šírky) - kuchynská linka je demontovaná, čo je vyjadrené v percente poškodenosti,

- Vybavenie kúpeľní - vaňa oceľová smaltovaná;  - umývadlo; vodovodné batérie - ostatné -  demontované, čo je vyjadrené v percente poškodenosti; záchod - splachovací bez umývadla

- Vykurovanie - ústredné vykurovanie  - teplovod. s rozvod. bez ohľadu na mat. a radiátormi - liatinové; zdroj vykurovania - kotol ústredného vykurovania Protherm Tiger

- Vnútorné rozvody vody - z pozinkovaného potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja; zdroj teplej vody - ohrievač kombinovaný s ústredným vykurovaním

- Vnútorné rozvody kanalizácie - plastové potrubie

- Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia (bez rozvádzačov) - svetelná, motorická; elektrický rozvádzač - s automatickým istením

- Vnútorné rozvody plynu - rozvod zemného plynu

Demontované prvky sú vyjadrené v percente poškodenosti,

 

Dom je po rekonštrukcií, nie je obývaný. Prvky dlhodobej životnosti pôvodné. Pôvodná stavba bola postavená v r. 1957. Jeho životnosť sa vzhľadom na konštrukčné vyhotovenie, vek a technický stav, predpokladá na 100 rokov.

 

Rodinný dom č.s. 851 na parc. CKN č. 475, k.ú. Kamenica nad Cirochou

Dom je napojený na verejný vodovod, verejnú kanalizáciu, NN zemnou prípojkou, zemný plyn. Dom nie je obývaný, je po čiastočných úpravách - euro okná s izolačným dvojsklom, podlahy laminátové a keramické, elektroinštalácia, rozvody vody a kanalizácie, vykurovanie gamatkami.

 

Technické riešenie:

1. Nadzemné podlažie

- Základy - betónové - objekt bez podzemného podlažia bez izolácie

- Zvislé nosné konštrukcie - murované z tehál (plná, metrická, tvárnice typu CD) v skladobnej hr. do 30 cm; deliace konštrukcie - tehlové (priečkovky, CDM)

- Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - s rovným podhľadom drevené trámové

- Strecha - krovy - väznicové valbové; krytiny strechy na krove - azbestocementové šablóny na latách; klampiarske konštrukcie strechy - z pozinkovaného plechu len žľaby a zvody,

- Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - striekaný brizolit

- Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové, stierkové plsťou hladené; vnútorné obklady - prevažnej časti kúpeľne min. nad 1,35 m výšky;  - vane;  - kuchyne min. pri sporáku a dreze (ak je drez na stene)

- Výplne otvorov - dvere - hladké plné alebo zasklené; okná - euro s dvojvrstvovým zasklením

- Podlahy - podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - keramické dlažby; dlažby a podlahy ost. miestností - keramické dlažby

- Vybavenie kuchýň - sporák elektrický alebo plynový s elektrickou rúrou alebo varná jednotka (štvorhoráková);  - drezové umývadlo nerezové alebo plastové;  - kuchynská linka z materiálov na báze dreva (za bežný meter rozvinutej šírky) - kuchynská linka je demontovaná, čo je vyjadrené v percente poškodenosti,

- Vybavenie kúpeľní - vaňa oceľová smaltovaná;  - umývadlo; vodovodné batérie - ostatné -  demontované, čo je vyjadrené v percente poškodenosti

- Ostatné vybavenie - vráta garážové - oceľové

- Vykurovanie - zdroj vykurovania - lokálne - plynové kachle Gama,

- Vnútorné rozvody vody - z pozinkovaného potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja; zdroj teplej vody - prietokový plynový ohrievač

- Vnútorné rozvody kanalizácie - plastové potrubie

- Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia (bez rozvádzačov) - svetelná, motorická; elektrický rozvádzač - s automatickým istením

- Vnútorné rozvody plynu - rozvod zemného plynu

Demontované prvky sú vyjadrené v percente poškodenosti,

 

Dom je po čiastočných úpravách, nie je obývaný. Prvky dlhodobej životnosti pôvodné. Pôvodná stavba bola postavená v r. 1957. Jeho životnosť sa vzhľadom na konštrukčné vyhotovenie, vek a technický stav, predpokladá na 100 rokov.

 

 

 

Hospodárska budova bez č.s. na parcele č. 475

Je murovanej konštrukcie s pultovou strechou. Nosná konštrukcia murovaná, na pásových základoch. Vonkajšia úprava povrchov brizolit, vnútorná úprava povrchov vápenná hladká. Krytina AZC šablóny. Klampiarske konštrukcie nie sú. Podlaha cementový poter, dvere zvlakové. Okná oceľové jednoduché. Vykonávaná je nevyhnutná údržba. Jej životnosť sa vzhľadom na konštrukčné vyhotovenie, vek a technický stav predpokladá na 80 rokov.

