Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 93/2019
  • Kapitola:
  • Špecifikácia prijatého podielu zaplatenej dane z príjmov
  • Podanie:
  • Zverejnenie špecifikácie použitia prijatého podielu zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb a právnických osôb
  • Deň vydania:
  • 16.5.2019
  • Značka:
  • S001479
Prijímateľ podielu zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb a právnických osôb:
Nadácia
Názov: Nadácia Železiarne Podbrezová
Sídlo: Kolkáreň 35, 97681 Podbrezová
IČO: 37818481
SID:
zverejňuje podľa § 50 ods. 13 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov tieto údaje o špecifikácii použitia podielu zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb a právnických osôb
za rok: 2016
prijate v roku: 2017
Účel použitia podielu zaplatenej dane Výška použitého podielu zaplatenej dane na tento účel (EUR) Spôsob použitia podielu zaplatenej dane
1 e) podpora vzdelávania 29009,52 Finančným darom sme prispeli na účasť detí na plaveckom výcviku v roku 2017 aj 2018 i na čiastočnú úhradu nákladov za školu v prírode pre Základnú školu Kláry Jarunkovej v Podbrezovej; Súkromnému gymnáziu ŽP na zakúpenie notebookov pre žiakov zameraných na informatiku, na prospechové štipendium študentov gymnázia, na náklady súvisiace s účasťou študentov na Majstrovstvách sveta škôl vo futsale v Izraeli a na odmeny za reprezentáciu školy na „Zimnej gymnaziáde“ a „celoslovenskom kole SOČ“; Technickej univerzite v Košiciach na zorganizovanie konferencie s názvom „65 rokov od Hutníckej fakulty k Fakulte materiálov, metalurgie a recyklácie“ a na zorganizovanie 24. ročníka študentskej vedeckej konferencie „Metalurgia 2018“; Technickej univerzite vo Zvolene na náklady spojené s prípravou a realizáciou celoslovenského športového akademického podujatia „Zimná univerziáda SR 2018“; firme SPRINT 2 s.r.o. na pokrytie nákladov spojených s vydaním vysokoškolskej publikácie pod titulom „Politika hospodárskej súťaže“ autorky doc. Ing. Márie Tokárovej, PhD.; Klubu Strednej priemyselnej školy Jozefa Murgaša v BB na pokrytie nákladov spojených s účasťou študentov SPŠ na súťaži „First Lego League 2017/2018“ v Lodži v Poľsku; Základnej škole Pionierska 2 v Brezne na činnosť školy a dar v podobe zabezpečenia dopravy zahraničných študentov a pedagógov, ktorých škola hostila v rámci projektu ERASMUS. Finančne sme prispeli Základnej škole s materskou školou Karola Rapoša na jej činnosť. Ďalej sme finančným darom prispeli základným školám z „Horehronia“ ( priamo školám alebo prostredníctvom rodičovských združení školám v Predajnej, Dolnej Lehote, Podbrezovej, Jasení, Hornej Lehote, Valaskej, Beňuši, Brezne, Čiernom Balogu, Heľpe, Pohorelej, Telgárte, Závadke nad Hronom, Brusne, Polomke, Nemeckej a Hnúšti), ktoré sa zúčastnili na XXI. ročníku futbalového turnaja „O pohár generálneho riaditeľa Železiarní Podbrezová a.s .“.
