Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 95/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 20.5.2019
  • Značka:
  • X015834
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 119/2019
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Kultúrne a spoločenské stredisko (Dom kultúry), Františka Madvu 11, 971 01 Prievidza, miestnosť "2.14 Učebňa na II. NP"
D. Dátum konania dražby 14. 05. 2019
E. Čas konania dražby 15:00 hod.
F. Kolo dražby druhé kolo
G. Predmet dražby

PREDMET DRAŽBY – spoluvlastnícky podiel 1/1

Základná špecifikácia:

Číslo LV:
1994

Okres: Prievidza
Obec: Čereňany
Katastrálne územie: Čereňany

Okresný úrad – katastrálny odbor: Prievidza

Pozemky parc. reg. „C“:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

Poznámky - charakteristika - príslušnosť k ZÚO - EL:

842/1

Zastavaná plocha a nádvorie

379

 

842/2

Zastavaná plocha a nádvorie

123

 

843/5

Zastavaná plocha a nádvorie

156

 

843/6

Zastavaná plocha a nádvorie

28

 

843/7

Zastavaná plocha a nádvorie

27

 

843/8

Zastavaná plocha a nádvorie

1

 

843/9

Zastavaná plocha a nádvorie

1

 

1540/2

Vodná plocha

119

 

1579/2

Zastavaná plocha a nádvorie

60

 

Stavby:

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele číslo:

Popis stavby:

Druh stavby:

126

842/2

Rodinný dom

Rodinný dom

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané do KN: stavba skladu, plot nerezový na terase pri schodišti, plot oddeľujúci pozemok z dvoch strán od ulice, plot oddeľujúci pozemok od záhrady, studňa na parc. reg. „C“ č. 842/1, prípojka elektriny, spevnené plochy z keramickej dlažby pri schodišti do suterénu, vonkajšie schody do suterénu, vonkajšie schody vedúce do podkrovia, spevnené plochy zo zámkovej dlažby, záhonové obrubníky, oporný múr pri schodišti vedúceho do suterénu, oporný múr terasy, spevnené plochy z keramickej dlažby, oporný múr v časti dvora, spevnené plochy z vegetačných dlaždíc, domáca vodáreň, vonkajšie schody na teréne, prípojka vody, vodomerná šachta, prípojka kanalizácie, septik a pod.

 

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom - Administratívna budova  s.č.126 na parc.KN č.842/2

Stavba s.č.126 sa nachádza na parc. reg. „C“ č.842/2 v k.ú, Čereňany, obec Čereňany. Stavba je konštrukčne zhotovená na bet. základových konštrukciách i s podmurovkou. Zvislé konštrukcie sú murované z pálených tehál s hrúbkou 50 cm i so zateplením a u podkrovia je so zateplením s nameranou hrúbkou 0,85. Stropy sú železobetónové s rovným podhľadom s rastrom s uloženými podhľadovými čadičovými doskami ako i so zabudovanými svietidlami. Strecha je sedlová s valbou a so štítom. Krytinu strechy tvorí plech pozinkovaný s povrchovou úpravou. Klampiarske konštrukcie - žľaby, zvody záveterné lišty sú z pozinkovaného plechu a parapetné plechy sú z hliníkového plechu. Dvere sú dyhované plné ako prevažujúce, v suteréne rámové s výplňou, vstupné masívnejšej konštrukcie. Okná sú osadené plástové - s osadením do plastových okien s kovovými žalúziami, strešné okná drevené. Vnútorné keramické obklady sú v prízemí v dvoch sociálnych častiach ako i podkrovia s vytvorením až do stropnej konštrukcie, obklady keramické sú urobené i u dvoch príručných kuchýň. Schody sú v suteréne už nefunkčné a do krovnej konštrukcie sú osadené schody z mäkkého dreva bez podstupníc. Povrchy podláh sú z veľkoplošných dlažieb, resp. z veľkoplošných parkiet a suterén je s cementovým poterom. Vykurovanie je ústredné s plechovými radiátormi a s kotlom ÚK na pevné palivo. Vodovod zhotovený z PVC rúr ako i kanalizácia.  