 

Sklad bez č.s. na parc. CKN č. 475

Je drevenej konštrukcie z drevených jednostranne opláštených stĺpikov s plochou strechou bez možnosti podkrovia, strop nie je vyhotovený. Vonkajšia a vnútorná úprava povrchov nie je realizovaná. Strecha plocha s malým spádom, krytina lepenka. Klampiarske konštrukcie nie sú. Podlaha cementový poter. Údržba je bežná, celkový stav je úmerný veku. Životnosť sa vzhľadom na konštrukčné vyhotovenie, vek a technický stav predpokladá na 50 rokov.

 

Kôlňa bez č.s. na parc. CKN č. 475

Západná časť je čiastočne podpivničená ccir 1 m pod úrovňou terénu so svetlou výškou podlažia 1,80 m. Vonkajšie rozmery objektu sú 13,09*5,95 m. Kôlňa je v úrovni terénu bez podmurovky na betónových základoch. Stropy nie sú, strecha sedlová, krytina AZC šablóny na latách. Podlaha betónová. Elektroinštalácia nie je, vráta drevené zvlakové. Klampiarske konštrukcie nie sú. Údržba je vykonávaná bežná.

Životnosť objektu sa vzhľadom na konštrukčné vyhotovenie, vek a technický stav predpokladá 70 rokov.

 

Predmet dražby sa draží v stave ako stojí a leží v deň konania dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 642, k.ú. Kamenica nad Cirochou:
ČASŤ B: VLASTNÍCI A INÉ OPRÁVNENÉ OSOBY:
1, 3
Poznámka Pod P 57/19 'Poznamenáva sa Oznámenie o dobrovoľnej dražbe PDS č. 027/3-2019 navrhovateľ dražby: JUDr. Katarína Korenková, notár, 26. novembra 1510/3, Humenné, IČO: 42090849 Dražobník: Profesionálna dražobná spol., s.r.o., Masarykova 21, Košice, IČO: 36583936 na nehnuteľnosti dom čs. 209 na parc. CKN č. 474, pozemky registra CKN č. 474, 475, 476, zo dňa 29.03.2019'- 86/19
ČASŤ C: ŤARCHY:
1 Pod V - 1275/2012 zriaďuje sa vklad záložného práva v prospech Slovenskej sporiteľne, a.s., so sídlom Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00 151 653 na nehnuteľnosti parc.CKN č.474- zastavané plochy a nádvoria o výmere 395 m2, parc.CKN č.475- zastavané plochy a nádvoria o výmere 574 m2, parc.CKN č.476- záhrady o výmere 2394 m2 a stavby rodinný dom čs.209 na parc.CKN č.474 zo dňa 24.09.2012 - 197/12
3 Pod V - 1275/2012 zriaďuje sa vklad záložného práva v prospech Slovenskej sporiteľne, a.s., so sídlom Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00 151 653 na nehnuteľnosti parc.CKN č.474- zastavané plochy a nádvoria o výmere 395 m2, parc.CKN č.475- zastavané plochy a nádvoria o výmere 574 m2, parc.CKN č.476- záhrady o výmere 2394 m2 a stavby rodinný dom čs.209 na parc.CKN č.474 zo dňa 24.09.2012 - 197/12
Iné údaje: Bez zápisu.
Poznámka: Bez zápisu.

LV č. 2616, k.ú. Kamenica nad Cirochou
ČASŤ B: VLASTNÍCI A INÉ OPRÁVNENÉ OSOBY:
1
Poznámka Pod P 57/19 'Poznamenáva sa Oznámenie o dobrovoľnej dražbe PDS č. 027/3-2019 navrhovateľ dražby: JUDr. Katarína Korenková, notár, 26. novembra 1510/3, Humenné, IČO: 42090849 Dražobník: Profesionálna dražobná spol., s.r.o., Masarykova 21, Košice, IČO: 36583936 na dom čs. 851 na parc. CKN č. 475, zo dňa 29.03.2019'- 86/19
ČASŤ C: ŤARCHY:
1 Pod V - 1275/2012 zriaďuje sa vklad záložného práva v prospech Slovenskej sporiteľne, a.s., so sídlom Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00 151 653 na nehnuteľnosti - stavba rodinný dom čs.851 na parc.CKN č.475 zo dňa 24.09.2012 - 197/12
Iné údaje: Bez zápisu.
Poznámka: Bez zápisu.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením -
K. Najnižšie podanie 47.500,00 €
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Simona Jakabová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kokšov-Bakša
b) Orientačné/súpisné číslo 301
c) Názov obce Kokšov-Bakša d) PSČ 04413
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 09.10.1992
V. Odhad ceny predmetu dražby Číslo znaleckého posudku: 24/2019
Meno znalca: Ing. Miroslav Dutko
Dátum vyhotovenia: 17.03.2019
Všeobecná cena odhadu: 47.500,00 €