Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 236/2018
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 7.12.2018
  • Značka:
  • K093362
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: INFRASTAV s.r.o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Haburská 88/25, 82102 Bratislava
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 36762423
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. RNDr. Silvia Prachová
Sídlo správcu: Miletičova 21, 82108 Bratislava
Kotakt na správcu : prachova@prachova.sk
Spisová značka správcovského spisu : 8K/39/2017 S1819
Spisová značka súdneho spisu : 8K/39/2017
Druh podania : Zápisnica zo zasadnutia veriteľského výboru

Z Á P I S N I C A

z prvého zasadnutia veriteľského výboru

 

Spis. značka súdneho spisu:                     8K/39/2017

Spis. značka správcovského spisu:           8K/39/2017 S1819

Úpadca:                                                      INFRASTAV s.r.o.

IČO:                                                            36 762 423

Sídlo:                                                          Haburská 88/25, 821 02 Bratislava

Dátum a čas konania schôdze:                  03.12.2018 o 16:15 hod.

Miesto konania schôdze:                            Miletičova 21, 821 08 Bratislava

Správkyňa:                                                 JUDr. RNDr. Silvia Prachová

Zapisovateľ:                                                JUDr. Michaela Vieriková          

 

Prítomní:

predseda schôdze: JUDr. RNDr. Silvia Prachová, správkyňa 

zapisovateľ: JUDr. Michaela Vieriková

veritelia:

  • BBH, spol. s r.o., so sídlom: Mierová 212, 821 05 Bratislava, IČO: 35 765 348
  • JAUNET s.r.o., so sídlom: Mierová 212, 821 05 Bratislava, IČO: 46 511 938
  • PPVRV, a.s., so sídlom: Na dluhem lánu 508/41, Vokovice, 160 00 Praha 6, Česká republika, IČO: 649 49 702

Program zasadnutia veriteľského výboru:

1. Otvorenie

2. Správa o doterajšom priebehu

3. Voľba predsedu veriteľského výboru

4. Záver

 

Priebeh zasadnutia veriteľského výboru

  1. Otvorenie

Správkyňa privítala veriteľov a otvorila zasadnutie veriteľského výboru v konkurznej veci úpadcu INFRASTAV s.r.o., IČO: 36 762 423, so sídlom: Haburská 88/25, 821 02 Bratislava.

Poučenie správkyne konkurznej podstaty:

Prvé zasadnutie veriteľského výboru zvolala správkyňa konkurznej podstaty v zmysle § 38 ods. 1 ZKR, a to tak, aby sa konalo do 15 dní od zvolenia zástupcu veriteľov. V rámci úspornosti a hospodárnosti sa správkyňa rozhodla zasadnutie zvolať hneď po skončení schôdze konkurzných veriteľov.

Veriteľský výbor je uznášaniaschopný za prítomnosti väčšiny jeho členov. Každý člen veriteľského výboru má jeden hlas. Na prijatie uznesenia veriteľského výboru je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny hlasov prítomných členov veriteľského výboru. V prípade rovnosti hlasov sa hlasy členov veriteľského výboru prepočítajú podľa ich hlasovacích práv, ktoré sa počítajú na schôdzi veriteľov pri voľbe a odvolávaní členov veriteľského výboru.

Za uznesenie veriteľského výboru možno hlasovať aj písomne zaslaním svojho hlasovania predsedovi veriteľského výboru alebo správcovi. Na účely uznášaniaschopnosti sa hlasujúci členovia veriteľského výboru považujú za prítomných.

Ak veriteľský výbor požiada správcu o účasť na zasadnutí veriteľského výboru, správca je povinný sa na zasadnutí veriteľského výboru zúčastniť. Správca je oprávnený zúčastniť sa na každom zasadnutí veriteľského výboru, ak si veriteľský výbor z dôležitých dôvodov nevyhradí zasadnutie bez jeho účasti; o dôvodoch tejto výhrady predseda veriteľského výboru bezodkladne informuje súd. Ak veriteľský výbor do 30 dní od zasadnutia bez účasti správcu z dôvodu výhrady nepožiada súd o odvolanie správcu alebo o zvolanie schôdze veriteľov na účel výmeny správcu, predseda veriteľského výboru oboznámi správcu o predmete rokovania veriteľského výboru a dôvodoch vyhradenia si zasadnutia bez jeho účasti.

Úpadca, štatutárny orgán alebo člen štatutárneho orgánu úpadcu alebo zákonný zástupca úpadcu je povinný sa na písomnú žiadosť veriteľského výboru alebo správcu zúčastniť na zasadnutí veriteľského výboru a odpovedať na otázky členov veriteľského výboru a správcu.

O priebehu zasadnutia veriteľského výboru sa spíše zápisnica. Zápisnica obsahuje zoznam prítomných členov veriteľského výboru, opis priebehu zasadnutia veriteľského výboru a znenia uznesení prijatých veriteľským výborom spolu s výsledkami hlasovania. Zápisnicu vyhotovuje a podpisuje predseda veriteľského výboru. Odpis zápisnice predseda veriteľského výboru najneskôr do piatich dní od skončenia zasadnutia veriteľského výboru doručí súdu a správcovi. Ak si veriteľský výbor zo závažných dôvodov vyhradil zasadnutie bez prítomnosti správcu, odpis zápisnice sa správcovi doručuje až v prípade oboznámenia správcu s predmetom rokovania veriteľského výboru. Správca najneskôr nasledujúci pracovný deň po doručení zápisnice zabezpečí jej zverejnenie v Obchodnom vestníku. Zápisnica tvorí súčasť správcovského spisu.

Každý veriteľ zistenej nezabezpečenej pohľadávky sa môže do troch dní od zverejnenia uznesenia veriteľského výboru v Obchodnom vestníku domáhať, aby súd zrušil uznesenie veriteľského výboru z dôvodu jeho rozporu so spoločným záujmom nezabezpečených veriteľov. Ak je napadnuté uznesenie veriteľského výboru v rozpore so spoločným záujmom nezabezpečených veriteľov, súd napadnuté uznesenie veriteľského výboru do siedmich dní od doručenia návrhu zruší, inak návrh v rovnakej lehote zamietne. Do rozhodnutia vo veci môže súd aj bez návrhu účinky uznesenia veriteľského výboru pozastaviť.

  1. Správa o doterajšom priebehu

Správkyňa informovala členov veriteľského výboru o doterajšom priebehu konania a činnosti správkyne.

Členovia veriteľského výboru zobrali informáciu o stave konkurzného konania a prijatých uzneseniach na vedomie a konštatujú, že doteraz nemajú výhrady voči priebehu konkurzného konania a činnosti správkyne.

  1. Voľba predsedu veriteľského výboru

Správkyňa navrhla členom veriteľského výboru aby si spomedzi seba zvolili predsedu veriteľského výboru v zmysle § 38 ods. 1 ZKR.

Členovia veriteľského výboru si zvolili spomedzi seba predsedu veriteľského výboru, ktorým je BBH, spol. s r.o., so sídlom: Mierová 212, 821 05 Bratislava, IČO: 35 765 348.

Uznesenie č. 1

Predsedom veriteľského výboru je BBH, spol. s r.o., so sídlom: Mierová 212, 821 05 Bratislava, IČO: 35 765 348.

  1. Záver

Správkyňa na záver skonštatovala, že boli vyčerpané všetky body programu zasadnutia. Správkyňa konkurznej podstaty sa poďakovala členom veriteľského výboru za ich prítomnosť a zasadnutie ukončila o 16:20 hod.