 

Dispozične riešenie jednotlivých miestností je nasledovné.

 

Suterén - dispozične pozostáva z kotolne, osadeného umývadla s výtokom studenej vody a s výtokovou batériou, skladovej miestnosti ako i uzatvoreného nefunkčného  priestoru schodiska.

Vnútorné vybavenie - osadený kotol ÚK na pevné palivo.

 

Prízemie - dispozične pozostáva z chodby s prechodom do príručnej kuchyne, 2-och sociálnych častí ako i spojovacej chodby a 3-och kancelárií.

Vnútorné vybavenie

Sociálna časť 1.03- osadený WC splachovací, umývadlo s výtokovou pákovou batériou, výlevka  s pákovou batériou, osadený elektrický ohrievač, obklady stien až po strop. 

Sociálna časť 1.04-osadený WC splachovací, umývadlo s výtokovou pákovou batériou, samostatná sprcha s výtokovou pákovou batériou, obklady stien až po strop.

Kuchynský kút, umývací drez nerezový s výtokovou pákovou batériou, kuchynská linka na báze dreva s rozvinutou šírkou 1,20 m.

 

Podkrovie - dispozične pozostáva z chodby s prechodom do príručnej kuchyne, 2-och sociálnych častí ako i spojovacej chodby a 3-och kancelárií.

Vnútorné vybavenie

Sociálna časť 2.03- osadený WC splachovací, umývadlo s výtokovou pákovou batériou, výlevka  s pákovou batériou, obklady stien až po strop, sociálna časť 2.04-osadený WC splachovací, umývadlo s výtokovou pákovou batériou, samostatná sprcha s výtokovou pákovou batériou, obklady stien až po strop, kuchynský kút (umývací drez nerezový, kuchynská linka na báze dreva s rozvinutou šírkou 1,20 m – chýbajú).

 

Pôvodná stavba je z roku 1950. Stavebné povolenie vydané obcou Čereňany zo dňa 01.08.2005, právoplatné dňa 4.10.2005 je vydané na "Nájomný bytový do (4b.j.) v Čereňanoch". Kolaudačné rozhodnutie so zmenou stavby pred dokončením pod č,j, 26.9.2011, právoplatné dňa 25.10.2011. Podľa tvrdenia znalca, ktorý oceňoval predmet dražby je zrejmé, že rekonštrukciou došlo k totálnej obnove prvkov dlhodobej a krátkodobej životnosti. Suterén zostal rozmerovo pôvodný, ako i nosné prvky obvodového muriva, potom však znalec uvažoval prvkami ako novými realizovanými v roku 2011. Vek pôvodnej stavby je potom k roku vypracovania znaleckého posudku (rok 2018) 68 rokov a vek nadstavby podkrovia s totálnou rekonštrukciou je spojený s vekom 7 rokov. Celkový obstavaný priestor pôvodnej stavby z r. 1950 je 398,30 m3 a prístavby z r. 2011 je 324,30 m3, t.j obstavaný priestor celkom 722,60 m3.

 

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané v KN:

Stavba skladu

Jedná sa priestorovo o tri sklady do 25 m2 vytvárajúce však jeden celok. Stavba je cca z roku 2010. Deštrukčné zmeny v nosných konštrukciách stavby nie je vidieť. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenia stavby.

 

POPIS PODLAŽÍ

 

1. Nadzemné podlažie

Základy iba pätky, avšak medzi stĺpmi sú uložene betónové prahy. Zvislé konštrukcie - jednostranná výplň s plechovou výplňou. Krov je zhotovený z kovových priehradových väzníkov. Krytinu strechy tvorí plech pozinkovaný. Podlaha je z bet. dlaždíc. Plotové vráta kovovej konštrukcie s plechovou výplňou 2 ks. Elektroinštalácia je urobená na 380 V s poist .automatmi.

