Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 203/2018
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 19.10.2018
  • Značka:
  • X020157
Blackside, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo BS16-12143
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Blackside, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Plynárenská7/A82109 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Plynárenská
b) Orientačné/súpisné číslo 7/A
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82109
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 6167/B
IV. IČO/ dátum narodenia 48191515
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Reštaurácia Penzión ARTIN, salónik na prízemí, Svätourbanská 107/37, 949 01 Nitra, okres Nitra, Nitriansky kraj.
D. Dátum konania dražby 15. 10. 2018
E. Čas konania dražby 09:30 hod.
F. Kolo dražby 2.kolo
G. Predmet dražby

súbor vecí

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

1218

Nové Zámky

Nové Zámky

JASOVÁ

Jasová

 

Parcely registra "C" evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

839/4

Zastavané plochy a nádvoria

713

839/5

Vinice

138

839/6

Záhrady

449

Stavby:

Súpisné číslo

Na parcele číslo

Druh a popis stavby

507

839/4

10 – Rodinný dom

Spoluvlastnícky podiel 6/40 prináležiaci účastníkovi právního vzťahu č. 1

Spoluvlastnícky podiel 16/40 prináležiaci účastníkovi právního vzťahu č. 2

Spoluvlastnícky podiel 9/40 prináležiaci účastníkovi právního vzťahu č. 3

Spoluvlastnícky podiel 9/40 prináležiaci účastníkovi právního vzťahu č. 4

 

Predmet dražby okrem vyššie uvedeného tvoria aj stavby, drobné stavby a vonkajšie úpravy neevidované na LV (v celosti): sklady a dielňa par.č. 839/4, šopa úarc.č. 839/6, sklad náradia parc.č. 839/4, chliev parc.č. 839/4 a 839/6, sušiareň kukurice parc.č. 839/6, uličné oplotenie parc.č. 839/4, bočné oplotenie parc.č. 839/4,5,6, oplotenie parc.č. 839/4, prípojka vody parc.č. 839/4, prípojka kanalizácie parc.č. 839/4, žumpa parc.č. 839/4, prípojka NN parc.č. 839/4, prípojka plynu parc.č. 839/4, spevnené plochy parc.č. 839/4, vonkajšie schody parc.č. 839/4.

Predmet dražby sa draží ako celok, tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom, s.č. 507,  p.č. 839/4, k.ú. Jasová

Rodinný dom súp. č. 507, ktorý je postavený na pozemku parc. č. 839/4 v k.ú. Jasová, obec Jasová, okres Nové Zámky. Podľa užívacieho povolenia bol rodinný dom daný do užívania v roku 1973. Rodinný dom je situovaný v uličnej zástavbe rodinných domov, v rovinatom teréne v obytnej zóne. Jedná sa o čiastočne podpivničený rodinný dom s jedným nadzemným podlažím a obytným podkrovím, s manzardovou strechou. Prístup k nehnuteľnosti je priamo z verejnej asfaltovej komunikácie. Rodinný dom je zásobovaný vodou z verejného vodovodu. Odpadová kanalizácia z rodinného domu je vyústená do žumpy situovanej pri uličnom oplotení. Rodinný dom je plynofikovaný, plynomer je umiestnený v skrinke osadenej v predzáhradke rodinného domu. Napojenie rodinného domu na sekundárny NN elektrický rozvod je pomocou vzdušnej trojfázovej prípojky. Technický stav rodinného domu je primeraný jeho veku, rodinný dom je udržiavaný. Rodinný dom nevyžaduje opravy, iba bežnú údržbu.

 

Dispozičné riešenie: V suteréne rodinného domu je umiestnená kotolňa a sklad, suterén je prístupný schodmi cez poklop z vonkajšieho gánku. Prízemie rodinného domu dispozičné pozostáva zo štyroch obytných miestností, gánku, chodby, kuchyne, špajze, kúpeľne a schodiskového priestoru vedúceho do podkrovia. V podkroví sa nachádza jedna obytná miestnosť, chodba a loggia.

