Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 236/2018
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 7.12.2018
  • Značka:
  • X024270
auctio s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 2212002018
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko auctio s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kmeťkova3094901 Nitra
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kmeťkova
b) Orientačné/súpisné číslo 30
c) Názov obce Nitra d) PSČ 94901
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Nitra , oddiel: Sro , vložka číslo: 19773/N
IV. IČO/ dátum narodenia 36765121
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Slovenská republika, Nitra, Štefánikova 9, prvé nadzemné podlažie – kancelária dražobníka
D. Dátum konania dražby 03. 12. 2018
E. Čas konania dražby 10:00
F. Kolo dražby 1.kolo
G. Predmet dražby

Predmetom dražby je súbor vecí skladajúci sa z konkurznej podstaty úpadcu v I. rade (uvedený v bode G.1. tohto oznámenia) a z konkurznej podstaty úpadcu v II. rade (uvedený v bode G.2. tohto oznámenia).

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

Nehnuteľnosti vedené Okresným úradom Banská Bystrica – Katastrálnym odborom, nachádzajúce sa v:

  • Okres: Banská Bystrica,
  • Obec: Banská Bystrica,
  • Katastrálne územie Banská Bystrica,

zapísané na liste vlastníctva číslo 7610 ako:

  • budova pre kultúru a na verejnú zábavu (popis stavby: Dom kultúry) so súpisným číslom 203, na parcele registra „C“, parcelné číslo 1204/25,
  • budova pre kultúru a na verejnú zábavu (popis stavby: Dom kultúry) so súpisným číslom 203, na parcele registra „C“, parcelné číslo 1204/45;

vo vlastníctve:

Obchodné meno :              Zvolenská investičná s.r.o.

Sídlo :                                  010 03 Žilina, Pri Kysuci 99/77

IČO :                                    36 634 832

Zápis :                                  Obchodný register Okresného súdu Žilina, odd.: Sro, vložka č. 67212/L

Konkurzná podstata úpadcu v I. rade sa draží v podiele 1/1 k celku. Právny vzťah k parcele na ktorej leží stavba 203 je evidovaný na liste vlastníctva číslo 7680 a na liste vlastníctva číslo 4073 (katastrálne územie Banská Bystrica). Stavba so súpisnym číslom 203 postavená na parcele č. 1204/25 a 1204/45 je jedna stavba.

Nehnuteľnosti vedené Okresným úradom Banská Bystrica – Katastrálnym odborom, nachádzajúce sa v:

  • Okres: Banská Bystrica,
  • Obec: Banská Bystrica,
  • Katastrálne územie Banská Bystrica,

zapísané na liste vlastníctva číslo 7680 ako:

  • parcela registra „C“, parcelné číslo 1204/25, druh pozemku: ostatná plocha, výmera 5058 m2,
  • parcela registra „C“, parcelné číslo 1204/37, druh pozemku: ostatná plocha, výmera 2497 m2,
  • parcela registra „C“, parcelné číslo 1204/46, druh pozemku: ostatná plocha, výmera 54 m2.

 vo vlastníctve:

Obchodné meno :              V A V invest, s.r.o. "v konkurze"

Sídlo :                                  974 01 Banská Bystrica, Námestie SNP 3

IČO :                                    31 615 325

Zápis :                                  Obchodný register Okresného súdu Banská Bystrica, odd.: Sro, vložka č. 2210/S

Konkurzná podstata úpadcu v II. rade sa draží v podiele 1/1 k celku. Právny vzťah k stavbe evidovanej na pozemku s parcelným číslom 1204/25 je evidovaný na liste vlastníctva číslo 7610 (katastrálne územie Banská Bystrica).

H. Opis predmetu dražby

Konkurzná podstata úpadcu v I. rade

Dom kultúry s.č. 203 je postavený na pozemkoch parcelné číslo 1204/25 (časť konkurznej podstaty úpadcu v II. rade) a 1204/45 (parcela vo vlastníctve Mesto Banská Bystrica – evidovaná na liste vlastníctva číslo 4073, kat. územie Banská Bystrica) v katastrálnom území krajského mesta Banská Bystrica, na Námestí slobody v centrálnej časti mesta. Objekt je päť podlažný, s jedným podzemným podlažím a štyrmi výškovo rozdielne uskočenými nadzemnými podlažiami, stavba je jedinečná, atypická, má pôdorysný obdĺžnikový tvar rozmerov cca 111,5 m x 44,5 m, v podzemnom podlaží sú priestory bývalých obslužných miestností a zariadení, skladov a bývalého bábkového divadla, v nadzemných podlažiach sú priestory bývalých miestností pre kultúru, prednášky, výuku a administratívu. Niektoré konštrukčné prvky a prevažná časť zariaďovacích predmetov sú najmä vandalizmom nadmieru poškodené. Uvedenie do prevádzky-schopného stavu by si vyžadovalo značné investovanie.