Plot nerezový na terase pri schodišti  - zábradlie  na vonkajšom schodišti vedúci do suterénu ako zábradlie terasy. Zábradlie má dĺžku 10,19 m s výškou 1,0 m a je zhotovené z nerezu.

Plot odd. pozemok z dvoch strán od ulice - plot situovaný z dvoch strán od ulice. Plot  je zhotovený na betónových základových konštrukciách i s podmúrovkou a vrchnej časti z osadených kovových stĺpikov s prichytenými kovovými vložkami. Celková dĺžka plotu je 48,50 m a s výškou výplne 1,05 m. Pohľadová plocha výplne je 50,92 m2. .

 

Plot odd. pozemok v zadnom čele od záhrady - je zhotovený z osadených kovových stĺpikov a z prichyteného drôteného pletiva. Celková dĺžka plotu je 56,90 m a s výškou výplne 1,60 m. Pohľadová plocha výplne je 91,40 m2.

 

Studňa - kopaná s odhadovanou hĺbkou 8,5 m s umiestnením pri schodišti do suterénu. Studňa má ručné ako i  elektrické čerpadlo.

 

Vzdušná prípojka elektriny -  s napojením zo stĺpa osadeného na druhej strane cesty s vedením na nástrešák RD s odhadovanou dĺžkou 30 m

 

Spevnené plochy zhotovené z keramickej dlažby - s uložením do betónu o ploche 1 m2.

 

Vonkajšie schody do suterénu - s uložením na teréne s povrchovou úpravou z keramickej dlažby s počtom stupňov 6 ks a s dĺžkami stupňa po 0,95 m.

 

Vonkajšie schody vedúce do podkrovia -  s počtom stupňov 8 ks a s dĺžkami stupňov po 1,0 m.

 

Spevnené plochy zhotovené zo zámkovej dlažby -  s uložením do piesku a s umiestnením v časti dvora o ploche 64,19 m2.

 

Záhonové obrubníky - s osadením ako lemy u spevnených plôch s nameranou dĺžkou 119,27 m.

Oporný múr pri schodišti vedúceho do suterénu - betónové oporné múry s kubatúrou 0,69 m3.o.p.

 

Oporný múr terasy - s kubatúrou 0,93 m3.o.p.

 

Spevnené plochy zhotovené z keramickej dlažby - s položením na terase  o ploche 10,69 m2.

 

Oporný múr v časti dvora - je betónový oporný múr z plotových tvaroviek s vyp. kubatúrou0,77 m3.o.p.

 

Spevnené plochy zhotovené z vegetačných tvaroviek - pred drobnou stavbou skladu o ploche 15,91 m2.

 

Domáca vodáreň -  o objeme 150 L s umiestnením v suteréne

 

Vonkajšie schody s uložením na teréne - s počtom stupňov je 5 ks a s dĺžkami stupňov po 2,55 m s povrchovou úpravou zo zámkovej dlažby

 

Prípojka vody - s napojením na verejný vodovod so vzdialenosťou 2,0 m s prechodom cez VŠ a tak potom do stavby RD.

 

Vodomerná šachta – s kubatúrou 2,34 m3.o.p.

 

Prípojka kanalizácie - vystupujúca zo stavby v časti dvora a s následným napojením do zbernej šachty s dĺžkou 15 m zhotovenej z kameniny s priemerom 150 mm.

 

Septik - s umiestnením v časti dvora s odh. kubatúrou 15 m3.o.p.

 

Príslušenstvo predmetu dražby je v stave primeranom veku a údržbe stavby.

 

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby sa nachádzajú v rovinatom teréne v intraviláne obce Čereňany v zástavbe IBV. V predmetnej lokalite sú vybudované všetky inž. siete okrem kanalizácie.  

