Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 199/2018
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 15.10.2018
  • Značka:
  • K077725
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: TATRY Invest, s.r.o. v konkurze
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Palackého 85/5, 911 01 Trenčín
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 36485756
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Stanislav Demčák
Sídlo správcu: Štefánikova 8, 81105 Bratislava
Kotakt na správcu : 0911325118, skpdemcak@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 28K/13/2013 S1581
Spisová značka súdneho spisu : 28K/13/2013
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

VYHLÁSENIE DRAŽOBNÉHO KONANIA

JUDr. Stanislav Demčák, Štefánikova 8, Bratislava (ďalej len „správca") ako správca úpadcu TATRY Invest, s.r.o., sídlo: Palackého 85/5, 911 01 Trenčín, IČO: 36 485 756, v zmysle § 92 ods. 1 písm. e) zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZKR") vyhlasuje dražobné konanie, ako iný vhodný spôsob predaja majetku v konkurze.

Predmet speňažovania: 

Hotel Tulipán***, Tatranská Lomnica 63, 059 60 Vysoké Tatry (resp. prevádzkovaný podniku úpadcu, kde podnik je tvorený nehnuteľnosťami na LV č. 399, k.ú. Tatranská Lomnica, hnuteľnými vecami - vybavenie hotela a súborom pracovnoprávnych a iných záväzkovoprávnych vzťahov, nevyhnutných pre prevádzkovanie a poskytovanie hotelových služieb. Správca poskytne ďalšie podrobnosti o podniku osobitne na základe žiadosti)

Termín dražobného konania:

5. novembra 2018 o 11,00 hod.

Miesto dražobného konania:

kancelária správcu JUDr. Stanislav Demčák, Štefánikova 8, 811 05 Bratislava

Najnižšie podanie účastníka dražobného konania (bez možnosti zníženia):

800.000,- € (slovom: osemstotisíc eur)

Minimálne prihodenie:

10.000,- € (slovom: desaťtisíc eur)

Zábezpeka:

10.000,- € (slovom: desaťtisíc eur)

zábezpeku možno zložiť do termínu dražobného konania prevodom na bankový účet IBAN: SK40 0200 0000 0032 0252 1254 alebo v hotovosti k rukám správcu

Termín obhliadky predmetu speňažovania:

25.10.2018 o 13,00 hod.

29.10.2018 o 11,00 hod.

Hodnota Hotela Tulipán podľa znaleckého posudku:

1.540.000,- € (slovom: jedenmiliónpäťstoštyridsaťtisíc eur)

Podmienky dražobného konania:

Dražobné konanie nie je dražbou podľa zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách. Ide o iný vhodný spôsob speňažovania v konkurze podľa § 92 ods. 1 písm. e) ZKR. V dražobnom konaní sa licitáciou medzi účastníkmi dražobného konania určí najvyššie podanie, ako ponuka na odkúpenie podniku úpadcu (Hotela Tulipán). Najvyššie podanie následne podlieha schváleniu zabezpečeného veriteľa OTP Faktoring Slovensko, s.r.o. Ak zabezpečený veriteľ najvyššie podanie schváli, správca uzatvorí s úspešným účastníkom dražobného konania zmluvu o predaji podniku úpadcu v zmysle § 92 ods. 2 ZKR (s podmienkou predaja tak ako podnik „stojí a leží“), a to za kúpnu cenu, ktorá zodpovedá schválenému najvyššiemu podaniu. Ak zabezpečený veriteľ najvyššie podanie neschváli, dražobné konanie je neúspešné. Účastník dražobného konania, ktorého najvyššie podanie bolo schválené zabezpečeným veriteľom, je povinný uzatvoriť zmluvu o predaji podniku úpadcu v lehote určenej správcom (nie kratšej ako 10 dní), inak zábezpeka zložená v dražobnom konaní prepadá a stáva sa majetkom konkurznej podstaty úpadcu. V takomto prípade môže správca predložiť zabezpečenému veriteľovi na schválenie druhé najvyššie podanie dosiahnuté v dražobnom konaní. Správca môže takto postupovať aj opakovane.

Dražobné konanie sa otvorí vyvolaním správcu, ktoré obsahuje opis predmetu speňažovania, výšku najnižšieho podania, výšku minimálneho prihodenia a výzvu správcu, aby účastníci dražobného konania licitovali, t.j. urobili podanie, ktoré nesmie byť nižšie ako 800.000,- €. Ak nebude pri licitácii urobené aspoň najnižšie podanie, dražobné konanie je neúspešné. Účastník dražobného konania môže pri licitácii zvýšiť svoje podanie o prihodenie vo výške minimálne 10.000,- €. V licitácii sa pokračuje, ak účastníci dražobného konania robia vyššie podania. Ak po troch výzvach správcu neurobí nikto z účastníkov dražobného konania vyššie podanie, správca licitáciu ukončí. Účastník dražobného konania s najvyšším podaním sa považuje za účastníka konania, ktorého podanie bude predložené na schválenie zabezpečenému veriteľovi. Ak urobí niekoľko účastníkov dražobného konania súčasne rovnaké podanie a ak nebolo urobené vyššie podanie, rozhodne správca žrebom o tom, kto sa bude považovať za účastníka dražobného konania s najvyšším podaním. 

Prístup do priestorov, v ktorých bude prebiehať dražobné konanie je účastníkom dražobného konania umožnený 30 minút pred začatím dražobného konania. Účastník dražobného konania je povinný na vyzvanie správcu preukázať svoju totožnosť, prípadne oprávnenie konať za účastníka dražobného konania ako aj predložiť doklad o zložení dražobnej zábezpeky. Účastníkom dražobného konania je osoba spôsobilá na právne úkony, prítomná na licitácii, ktorá sa dostavila s cieľom urobiť aspoň najnižšie podanie a zložila zábezpeku. Správca bez zbytočného odkladu po skončení licitácie vráti účastníkovi dražobného konania, ktorého podanie nebolo najvyššie, zloženú dražobnú zábezpeku.

Otázky k dražobnému konaniu alebo žiadosti o poskytnutie ďalších informácii k predmetu speňažovania možno žiadať emailom na: skpdemcak@gmail.com