 

Stavebnotechnické riešenie: Rodinný dom je čiastočne podpivničený, základové pásy sú betónové s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Podmurovka je betónová v priemernej výške do 100 cm.

Nosné murivo suterénu je železobetónové monolitické. Nosné murivo a vnútorné nosné murivo prízemia rodinného domu je murované v prevažnej miere z pálených tehál hrúbky 450 mm. Obvodové murivo podkrovia je murované z pálených tehál hrúbky 300 mm. Priečky na každom podlaží rodinného domu sú murované z plných pálených tehál hrúbky 15 cm. Stropná konštrukcia suterénu je s rovným podhľadom železobetónová monolitická. Stropná konštrukcia prízemia a podkrovia rodinného domu je vyhotovená ako drevená konštrukcia zo stropníc s horným a dolným dreveným záklopom, s rovným omietnutým podhľadom. Strecha rodinného domu je manzardová, konštrukciu strechy tvorí klasická drevená väznicová tesárska konštrukcia. Krytinu strechy tvorí keramická pálená krytina jednodrážková.

Klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu. Ostatné klampiarske konštrukcie - parapety na prízemí - sú z pozinkovaného plechu. Povrchovú úpravu vonkajších stien prízemia tvoria zo štyroch strán škrabané brizolitové omietky. Na každom podlaží rodinného domu sú vnútorné omietky klasické viacvrstvové vápenno-cementové jadrové, s pohľadovou plochou z vápennej hladkej omietky s maľbami. Keramický obklad v dome je na prízemí v kúpeľni do výšky 1,6 m, pri vani a v kuchyni pri kuchynskej linke a sporáku. Okná sú v suteréne jednoduché. Okná na prízemí a v podkroví rodinného domu sú drevené dvojité s doskovým ostením. Okná na prízemí orientované na ulicu sú vybavené vonkajšími plastovými roletami. Dvere na prízemí a v podkroví sú v prevažnej miere hladké plné, osadené do oceľových zárubní. Nášľapné vrstvy podláh v suteréne tvorí cementový poter. Nášľapné vrstvy podláh obytných miestností na prízemí a v podkroví tvorí cementový poter resp. PVC podlaha, v jednej zadnej obytnej miestnosti na prízemí je plávajúca laminátová podlaha. Nášľapné vrstvy podláh ostatných miestností prízemia a podkrovia tvorí v prevažne miere PVC podlahovina. Na prízemí rodinného domu sú rozvody studenej a teplej vody z pozinkovaného potrubia, zdrojom teplej úžitkovej vody je elektrický zásobníkový ohrievač TÚV o objeme 120 l osadený v kúpeľni. Zvody a rozvody kanalizácie na prízemí sú z plastového potrubia DN 110 mm, kanalizácia je vyústená do izolovanej žumpy. V rodinnom dome je zrealizovaný svetelný a motorický rozvod elektrického prúdu na prízemí a svetelný rozvod elektrického prúdu v suteréne a v podkroví. Elektrický rozvádzač je na prízemí  s poistkami. Ústredné teplovodné vykurovanie rodinného domu na prízemí je realizované oceľovými doskovými radiátormi, zdrojom vykurovania je jeden kotol na zemný plyn a jeden kotol na tuhé palivo osadené v suteréne domu v kotolni. V kúpeľni na prízemí sa nachádza liatinová vaňa s nerezovou pákovou miešacou batériou so sprchovacou hlavicou, keramické umývadlo s nerezovou pákovou miešacou batériou, splachovací záchod s kombi záchodovou misou a elektrický zásobníkový ohrievač TÚV. V kuchyni je kuchynská linka na báze dreva rozvinutej dĺžky 2,2 m, nerezový drez s nerezovou pákovou miešacou batériou, kombinovaný sporák a odsávač pár.

Rodinný dom bol počas jeho užívania pravidelne udržiavaný, rekonštrukčné práce resp. modernizácia na dome nebola vykonaná.