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

viď opis predmetu dražby

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Na nehnuteľnosti: rodinný dom č.s. 126 na parc.č. 842/2 a pozemky parc.č. 842/1, 842/2, 843/5, 843/6, 843/7, 843/8, 843/9, 1540/2, 1579/2 - Záložné právo v prospech Slovenskej sporiteľne, a. s., so sídlom Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00151653 na základe zmluvy o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam č. V 4940/2015 -VZ 252/15

Na nehnuteľnosti: rodinný dom č.s. 126 na parc.č. 842/2 a pozemky parc.č. 842/1, 842/2, 843/5, 843/6, 843/7, 843/8, 843/9, 1540/2, 1579/2 - EX 1215/2016 - P - Mgr.Ing.Oľga Hlucháňová - opr. Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s., pob.Trenčín - zriadenie ex.zál.práva - Z 4832/16 - vz 286/16

EX 248/2016 - P - JUDr. Andrea Nemčíková - Jiří Konečný - LAUGART, Trenčín, IČO: 34 266 844 – zriadenie exekučného záložného práva - Z 5233/2016 - VZ 308/2016

EX 299/2016 - JUDr. Miroslav Šupa - P - Stredná odborná škola obchodu a služieb Trnava, IČO: 00 893 412 - zriadenie exekučného záložného práva - Z 5479/2016 - VZ

Ex 565/16 - P - JUDr. Erik Tóth - HAGARD: HAL,s.r.o. Nitra - zriad.eex. zál. práva - Z7348/16 - v.z. 444/16

EX 565/16 - P - JUDr. Július Rosina - Gustáv Šmehýl, Klátova Nová Ves 558 - zriadenie exekučného záložného práva - Z 79/2017 - v.z.1/17

EX 4543/16 - P - JUDr. Ľubomír Pekár - opr. Veres Tibor, Šaľa - Veča (IČO: 41454448) - zriadenie ex.zál.práva – Z 284/17 - vz 9/17

EX 16014/2016 - P - JUDr. Ladislav Kováč, PhD., - opráv.: Dôvera zdravotná poisťovňa, a.s., Bratislava – príkaz na zriadenie exekučného záložného práva - Z 944/2017 - VZ 79/2017

EX 1450/2016 - P - Mgr. Ing. Oľga Hlucháňová - oprávn.: Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s., Bratislava -
zriadenie exekučného záložného práva - Z 1331/2017 - VZ 139/2017

EX 869/2016 - P - JUDr. Alexandra Cicuttová - oprávn.: Sociálna poisťovňa, Bratislava, pobočka Prievidza -
zariadenie exekučného záložného práva - Z 1878/2017 - VZ 230/2017

Ex 1/17 - P - JUDr. Blanka Ružeková - oprávn.: Roman Pekar, Sobotište - zriadenie exekučného záložného práva - Z 1913/2017 - VZ 259/2017

EX 523/2017 - P - Mgr. Petr Krušina - oprávn.: Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s., pobočka Prievidza -
zriadenie exekučného záložného práva - Z 4155/2017 - VZ 418/2017

Ex 98/2017 - P - JUDr. Anetta Demešová - oprávn.: ANEKO SK, a.s., Zlaté Moravce, IČO: 36534668 – zriadenie exekučného záložného práva - Z 4358/2017 - VZ 429/2017

EX 4256/16 - P - JUDr.Ľubomír Pekár - opr.Ľuboš Vlčko - LUBOKAR, Partizánske (IČO: 32813333) – zriadenie ex.zál.práva - Z 3932/2017 - vz 441/17

EX 124/17 - P - JUDr.Pavol Crkoň - opr.SR- MV, Bratislava - zriadenie ex.zál.práva - Z-4728/2017 - vz 443/17

Rozhodnutie Daňového úradu v Trenčíne - zriadenie záložného práva č. 101842009/2017 zo dňa 28.8.2017 –zákaz nakladať s predmetom zálohu - Z 5679/2017 - VZ 498/2017

Daňový úrad Trenčín - Rozhodnutie o zriadení záložného práva č. 102321242/2017 zo dňa 7.11.2017 – zákaz nakladať s predmetom zálohu bez súhlasu správcu dane - Z 6949/2017 - vz 555/17

