Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 202/2018
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 18.10.2018
  • Značka:
  • X020037
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 294/2018
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Hotel LUX, Námestie Slobody 2, 974 01 Banska Bystrica, miestnost "Salon Primator"
D. Dátum konania dražby 15. 10. 2018
E. Čas konania dražby 10:20 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 7558, okresným úradom Banská Bystrica, katastrálny odbor, okres Banská Bystrica, obec Banská Bystrica, katastrálne územie Banská Bystrica a to:

 

 

Pozemky- parcely registra „C“:

parc. č. 2313/67 o výmere 545 m2, druh pozemku: Trvalé trávne porasty

parc. č. 2313/78 o výmere 230 m2, druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria

parc. č. 2313/81 o výmere 138 m2, druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria

 

Stavby:

 

bez s.č., na parcele č. 2313/81, druh stavby: rozostavaná budova, popis stavby: rozostavaná stavba rod. domu

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na liste vlastníctva, najmä: stavba skladu domáceho náradia na parc.č.2313/78, plot odd. pozemok v čele pozemku, vonkajšie schody uložené  v časti vstupu do suterénu, oporný múr u vonkajších schodov, bazén, prekrytie bazéna, spevnené plochy okolo bazénu, oporný múr za bazénom až do "L" ka, záhonové obrubníky okolo spevnených plôch, závlahový systém, spevnené plochy v časti záhrady, spevnené plochy v čele stavby RD, vonkajšie schody umožňujúce vstup z dvora do stavby RD, prípojka elektriny do stavby rod.domu, prípojka kanalizácie splaškovej, zberná dažďová šachta, prípojka kanalizácie dažďovej, prípojka vody, vodomerná šachta, armatúrna šachta u bazéna...

 

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží.“

Predmet dražby sa draží v spoluvlastníckom podiele 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom (bez s.č.) je samostatne stojaci objekt s čiastočným podpivničením ako s vytvoreným prízemím a poschodím postavený na parc.č.2313/81 v k.ú. Banská Bystrica. Krovná konštrukcia je stanová s krytinou plech pozinkovaný s poplástovaním.

Dispozičné riešenie jednotlivých podlaží je nasledovné

1.P.P- suterén

Dispozične pozostáva z garáže, chodby so schodišťom do prízemia a kotolne.

1.N.P-prízemie

Dispozične pozostáva z krytej terasy, kuchyne s jedálenskou halou, obývacej izby, s otvorenou izbou, schodiska do poschodia, kúpelne s WC ako i s ramenom schodiska.

2.N.P-poschodie 

Dispozične pozostáva z chodby, 2-och izieb a kúpelne.

Stavba je doposiaľ neskolaudovaná i keď je stavebne dokončená a užívania schopná. Podľa vyjadrenia vlastníka nehnuteľnosti stavba sa užíva od roku 2008. Vek stavby RD je potom k roku vypracovania zn. posudku 10 rokov. 2018-2008= 10 rokov. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenia stavby RD. Základové konštrukcie a obvodové murivo je bez deštrukčných zmien.

Popis podlaží:

1. Podzemné podlažie

 

Osadenie do terénu v priemernej hĺbke do 1,0 m so zvislou izoláciou. Murivo - murované z tehál pálených do 40 cm i so zateplením. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy sú železobetónové. Klampiarske konštrukcie parapety sú z hliníkového plechu. Fasádne omietky uvažujem 2 x do 1/3 iny na báze umelých hmôt. Obklady fasád - 2x do 2/3 ín keramické obklady. Dvere sú rámové s výplňou. Okno je drevené "Euro". Okenné žaluzie sú kovové. Dlažby a podlahy ostatných miestností - uvažujem s veľkoplošnými keramickými dlažbami v položke kamenné dlažby. Ústredné vykurovanie je teplovodné podlahové. Elektroinštalácia sú rozvody i na 380 V. Rozvod studenej a teplej vody s plástovým potrubím.  Zabezpečovacie zariadenie s rozvodom pod omietkou. Vráta garážové s automatickým ovládaním. Kanalizácia z PVC potrubia 1 ks. Vnútorné obklady sú urobené v kotolni - uvažujem s  položkou ako v prevažnej časti práčovne do 1,35 m. Vstavané skrine 1 ks. Elektrické rozvádzače s automatickým istením 3 ks.

