Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 232/2018
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 3.12.2018
  • Značka:
  • X023811
1. aukčná, s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo D-671-001/013/2018
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko 1. aukčná, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Prachatická9320/1A960 01 Zvolen
a) Názov ulice/verejného priestranstva Prachatická
b) Orientačné/súpisné číslo 9320/1A
c) Názov obce Zvolen d) PSČ 960 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Banská Bystrica , oddiel: Sro , vložka číslo: 32180/S
IV. IČO/ dátum narodenia 50926187
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Zasadacia miestnosť Notárskeho úradu JUDr. Jozefa Brázdila, notára so sídlom na adrese Bystrický rad 314/69, 960 01 Zvolen
D. Dátum konania dražby 27. 11. 2018
E. Čas konania dražby 10:30 hod.
F. Kolo dražby Prvé kolo
G. Predmet dražby

Byt č. 13 nachádzajúci sa vo vchode 15 na 4. poschodí, v bytovom dome so súp. číslom 5354 (obytný dom Tulská 13-23), postavený na pozemkoch parcely č. C-KN 2090-2095 a k bytu prislúchajúci podiel na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu o veľkosti 385/85963, evidovaný na LV č. 3634 vedenom Okresným úradom Banská Bystrica, odbor katastrálny pre k.ú. Radvaň, obec Banská Bystrica, okres Banská Bystrica.

H. Opis predmetu dražby

Dispozičné riešenie:

Dom je postavený na ulici Tulská v krajskom meste Banská Bystrica. Dom má deväť nadzemných podlaží (prízemie a osem poschodí). Technické podlažie (prízemie) - nachádzajú sa v ňom spoločné priestory, pivnice bytov, komunikačné priestory a Kompaktná odovzdávacia stanica tepla (KOST). V druhom až deviatom nadzemnom podlaží sú umiestnené byty. Dom má šesť vchodov, v ktorých sú na každom podlaží umiestnené 2 alebo 3 bytové jednotky. 

Panelová sústava:

Panelový konštrukčný systém T06B Žilina sa vo výstavbe bytových domov uskutočňovala podľa typového podkladu KMV-T06B/ZA, ktorého spracovateľom bol Stavoprojekt Žilina. Typový podklad bol schválený v roku 1964.

Nosný systém domov tvoria v bodových domoch dva navzájom kolmé systémy stien. Modulová osnova nosných stien je 3 600 mm. Konštrukčná výška podlaží je 2 800 mm.

Bytové domy stavebnej sústavy T06B sa realizovali v rokoch 1964 - 1983.

Spoločné časti domu:

Základy domu sú z prostého betónu.

Zvislé konštrukcie – nosné steny sú zo železobetónových panelov hrúbky 150 mm. Kvalita betónu stien je B 250. Dielce sú plné alebo s otvormi pre osadenie zárubní. Obvodový plášť je vytvorený z dielcov z troskopemzokeramzitbetónu. V priečelí je hrúbky 300 / 320 mm a v štítoch je dvojvrstvový hrúbky 450/420 mm (nosná stena 150 mm, obkladový panel 300/280 mm). Obvodový plášť je samonosný. Zapustenie nosných stien do obvodového plášťa je v stykoch 75 mm. Priečky sú betónové hrúbky 80 mm. Výťahové šachty sa nachádzajú v zrkadle schodiska. Vodorovné konštrukcie - stropné konštrukcie sú z plných železobetónových panelov hrúbky 120 mm alebo s dutinami pre elektroinštaláciu hrúbky 150 mm. Kvalita betónu dielcov je B 250. Zmonolitnenie konštrukcie zabezpečuje stykovanie výstuže so zálievkou cementovou maltou. Stropné konštrukcie sú povrchovo upravené stierkou a maľbou. Schodiská sú železobetónové, prefabrikované vytvorené z dielcov podesty a schodiskových ramien. Hrúbka podesty aj medzipodesty je 160 mm. Nášľapná vrstva schodiska - PVC.

Strecha - strešný plášť je dvojplášťová konštrukcia, krytina z asfaltových natavovaných pásov (2009). Na streche sa nachádzajú vetracie komory pre odvetranie bytových jadier a strojovne výťahu.

Klampiarske konštrukcie - pozinkovaný plech.

Úpravy povrchov - fasády sú upravené kontaktným zatepľovacím systémom a omietkou na báze umelých hmôt (2009), vnútorné omietky hladké.

Výplne otvorov - okná v spoločných priestoroch sú plastové, dvere na prízemí sú prevažne hladké plné v oceľových zárubniach. Vchodové dvere sú presklené plastové.

Podlahy - v technickom podlaží sú prevažne betónové zatrené cementovým poterom. Na chodbách pri bytoch a na medzipodestách schodiska a vo vstupných halách keramická dlažba.

Spoločné zariadenia:

Rozvod plynu, elektroinštalácia, centrálny rozvod vody, kanalizačné zvody (splaškové a dažďové), vykurovanie ústredné teplovodné a ohrev teplej vody - zabezpečené z KOST (umiestnenej v technickom podlaží bytového domu), slaboprúdové rozvody, bleskozvod, výťah (rekonštrukcia 2014).

Byt č. 13 na 4. poschodí:

Byt sa nachádza na 4. poschodí (5. nadzemnom podlaží). Byt pozostáva z jednej obytnej miestnosti, kuchyne, predsiene, kúpeľne s WC a pivnice umiestnenej v technickom podlaží (na prízemí). Byt bol kompletne rekonštruovaný v roku 2011.

