Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 25/2019
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 5.2.2019
  • Značka:
  • X003168
Blackside, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo BS16-05192
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Blackside, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Plynárenská7/A82109 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Plynárenská
b) Orientačné/súpisné číslo 7/A
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82109
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 6167/B
IV. IČO/ dátum narodenia 48191515
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Blackside, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Plynárenská
b) Orientačné/súpisné číslo 7/A
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82109
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 48191515
C. Miesto konania dražby Reštaurácia Penzión ARTIN, salónik na prízemí, Svätourbanská 107/37, 949 01 Nitra, okres Nitra, Nitriansky kraj.
D. Dátum konania dražby 21. 02. 2019
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby 3.kolo
G. Predmet dražby

súbor vecí

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

47

Nitra

Nitra

ŠTEFANOVIČOVÁ

Štefanovičová

 

Parcely registra "C" evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

415/3

Orná pôda

3515

415/5

Orná pôda

200

415/6

Zastavané plochy a nádvoria

73

Stavby:

Súpisné číslo

Na parcele číslo

Druh a popis stavby

92

415/6

10 – rodinný dom

vrátane všetkých ich súčastí a príslušenstva. Spoluvlastnícky podiel v 1/1.

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Vzhľadom na skutočnosť, že hodnotené nehnuteľnosti neboli sprístupnené, ohodnotenie predmetu dražby bolo vykonané v zmysle § 12 ods.3 zákona č.527/2002 o dobrovoľných dražbách, v znení neskorších predpisov ("ohodnotenie možno vykonať z dostupných údajov, ktoré má dražobník k dispozícii").

 

Rodinný dom s. č. 92, na p. č. 415/6, okres Nitra, obec ŠTEFANOVIČOVÁ, k. ú. Štefanovičová, na LV č. 47

 

Rodinný dom súp. č. 92 je postavený na  pozemku parc. č. 415/6 v k. ú. Štefanovičová, obec Štefanovičová, okres Nitra. Rodinný dom je samostatne stojaci, dvojpodlažný, zastrešený je sedlovou strechou.

Objekt je prístupný z verejnej spevnenej komunikácie. Podľa predloženého kolaudačného  bol rodinný dom skolaudovaný v roku 2009.

 

Dispozičné riešenie: Prízemie pozostáva z chodby, kuchyne, kúpeľne s WC, špajze a dvoch izieb. Podkrovie pozostáva z dvoch izieb, lódžie a krytého vstupu s balkónom.

 

1. Nadzemné podlažie

Základy sú betónové, objekt je bez podzemného podlažia s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z iných materiálov (calsilox, siporex, calofrig) v skladobnej hrúbke do 30 cm; deliace konštrukcie sú tehlové (priečkovky, CDM, panelová konštrukcia, drevené). Vodorovné nosné konštrukcie - stropy sú s rovným podhľadom betónové monolitické, prefabrikované a keramické.  Strecha - krovy sú väznicové sedlové, manzardové; krytiny strechy na krove sú plechové pozinkované; klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu len žľaby a zvody, záveterné lišty. Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - škrabaný brizolit, omietky na báze umelých látok; vápenné šťukové, zdrsnené, striekaný brizolit; obklady fasád - obklady keramické, obklady drevom. Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky sú vápenné štukové, stierkové plsťou hladené; vnútorné obklady - prevažnej časti kúpeľne min.nad 1,35 m výšky;  - vane;  - WC min. do výšky 1 m;  - kuchyne min. pri sporáku a dreze (ak je drez na stene). Výplne otvorov - dvere sú hladké plné alebo zasklené; okná sú dvojité alebo zdvojené z tvrdého dreva s dvoj. alebo s trojvrstv. zasklením; okenné žalúzie - plastové. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - parkety, vlysy (okrem bukových), korok, veľkoplošné parkety (drevené, laminátové); dlažby a podlahy ost. miestností - keramické dlažby. Vybavenie kuchýň - sporák elektrický alebo plynový s elektrickou rúrou alebo varná jednotka (štvorhoráková);  drezové umývadlo nerezové alebo plastové;  kuchynská linka z materiálov na báze dreva (za bežný meter rozvinutej šírky). Vybavenie kúpeľní - vaňa oceľová smaltovaná;  - umývadlo; vodovodné batérie - pákové nerezové so sprchou;  - pákové nerezové; záchod - splachovací s umývadlom. Vykurovanie - zdroj vykurovania - lokálne - na tuhé palivá obyčajné. Vnútorné rozvody vody - z pozinkovaného potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja; zdroj teplej vody - zásobníkový ohrievač elektrický, plynový alebo kombinovaný s ústredným vykurovaním. Vnútorné rozvody kanalizácie - plastové  a azbestocementové potrubie. Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia ( bez rozvádzačov) - svetelná; elektrický rozvádzač - s automatickým istením.

