Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 31/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 13.2.2019
  • Značka:
  • X004312
Blackside, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo BS16-05176
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Blackside, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Plynárenská7/A82109 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Plynárenská
b) Orientačné/súpisné číslo 7/A
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82109
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 6167/B
IV. IČO/ dátum narodenia 48191515
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Blackside, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Plynárenská
b) Orientačné/súpisné číslo 7/A
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82109
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 48191515
C. Miesto konania dražby Zasadacia miestnosť, 2. poschodie, Exekútorský úrad JUDr. Peter Balaškó, Komárňanská 100, 947 01 Hurbanovo (budova Hlavnej pošty)
D. Dátum konania dražby 11. 03. 2019
E. Čas konania dražby 11:00 hod.
F. Kolo dražby 1.kolo
G. Predmet dražby

súbor vecí

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

522

Komárno

Komárno

BÚČ

Búč

 

Parcely registra "C" evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

515/6

Zastavaná plocha a nádvorie

452

515/7

Záhrada

206

Stavby:

Súpisné číslo

Na parcele číslo

Druh a popis stavby

63

515/6

10 – Rod.dom

Predmet dražby okrem vyššie uvedeného tvoria aj stavby, drobné stavby a vonkajšie úpravy neevidované na LV (v celosti): uličné oplotenie na parc.č. 515/6, bočné oplotenie – murované na parc.č. 515/6, bočné oplotenie – pletivové na parc.č. 515/6, zadné oplotenie – pletivové na parc.č. 515/7, studňa na parc.č. 515/6, prípojka vody na parc.č. 515/6, vodomerná šachta na parc.č. 515/6, prípojka kanalizácie na parc.č. 515/6, prípojka NN na parc.č. 515/6, spevnené plochy na parc.č. 515/6.

 

Spoluvlastnícky podiel 1/1.

Predmet dražby sa draží ako celok, tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom, s.č. 63,  p.č. 515/6, k.ú. Búč

 

Samostatne stojaci rodinný dom súp. č. 63 je postavený pozemku parc. č. 515/6 v k.ú. Búč, obec Búč, okres Komárno. Podľa informácie z predloženého znaleckého posudku bol rodinný dom postavený v roku 1961, prístavba kotolne v roku 1974. Rodinný dom je situovaný v uličnej zástavbe rodinných domov, v rovinatom teréne, v obytnej zóne. Jedná sa o nepodpivničený rodinný dom s jedným nadzemným podlažím s valbovou strechou. Prístup k nehnuteľnosti je priamo z verejnej asfaltovej komunikácie. Rodinný dom je zásobovaný vodou z verejného vodovodu (vodomer je osadený vo vodomernej šachte osadenej pri uličnom oplotení). Odpadová kanalizácia z rodinného domu je vyústená do vsakovacej jamy. Rodinný dom v čase miestnej obhliadky nebol plynofikovaný. Rodinný dom je napojený na sekundárny NN elektrický rozvod vzdušným vedením, elektromer je osadený na bočnej fasáde rodinného domu.

 

Dispozičné riešenie:

Prízemie rodinného domu dispozičné pozostáva z troch obytných miestností, predsiene, kuchyne, kúpeľne a kotolne. Prístup do rodinného domu je z bočnej strany domu do predsiene. Prístup do kotolne je cez samostatné vstupné dvere z dvora.

 

Stavebnotechnické riešenie:

Základy tvoria betónové základové pásy s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti, ktorá je do značnej miery poškodená (v dome je obvodové murivo zavlhnuté do výšky cca 0,5 m, tvoria sa plesne).

