Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 231/2018
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 30.11.2018
  • Značka:
  • X023698
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 085/2018
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby miestnosť EXECUTIVE LOUNGE na prízemí Hotela Mikado, Hollého 11, 949 01 Nitra
D. Dátum konania dražby 27. 11. 2018
E. Čas konania dražby 13:30 hod. – 13:39 hod.
F. Kolo dražby druhé
G. Predmet dražby

Byt č. 3 nachádzajúci sa na 1.p. bytového domu so súpisným číslom 356, vchod: 45, na ulici Kalnická v obci Lok (ďalej len „Dom“), postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 719/5 o výmere 726 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria (ďalej len „Pozemok“), spolu so spoluvlastníckym podielom na spoločných častiach a spoločných zariadeniach Domu a spoluvlastníckym podielom k Pozemku o veľkosti 7780/141844, tak ako je zapísaný v evidencii Okresného úradu Levice, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 917, okres: Levice, obec: Lok, katastrálne územie: Lok (ďalej len ako „predmet opakovanej dražby“).

H. Opis predmetu dražby

Byt číslo 3 nachádzajúci sa na 1.p. bytového domu so súpisným číslom 356, katastrálne územie Lok

Bytový trojpodlažný dom bol daný do užívania v roku 1988. 1. nadzemné podlažie je neobytné, zatiaľ čo 2. a 3. nadzemné podlažie je obytné. Bytový dom má lodžie a pivničné kobky. V spoločných zariadeniach domu je mimo pivničných kobiek priestor pre práčovňu, sušiareň, miestnosť pre bicykle a kočíky. Nenachádza sa tu výťah. Vo vchode je 5 bytových jednotiek.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

3 - izbový byt číslo 3 pozostáva z 3 obytných miestností, kuchyne, chodby, kúpeľne, WC a lodžie.

Celková podlahová plocha bytu č. 3 vrátane príslušenstva je 77,80 m2 (bez plochy lodžie o výmere 3,96 m2).

 

Technicko - konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Bytový dom

Základy domu sú betónové s vodorovnou izoláciou. Podlahy v 1.NP sú betónové, bez ďalších povrchových úprav. Na vstupnej chodbe je podlaha z keramických dlažieb rozmerov 100 mm x 100 mm. Priečky sú tehlové hrúbky 100 mm a 300 mm. Zárubne v priečkach sú oceľové a dvere sú bez zasklenia, plné a drevené. Okná sú drevené zdvojené na 1. NP a na jednotlivých schodištiach. Strop nad 1. NP je zo stropných prefabrikovaných panelov. Samotná budova je na 1.NP postavená z tehlového muriva hrúbky 450 mm. Pozdĺžne a nosné steny sú z tehál hrúbky 450 mm. Priečky sú tehlové o hrúbke 100 mm a 150 mm. Schodiskové ramená sú drevené, na oceľovej konštrukcii, pokryté podlahovinou z PVC. Podesty a medzipodesty sú obložené podlahovinou z PVC. Schodiskové ramená sú zabezpečené oceľovým zábradlím s drevenou výplňou do výšky 1000 mm. Na schodisku je olejový náter do výšky 1000 mm. Strešný plášť je vytvorený na sedlovom krove z ťažnej betónovej pálenej krytiny. Klampiarske prvky – žľaby a zvody sú vyhotovené z pozinkovaného plechu. Obvodové murivo obytného 2. a 3. NP je riešené z obvodových dierovaných drevených panelov z vonkajšej a vnútornej strany, vyplnené tepelnou izoláciou hrúbky 50 mm a 120 mm. Vodorovné nosné konštrukcie sú drevené trámové stropy s rovným podhľadom. Preklady sú drevené. Na bytovom dome je namontovaný bleskozvod. Vchodové dvere sú drevené so sklenenou výplňou z priestoru kotolne z južnej strany a zo strany vchodu do schodiska sú oceľovo – hliníkové so sklenenou výplňou. Vonkajšia fasáda je vytvorená z oškrabaného brizolitu na 1. NP a na 2. a 3. NP je fasáda na báze umelých hmôt. Dom je napojený na všetky inžinierske siete. Ústredné kúrenie je riešené dvomi plynovými kotlami na zemný plyn zn. Modratem, vrátane prípravy TÚV cez stojatý obojživelník. Kotol na zemný plyn je umiestnený v 1. NP v kotolni. Pivničná kobka má murované steny a drevené dvere osadené v oceľovej zárubni. Rozvod vodoinštalácie je z pozinkovaných rúrok, ústredné kúrenie a zemný plyn je riešené z oceľových rúrok a kanalizácia je riešená z plastových rúrok z PVC. Elektroinštalácia v 2. NP je na 220 V. Ústredné kúrenie na 2. NP je teplovodné z panelových doskových radiátorov.

 

Byt

Byt bol rekonštruovaný najmä v roku 2008. Okná sú drevené zdvojené. V oknách sú medziokenné plastové žalúzie. Na oknách sú vonkajšie parapetné plechy z pozinkovaného plechu. Z vnútornej strany okien sú drevené parapetné dosky. Podlahy v izbách a na chodbe sú novšie, plávajúce a laminátové. Nové keramické dlažby sú na podlahe v kúpeľni. Vo WC a v kuchyni je novšie PVC. Na podlahe v lodžii je pôvodná keramická dlažba. Drevené steny sú natreté latexovými nátermi. Kúrenie v kúpeľni je zabezpečené oceľovým rebrovým radiátorom. V kúpeľni je oceľová vaňa a keramické umývadlo s nerezovými pákovými batériami. Keramický obklad v kúpeľni je do výšky stropnej konštrukcie. Vo WC je keramický záchod s keramickou dlažbou. Keramický obklad vo WC nie je vyhotovený. V kuchyni je nerezový drez v kuchynskej rohovej linke vyhotovenej na báze dreva dĺžky 3200 mm s nerezovou pákovou batériou. Elektrická keramická platňa a umývačka riadu je zn. Whirpool. Elektrická multifunkčná rúra je zn. Gorenje. Digestor sa nachádza nad keramickou elektrickou platňou a je zn. Mora. Stena medzi hornou a dolnou časťou kuchynskej linky je obložená keramickým obkladom.

 

Vzhľadom na to, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu opakovanej dražby, opis predmetu opakovanej dražby je prevzatý z pôvodného znaleckého posudku a z ďalších dostupných informácií, predložených za účelom poskytnutia úveru.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Záložné právo v prospech Spoločenstva vlastníkov bytov, Bytový dom /okál/ 4 x 5 b. j.., IČO: 42 051 461, so sídlom: Kalnická 356/44,45,46,47, 935 38 Lok, v zmysle ust. § 15 zákona č. 182/93 Z.z.,
b) Na predmete opakovanej dražby je zriadené záložné právo v prospech navrhovateľa dražby, spoločnosti Poštová banka, a.s., so sídlom: Dvořákovo nábrežie 4, 811 02 Bratislava, IČO: 31 340 890, podľa V 20/2013.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 16.800,- EUR (slovom: šestnásťtisícosemsto EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát -
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 33/2018 zo dňa 25.06.2018, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Jurajom Talianom, PhD.:
18.600,- EUR (slovom: osemnásťtisícšesťsto EURO)