 

1. Podkrovné podlažie

Zvislé nosné konštrukcie sú murované z iných materiálov (calsilox, siporex, calofrig) v skladobnej hrúbke do 30 cm; deliace konštrukcie sú tehlové (priečkovky, CDM, panelová konštrukcia, drevené). Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - škrabaný brizolit, omietky na báze umelých látok;  - vápenné šťukové, zdrsnené, striekaný brizolit. Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové, stierkové plsťou hladené. Výplne otvorov - dvere - hladké plné alebo zasklené; okná - dvojité alebo zdvojené z tvrdého dreva s dvoj. alebo s trojvrstv. Zasklením. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - keramické dlažby; dlažby a podlahy ostatných miestností - keramické dlažby. Vnútorné rozvody elektroinštalácie ( bez rozvádzačov) - svetelná.

 

Prístrešok nad schodiskom, na p. č. 415/3, k.ú. Štefanovičová

. . . stavba prístrešku nad vonkajším schodiskom vedúcim do podkrovia. Vek prístreška odvodil znalec od veku hlavnej stavby, t.j. rok 2009. Základy tvoria iba pätky pod stĺpmi. Zvislé konštrukcie - drevená nosná konštrukcia bez výplne stien. Krov je pultový. Krytina strechy na krove je plech pozinkovaný s poplástovaním ROWA. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu, avšak chýba zvodová rúra. Podlaha je betónová hrubá. Základnú životnosť stanovil znalec odborným odhadom na 50 rokov.

 

Oplotenie pozemku

. . . je plot situovaný od ulice v čele pozemku, zadnej a bočnej strany. Plot je z drôteného pletiva na oceľové stĺpiky, založenie je na betónových pätkách pod stĺpikmi. Do plota sú osadené kovové vráta a vrátka kovovej konštrukcie s drôtenou výplňou. Vek plota je stanovený odhadom znalca, základnú životnosť stanovil na 30 rokov. Ploty sú situované okolo p. č. 415/3 a 415/5.

 

Studňa, parc. č. 415/3, k.ú. Štefanovičová

Vŕtaná studňa sa nachádza vo dvore. Podľa dostupných informácií bola studňa vyhotovená v roku 2003. Odhadovaná hĺbka je 15 m. Čerpadlo osadené nie je. Základnú životnosť stanovil znalec na 100 rokov.

 

Kanalizačná prípojka, p. č. 415/3, k.ú. Štefanovičová

Splaškové vody sú odvádzané do žumpy, kanalizačná prípojka je z PVC rúr, dĺžka je 9 m, DN 150 mm. Vek odvodzujem od veku hlavnej stavby (2009). Základnú životnosť stanovujem na 50 rokov.

 

Žumpa, p. č. 415/3, k.ú. Štefanovičová

Splaškové vody sú odvádzané do betónovej izolovanej žumpy umiestnenej vo dvore. Vek odvodil znalec od veku hlavnej stavby (rok 2009). Základnú životnosť stanovil na 50 rokov.