Objekt je nepodpivničený. Zvislé nosné konštrukcie, obvodové murivo a vnútorné nosné murivo prízemia sú murované v prevažnej miere z tehál o hrúbke muriva do 50 cm. Obvodové murivo prístavby je murované z pórobetónových tvárnic hrúbky 30 cm. Priečky sú murované z plných pálených tehál hrúbky 15 cm. Stropná konštrukcia prízemia je vyhotovená ako drevená konštrukcia zo stropníc s horným a dolným dreveným záklopom, s rovným omietnutým podhľadom. Strecha je valbová, konštrukciu strechy tvorí klasická drevená väznicová tesárska konštrukcia. Krytinu strechy tvorí keramická pálená krytina jednodrážková. Klampiarske konštrukcie nie sú vyhotovené. Úpravy vonkajších povrchov tvorí vápennocementová hladká omietka a škrabaný brizolit. Vnútorné omietky domu sú klasické viacvrstvové, vápenno-cementové jadrové s pohľadovou plochou z vápennej hladkej omietky s maľbami. Keramický obklad je vyhotovený v kúpeľni do výšky 1,4 m a v kuchyni pri dreze a sporáku. Okná sú v prevažnej miere dvojité drevené s doskovým ostením. Dvere sú v prevažne drevené rámové s výplňou, osadené do drevených rámových zárubní. Nášľapnú vrstvu podláh v obytných miestnostiach tvorí v prevažne plávajúca laminátová podlaha, v ostatných miestnostiach domu je najmä keramická dlažba. Rozvody studenej a teplej vody sú z pozinkovaného potrubia, zdrojom teplej úžitkovej vody je elektrický zásobníkový ohrievač TÚV o objeme 120 1 osadený v kúpeľni. Zvody a rozvody kanalizácie sú z kameninového potrubia DN 125 mm, kanalizácia je vyústená do vsakovacej jamy. V rodinnom dome je zrealizovaný svetelný rozvod elektrického prúdu. Elektrický rozvádzač je s automatickým istením. Ústredné teplovodné vykurovanie je oceľovými radiátormi, zdrojom vykurovania je kotol na tuhé palivo osadený v kotolni. V kúpeľne je vaňa obyčajnou miešacou batériou so sprchovacou hlavicou. V kuchyni je smaltovaný drez s obyčajnou miešacou batériou. Rodinný dom je dlhšiu dobu neobývaný, nevykurovaný, je v zlom stavebnotechnickom stave, údržba je zanedbaná, stavebné konštrukcie a prvky sú poškodené (izolácia proti zemnej vlhkosti, omietky, dvre, stropné konštrukcie, strešná krytina, vnútorné vybavenie, v dome sú rozsiahle plesne a pod.). Rodinný dom hodnotím ako poškodenú stavbu, poškodenosť jednotlivých stavebných konštrukcií a prvkov je uvedená v percentách v tabuľke tvorby rozpočtového ukazovateľa. Vzhľadom na súčasný veľmi zlý stavebnotechnický stav rodinného domu základnú životnosť stanovil znalec na 75 rokov.

 

Uličné oplotenie, parc. č. 515/6, k.ú. Búč - od priľahlej miestnej komunikácie, situované na hranici pozemku p.č. 515/6. Základy sú betónové pásové. Podmurovka je betónová. Výplň oplotenia je z rámového pletiva. Celková dĺžka oplotenia bez vrát a vrátok je 8,3 m, výška výplne oplotenia je 1,2 m. V oplotení sú osadené jedny plotové vráta šírky 3,0 m a jedny plotové vrátka šírky 0,9 m. Vráta a vrátka sú kovové s drôtenou výplňou. Oplotenie bolo postavené v roku 1973. Celkovú životnosť oplotenia stanovil znalec na základe konštrukčno-materiálového vyhotovenia, technického stavu a veku odborným odhadom 50 rokov.

 

Bočné oplotenie - murovaný, parc. č. 515/6, k.ú. Búč - situovaný na hranici pozemku parc.č. 515/6. Základy sú betónové pásové. Výplň oplotenia je murovaná z tehál plných pálených šírky do 20 cm, výšky 2,00 m. Celková dĺžka plota je 10,2 m. Plot bol postavený v roku 1974. Celkovú životnosť plota stanovil znalec na základe konštrukčno-materiálového vyhotovenia, technického stavu a veku odborným odhadom 50 rokov.

 

Bočné oplotenie - pletivový, parc. č. 515/6, k.ú. Búč - situovaný na hranici pozemku parc.č. 515/6. Plot je zhotovený zo strojového pletiva kotveného k betónovým stĺpom. Celková dĺžka plota je 23,0 m, výška plota je 1,60 m. Plot bol postavený v roku 1984. Celkovú životnosť plota stanovil znalec na základe konštrukčno-materiálového vyhotovenia, technického stavu a veku odborným odhadom 40 rokov.

 

Zadné oplotenie - pletivový, parc. č. 515/7, k.ú. Búč - situovaný na hranici pozemku pare.č. 515/7. Základy sú betónové pásové. Podmurovka je betónová. Výplň oplotenia je zo strojového pletiva kotveného k oceľovým stĺpikom. Celková dĺžka plota je 10,0 m, výška plota 1,8 m. Plot bol postavený v roku 1991. Celkovú životnosť plota stanovil na základe konštrukčno-materiálového vyhotovenia, technického stavu a veku odborným odhadom 40 rokov.

