Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 234/2018
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 5.12.2018
  • Značka:
  • X023964
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DD 183/2018
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby HOTEL DASTAN, M. R. Štefánika 470/69, 934 01 Levice, miestnosť "Kaviareň"
D. Dátum konania dražby 26. 11. 2018
E. Čas konania dražby 09:15 hod.
F. Kolo dražby tretie kolo dražby
G. Predmet dražby

PREDMET DRAŽBY – spoluvlastnícky podiel 1/1

Základná špecifikácia:

Číslo LV:
384

Okres: Levice
Obec: Tekovské Lužany
Katastrálne územie: TEKOVSKÉ LUŽANY

Okresný úrad, katastrálny odbor: Levice

Pozemky parc.reg.“C“:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

Poznámky - charakteristika - príslušnosť k ZÚO - EL:

1815/30

záhrada

983

 

1815/46

zastavaná plocha a nádvorie

339

 

Stavby:

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele číslo:

Popis stavby:

Druh stavby:

18

1815/46

rodinný dom

rodinný dom

           

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na liste vlastníctva: stavba skladu domáceho náradia na parc. reg. „C“ č. 1815/46, plot od ulice v čele, záhradný plot, studňa na parc. reg. „C“ č. 1815/46, prípojka elektriny, prípojka kanalizačná splašková – verejná stoka, prípojka vody zo studne, žumpa, prípojka kanalizačná splašková, vonkajšie schody vedúce k domu, spevnené plochy betónové a pod.

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Opis predmetu dražby a opis stavu predmetu dražby:

Rodinný dom s. č. 18 je samostatne stojací s s čiastočným podpivničením, ako i s vytvoreným prízemím a  s prístavbou k RD vytvárajúca tak tvar pôdorysu RD v tvare písmena "L". Dom sa nachádza v obci Tekovské Lužany na ul. Hronskej.

Dispozičné riešenie prízemia je nasledovné.

Pôvodná stavba

1.P.P- suterén

Dispozične pozostáva zo skladovej miestnosti.

1.NP-prízemie

Dispozične pozostáva zo vstupnej chodby, kuchyne, komory a dvoch izieb.

Prístavba

Dispozične pozostáva z chodby a dvoch izieb

Stavba sa stala užívania schopnou cca v roku 1968. Vek prístavby znalec, ktorý ocenil predmet dražby spája cca s rokom 1975. Údržba domu je totálne zanedbaná a v časti prístavby v miestnosti kuchyne v smere do chodby sú vytvorené značné trhliny, čo môže mať za následok deštrukciu.

Mimoriadne deštrukčné zmeny, ktoré by znížili životnosť stavby v základových konštrukciách resp. v obvodovom murive nie je vidieť. 

POPIS PODLAŽÍ

1. Podzemné podlažie

Osadenie do terénu do 2,0 m bez zvislej izolácie. Obvodové murivo z monolitického betónu. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Stropy železobetónové. Dvere sú zvlakové osadené v stropnej konštrukcii. Dlažby a podlahy ostatných miestností - sú betónové hrubé. Elektroinštalácia – znalec uvažoval na 220 V.

1. Nadzemné podlažie

Základy betónové - objekt s podzemným podlažím s vodorovnou izoláciou. Podmúrovka - podpivničenie do 1/2 ice, priemerná výška do 50 cm. Obvodové murivo z iných materiálov cca 40 cm. Deliace konštrukcie sú tehlové. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Stropy drevené trámové s podhľadom rákos a omietky. Krovná konštrukcia stavby je stanová s prechodom do sedlovej hambálkovej konštrukcie. Krytina strechy na krove je škridla ťahaná drážková. Klampiarske konštrukcie strechy z pozinkovaného plechu, žľaby zvody a záveterné lišty. Klampiarske konštrukcie ostatné - parapety z pozinkovaného plechu chýbajú. Fasádne omietky sú uvažované brizolitové 1 x nad 2/3- iny brizolitové omietky, 1 x do ½- ice ako i špricovaný brizolit 1 x do 2/3 ín a 1 x do 1/2 ice, 1 x nad 2/3 iny vápenná hladká omietka od suseda. Dvere sú plné hladké a menej rámové s výplňou. Okná sú drevené dvojité dnu otváravé s doskovým ostením. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - sú cementové potery. V chodbe je terasová dlažba a v kúpeľni keramická dlažba. Elektroinštalácia 380 V. Rozvod studenej a teplej vody z pozinkovaného potrubia. Kanalizácia do žumpy. Zdroj teplej vody osadený elektrický ohrievač. Vybavenie kuchyne - osadený sporák na pevné palivo. Vnútorné vybavenie - vaňa liatinová smaltovaná, osadené umývadlo. Záchod je osadený splachovací bez umývadla. Vnútorné obklady v prevažnej časti kúpeľne nad 1,35 m výšky, ako i v kuchyni pri sporáku a dreze. Elektrický rozvádzač je osadený s poistkami.