 

Vodovodná prípojka, p. č. 415/3, k.ú. Štefanovičová

Prípojka vody s napojením z verejného rozvodu umiestneného 4,0 m od hranice pozemku a následne vedúca cez VŠ a poza dom a tak vstupujúc do domu v časti kúpeľne. Vek odvodil znalec od veku hlavnej stavby (rok 2009). Základnú životnosť stanovil na 50 rokov.

 

Vodomerná šachta, p. č. 415/3, k.ú. Štefanovičová

Vodomerná šachta je betónová s oceľovým poklopom s vodomernou súpravou. Umiestnená je v predzáhradke pri vstupných vrátkach. Vek odvodil znalec od veku hlavnej stavby (rok 2009). Základnú životnosť stanovil na 50 rokov.

 

Vonkajší záchod, p. č. 415/3, k.ú. Štefanovičová

Predmetom dražby je aj vonkajší záchod drevenej konštrukcie s umiestnením v časti dvora. Podľa dostupných informácií bola vonkajšia úprava vybudovaná v roku 1994. Základnú životnosť stanovil znalec na 50 rokov.

 

Vonkajšie schody do podkrovia, p. č. 415/3, k.ú. Štefanovičová

Jedná sa o vonkajšia schody drevenej konštrukcie do podkrovia. Vek odvodil znalec od veku hlavnej stavby (rok 2009). Základnú životnosť stanovil na 50 rokov

 

Spevnené plochy prefabrikované, p. č. 415/3, k.ú. Štefanovičová

Spevnené plochy z betónových prefabrikátov o ploche 12,90 m2. Vek odvodil znalec od veku hlavnej stavby (rok 2009). Základnú životnosť stanovil na 50 rokov.

 

Analýza polohy nehnuteľností: rodinný dom sa nachádza v okrese Nitra, obec Štefanovičová, k.ú. Štefanovičová v časti stavebne nezrastenej s obcou. V danej lokalite sa nachádza niekoľko domov štandardného vyhotovenia. Obec má približne 350 obyvateľov. V obci je základná občianska vybavenosť. Prístup k objektu je z verejnej spevnenej komunikácie. V obci je autobusová doprava, pred rodinným domom je umiestnená autobusová zastávka.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v stave primeranom údržbe a veku stavby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Poznámka:
Začatie výkonu záložného práva veriteľa Blakside, a.s. Bratislava (IČO: 48 191 515), formou dobrovoľnej dražby - nehnut. registra 'C' parc.č.415/3, 415/5, 415/6 spolu s rod. domom s.č.92, podľa P 942/16 - 121/16
Oznámenie o dražbe BS 16-05192, dňa 21.11.2016 o 11:30 hod. na nehnut. registra 'C' parc.č.415/3, 415/5, 415/6 spolu s rod. domom s.č.92, dražobník Blackside,a.s., Plynárenská 7/A, Bratislava (IČO: 48 191 515), na návrh veriteľa Blackside,a.s., Plynárenská 7/A, Bratislava (IČO: 48 191 515), podľa P 1217/16 - 135/16
Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe BS 16-05192, dňa 19.04.2017 o 14:00 hod. na nehnut. registra 'C' parc.č.415/3, 415/5, 415/6 spolu s rod. domom s.č.92, dražobník Blackside,a.s., Plynárenská 7/A, Bratislava (IČO: 48 191 515), na návrh veriteľa Blackside,a.s., Plynárenská , Bratislava (IČO: 48 191 515), podľa P 271/17 - 31/17

Časť „C“ ŤARCHY:
Záložné právo v prospech Blakside, a.s. Bratislava (IČO: 48 191 515) podľa V 6119/10 zo dňa 30.12.2010 na C KN parc.č.415/3, 415/5, 415/6 spolu s rod. domom s.č.92, -86/10, Zmluva o postúpení pohľadávky Z 6181/16 - 120/16