Daňový úrad Trenčín - Rozhodnutie o zriadení záložného práva č. 100109930/2018 zo dňa 12.1.2018 – Zákaz nakladať s predmetom zálohu - Z 1116/2018 - VZ 57/2018

EX 934/2017 - P - JUDr. Július Rosina - oprávn.: Gustáv Šmahýl, Klátova Nová ves 558, IČO: 35255315 - zriadenie exekučného záložného práva - Z 1299/2018 - VZ 68/2018

Ex 560/2017 - P - JUDr. Ing. Pavol Malík - oprávn.: Inšepktorát práce Trenčín, IČO: 35627620 – zriadenie exekučného záložného práva - Z 5374/2017 - VZ 479/2017

DÚ Trenčín - rozhodnutie o zriadení záložného práva č.101428481/2018 zo dňa 24.07.2018, zákaz nakladať so zálohom bez predchádzajúceho súhlasu správcu dane - Z 4455/2018 - v.z. 311/18

109EX 58/2017 - P - JUDr. Jozef Matejov - oprávn.: PERI spol. s.r.o., Senec, IČO: 35696541 – zriadenie exekučného záložného práva - Z 5803/2018 - VZ 392/2018

109EX 39/2017 - P - JUDr. Jozef Matejov - oprávn.: ERSON Recycling, s.r.o., Trenčín, IČO: 36331201 – zriadenie exekučného záložného práva - Z 5804/2018 - VZ 393/2018

109EX 387/2018 - P - JUDr. Jozef Matejov - oprávn.: OMV Slovensko, s.r.o., Bratislava - zriadenie exekučného záložného práva - Z 8/2019 - VZ 4/2019

Rozhodnutie Daňového úradu Trenčín č. 102244412/2018 zo dňa 13.11.2018 - zriadenie záložného práva a zákaz nakladať s predmetom zálohu - Z 106/2019 - VZ 14/2019

109EX 143/2018 - P - JUDr. Jozef Matejov - oprávn.: Julián Zvolenský, Pri potoku 8523/3, Trnava - IČO: 34425896 - zriadenie exekučného záložného práva - Z 464/2019 - VZ 50/2019

Na pozemok reg. C KN parc.č. 842/1, 842/2, 843/5, 843/6, 843/7, 843/8, 843/9, 1540/2, 1579/2 a stavba – rodinný dom s.č. 126 na parc.č. 842/2: 109EX 166/18 - P - JUDr. Jozef Matejov - Mesto Hlohovec - zriadenie exekučného záložného práva - Z 692/2019 - v.z.83/19

Na pozemky registra C KN parc.č. 842/1, 842/2, 843/5, 843/6, 843/7, 843/8, 843/9, 1540/2, 1579/2 a stavba – rodinný dom s.č. 126 na parc.č. 842/2: - 109EX 54/2019 - P - JUDr. Jozef Matejov - oprávn.: Slovenská záručná a rozvojová banka, a.s., Bratislava, IČO: 00682420 - zriadenie exekučného záložného práva – Z 1498/2019 – VZ 133/2019

Na pozemky registra C KN parc.č. 842/1, 842/2, 843/5, 843/6, 843/7, 843/8, 843/9, 1540/2, 1579/2 a stavba – rodinný dom s.č. 126 na parc.č. 842/2: - 109EX 61/2019 - P - JUDr. Jozef Matejov - oprávn.: UNION poisťovňa, a.s., Bratislava, IČO: 31322051 - zriadenie exekučného záložného práva - Z 1499/2019 - VZ 134/2019


Vyššieuvedené záložné právo v prípade úspešnej dražby zaniká v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 78.750,- EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Simona Morvayová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxx
b) Orientačné/súpisné číslo xxx
c) Názov obce xxx d) PSČ xxx
e) Štát xxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 190/2018 zo dňa 02.12.2018, ktorý vypracoval Ing. Ľubomír Rajnoha, znalec zapísaný do zoznamu znalcov vedeným Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pre odbor stavebníctvo a odvetvie odhad hodnoty nehnuteľností. Hodnota predmetu dražby zistená znalcom 105.000,- EUR