 

1. Nadzemné podlažie

 

Základy betónové- objekt s podzemným podlažím s vodorovnou izoláciou. Podmúrovka - podpivničené do 3/4 ín s s priem výškou do 50 cm omietaná. Murivo tehlové so so zateplením s nameranou hrúbkou 52 cm. Deliace konštrukcie sú tehlové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy sú s rovným podhľadom. Krov pultový so sklonom nad 10 stupňov. Krytina strechy na krove je plech pozinkovaný. Klampiarske konštrukcie strechy - žľaby, zvody a záveterné lišty z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie ostatné sú z hlinkového plechu. Fasádne omietky - uvažujem 1 x nad 2/3 iny omietky na báze umelých hmôt ako i 3 x do 2/3 ín. Obklady fasád - je obklad keramický 3 x do 1/ 3 iny. Schody sú s povrchom nástupnice z tvrdého dreva. Vnútorné omietky sú vápenné hladké omietky. Dvere sú dyhované, alebo i sklenené  s osadením do obíjaných zárubní. Okná sú osadené plástové. Okenné žaluzie sú kovové.  Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - veľkoplošné keramické dlažby- uvažujem kamenné. Dlažby a podlahy ostatných miestností - uvažujem veľkoplošné keramické dlažby. Elektroinštalácia svetelná. Domáci telefón - uvažujem s rozvodom pod omietkou. Rozvod televízny - uvažujem s rozvodom pod omietkou. Zabezpečovacie zariadenie uvažujem s ním. Bleskozvod je osadený. Rozvod studenej a teplej vody z plástového potrubia. Kanalizácia 1 x PVC potrubie. Zdroj vykurovania - - osadený elektrokotol. Zdroj teplej vody - ohrievač kombinovaný s rozvodmi ÚK alebo kotlom ÚK. Vybavenie kuchyne - sporák keramický a so samostatnou elektrickou rúrou,zabudovanou umývačkou riadu i chladničkou, umývací drez je nerezový a kuchynská linka na báze dreva s rozvinutou šírkou 8,40 m. Vnútorné vybavenie -  umývadlo 1 ks a samostatná sprcha 1 ks. Vodovodné batérie - páková sprchová 1 ks, ako i 2 ks s ovládaním uzáveru sifónu. Záchod je osadený geberit so zabudovanou nádržkou v stene. Vnútorné obklady sú v prevažnej časti kúpelne nad 1,35 m a v kuchyni pri sporáku a dreze. Kozub s výhrevnou vložkou.Konštrukcie naviac: osadených 5 ks kolektorov. 

 

2. Nadzemné podlažie

 

Murivo s nameranou hrúbkou 50 cm - z pálených tehál i so zateplením. Deliace konštrukcie sú tehlové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy urobené podbitie krovnej konnštrukcie - uvažujem s položkou drevené trámové s rovným podhľadom. Klampiarske konštrukcie ostatné sú z hliníkového. Fasádne omietky - uvažujem 3 x nad 2/3 iny omietky na báze umelých hmôt. Vnútorné omietky sú vápenné hladké omietky. Dvere sú dyhované s osadením do obíjaných zárubní. Okná sú osadené drevené - "Euro".  Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - veľkoplošné parkety. Dlažby a podlahy ostatných miestností - veľkoplošné keramické dlažby - uvažujem s dlažbami kamennými. Elektroinštalácia svetelná. Domáci telefón - uvažujem s rozvodom pod omietkou. Rozvod televízny - uvažujem s rozvodom pod omietkou. Zabezpečovacie zariadenie uvažujem s ním. Rozvod studenej a teplej vody z plástového potrubia. Kanalizácia 1 x PVC potrubie. Vnútorné vybavenie - vaňa plástová jednouchá, avšak vzhľadom na typ vane uvažujem s položkou o stupeń vyššie ako vaňa rohová s vírivkou a umývadlo 1 ks. Vodovodné batérie - páková sprchová 2 ks a s ovládaním uzáveru sifónu 1 ks. Záchod je osadený "geberit". Vnútorné obklady sú v prevažnej časti kúpelne nad 1,35 m výšky.

 

  1. skladu domáceho náradia na parc.č.2313/78

Stavba je postavená v časti dvora so stavebnotechnickým popisom v časti prízemia uvedenom a s dispozíciou dvoch miestností.  Vek stavby je 10 rokov. Stavba je bez viditeľných konštrukcií v nosných konštrukciách stavby. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenia.