2 c) poskytovanie sociálnej pomoci 14296,19 Dary v podobe finančných prostriedkov a materiálnej pomoci v oblasti sociálnej sféry sme darovali: Renátovi Purdekovi (Dolná Lehota); Kláre Karcelovej (Brusno); Márii Dunkovej (Hliník nad Hronom); Jaroslavovi Balcovi (Podbrezová); Ladislavovi Bočkorovi (Lopej); Štefanovi Bobokovi (Brezno); Jarmile Dankovej (Nemecká); Ing. Márii Danieličovej (Polomka); Božene Kmeťovej (Tomášovce); Jozefovi Šucháňovi (Polomka); Petrovi Spišiakovi (Osrblie); Erike Hulíkovej (Podbrezová); Ing. Marekovi Jurošovi (Brezno); Ing. Richardovi Schreinerovi (Brezno); Erike Hulíkovej (Podbrezová); Jarmile Bánikovej (Valaská); Petrovi Jurošovi (Podbrezová); Petrovi Švantnerovi (Čierny Balog); Anne Murínovej (Polomka); Ing. Petrovi Veverkovi (Brezno); Petrovi Paulovičovi (Brezno); Zuzane Holubčíkovej (Banská Bystrica); Milošovi Prečuchovi (Mýto pod Ďumbierom); Renému Mižičovi (Prakovce); Ivane Vrábovej (Ráztoka); Simone Sophii Stewart (Banská Bystrica); Viere Plechovej (Brezno); Janke Schwarzbacherovej (Osrblie) a Oľge Frátrikovej (Banská Bystrica) na čiastočné pokrytie nákladov spojených s liečbou, kúpou zdravotníckych pomôcok a na zmiernenie rôznych ťažkých životných situácií. Ďalšie prostriedky boli darované Márii Muránskej na zorganizovanie 7. ročníka dobročinného behu s názvom „Bežím pomáhať“, z ktorého výťažok každoročne putuje na rôzne onkologické oddelenia slovenských nemocníc; Rímskokatolíckej cirkvi, farnosť Mýto pod Ďumbierom na vybudovanie parkoviska v obci; Občianskemu združeniu Záchrana na zorganizovanie podujatia „RESCUE LESNICA 2017 - Memoriál Mareka Ridgu a posádky OM-ATB a Občianskemu združeniu Domov pri Špecializovanom zariadení Kotva v Brezne na zakúpenie posilňovacieho zariadenia pre svojich klientov.
3 d) zachovanie kultúrnych hodnôt 71343,05 Rozvoj kultúry sme podporili finančnými darmi na vydanie knižných publikácií a zvukových nosičov pre: Mgr. Františka Piliara - vydanie zbierky noviel „Skrotení na neurčito“; Veroniku Bednárikovú na pokrytie nákladov s vydaním zvukového nosiča, ktorého cieľom je zachovanie starších piesní z Horehronia; Mgr. Ninu Varšovú na náklady spojené s vydaním CD s ľudovými piesňami; pre Design frendly, s. r. o. na náklady s vydaním knihy o živote a práci Prof. Ľudovíta Petranského; občianske združenie SKALKA na vydanie CD nosiča ľudovej hudby Jána Maka – piesne z Horehronia; MgA. Mateja Arendárika, ArtD. na výrobu zvukového CD nosiča „Brahms-Sonáta-F-mol, Klavierstücke op.118“. Časť finančných prostriedkov bola darovaná na podporu činnosti Dychovej hudby ŽP. Naďalej sme sa podieľali na podpore kultúrneho života v mestách a obciach nášho regiónu finančnou podporou pre: Obec Kokava nad Rimavicou - zorganizovanie 27. a 28. ročníka folklórneho festivalu pod názvom „Koliesko 2017“ a „Koliesko 2018“; Divadelný súbor Jána Chalúpku mesta Brezna na zorganizovanie festivalu „Divadelná chalupka“; občianske združenie Festival pod Urpínom na zorganizovanie festivalu „Hory a mesto Banská Bystrica“; Fotoklub Granus na zorganizovanie výstav fotoklubu; pre Annu Nociarovú na čiastočné pokrytie nákladov spojených s výrobou veľkoplošných fotografií na fotografickú výstavu „Nevšedné okamihy“; občianske združeniu Makovisko na pokrytie nákladov spojených s organizovaním folklórneho koncertu „Piesňou po stopách života“ pri