 

 

Sklady a dielňa, parc. č. 839/4, k.ú. Jasová : Objekt má jednu spoločnú stenu so skladom náradia. Jedná sa o nepodpivničenú murovanú stavbu s jedným nadzemným podlažím, so sedlovou strechou. Ide o drobnú stavbu, ktorá má doplnkovú funkciu pre hlavnú stavbu a bola vybudovaná v roku 1970. Prízemie pozostáva z dielne a dvoch skladov so samostatnými prístupmi z dvora. Základy sú betónové pásové. Zvislé nosné konštrukcie prízemia sú murované z pálených tehál o hrúbke obvodového muriva 15 cm. Strop je železobetónový s rovným podhľadom. Strecha je sedlová, konštrukciu strechy tvorí hambálkový krov. Krytinu strechy tvorí keramická pálená krytina jednodrážková. Povrchovú úpravu vonkajších i vnútorných stien tvorí vápennocementová hladká omietka. Nášľapnú vrstvu podláh tvorí cementový poter. Okná sú jednoduché drevené a dvere sú oceľové. Elektroinštalácia je svetelná a motorická.

 

Šopa, parc. č. 839/6, k.ú. Jasová: Šopa na parc.č. 839/6 je postavená tesne za objektom „sklady a dielňa" na parc.č. 839/4, s ktorým má jednu spoločnú stenu. Jedná sa o nepodpivničenú kovovú stavbu s jednostranným oplechovaním, so sedlovou strechou, postavenú v roku 1975. Ide o drobnú stavbu, ktorá má doplnkovú funkciu pre hlavnú stavbu. Prízemie pozostáva z jedinej miestnosti využívanej ako šopa. Základy tvoria základy pod stĺpikmi. Zvislú nosnú konštrukciu tvoria kovové stĺpy s jednostranným oplechovaním. Strecha je sedlová, krytinu strechy tvorí keramická pálená krytina jednodrážková. Podlaha je hrubá betónová. Okná sú jednoduché oceľové. Dvere sú latové.

 

Sklad náradia, parc. č. 839/4, k.ú. Jasová: Sklad náradia na parc.č. 839/4 je postavený vo dvore rodinného domu na parc.č. 339/4 pred objektom „sklady a dielňa", s ktorým má jednu spoločnú stenu. Jedná sa o nepodpivničenú stavbu so sedlovou strechou. Ide o drobnú stavbu, ktorá má doplnkovú funkciu pre hlavnú stavbu (rodinný dom). Sklad náradia bol vybudovaný v roku 1975. Konštrukčné vyhotovenie stavby a použité materiály zodpovedajú udanému dátumu výstavby. Prízemie pozostáva z jedinej miestnosti využívanej ako sklad náradia.Základy tvoria základy pod stĺpikmi. Zvislú nosnú konštrukciu tvorí drevená nosná konštrukcia s oceľobetónvými stĺpmi s jednostrannou plechovou výplňou. Strecha je sedlová hambálková, krytinu strechy tvorí keramická pálená krytina jednodrážková. Povrchovú úpravu vonkajších stien tvorí náter. Podlaha je betónová. Vráta sú drevené zvlakové.

 

Chliev, parc. č. 839/4, 839/6, k.ú. Jasová: Stavba je chliev pre chov domáceho zvieratstva postavená na parc.č. 839/4 a 839/6 za rodinným domom. Jedná sa o nepodpivničenú stavbu so sedlovou strechou. Ide o drobnú stavbu, ktorá má doplnkovú funkciu pre hlavnú stavbu. Objekt bol vybudovaný v roku 1975. Konštrukčné vyhotovenie stavby a použité materiály zodpovedajú udanému dátumu výstavby. Prízemie pozostáva z dvoch miestností a to chlieva pre ošípanú s výbehom ako i priestoru pre chov hydiny. Základy tvoria betónové základy pod stĺpikmi. Zvislú nosnú konštrukciu tvorí drevená nosná konštrukcia s jednostrannou latovou výplňou. Strecha je sedlová hambálková, krytinu strechy tvorí keramická pálená krytina jednodrážková, podlaha je betónová. Dvere sú latové tesársky zbíjané..