Vybavenie bytu

Podlahy - v izbe, v kuchyni a v predsieni laminátová plávajúca podlaha, v kúpeľni s WC keramická dlažba.

Okná - plastové s vnútornými horizontálnymi hliníkovými žalúziami.

Vnútorné dvere - drevené plné a presklené v obložkových zárubniach, vstupné dvere - hladké plné bezpečnostné v oceľovej zárubni,

Vykurovanie bytu - ústredné teplovodné, vykurovacie telesá - liatinové rebrové a panelové s namontovanou meracou a regulačnou technikou,

Rozvody elektriny, istenie umiestnené v chodbe,

Rozvody vody pre teplú aj studenú vodu, vodovodné batérie - pákové nerezové, v sprchovacom kúte so sprchou,

Vnútorné povrchy - stierky s náterom, v kúpeľni s WC a v kuchyni za kuchynskou linkou vyhotovený keramický obklad,  Vybavenie kúpeľne / záchodu - sprchovací kút, akrylátové umývadlo s podumývadlovou skrinkou, záchod so zabudovanou nádržkou v stene,

Vybavenie kuchyne - kuchynská linka na báze dreva s akrylátovým drezom, so zabudovanou plynovou varnou doskou, elektrickou rúrou a odsávačom pár,

Bytové jadro - murované z pórobetónových presných tvárnic,

Ostatné - elektronický domový vrátnik.

Príslušenstvo bytu predstavuje pivnica s plochou  umiestnená v technickom podlaží (na prízemí) bytového domu. Podiel priestoru bytu na spoločných častiach a spoločných zariadeniach bytového domu je vo výške 385 / 85963. 

Podľa poskytnutých podkladov (Potvrdenie správcu bytového domu o veku bytového domu, Vydal: BYTHOS s.r.o., Rudlovská cesta 53, 974 01 Banská Bystrica, zo dňa 22.05.2018 - viď prílohy znaleckého posudku) bol bytový dom daný do užívania v roku 1977. Technický stav nehnuteľnosti je primeraný veku bez viditeľného poškodenia prvkov dlhodobej životnosti. Opotrebenie bytového domu stanovujem výpočtom analytickou metódou s ohľadom na realizované rekonštrukcie, konštrukčné vyhotovenie a súčasný technický stav.

ZATRIEDENIE STAVBY

JKSO:              803 3 Domy obytné typové s celoštátne unifikovanými konštrukčnými sústavami  panelovými

KS:                   112 2 Trojbytové a viacbytové budovy

PODLAHOVÁ PLOCHA

Názov miestnosti a výpočet

Podlahová plocha [m2]

Predsieň = 2,50*1,05

2,63

Izba = 4,60*3,45

15,87

Kuchyňa = 3,20*3,40+0,85*2,25

12,79

Kúpeľňa + WC = 2,10*1,65+0,834*0,15-0,70*0,40

3,31

Výmera bytu bez pivnice

34,60

Pivnica = 2,30*1,18

2,71

Vypočítaná podlahová plocha

37,31

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Stav predmetu dražby zodpovedá veku nehnuteľnosti, pričom je potrebné vychádzať z údajov uvedených v časti H. - Opis predmetu dražby. Predmet dražby sa draží v stave „ako stojí a leží“.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Dražobníkovi nie sú známe žiadne práva a záväzky viaznuce na predmete dražby a s ním spojené, ktoré podstatným spôsobom ovplyvňujú hodnotu predmetu dražby.

V tejto súvislosti dražobník odkazuje iba informatívne na údaje zapísané v časti „C: ŤARCHY“ na liste vlastníctva č. 3634 Okresným úradom Banská Bystrica, pre k.ú. Radvaň, obec Banská Bystrica, okres Banská Bystrica.

Podľa § 93 ods. 2 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii: „Speňažením majetku zanikajú všetky zabezpečovacie práva okrem záložného práva zriadeného správcom po vyhlásení konkurzu na základe záväzného pokynu príslušného orgánu a okrem zabezpečovacieho práva k majetku tretej osoby, ktoré je v skoršom poradí ako zabezpečovacie právo, ktoré zabezpečuje záväzok úpadcu.“

Navrhovateľ v návrhu na vykonanie dražby prehlásil, že na predmete dražby po vyhlásení konkurzu nezriadil žiadne záložné právo a k predmetu dražby neexistuje zabezpečovacie právo k majetku tretej osoby, ktoré je v skoršom poradí ako zabezpečovacie právo, ktoré zabezpečuje záväzok úpadcu (vlastníka predmetu dražby).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 52 100,00 EUR (slovom: päťdesiatdvatisícsto euro)
K. Najnižšie podanie 33 800,00 EUR (slovom: tridsaťtritisícosemsto euro)
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Bc. Richard Varga
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva 17. novembra
b) Orientačné/súpisné číslo 621/80
c) Názov obce Sabinov d) PSČ 083 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 20.04.1993
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby bola určená znaleckým posudkom, ktorý vypracoval:
Ing. Mária Kubišová, M. Bela 2393/1, 960 01 Zvolen
číslo znaleckého posudku 83/2018.

Znalcom určená cena predmetu dražby: 33 800,00 EUR (slovom: tridsaťtritisícosemsto euro).