 

Studňa, parc. č. 515/6, k.ú. Búč - je okrúhleho prierezu s priemerom 1000 mm a hĺbkou 8,0 m, situovaná v predzáhradke rodinného domu na parc.č. 515/6. Steny studne sú vyhotovené z betónových skruži, špáry medzi skružami sú vyplnené cementovou maltou. Studňa nie je vybavená čerpadlom. Studňa bola vybudovaná v roku 1960 za účelom zásobovania rodinného domu vodou. Po zavedení verejného vodovodu studňa slúžila výlučne na zavlažovanie dvora a záhrady. Životnosť studne je stanovená odborným odhadom 100 rokov.

 

Prípojka vody, parc. č. 515/6, k.ú. Búč - rodinný dom je zásobovaný vodou zo studne prípojkou z oceľových rúr. Vybudovaná bola v roku 1973. Základnú životnosť stanovil znalec na 50 rokov.

 

Vodomerná šachta, parc. č. 515/6, k.ú. Búč - je situovaná pri uličnom oplotení na parc. č. 515/6. Je z monolitického betónu, s oceľovým poklopom. Slúži na meranie vody z obecného vodovodu, spolu s výbavou na meranie a s armatúrami. Vodomerná šachta bola vybudovaná v roku 1973. Celkovú životnosť stanovil znalec na základe konštrukčného vyhotovenia, veku a technického stavu odborným odhadom 50 rokov.

 

Prípojka kanalizácie, parc. č. 515/6, k.ú. Búč - slúži na odvod splaškových vôd od zariaďovacích predmetov z rodinného domu do vsaku. Prípojka je z kameninového potrubia priemeru DN 125 mm. Celková dĺžka kanalizačnej prípojky od rodinného domu po žumpu je 12,5 m. Kanalizačná prípojka bola vybudovaná v roku 1973. Základnú životnosť kanalizačnej prípojky stanovil znalec na základe jej konštrukčno-materiálového vyhotovenia a veku odborným odhadom 50 rokov.

 

Prípojka NN, parc. č. 515/6, k.ú. Búč - RD je napojený na elektrickú rozvodnú sieť vzdušnou prípojkou NN. Vybudovaná bola v roku 1961. Základnú životnosť stanovil znalec na 50 rokov.

 

Spevnené plochy, parc. č. 515/6, k.ú. Búč - sú spevnené prístupové a komunikačné plochy situované na parc.č. 515/6. Spevnené plochy sú s povrchom z monolitického betónu predpokladanej hrúbky 100  mm. Spevnené plochy boli vybudované v roku 1973. Životnosť spevnených plôch stanovil znalec na základe konštrukčno-materiálového vyhotovenia, veku a technického stavu odborným odhadom 50 rokov.

 

Parcela č. 515/6 je z časti zastavaná rodinným domom s.č. 63, ostatnú časť tvorí dvor okolo rodinného domu. Parcela č. 515/7 tvorí záhradu.

 

Analýza polohy nehnuteľnosti: Obec Búč je obec s približne 1250 obyvateľmi. Dopravné spojenie obce Búč s okolím je zabezpečené pravidelnou autobusovou dopravou. Predmet dražby je situovaný v okrajovej časti obce v obytnej zóne, v zástavbe rodinných domov. V okolí sa nachádzajú rodinné domy bežného a nižšieho štandardu, s možnosťou pripojenia sa na obecný vodovod, plynovod a rozvod elektrickej energie. Vjazd k predmetu dražby je priamo zo spevnenej asfaltovej komunikácie.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v zanedbanom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Poznámka:
Poznamenáva sa Oznámenie o začatí výkonu záložného práva (V-2696/09) zo dňa 14.6.2016, P-666/16 v prospech záložného veriteľa Blackside, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO:48 191515 formou predajom na dobrovoľnej dražbe na pozemok 'C' parc.č. 515/6, 515/7 a na rodinný dom so súp. č. 63 na parc. č. 515/6.