Príslušenstvo predmetu dražby:

Stavba skladu domáceho náradia na parc.reg. „C“ č.1815/46

Stavba je so stavebnotechnickým popisom v časti prízemia vytvárajúca tvar písmena "L" s miestnosťami za sebou. Do stavby zateká cez pultovú krovnú konštrukciu, alebo je škridla padnutá do vnútra vplyvom odhnitia latovania. Vybudovaná cca v roku 1968. Stavba bez deštrukčných zmien v nosných konštrukciách stavby avšak so značnou deštrukciou v krovnej konštrukcii ako i u vonkajších a vnútorných omietok. Stavba je bez primeranej údržby.

1. Nadzemné podlažie

Základy - bez podmúrovky iba základové pásy. Zvislé konštrukcie - murované z iných materiálov- siporex a tehla pálená do 30 cm. Krovná konštrukcia stavby je pultová. Krytina strechy na krove je škridla ťahaná drážková ako prevažujúca i eternitové dosky. Vonkajšia omietka vápenné hrubé omietky s 30% nou dokončenosťou. Vnútorná omietka je vápenná hrubá s 30% nou dokončenosťou. Podlahy sú betónové hrubé.

Plot od ulice v čele

Plot je situovaný v čele pozemku od ulice, konštrukčne zhotovený na betónových základových konštrukciách s podmurovkou a vrchnej konštrukcie s kovových stĺpikov a ku nim prichytených kovových vložiek s kovovou výplňou. Do plota sú osadené plotové vráta a vrátka kovovej konštrukcie s kovovou výplňou.

Záhradný plot

Plot je zhotovený z kovových stĺpikov v zemi uchytených s obetónovaním a z prichyteného drôteného pletiva. Bol vybudovaný v roku 1968.

Studňa – kopaná

Studňa kopaná s umiestnením v záhrade. Bola vybudovaná v roku 1968.

Prípojka elektriny

Jedná sa o elektrickú vzdušnú káblovú prípojku s odhadovanou dĺžkou 10 m s napojením z verejného rozvodu na druhej strane cesty a následne vedúca na nástrešák RD. Vybudovaná v roku 1986.

Prípojka kanalizačná splašková - verejná stoka

Jedná sa o kanalizačnú prípojku s napojením na verejnú stoku s uložením vo verejnom priestranstve s dĺžkou 6,0 m a s priemerom 150 mm. Vek predmetnej úpravy je spojený s rokom 2018.

Prípojka vody zo studne

Prípojka vody s odhadovanou dĺžkou 2,0 m. Bola vybudovaná v roku 1968.

Žumpa

Betónová žumpa s umiestnením v časti záhrady s vypočítanou kubatúrou 6,84 m3.o.p. Bola vybudované v roku 1968.

Prípojka kanalizačná splašková

Kanalizačná prípojka s uvedenou dĺžkou 11,0 m z domu do žumpy zhotovená z kameninových rúr Bola vybudovaná v roku 1968.

Vonkajšie schody vedúce domu

Vonkajšie schody s uložením na teréne s povrchovou úpravou z cementového poteru, vybudovaná v roku 1968.

Spevnené plochy betónové

S uložením vedľa stavby RD o ploche 8,40 m2, vybudované v roku 1988.

Príslušenstvo predmetu dražby je v stave primeranom údržbe a veku stavby.

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby sa nachádzajú v rovinatom teréne v intraviláne obce Tekovské Lužany.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
V-4060/2012 - záložné právo na úver poskytnutý Slovenskou sporiteľňou, a.s., Bratislava, IČO 00151653 zo zmluvy zo dňa 04.10.2012, rozhodnutie zo dňa 08.10.2012 na pozemky: C KN parc.č. 1815/30, 1815/46 a stavbu: rodinný dom s.č. 18 na C KN parc.č. 1815/46. Vz. 184/12

Vyššieuvedené záložné práva viaznuce na predmete dražby neovplyvňuje hodnotu predmetu dražby podstatným spôsobom, keďže v zmysle ustanovenia § 151 ma ods. 3 a 151 md ods. 1 písm. i) zákona č. 40/1964 Zb. Občianskeho zákonníka, vydražiteľ nadobudne predmet dražby bez záložných práv.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 12.600,- EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Martin Hatara
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxx
b) Orientačné/súpisné číslo xxx
c) Názov obce xxx d) PSČ xxx
e) Štát xxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 132/2018 zo dňa 03.08.2018, ktorý vypracoval Ing. Ľubomír Rajnoha, znalec zapísaný do zoznamu znalcov vedeným Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pre odbor stavebníctvo a odvetvie odhad hodnoty nehnuteľností.
Cena podľa znaleckého posudku vo výške 16.000 EUR.