Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 236/2018
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 7.12.2018
  • Značka:
  • X024264
Dom Dražieb s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DDBA 006/2018
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dom Dražieb s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Podzámska3792001 Hlohovec
a) Názov ulice/verejného priestranstva Podzámska
b) Orientačné/súpisné číslo 37
c) Názov obce Hlohovec d) PSČ 92001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Trnava , oddiel: Sro , vložka číslo: 26178/T
IV. IČO/ dátum narodenia 45711933
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Viera Kalinová, Komenského 3, 974 01 Banská Bystrica
D. Dátum konania dražby 05. 12. 2018
E. Čas konania dražby 10,00 hod.
F. Kolo dražby opakované
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú:

  • stavba, súp. č. 316 na parcele reg. „C“ č. 420/2, rodinný dom
  • parcela reg. „C“ č. 420/2 o výmere 251 m2, zastavané plochy a nádvoria
  • parcela reg. „C“ č. 420/3 o výmere 173 m2, záhrady

zapísané na LV č. 76 vedenom Okresným úradom Brezno, katastrálny odbor, k.ú. Horná Lehota, obec Horná Lehota, okres Brezno, vo vlastníctve: Marta Ťažká, rod. Kochanová, nar. 15.09.1952, trvale bytom Horná Lehota 316, 976 81 Horná Lehota, SR, v podiele 1/1.

Dražba sa vzťahuje na vyššie uvedené nehnuteľnosti vrátane všetkých ich súčastí a príslušenstva najmä na vodovodnú prípojku, kanalizačnú prípojku, elektroprípojku, spevnené plochy, parkovacie plochy, chodníky, oplotenie a sadové úpravy pokiaľ zmluva o zriadení záložného práva neurčuje inak.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom s príslušenstvom a pozemkami sa nachádza v okrajovej časti obce Horná Lehota, v miestnej lokalite s názvom Lovište. Dom je prístupný po vedľajšej miestnej komunikácii, z inžinierskych sietí je napojený na elektroinštaláciu a vodu z verejných rozvodov, kanalizáciu do vlastnej žumpy, prípojka zemného plynu nie je. V okolí stavby je životné prostredie bez zjavného poškodenia. Dom je stavba určená na individuálne bývanie, na tento účel sa aj využíva.

Rodinný dom č. súp. 316 na parc. č. 420/2 v k.ú. Horná Lehota je samostatne stojaca murovaná stavba, ktorá má dve nadzemné podlažia, nie je podpivničená, podkrovie sa na obytné účely nevyužíva. Podľa predložených podkladov bol dom postavený v roku 1929, podľa zistení na miestnom šetrení a podľa predchádzajúcich znaleckých dokazovaní bol dom zrekonštruovaný v roku 1985.

Dispozične  sa  v prízemí  nachádzajú  chodba  so schodiskom,  kuchyňa, kúpeľňa, kotolňa a pivnica a na poschodí domu sú schodisko, dve izby, kuchyňa, kúpeľňa, šatník a balkón. Vypočítaná zastavaná plocha 1.NP je 77,08 m2 a 2.NP je 77,08 m2.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Konštrukčne ide o murovanú stavbu, základy domu sú betónové pásové s vodorovnou izoláciou, zvislé obvodové konštrukcie  prízemia  sú  murované  z kamenného  muriva  v  hrúbke  60  cm,  poschodie  je  z  tehlových  murív, obvodové steny v priemernej hrúbke 40 - 50 cm. Deliace konštrukcie sú murované, stropy nad prízemím železobetónové monolitické, nad poschodím drevené trámové s rovnými podhľadmi, strecha je sedlová, krytina aj klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu. Vnútorné omietky sú vápenné štukové hladké, vonkajšie brizolitové, podlahy v obytných miestnostiach povlakové z PVC, v ostatných miestnostiach prevládajú keramické dlažby, schodisko je s cementovými potermi, okná sú drevené dvojité a zdvojené, dvere prevažne drevené plné hladké alebo zasklené. Vykurovanie je ústredné teplovodné, zdrojom je  kotol na tuhé palivo a oceľové radiátory, na ohrev TÚV slúži elektrický bojler. Dom je napojený na prípojku vody, kanalizáciu do žumpy a elektrickú prípojku.

Dispozične sa v prízemí nachádzajú chodba so schodiskom, kuchyňa, kúpeľňa, kotolňa a pivnica. V kuchyni je linka na báze dreva rozvinutej dĺžky 1,80 bm so smaltovaným drezom, obyčajnou batériou, sporák na tuhé palivo, za linkou a sporákom sú keramické obklady, v kúpeľni sú smaltovaná vaňa s keramickým obkladom, obyčajnou batériou a WC, steny sú s keramickými obkladmi. V kotolni je kotol ÚK a elektrický bojler. Na poschodí domu sú schodisko, dve izby, kuchyňa, kúpeľňa, šatník a balkón. V kuchyni je linka na báze dreva dĺžky 1,50 m s nerezovým drezom, obyčajnou batériou, elektrický sporák so sklokeramickou varnou doskou, za linkou sú keramické obklady, v kúpeľni sú sprchový kút, umývadlo a WC, batérie nerezové pákové, steny s keramickými obkladmi.

Pre výpočet opotrebenia nehnuteľnosti analytickou metódou stanovil znalec vek pôvodnej stavby od roku 1929 a rekonštrukcie od roku 1985.

Hospodárska budova je postavená v zadnej časti dvora domu, je pristavaná k domu, ide o jednopodlažnú stavbu    s pultovou strechou, základy sú betónové pásové, zvislé konštrukcie murované, prevažne kamenné, stropy drevené trámové, na pultovej streche je plechová krytina, podlahy sú prevažne betónové s cementovým poterom, dvere drevené zvlakové, okná drevené zdvojené, vonkajšie omietky brizolitové, vnútorné vápenné hladké, v objekte je provizórny rozvod elektroinštalácie, ostatné vybavenie stavba nemá. Dispozične je v prednej časti budovy prístrešok (sklad) s nadstaveným povalovým priestorom skleníka (zimnej záhrady), v zadnej časti hospodárskej budovy je maštaľ (dve miestnosti). Vypočítaná zastavaná plocha 1.NP je 44,31 m2. Pre výpočet opotrebenia nehnuteľnosti lineárnou metódou stanovil znalec vek stavby od roku 1929 a životnosť na 100 rokov.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
- Záložné právo zo zmluvy o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam V 354/14 v prospech Prvej stavebnej sporiteľne, a.s., Bajkalská 30, Bratislava, IČO: 31 335 004 na zabezpečenie pohľadávky na nehnuteľnosti: parc. C KN č. 420/2, 420/3 a rodinný dom s.č. 316 na parc. C-KN č. 420/2.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 13 575,00 €
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Peter Kysucký
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Podzámska
b) Orientačné/súpisné číslo 37
c) Názov obce Hlohovec d) PSČ 920 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 29.11.1975
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby bola stanovená podľa znaleckého posudku č. 114/2018 vypracovaným znalcom Ing. Štefan Pastierovič zo dňa 09.07.2018 na sumu 18 100,00 € (slovom Osemnásťtisícsto eur).