Iné údaje: Bez zápisu
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Znalecký posudok:
Číslo znaleckého posudku:60/2018, Znalecká organizácia: SAZO, s.r.o., Dátum vyhotovenia: 05.10.2018, Všeobecná cena odhadu [EUR]:
48 500,00 EUR
K. Najnižšie podanie 36500,- EUR
L. Minimálne prihodenie 500,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 5000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Účastník dražby je povinný zložiť dražobníkovi alebo do notárskej úschovy dražobnú zábezpeku v peniazoch alebo vo forme bankovej záruky s preukázaním potvrdenia o úhrade týmto alebo zákonom povoleným spôsobom. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Výpis z bankového účtu o úhrade dražobnej zábezpeky v prospech účtu dražobníka, potvrdenie o vklade dražobnej zábezpeky na bankový účet dražobníka v hotovosti, príjmový pokladničný doklad vystavený dražobníkom, banková záruka, zápisnica o notárskej úschove.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Dražobnú zábezpeku možno zložiť do otvorenia dražby u dražobníka.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobnú zábezpeku alebo listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo po upustení od dražby. V prípade, že dôjde k zmareniu dražby; t.z. vydražiteľ neuhradí v stanovenej lehote cenu, dosiahnutú vydražením, dražobná zábezpeka zložená vydražiteľom vrátane jej príslušenstva sa použije na úhradu nákladov zmarenej dražby. Ak sa koná opakovaná dražba, zúčtuje sa zostávajúca časť dražobnej zábezpeky zložená vydražiteľom, ktorý spôsobil zmarenie dražby, na náklady opakovanej dražby. Po úhrade nákladov zmarenej dražby a opakovanej dražby sa zostávajúca časť vráti vydražiteľovi, ktorý spôsobil zmarenie dražby. Vydražiteľ, ktorý spôsobil zmarenie dražby, je povinný na vyzvanie dražobníka uhradiť tú časť nákladov dražby, ktorú nepokrýva dražobná zábezpeka ním zložená; to platí aj pre náklady opakovanej dražby, konanej v dôsledku zmarenia predchádzajúcej dražby vydražiteľom.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu dosiahnutú vydražením najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby v hotovosti do pokladne dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka, IBAN: SK52 0900 0000 0051 1069 2581, SWIFT (BIC): GIBASKBX, vedený v Slovenská sporiteľňa, a.s., variabilný symbol (VS): 1605192 uvedenie sa v referencii platiteľa).
Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením, to neplatí v prípade, ak bola dražobná zábezpeka vydražiteľom zložená vo forme bankovej záruky.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 11.02.2019 o 09:00 hod. Obhliadka 2: 19.02.2019 o 09:00 hod.
Miesto obhliadky stretnutie záujemcov o obhliadku predmetu dražby sa uskutoční pred rodinným domom s.č. 92, občianska adresa Dolný Taraň 92, obec Štefanovičová, časť Dolný Taraň. Lokalizácia cez GPS: 48°11'02.3"N 18°06'26.6"E.
Organizačné opatrenia Bližšie informácie a pokyny na tel.: 0917 958 655, prípadne na email: drazby@blackside.sk.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením. Užívacie právo prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby zápisnicou o odovzdaní.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Predmet dražby odovzdá predchádzajúci vlastník po predložení osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa.
Dražobník odovzdá vydražiteľovi po zaplatení vydraženej ceny predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby bez zbytočného odkladu a vydražiteľ prevzatie písomne potvrdí.
Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. O odovzdaní predmetu dražby spíše dražobník zápisnicu.
Predchádzajúci vlastník odovzdá vyprataný predmet dražby, kľúče od dverí, vrát, ovládače od diaľkovo ovládaných brán a dokumenty ako sú kolaudačné rozhodnutia, geometrické plány, nájomné zmluvy a spoločne s vydražiteľom si navzájom potvrdia konečné stavy na meračoch médií.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Erika
c) priezvisko Szórádová
d) sídlo Seberíniho 1, 82103 Bratislava