Časť „C“ ŤARCHY:
Vklad záložného práva V-2696/09 v prospech Blackside, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO:48 191515 na zabezpečenie pohľadávky s príslušenstvom, č. zmluvy: 0212966050 na pozemky parc. č. 515/6, 515/7 a na rodinný dom so súp. č. 63 na parc. č. 515/6.
Exekučný príkaz EX 1144/14 zo dňa 29.02.2016, Z-1050/16 zriadením exekučného záložného práva v prospech oprávneného Orange Slovensko, a.s., Metodova 8, 821 08 Bratislava, IČO: 35 697 270 na 'C' parc. č. 515/6, 515/7 a na rodinný dom so súp. č. 63 na parc. č. 515/6. (Exekútorský úrad Galanta, JUDr. Peter Urbánek - súdny exekútor)

Iné údaje: bez zápisu
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Znalecký posudok:
Číslo znaleckého posudku: 18/2019, Meno znalca: Ing. Mgr. Jana Pecníková, Dátum vyhotovenia: 08.02.2019, Všeobecná cena odhadu [EUR]:
5 500,00 EUR
K. Najnižšie podanie 5000,- EUR
L. Minimálne prihodenie 300,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 1000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Účastník dražby je povinný zložiť dražobníkovi alebo do notárskej úschovy dražobnú zábezpeku v peniazoch alebo vo forme bankovej záruky s preukázaním potvrdenia o úhrade týmto alebo zákonom povoleným spôsobom. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Výpis z bankového účtu o úhrade dražobnej zábezpeky v prospech účtu dražobníka, potvrdenie o vklade dražobnej zábezpeky na bankový účet dražobníka v hotovosti, príjmový pokladničný doklad vystavený dražobníkom, banková záruka, zápisnica o notárskej úschove.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Dražobnú zábezpeku možno zložiť do otvorenia dražby u dražobníka.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobnú zábezpeku alebo listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo po upustení od dražby. V prípade, že dôjde k zmareniu dražby; t.z. vydražiteľ neuhradí v stanovenej lehote cenu, dosiahnutú vydražením, dražobná zábezpeka zložená vydražiteľom vrátane jej príslušenstva sa použije na úhradu nákladov zmarenej dražby. Ak sa koná opakovaná dražba, zúčtuje sa zostávajúca časť dražobnej zábezpeky zložená vydražiteľom, ktorý spôsobil zmarenie dražby, na náklady opakovanej dražby. Po úhrade nákladov zmarenej dražby a opakovanej dražby sa zostávajúca časť vráti vydražiteľovi, ktorý spôsobil zmarenie dražby. Vydražiteľ, ktorý spôsobil zmarenie dražby, je povinný na vyzvanie dražobníka uhradiť tú časť nákladov dražby, ktorú nepokrýva dražobná zábezpeka ním zložená; to platí aj pre náklady opakovanej dražby, konanej v dôsledku zmarenia predchádzajúcej dražby vydražiteľom.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu dosiahnutú vydražením najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby v hotovosti do pokladne dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka, IBAN: SK52 0900 0000 0051 1069 2581, SWIFT (BIC): GIBASKBX, vedený v Slovenská sporiteľňa, a.s., variabilný symbol (VS): 1605176 (uvedenie sa v referencii platiteľa).

Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6 640,00 EUR, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby.

Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením, to neplatí v prípade, ak bola dražobná zábezpeka vydražiteľom zložená vo forme bankovej záruky.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 20.02.2019 o 09:00 hod. Obhliadka 2: 08.03.2019 o 15:00 hod.
Miesto obhliadky stretnutie záujemcov o obhliadku predmetu dražby sa uskutoční pred rodinným domom s.č. 63, obec BÚČ, okr. Komárno. Lokalizácia cez GPS: 47°48'08.9"N 18°26'35.8"E.
Organizačné opatrenia Bližšie informácie a pokyny na tel.: 0917 958 655, prípadne na email: drazby@blackside.sk.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením. Užívacie právo prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby zápisnicou o odovzdaní.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Predmet dražby odovzdá predchádzajúci vlastník po predložení osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa.
Dražobník odovzdá vydražiteľovi po zaplatení vydraženej ceny predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby bez zbytočného odkladu a vydražiteľ prevzatie písomne potvrdí.
Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. O odovzdaní predmetu dražby spíše dražobník zápisnicu.
Predchádzajúci vlastník odovzdá vyprataný predmet dražby, kľúče od dverí, vrát, ovládače od diaľkovo ovládaných brán a dokumenty ako sú kolaudačné rozhodnutia, geometrické plány, nájomné zmluvy a spoločne s vydražiteľom si navzájom potvrdia konečné stavy na meračoch médií.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Erika
c) priezvisko Szórádová
d) sídlo Seberíniho 1, 82103 Bratislava