 

Sušiareň kukurice, parc. č. 839/6, k.ú. Jasová: predmetom hodnotenia je stavba sušiarne kukurice postavená na parc.č. 839/6 za rodinným domom. Jedná sa o nepodpivničenú stavbu so sedlovou strechou. Ide o drobnú stavbu, ktorá má doplnkovú funkciu pre hlavnú stavbu. Doklad o veku predmetnej stavby nebol znalcovi predložený. Ohodnocovaný objekt bol vybudovaný na základe odborného odhadu znalca s prihliadnutím na konštrukčné vyhotovenie a použité materiály v roku 1980. Prízemie pozostáva z jedného priestoru využívaného ako sušiareň kukurice. Základy tvoria betónové základové pätky pod stĺpikmi. Zvislú nosnú konštrukciu tvorí kovová nosná konštrukcia s jednostrannou latovou výplňou. Strecha je sedlová hambálková, krytinu strechy tvorí pozinkovaný plech. Vonkajšiu povrchovú úpravu stien tvoria vápenné hladké omietky. Podlaha sú dosky. Dvere sú latové tesársky zbíjané.

 

Uličné oplotenie, parc. č. 839/4, k.ú. Jasová: Oplotenie je od priľahlej miestnej komunikácie, situované na hranici pozemku p.č. 839/4. Základy sú betónové pásové. Podmurovka je betónová. Výplň oplotenia je z oceľovej tyčoviny v ráme. Celková dĺžka oplotenia bez vrát a vrátok je 11,2 m, výška výplne oplotenia je 1,1 m. V oplotení sú osadené plotové vráta a plotové vrátka. Vráta a vrátka sú z kovových profilov. Oplotenie bolo postavené v roku 1970.

 

Bočné oplotenie na parc. č. 839/4, 5, 6, k.ú. Jasová: Bbočné oplotenie je situované na hranici pozemku parc.č. 839/4,5,6. Základy tvoria betónové prahy medzi stĺpikmi. Výplň oplotenia je zo strojového pletiva výšky 1,30 m kotveného k oceľovým stĺpikom. V oplotení sa nachádzajú plotové kovové vráta s drôtenou výplňou šírky 3,3 m. Oplotenie bolo postavené v roku 1970.

 

Oplotenie, parc. č. 839/4, k.ú. Jasová: Oplotenie je vybudované medzi dvorom a záhradou, situované na parc.č. 839/4. Základy sú vyhotovené pod stĺpikmi. Výplň oplotenia tvoria drevené laty na kovových zvlakoch. Celková dĺžka oplotenia bez vrát a vrátok je 5,0 m, výška výplne oplotenia je 1,3 m. V oplotení sú osadené jedny plotové vrátka tesárske šírky 1,0 m. Oplotenie bolo postavené v roku 1990.

 

 Prípojka vody, parc. č. 839/4, k.ú. Jasová: Rodinný dom je zásobovaný vodou z verejného vodovodu prípojkou z oceľových rúr.

 

Prípojka kanalizácie, parc. č. 839/4, k.ú. Jasová: Kanalizačná prípojka slúži na odvod splaškových vôd od zariaďovacích predmetov z rodinného domu do žumpy umiestnenej v predzáhradke rodinného domu. Prípojka je z kameninového potrubia priemeru DN 125 mm. Celková dĺžka kanalizačnej prípojky od rodinného domu po žumpu je 16,0 m. Kanalizačná prípojka bola vybudovaná v roku 1975.

 

Žumpa, parc. č. 839/4, k.ú. Jasová: Jedná sa o betónovú monolitickú žumpu s oceľovým poklopom vybudovanú v roku 1975. Umiestnená je v predzáhradke.

 

Prípojka NN, parc. č. 839/4, k.ú. Jasová: Rodinný dom je napojený na elektrickú rozvodnú sieť vzdušnou prípojkou NN, vedenou od stĺpa elektrického napätia po elektromerový rozvádzač v dome.

