Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 96/2019
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 21.5.2019
  • Značka:
  • K042642
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Martin Bodiš
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Hlohovecká 45/42, 925 53 Pata
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 16.09.1985
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Ing. Miriam Šefčíková PhD.
Sídlo správcu: Podjavorinskej 37/1, 91701 Trnava
Kotakt na správcu : 0905721173
Spisová značka správcovského spisu : 28OdK/194/2018 S1226
Spisová značka súdneho spisu : 28OdK/194/2018
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

PONUKOVÉ KONANIE – 2. kolo

Ing. Miriam Šefčíková, PhD., správca konkurznom konaní na majetok dlžníka Martin Bodiš, nar. 16.09.1985, bytom Hlohovecká 45/42, 925 53 Pata, týmto vyhlasuje druhé kolo verejného ponukového konania na predaj hnuteľnej veci.

Predmet ponuky:

Predmetom speňaženia (ďalej v texte ako „Predmet ponuky“) v rámci ponukového konania je hnuteľná vec zaradená do súpisu všeobecnej konkurznej podstaty nasledovne:

Názov

Súpisová hodnota [EUR]

Spoluvlastnícky podiel dlžníka

osobný automobil zn. Škoda Felicia

50,00

1/1

Zverejnenie súpisu:           https://ru.justice.sk/ru-verejnost-web/pages/majetok/majetky.xhtml?konanieId=27133

                                           Obchodný vestník č. 239/2018 zo dňa 12.12.2018

Vyhlásenie ponukového konania:

Ponukové konanie správca vyhlásil formou oznámenia zverejneného v Obchodnom vestníku SR. Správca vyzýva na predkladanie záväzných ponúk na odkúpenie vyššie uvedeného majetku.

Podmienky ponukového konania:

Správca konkurznej podstaty na požiadanie záujemcom poskytne ďalšie nevyhnutné informácie k ponukovému konaniu, a to telefonicky na tel. č. +421 905 721 173 alebo e-mailom na: ac.miriam@nextra.sk. Hnuteľný majetok je  zverejnený na adrese https://www.mediatorka.net/ponuka-konkurzov/ pod položkou E. Na zmluvu, ktorou správca speňaží Predmet ponuky podľa tohto záväzného pokynu, sa budú primerane vzťahovať ustanovenia § 588 a nasl. zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov (v texte ako „Kúpna zmluva“).  

Podmienkou podania ponuky do ponukového konania je zloženie zábezpeky vo výške 10,- Eur na ponúknutú kúpnu cenu za Predmet ponuky, pričom zábezpeka musí byť pripísaná na Účet najneskôr v posledný deň lehoty na doručovanie ponúk.

Ponuky je potrebné adresovať na adresu kancelárie Ing. Miriam Šefčíková, PhD., konkurzný správca, Podjavorinskej 37/1, 917 01 Trnava, pričom ponuka musí byť doručená najneskôr v 12. deň do 14:00 hod. od jej zverejnenia v Obchodnom vestníku v zapečatenej nepriehľadnej obálke s nápisom „NEOTVÁRAŤ“ a nápisom „PONUKOVÉ KONANIE – M.Bodiš – automobil – 2. kolo“. Na ponuku záujemcu, ktorá nebude spĺňať podmienky ponukového konania alebo bude do kancelárie správcu doručená oneskorene, sa v ponukovom konaní nebude prihliadať.

Podmienkou podania ponuky do ponukového konania je záväzok dodržať podmienky ponukového konania a včas uhradiť doplatok do výšky kúpnej ceny za Predmet Ponuky a uzavrieť Kúpnu zmluvu. V prípade porušenia záväzku riadne a včas doplatiť zostatok kúpnej ceny za Predmet ponuky a uzavrieť Kúpnu zmluvu, sa oprávnený záujemca zaväzuje uhradiť zmluvnú pokutu v sume zloženej zábezpeky. Doručením ponuky záujemca zároveň vyjadruje súhlas s výškou zmluvnej pokuty a túto nepovažuje za rozpornú s dobrými mravmi. Správca bez zbytočného odkladu vráti záujemcovi zloženú zábezpeku na bankový účet uvedený v ponuke, ak ponuka záujemcu nebola vyhodnotená ako víťazná; alebo záujemca ešte pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk doručí do kancelárie správcu oznámenie s úradne osvedčeným podpisom, že berie svoju ponuku späť.

