Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 236/2018
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 7.12.2018
  • Značka:
  • X024263
Dom Dražieb s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DDBA 004/2018
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dom Dražieb s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Podzámska3792001 Hlohovec
a) Názov ulice/verejného priestranstva Podzámska
b) Orientačné/súpisné číslo 37
c) Názov obce Hlohovec d) PSČ 92001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Trnava , oddiel: Sro , vložka číslo: 26178/T
IV. IČO/ dátum narodenia 45711933
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Priestory spoločnosti Dom Dražieb s.r.o., Podzámska 37, 920 01 Hlohovec
D. Dátum konania dražby 04. 12. 2018
E. Čas konania dražby 10,30 hod.
F. Kolo dražby opakované
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú:

  • stavba, súp. č. 480 na parcele reg. „C“ č. 338/2, rodinný dom
  • stavba, bez súp. č. na parcele reg. „C“ č. 338/3, hospodárska budova
  • parcela reg. „C“ č. 337 o výmere 277 m2, záhrady
  • parcela reg. „C“ č. 338/1 o výmere 366 m2, zastavané plochy a nádvoria
  • parcela reg. „C“ č. 338/2 o výmere 143 m2, zastavané plochy a nádvoria
  • parcela reg. „C“ č. 338/3 o výmere 25 m2, zastavané plochy a nádvoria

zapísané na LV č. 360 vedenom Okresným úradom Šaľa, katastrálny odbor, k.ú. Selice, obec Selice, okres Šaľa, vo vlastníctve: Ľubomír Ontko, rod. Ontko, nar. 19.04.1991, trvale bytom Za poštou 1195/12B, 920 01 Hlohovec, SR, v podiele 1/1.

Dražba sa vzťahuje na vyššie uvedené nehnuteľnosti vrátane všetkých ich súčastí a príslušenstva najmä na vodovodnú prípojku, kanalizačnú prípojku, elektroprípojku, spevnené plochy, parkovacie plochy, chodníky, oplotenie a sadové úpravy pokiaľ zmluva o zriadení záložného práva neurčuje inak.

H. Opis predmetu dražby

Vzhľadom k tomu, že vlastník neumožnil vykonať obhliadku v riadne naplánovanom a oznámenom termíne, znalecký posudok je vypracovaný s uplatnením zákona č. 527/2002 Z.z. §12 ods. 3, ktorý znie: „Ak osoba, ktorá má predmet dražby v držbe, neumožní vykonanie ohodnotenia predmetu dražby, ohodnotenie možno vykonať z dostupných údajov, ktoré má dražobník k dispozícii“. 

Rodinný dom súpisné číslo 480 sa nachádza na pozemku parcelné číslo 338/2 v obci Selice na Kováčskej ulici 480, skolaudovaný bol v roku 1993, je samostatne stojaci. Stavba je bez vykonaných rekonštrukcií v pôvodnom stave, technická údržba je značne zanedbávaná. Dom je zásobený pitnou vodou z obecného vodovodu cez vodomernú šachtu, splašková kanalizácia je zvedená do žumpy, vybudovaná je elektrická prípojka.

Prvé nadzemné podlažie dispozične pozostáva z chodby so schodiskom, haly, dvoch izieb, loggie, kuchyne, kúpeľňa, WC, chodba do kotolne, kotolne, tá je prístupná aj z dvora vonkajším vchodom. Druhé nadzemné podlažie dispozične pozostáva z chodby haly, troch izieb, loggie, kúpeľne a WC. Vypočítaná zastavaná plocha 1.NP je 142,08 m2 a 2.NP je 124,77 m2.

Za rodinným domom je na parcele číslo 338/3 hospodárska budova, objekt je prízemný bez podpivničenia, v pôvodnej stavbe z roku 1993 je letná kuchyňa a izba, v prístavbe z roku 2012 je kúpeľňa a sklad, technická údržba je značne zanedbávaná. Vypočítaná zastavaná plocha 1.NP je 36,40 m2 (so začiatkom užívania 1993 je 25,91 m2 a so začiatkom užívania 2012 je 10,49 m2).