Nosná konštrukcia je z monolitického železobetónového skeletu, obvodové murivo z pórobetónu a z plnej pálenej tehly, obvodový plášť je čiastočne kovohliníkový so sklenenou výplňou, okná sú hliníkové zdvojené, sčasti poškodené, vstupné steny a dvere jednoducho zasklené, sčasti poškodené, strecha plochá, podlahy na teréne a nad suterénom nie sú tepelne izolované, nášľapné vrstvy sú z keramickej dlažby, PVC a cementového poteru, v sálach sú poškodené drevené parkety, vykurovacia sústava je teplovodná nefunkčná, kotly ÚK vo vlastnej plynovej kotolni v 1. PP sú odstránené, osadené sú oceľové vykurovacie telesá a registre, nefunkčná je príprava TUV v plynovej kotolni s neúplnou technológiou, systém s cirkuláciou je nefunkčný, elektrické rozvody sú svetelné, v technickej časti aj motorické, v nedávnej minulosti bola robená čiastočná modernizácia časti "E", a to najmä kancelárie - podlahy, povrchy stien, rozvod NN, hygiena, využívaná bola ako učebné priestory a kancelárie (prenájom pre potreby vysokej školy), sčasti poškodené. Ostatné časti objektu Dom kultúry sú v značne poškodenom stave spôsobenom vandalizmom v ostatnom čase. Z toho dôvodu bolo dodatočne vykonané zabezpečenie oplotením vstupov do átria, ochrana je dodatočne zabezpečovaná použitím elektronického bezpečnostného systému vo vnútorných priestoroch.

Prvé podzemné podlažie dispozične pozostáva z bývalých skladových a technických priestorov, elektrorozvodne, strojovne vzduchotechniky, strojovne výťahu, kotolne, trafo, údržby, dielní, schodísk, chodieb, hygienických priestorov, bábkového divadla so zázemím, velína a pod.

Prvé nadzemné podlažie dispozične pozostáva z bývalých vstupných priestorov, vestibulu estrádnej sály, vstupu z átria, zádverí, schodísk, kuchyne, skladov, podjaviskového priestoru, miestnosti pre orchester, kina s hľadiskom, šatní, vestibulu divadla, telefónnej ústredne, vrátnice, hygieny, kancelárií a jedného bytu.

Druhé nadzemné podlažie dispozične pozostáva z priestorov bývalej estrádnej sály s javiskom, foyera estrádnej sály, schodiska, reštaurácie a prípravy, divadla s javiskom a hľadiskom, šatní a zázemia, hygieny, veľkej a malej baletnej sály, skladov, učební a hygieny, knižnice, veľkej prednáškovej sály a chodieb.

Tretie nadzemné podlažie dispozične pozostáva z priestorov bývalej kaviarne so zázemím a hygienou, priestoru estrádnej sály a javiska, balkónu estrádnej sály, fotoateliéru, premietárne, réžie, priestoru hľadiska a javiska divadla, šatní, chodieb, hygieny a technologických priestorov.

Štvrté nadzemné podlažie dispozične pozostáva z priestorov bývalého ateliéru, priestorov divadla (chodby, hygieny, techniky), priestorov estrádnej sály (balkóna, lóží, technických miestností, chodieb a nevyužitých priestorov.

Priestory sa dajú rôznymi spôsobmi navzájom prepájať či uzatvárať. Projektované priestory v minulosti slúžili hlavne ako estrádna sála s rovnou podlahou a balkónom, komorné divadlo, kaviareň a reštaurácia, poslucháreň, kino, bábkové divadlo, kino a ďalšie herne, záujmové krúžky a zariadenia pre deti.

Stavebné povolenie č. Výst. 5591/72 - ev.č. 343/72 bolo vydané 7.9.1972, v 1.etape bol ukončený a kolaudovaný objekt Dom kultúry kolaudačným rozhodnutím č. Výst. 6580/79, ev.č. 246/79, z 13.12.1979, neskôr v roku 1988 bola kolaudovaná prístavba Kinosály konzolovite vyčnievajúcej z južnej fasády objektu, kolaudačné rozhodnutie ev.č. 51/88 z 24.3.1988 (stavebné povolenie vydané v roku 1980).

Objekt je možné zásobovať pitnou vodou z verejného rozvodu, vybudovaná je vodovodná prípojka, splašková voda je odvedená do verejnej siete kanalizačnou prípojkou, na trase kanalizačnej prípojky je 5 ks kanalizačných šácht, vybudovaných z kanalizačných betónových skruží, do objektu vedie elektrická zemná prípojka, prípojka plynu je vedená od verejného rozvodu, prekonávanie výškového rozdielu upraveného terénu je riešené železobetónovými vonkajšími schodmi s povrchom z keramickej dlažby a vonkajšími schody s povrchom z cementového poteru. V objekte sú poškodené 3 malé nákladné výťahy, 1 nákladný výťah nosnosti do 250 kg, 3 nákladné výťahy nosnosti do 500 kg a nákladná plošina nosnosti do 1000 kg, sú v nedokončenej obnove. Objekt nie je dlhšiu dobu využívaný, nie je udržiavaný, interiér bol postupne ničený vandalizmom.