 

Prípojka plynu, parc. č. 839/4, k.ú. Jasová: Prípojka zemného plynu je z oceľových rúr DN 25 mm a zásobuje zemným plynom rodinný dom z uličného STL plynu. Prípojka plynu je vedená od plynomeru osadenom v oceľovej skrini nachádzajúcej sa pri uličnom oplotení po vnútorný rozvod plynu rodinného domu. Dĺžka plynovej prípojky je 16,0 m. Prípojka plynu bola vybudovaná v roku 1990.

 

Spevnené plochy, parc. č. 839/4, k.ú. Jasová: sú prístupové a komunikačné plochy situované popri rodinnom dome a popri vedľajších stavbách na parc.č. 839/4. Spevnené plochy sú s povrchom z monolitického betónu hrúbky 100 mm. Spevnené plochy boli vybudované v roku 1975.

 

Vonkajšie schody, parc. č. 839/4, k.ú. Jasová: sú predložené betónové schody do rodinného domu od ulice, situované na parc.č. 839/4. Schody sú betónové na terén s povrchom z keramickej dlažby. Vonkajšie schody boli vybudované v roku 1975.

 

 

Analýza polohy nehnuteľností: Rodinný dom sa nachádza v obci Jasová. Obec Jasová s počtom obyvateľov približne 1200 je vzdialená od okresného mesta Nové Zámky 20 km, od mesta Hurbanovo 20 km, od okresného mesta Štúrovo 30 km. Vzhľadom na situovanie nehnuteľnosti ako i vzhľadom na nízku kúpyschopnosť obyvateľstva a obmedzené pracovné možnosti, je v danej lokalite dopyt v porovnaní s ponukou nižší. Doprava v okolí rodinného domu je zabezpečená iba autobusom. Rodinný dom sa nachádza na mieste s kompletnou občianskou vybavenosťou.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v stave primeranom údržbe a veku stavby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Poznámka:
Účastník právneho vzťahu č. 1:
Oznámenie o začatí výkonu záložného práva v prospech záložného veriteľa: Blackside, a.s, Bratislava (IČO 48 191 515), formou predaja na dobrovoľnej dražbe, P 90/17 - č. zmeny 33/17.
BLACKSIDE, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO: 48 191 515, vydáva Oznámenie o dobrovoľnej dražbe BS16-12143, konanej dňa 8.11.2017 pre nehnuteľnosti: parc. registra CKN č. 839/4, 839/5, 839/6 a stavba so súp. č. 507 na parc. registra CKN č. 839/4 v podiele 1/1 - P 1018/2017 - č. zmeny
BLACKSIDE, a.s., Plynárenská 7A, 821 09 Bratislava, IČO: 48 191 515 vydáva Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe BS16-12143 konanej dňa 15.10.2018 pre nehnuteľnosti: parc. registra CKN č. 839/4, 839/5, 839/6 a stavba so súp. č. 507 na parc. registra CKN č. 839/4 v podiele 1/1 - P-783/2018 - č. zmeny 235/2018.

Účastník právneho vzťahu č. 2:
Oznámenie o začatí výkonu záložného práva v prospech záložného veriteľa: Blackside, a.s, Bratislava (IČO 48 191 515), formou predaja na dobrovoľnej dražbe, P 90/17 - č. zmeny 33/17.
BLACKSIDE, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO: 48 191 515, vydáva Oznámenie o dobrovoľnej dražbe BS16-12143, konanej dňa 8.11.2017 pre nehnuteľnosti: parc. registra CKN č. 839/4, 839/5, 839/6 a stavba so súp. č. 507 na parc. registra CKN č. 839/4 v podiele 1/1 - P 1018/2017 - č. zmeny
BLACKSIDE, a.s., Plynárenská 7A, 821 09 Bratislava, IČO: 48 191 515 vydáva Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe BS16-12143 konanej dňa 15.10.2018 pre nehnuteľnosti: parc. registra CKN č. 839/4, 839/5, 839/6 a stavba so súp. č. 507 na parc. registra CKN č. 839/4 v podiele 1/1 - P-783/2018 - č. zmeny 235/2018.