príležitosti 50. narodenín Jozefa Maka. Ďalšia finančná pomoc smerovala Obci Podbrezová na zorganizovanie Jarnej slávnosti sv. Juraja v obci Podbrezová; Folklórnemu súboru Partizán na úhradu nákladov pri zorganizovaní slávnostného premiérového programu pri príležitosti 60. výročia Folklórneho súboru Partizán a na vydanie knižnej publikácie pri tejto príležitosti; Slovenskému zväzu protifašistických bojovníkov Oblastnej organizácii Brezno na usporiadanie regionálnych osláv 74. výročia SNP v Dolnej Lehote. Finančné prostriedky sme darovali občianskemu združeniu Slovenská železná cesta na aktualizáciu web stránky; POLHORA-kultúrnemu a telovýchovnému združeniu na čiastočné pokrytie nákladov spojených s účasťou zboru Cambiar La Musica na medzinárodnej súťaži v Taliansku; Ivanovi Pokošovi na výdavky spojené s účasťou syna na reprezentačnom zájazde detského folklórneho súboru Drienka v Ohride v Macedónsku; Stredoslovenskému múzeu v Banskej Bystrici na zakúpenie obrazu „Kartúnka v Banskej Bystrici“; Mestu Brezno na pokrytie nákladov spojených s pobytom študentov a pedagógov umeleckých škôl na medzinárodnom letnom sympóziu „ PROJEKT BREZNIANSKA KALVÁRIA“.
4 b) podpora a rozvoj športu 49180 Finančným darom sme prispeli Občianskemu združeniu Miazga na vybudovanie workoutového ihriska; TJ ŽP ŠPORTU Podbrezová na športové činnosti zaoberajúce sa rozvojom detí a mládeže prostredníctvom futbalu a Ing. Petrovi Bellovi, PhD. na prípravu Sebastiana Grísnika na Majstrovstvá Slovenska dorastencov v kulturistike.
5 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 4888,38 Do oblasti zdravotníctva sme finančne prispeli Mgr. Veždúrovej na zorganizovanie celoštátnej konferencie sestier pod názvom „14. Tálske sesterské dni“, Spoločnosti Parkinson Slovensko na zorganizovanie športových súťaží pre ľudí postihnutých parkinsonovou chorobou, Slovenskej komore sestier a pôrodných asistentiek na zorganizovanie podujatia pod názvom „IX. celoslovenská konferencia sestier pracujúcich v oftalmológii s medzinárodnou účasťou“. Ďalšie prostriedky boli darované Klubu priateľov Detskej nemocnice v Banskej Bystrici na čiastočné pokrytie nákladov so zakúpením lôžka s integrovanými váhami pre potreby dialyzačného centra nemocnice. Materiálnym darom – „terapeutického laseru LCT 1000 + ochranné okuliare“ a v 1/3 pri darovaní zdravotníckeho prístroja na zlepšenie zdravotnej starostlivosti (snímače H3 pre EKG holter Mortara s príslušenstvom) sme pomohli Nemocnici s poliklinikou v Brezne.
Spolu: 168717.14
Výrok auditora: Uskutočnili sme audit priloženej účtovnej závierky nadácie - Nadácia Železiarne Podbrezová (ďalej aj "Spoločnosť") so sídlom v Podbrezovej, IČO: 37 818 481 vedenej v registri nadácií pod číslom 203/Na-96/575 Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, ktorá obsahuje súvahu k 31. decembru 2018, výkaz ziskov a strát za rok končiaci k uvedenému dátumu, a poznámky, ktoré obsahujú súhrn významných účtovných zásad a účtovných metód a ďalšie vysvetľujúce informácie. Podľa nášho názoru priložená účtovná závierka poskytuje pravdivý a verný obraz finančnej situácie nadácie - Nadácia Železiarne Podbrezová k 31. decembru 2018 a výsledku jej hospodárenia za rok končiaci k uvedenému dátumu v súlade so zákonom č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov (ďalej len "zákon o účtovníctve").