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Základy rodinného domu tvoria betónové pásy s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti, strecha plochá so živičnou krytinou, klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu, zvislé nosné konštrukcie sú murované prevažne z pórobetónových tvárnic, priečky tehlové, stropy železobetónové monolitické s rovným podhľadom, vonkajšie omietky sú brizolitové, vnútorné omietky sú vápenné, vnútorné keramické obklady sú vyhotovené na obidvoch nadzemných podlažiach v kuchyni pri kuchynskej linke, v prevažnej časti kúpeľne, vane a vo WC, schody sú železobetónové, dvojramenné s povrchom z PVC, vchodové dvere do domu sú drevené vonkajšie latkové s čiastočným presklením, vnútorné dvere sú prevažne drevené hladké plné aj čiastočne presklené, okná sú na oboch podlažiach drevené zdvojené s hliníkovými interiérovými žalúziami, nášľapné vrstvy podláh na prvom nadzemnom podlaží sú prevažne z PVC, v kúpeľni a WC je keramická dlažba, v kotolni cementový poter. Na druhom nadzemnom podlaží v izbách s povrchom z textiloviny, v hale je PVC, v kúpeľni a WC je keramická dlažba, na loggiách je podlaha betónová s povrchom z cementového poteru, na I.NP je elektroinštalácia svetelná a motorická s poistkovými automatmi v elektrickom rozvádzači, na II.NP elektroinštalácia svetelná, na obidvoch podlažiach je vybudovaný rozvod studenej a teplej vody, rozvod kanalizácie z kúpeľne a WC, rozvod ústredného kúrenia, zdrojom teplej vody je novší elektrický bojler umiestnený na prízemí v kotolni, zdrojom ústredného kúrenia je kotol na pevné palivo, nachádzajúci sa na prízemí v kotolni, vykurovacie telesá sú oceľové článkové radiátory, ústredné kúrenie je doplnené lokálnym vykurovaním kachľami na obidvoch podlažiach, na I.NP je murovaná pec. V kuchyni na I.NP je kuchynská linka so zabudovaným nerezovým kuchynským drezom a elektrický sporák. Na II.NP je sporák na pevné palivo, v kúpeľniach na oboch podlažiach je oceľová smaltovaná vaňa a keramické umývadlo, záchody sú splachovacie samostatné na oboch podlažiach, vodovodné batérie sú pákové nerezové.

Základy hospodárskej budovy tvoria betónové pásy bez podmurovky, zvislé konštrukcie sú murované z pálených tehál, strop je železobetónový monolitický, krytina je z asfaltových natavovaných pásov, vonkajšie aj vnútorné omietky sú vápenné, okná sú plastové s dvojvrstvovým zasklením, povrch podláh v kuchyni a kúpeľni je z PVC, v izbe sú laminátové parkety, zavedená je svetelná a zásuvková elektroinštalácia s poistkovými automatmi, kanalizácia je vybudovaná z kúpeľne, vykurovanie je kachľami na pevné palivo, v kuchyni je plynový sporák na PB, v kúpeľni je vaňa aj umývadlo bez batérií, rozvod vody nie je vybudovaný.

Plot od ulice má betónový základ, betónovú podmurovku, murované stĺpiky, medzi nimi je výplň z oceľovej tyčoviny na zvlakoch, súčasťou plota je bránka a brána. Spevnené plochy tvoria betónové chodníky a manipulačné plochy pri stavbách. Pred hlavným vchodom do rodinného domu sú vybudované vonkajšie predložené betónové schody s povrchom z keramickej dlažby. Pred vchodom do kotolne sú vybudované vonkajšie betónové schody s povrchom z cementového poteru.

Pozemok parcelné číslo 337 je zaradený v katastri nehnuteľností ako záhrady. Pozemky parcelné číslo 338/1, 338/2 a 338/3 sú zaradené v katastri nehnuteľností ako zastavané plochy a nádvoria. Pozemky sa nachádzajú v zastavanom území obce Selice v rovnomennom katastrálnom území. V mieste, kde sa pozemky nachádzajú, je možnosť napojenia na obecný vodovod, kanalizáciu, elektrický rozvod a rozvod plynu. Pozemky sú rovinaté.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
- Prvá stavebná sporiteľňa, a.s., Bajkalská 30, 829 48 Bratislava IČO: 31 335 004 - Zmluva o zriadení záložného práva na nehnuteľný majetok - pozemok registra C KN parc. č. 337, 338/1, 338/2, 338/3, stavba rodinný dom so súpisným číslom 480 na pozemku registra C KN s parc. č. 338/2, hospodárska budova bez súpisného čísla na pozemku registra C KN s parc. č. 338/3 podľa č. V-822/2017 zo dňa 05.06.2017.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením nevydražené
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Peter Kysucký
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Podzámska
b) Orientačné/súpisné číslo 37
c) Názov obce Hlohovec d) PSČ 920 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 29.11.1975
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby bola stanovená podľa znaleckého posudku č. 43/2018 vypracovaným znalcom Ing. Miroslav Tokár zo dňa 01.07.2018 na sumu 31 500,00 € (slovom Tridsaťjedentisícpäťsto eur).