Účastník právneho vzťahu č. 3:
Oznámenie o začatí výkonu záložného práva v prospech záložného veriteľa: Blackside, a.s, Bratislava (IČO 48 191 515), formou predaja na dobrovoľnej dražbe, P 90/17 - č. zmeny 33/17.
BLACKSIDE, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO: 48 191 515, vydáva Oznámenie o dobrovoľnej dražbe BS16-12143, konanej dňa 8.11.2017 pre nehnuteľnosti: parc. registra CKN č. 839/4, 839/5, 839/6 a stavba so súp. č. 507 na parc. registra CKN č. 839/4 v podiele 1/1 - P 1018/2017 - č. zmeny
BLACKSIDE, a.s., Plynárenská 7A, 821 09 Bratislava, IČO: 48 191 515 vydáva Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe BS16-12143 konanej dňa 15.10.2018 pre nehnuteľnosti: parc. registra CKN č. 839/4, 839/5, 839/6 a stavba so súp. č. 507 na parc. registra CKN č. 839/4 v podiele 1/1 - P-783/2018 - č. zmeny 235/2018.

Účastník právneho vzťahu č. 4:
Oznámenie o začatí výkonu záložného práva v prospech záložného veriteľa: Blackside, a.s, Bratislava (IČO 48 191 515), formou predaja na dobrovoľnej dražbe, P 90/17 - č. zmeny 33/17.
BLACKSIDE, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO: 48 191 515, vydáva Oznámenie o dobrovoľnej dražbe BS16-12143, konanej dňa 8.11.2017 pre nehnuteľnosti: parc. registra CKN č. 839/4, 839/5, 839/6 a stavba so súp. č. 507 na parc. registra CKN č. 839/4 v podiele 1/1 - P 1018/2017 - č. zmeny
BLACKSIDE, a.s., Plynárenská 7A, 821 09 Bratislava, IČO: 48 191 515 vydáva Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe BS16-12143 konanej dňa 15.10.2018 pre nehnuteľnosti: parc. registra CKN č. 839/4, 839/5, 839/6 a stavba so súp. č. 507 na parc. registra CKN č. 839/4 v podiele 1/1 - P-783/2018 - č. zmeny 235/2018.

Časť „C“ ŤARCHY:

Slovenská sporiteľňa, a.s., Bratislava (IČO 00 151 653), zriaďuje záložné právo na zabezpečenie pohľadávky podľa Zmluvy o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam a Mandátnej zmluvy zo dňa 24.09.2010 pre nehnuteľnosti - pozemky parc.č. 839/4, 839/5, 839/6 a stavbu rodinného domu s.č. 507 na parc.č. 839/4 vo vlastníctve Mazáň Ján (07.05.1939) v podiele 1/2 a Mazáň Ján (07.05.1939) a Anna r. Kothajová (04.09.1940) v podiele 1/2, podľa V 4383/2010 zo dňa 25.10.2010.
Postúpenie pohľadávky vyplývajúcej zo Zmluvy o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam a Mandátnej zmluvy zo dňa 24.09.2010, na základe Zmluvy o postúpení pohľadávok č. 0942/2016/CE zo dňa 21.10.2016 uzatvorenej medzi Slovenskou sporiteľňou, a.s., Bratislava (IČO 00 151 653) ako postupcom a Blackside, a.s., Bratislava (IČO 48 191 515) ako postupníkom, Z 9442/16 - 32/17.

Iné údaje: bez zápisu.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 25500,- EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Martin Vaško
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sadová
b) Orientačné/súpisné číslo 1
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 83103
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 20.05.1983
V. Odhad ceny predmetu dražby Znalecký posudok:
Číslo znaleckého posudku: 233/2018, Meno znalca: Ing. Mgr. Jana Pecníková, Dátum vyhotovenia: 22.08.2018 Všeobecná cena odhadu [EUR]: 30 000,00 EUR