Základy - iba betónové pätky pod stĺpami. Zvislé konštrukcie - drevená nosná konštrukcia sjednostrannou latovou výplňou. Krovná konštrukcia stavby je pultová. Krytina strechy na krove je plech pozinkovaný. Vonkajšia úprava - napustenie impregnáciou. Vnútorná úprava povrchov - napustenie impregnáciou. Podlaha je zámková dlažba. Dvere sú latové tesársky zbíjané. Životnosť 40 rokov

 

 

Plot odd. pozemok v čele pozemku je zhotovený na betónových základových konštrukciách bez podmúrovky a vrchnej konštrukcie  zhotovenej z bet. tvaroviek s hrúbkou 30 cm.

Celková dĺžka plotu je 26,70 m a s vypočítanou pohľadovou plochou výplne je 40,61 m2. Do plota sú osadené plotové vráta a vrátka kovovej konštrukcie s plechovou nerezovou výplňou.   Životnosť 50 rokov.

 

Vonkajšie schody s uložením na teréne s počtom stupňov 8 ks a s dĺžkov stupňov po 1,18 m s povrchovou úpravou z terasovej dlažby. Životnosť 50 rokov.

 

Betónový oporný múr u vonkajších schodov s vyp. kubatúrou 0,40 m3.o.p. Životnosť 50 rokov.

 

Betónový bazén s vnútornou fóliou s vyp.kubatúrou 30,22 m3.o.p. Životnosť 30 rokov.

 

Plastové oblúkové posuvné prekrytie bazéna. Životnosť 20 rokov.

 

Spevnené plochy drevo plastové okolo bazéna o  ploche 47,34 m2. Životnosť 15 rokov.

 

Betónový oporný múr za bazénom s "L" kom do záhrady s vyp. kubatúrou 6,5 m3.o.p. Životnosť je 50 rokov.

 

Záhradné záhonové obrubníky s dĺžkou 93,95 m. Životnosť je 40 rokov.

 

Závlahový systém z PVC potrubia s uložením v zemi s odhadovanou dĺžkou 150 m. Životnosť je 40 rokov.

 

Spevnené plochy z terasovej bet. dlažby s uložením do piesku o ploche 24,31 m2. Životnosť je 40 rokov.

 

Spevnené plochy betónové – znalec uvažujee so zámkovou dlažbou s uložením do betónu o ploche 126,34 m3. Źivotnosť je 40 rokov.

 

Vonkajšie schody železobetónové umožňujúce vstup do stavby RD z dvora. Počet stupňov je 8 ks a s dĺžkami stupňov po 1,45 m s povrchovou úpravou z terasovej dlažby. Životnosť je 50 rokov.

 

Zemná prípojka elektriny na 380V s napojením na verejný rozvod so vzdialenosťou cca 1,0 m. Životnosť je 50 rokov.

 

Prípojka kanalizácie s odhadovanou dĺžkou 9 m s priemerom 150 mm zhotovená z PVC rúr s napojením na verejný rozvod - údajne bez ČOV. Životnosť je 80 rokov.

 

Betónová zberná dažďová šachta s odhadovanou kubatúrou 5,0 m3.o.p s umiestnením v časti dvora. Životnosť je 80 rokov.

 

Prípojka dažďovej kanalizácie zhotovenej z PVC potrubia s priemerom 150 mm vedúca do zbernej šachty. Životnosť je 50 rokov.

 

Prípojka vody s nameranou dĺžkou 10 m a s bodom napojenia v časti záhrady. Životnosť je 50 rokov.

 

Betónová armatúrna šachta s kubatúrou 3,47 m3.o.p. Životnosť je 50 rokov.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Na parc. CKN č. 2313/67, 2313/78, 2313/81 + rozostavaná stavba bez súpisného čísla na parc. CKN č. 2313/81: Záložné právo pre pohľadávku Slovenská záručná a rozvojová banka, a.s. Štefánikova 27, 814 99 Bratislava, IČO: 00 682 420, č. zml. V 6024/2013 zo dňa 20. 12. 2013 - ČZ 2825/2013

J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 0,-EUR
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Martin Hatara
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva x
b) Orientačné/súpisné číslo x
c) Názov obce x d) PSČ x
e) Štát x
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 12345789
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa Znaleckého posudku č. 116/2018 zo dňa 07.07.2018, ktorý vypracoval znalec Ing. Ľubomír Rajnoha, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľností zariadení, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod evidenčným číslom: 912898.