Analýza využitia nehnuteľnosti :

Ohodnocovaný objekt Domu kultúry nie je dlhšiu dobu využívaný, po modernizácii je vhodné ho využívať na projektovaný účel. Stav časti konštrukčných prvkov a vyhradených technických zariadení vykazuje známky nadmerného opotrebenia. Vlastník stavby (Domu kultúry) nie je vlastníkom pozemkov s parcelným č.1204/25 a 1204/45 (katastrálne územie Banská Bystrica) pod stavbou, prístup k stavbe je po cudzích pozemkoch. Súčasťou predmetu dražby nie je pozemok s parcelným č.1204/45 (katastrálne územie Banská Bystrica), ktorý je vo vlastníctve Mesto Banská Bystrica.

Konkurzná podstata úpadcu v II. rade

Ohodnocované pozemky parcelné číslo 1204/25, 1204/37 a 1204/46 sa nachádzajú v zastavanom území krajského mesta Banská Bystrica, v rovnomennom katastrálnom území. Nachádzajú sa v obytnej zóne, v juhovýchodnom okraji centrálnej mestskej zóny krajského mesta Banská Bystrica, v ochrannom pásme pamiatkovej rezervácie, resp. pamiatkovej zóny, medzi historickým centrom mesta a sídliskom Prednádražie, na rohu ulíc Štefánikovo nábrežie a Námestie slobody. V bezprostrednej blízkosti je hotel LUX, budova VÚB banky a bytové domy, neďaleko je Pamätník SNP, zastávky MHD, vlaková stanica, autobusová stanica, zimný štadión a kompletná vybavenosť centra. Lokalita je využívaná ako kultúrno - spoločenská a oddychová zóna mesta. V lokalite sa nenachádzajú zariadenia, ktoré by produkovali škodlivé exhaláty, hluk, otrasy, a pod. Okolité pozemky sú rovinaté. Dopravné a komunikačné napojenie na verejné štátne komunikácie je vyhovujúce. Je možnosť napojenia na všetky základné inžinierske siete.

Analýza využitia nehnuteľnosti :

Ohodnocované pozemky sú prevažne zastavané stavbou Domu kultúry s príslušenstvom v zmysle projektovaného účelu. Využitie pozemkov je obmedzené.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Stav predmetu dražby zodpovedá veku nehnuteľností (stavbám).

Tak ako je uvedené v časti Opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Žiadne.

Práva a záväzky na predmete dražby viaznuce a s ním spojené, ktoré neovplyvňujú hodnotu predmetu dražby:

Informácia pre účastníkov dražby:

Na liste vlastníctva č. 7680, kat. územie Banská Bystrica je zapísané vecné bremeno v nasledovnom znení: „Na parc.KN-C č. 1204/37 vecné bremeno v zmysle § 4 ods.1 zákona č. 66/2009 Z.z. v prospech: Mesto Banská Bystrica, Československej armády 26, Banská Bystrica, IČO 00313271 -2641/2011“.

Podľa § 93 ods. 2 zákona číslo 7/2005 Z.z. v znení neskorších predpisov speňažením majetku, podliehajúceho konkurzu, zanikajú všetky zabezpečovacie práva. Podľa § 151ma ods. 3 v spojení § 151md ods. 1 zákona číslo 40/1964 Zb. v znení neskorších predpisov zaniká záložné právo, ak sa vykonalo a zároveň zanikajú aj všetky záložné práva, ktoré sa nachádzajú v poradí za vykonaným záložným právom.
K. Najnižšie podanie 5.392.000,- Eur bez DPH
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Jana Ďurišová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Žirany
b) Orientačné/súpisné číslo 191
c) Názov obce Žirany d) PSČ 951 74
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 19.6.1981
V. Odhad ceny predmetu dražby Znalecké posudky, ktoré vypracoval Ing. Miroslav Tokár, so sídlom Radlinského 36/A, 811 07 Bratislava, číslo znalca 913556, číslo znaleckého posudku 38/2018 zo dňa 07.06.2018 a 39/2018 zo dňa 07.06.2018, ktorými bola stanovená hodnota predmetu dražby – súboru, tak ako je definovaný v tomto oznámení.

Znalec stanovil cenu predmetu dražby na sumu 5.392.000,- Eur, slovom: päť miliónov tristodeväťdesiatdvatisíc Eur.

Vlastník predmetu dražby je platiteľ v zmysle § 4 zákona č. 222/2004 Z.z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov (ďalej len „Zákon o DPH“). Najvyššie podanie urobené na dražbe (resp. cena dosiahnutá vydražením) sa bude považovať za cenu bez dane z pridanej hodnoty (ďalej len „daň“).

Informácia pre účastníkov dražby: predmet dražby je predmetom dane v zmysle § 2 ods. 1 Zákona o DPH.

Ak vydražiteľ je platiteľom v zmysle Zákona o DPH, povinnosť platiť daň sa prenáša na platiteľa, ktorý je príjemcom plnenia a to v zmysle § 69 ods. 12 Zákona o DPH, teda vlastník predmetu dražby prenáša povinnosť platiť daň na vydražiteľa, najvyššie podanie (cena dosiahnutá vydražením) sa nebude zvyšovať o daň. V ostatných prípadoch sa pripočíta k najvyššiemu podaniu daň.