Ponuka sa považuje za záväznú, ktorá sa môže doručovať len v písomnej forme s podpisom záujemcu, a musí byť vyhotovená v slovenskom jazyku. Z ponuky musí vyplývať záujem oprávneného záujemcu. Oprávnený záujemca nesmie predloženú ponuku v rámci tohto verejného ponukového konania svoju ponuku meniť. Ponuka musí obsahovať označenie záujemcu s jeho identifikačnými údajmi, označenie majetku, ktorý je Predmetom ponuky, súhlas s podmienkami tohto ponukového konania a výška ponúknutej ceny v mene Eur.

Kúpna cena:

O víťazstve v ponukovom konaní rozhoduje najvyššia ponúknutá kúpna cena za Predmet ponuky za predpokladu, ak budú splnené vyššie uvedené podmienky. Vyžaduje sa predloženie ponúkanej kúpnej ceny záujemcom minimálne vo výške súpisovej hodnoty. Dlžník Martin Bodiš, nar. 16.09.1985, bytom Hlohovecká 45/42, 925 53 Pata, nie je platiteľom DPH. V prípade, že ponúknutá kúpna cena nebude dosahovať minimálnu sumu, správca je povinný ponuku záujemcu odmietnuť. V prípade, ak by v príslušnom kole ponukového konania boli doručené dve alebo viac rovnakých najvyšších ponúk, rozhodne žreb správcu.

Účtom pre účely zloženia zábezpeky, kúpnej ceny, resp. akýchkoľvek ďalších platieb pre účely ponukového konania sa rozumie bankový účet v tvare IBAN: SK69 8330 0000 0026 0154 3798, BIC: FIOZSKBA.

Vyhodnotenie ponukového konania:

Ponukové konanie vyhodnotí správca do troch pracovných dní od uplynutia lehoty na predkladanie ponúk. O vyhodnotení ponúk správca spíše úradný záznam. Za predpokladu splnenia všetkých podmienok vyhláseného kola ponukového konania, vrátane predpokladu splnenia podmienky minimálnej výšky kúpnej ceny určenej pre dané kolo vyhláseného ponukového konania na speňaženie Predmetu a zloženia zábezpeky, správca prijme najvyššiu ponúknutú kúpnu cenu za Predmet ponuky a túto vyhodnotí ako víťaznú.

Záujemcu, ktorý sa stal víťazom ponukového konania, správca vyzve na uzatvorenie Kúpnej zmluvy za predpokladu, že doplatok zvyšnej časti kúpnej ceny zaplatí v prospech Účtu najneskôr ku dňu podpisu Kúpnej zmluvy, a to v lehote určenej správcom, ktorá nesmie byť kratšia ako tri kalendárne dni. Po doplatení zvyšnej časti kúpnej ceny víťazným záujemcom v prospech Účtu, správca ako predávajúci uzatvorí s víťazným záujemcom ako kupujúcim Kúpnu zmluvu. Ak úspešný záujemca kúpnu cenu nezaplatí v súlade s podmienkami uvedenými v predchádzajúcej vete alebo v lehote stanovenej správcom neuzavrie Kúpnu zmluvu, na víťaznú ponuku sa neprihliada a správca je povinný príslušné kolo ponukového konania zopakovať.

Záverečné ustanovenia:

Toto ponukové konanie nie je verejnou súťažou alebo verejným prísľubom podľa príslušných ustanovení Občianskeho zákonníka, ani verejnou obchodnou súťažou alebo verejným návrhom na uzatvorenie zmluvy podľa príslušných ustanovení Obchodného Zákonníka. Na ponuku, ktorá nebude spĺňať stanovené podmienky alebo bude doručená oneskorene, sa nebude prihliadať.