Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 196/2018
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Iné oznámenia
  • Deň vydania:
  • 10.10.2018
  • Značka:
  • O000462
Spoločnosť/Spoločnosti
Obchodné meno: DE LOC Group S.E.
Sídlo: Cukrová 14, 81108 Bratislava
IČO: 46510079
Zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu: Okresný súd Bratislava I
Oddiel: Po
Vložka : 2057/B
oznamuje podľa 7 zákona č. 562/2004 Z. z. v spojení s čl. 8 ods. 2 nariadenia Rady (ES) č. 2157/2001 o stanovách európskej spoločnosti (SE)

NÁVRH NA PREMIESTNENIE SÍDLA EURÓPSKEJ SPOLOČNOSTI

DE LOC Group S.E.

Ing. Pavel Exner, ako člen predstavenstva DE LOC Group S.E., so sídlom Cukrová 14, 811 08 Bratislava, Slovenská republika, IČO: 46 510 079, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel Po, Vložka číslo: 2057/B, (ďalej len ako „Spoločnosť“) pripravil v zmysle čl. 8 ods. 2 nariadenia rady (ES) č. 2157/2001 o stanovách európskej spoločnosti (SE) (ďalej len ako „nariadenie“) tento návrh na premiestnenie sídla Spoločnosti vzhľadom na to, že:

  1. Spoločnosť bude v blízkej budúcnosti aktívne pôsobiť najmä v Českej republike
  1. Sídlo Spoločnosti by malo byť premiestnené do miesta aktívnej činnosti
  1. Stanovy Spoločnosti je potrebné pri tejto príležitosti upraviť, navrhované nové znenie stanov je prílohou tohto návrhu (Príloha č.1)
  1. Predstavenstvo Spoločnosti vydalo správu vysvetľujúcu a zdôvodňujúcu právne a ekonomické aspekty preloženia a správu vysvetľujúcu dôsledky preloženia na akcionárov, veriteľov a zamestnancov (Príloha č.2)

a týmto predkladá tento návrh na premiestnenia sídla Spoločnosti.

V zmysle čl. 8 ods. 2 nariadenia a § 7 zákona č. 562/2004 Z.z. o európskej spoločnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov:

  1. Spoločnosť má v úmysle preložiť svoje sídlo do Českej republiky. Navrhované sídlo Spoločnosti má byť na adrese: Půlkruhová 786/20, 160 00 Praha 6, Česká republika.
  1. Navrhované nové znenie stanov Spoločnosti je prílohou tohto návrhu (Príloha č. 1).
  1. Preloženie sídla Spoločnosti nebude mať žiadne dôsledky na účasť zamestnancov, keďže Spoločnosť nemá žiadnych zamestnancov.
  1. Navrhnutý časový plán preloženia sídla Spoločnosti:
  1. Do 5.10.2018 bude podaná žiadosť na zverejnenie návrhu preloženia sídla Spoločnosti v Obchodnom vestníku.
  2. Obchodný vestník zverejní údaje do 5 pracovných dní odo dňa, keď mu príde informácia o zaplatení správneho poplatku, ak zverejnenie údajov podlieha poplatkovej povinnosti.
  3. Po uplynutí lehoty dvoch mesiacov od zverejnenia návrhu preloženia sídla bude prijaté na valnom zhromaždení Spoločnosti rozhodnutie o preložení sídla Spoločnosti do Českej republiky a o schválení návrhu na preloženie sídla.
  4. Následne bude podaná žiadosť na zverejnenie oznámenia o uložení rozhodnutia valného zhromaždenia o schválení návrhu premiestnenia sídla do zbierky listín.
  5. Po uplynutí jedného mesiaca od zverejnenia oznámenia o uložení rozhodnutia valného zhromaždenia o schválení návrhu premiestnenia sídla do zbierky listín sa predpokladá vydanie osvedčenia o úplnosti dokumentácie. Toto osvedčenie vydá notár.
  6. Po splnení formálnych požiadaviek nevyhnutných na zmenu sídla v Českej republike a po vydaní osvedčenia bude podaný na Obchodný register Mestského súdu v Prahe návrh na zápis zmeny sídla spoločnosti DE LOC Group S.E.
  7. Bezodkladne po zápise nového sídla spoločnosti DE LOC Group S.E. oznámi Obchodný register Mestského súdu v Prahe zápis sídla Obchodnému registru Okresného súdu Bratislava I, ktorý následne vykoná výmaz spoločnosti DE LOC Group S.E.
  8. Nový zápis a výmaz starého sídla sa uverejní v Obchodnom vestníku na Slovensku a v Českej republike.
  1. Práva veriteľov nebudú nijakým spôsobom obmedzené. Projekt spoločnosti – Stavba „Zdravotné stredisko a ubytovanie pre seniorov Galanta“ bola úspešne zrealizovaná. Veritelia Spoločnosti, ktorí majú voči Spoločnosti nesplatné pohľadávky, majú právo, ak sa v dôsledku premiestnenia sídla zhorší vymožiteľnosť ich pohľadávok, do jedného mesiaca odo dňa zverejnenia oznámenia o uložení rozhodnutia valného zhromaždenia Spoločnosti o schválení návrhu premiestnenia sídla do zbierky listín požadovať od Spoločnosti, aby bolo splnenie ich neuhradených pohľadávok primerane zabezpečené. Toto právo nemá veriteľ, ktorého pohľadávka je už primerane zabezpečená.
  1. Práva jediného akcionára ostávajú nezmenené a zachované, s tým že budú predmetom českého práva a zákonných ustanovení upravujúcich európske spoločnosti. Pozícia akcionára je vysvetlená v prílohe č. 2, ktorá obsahuje správu predstavenstva vysvetľujúcu a zdôvodňujúcu právne a ekonomické aspekty preloženia a vysvetľujúcu dôsledky preloženia na akcionárov, veriteľov a zamestnancov.
  1. Spoločnosť má jediného akcionára. Keďže sa nejedná o menšinového akcionára, ktorému sa poskytuje ochrana a sám akcionár navrhol predstavenstvu Spoločnosti premiestnenie sídla spoločnosti, nie je potrebné v návrhu na premiestnenie sídla Spoločnosti určovať primeranú kúpnu cenu za akcie, ktoré by Spoločnosť bola povinná odkúpiť od akcionára, ktorý by hlasoval proti premiestneniu sídla. Vzhľadom na vyššie uvedené a vzhľadom na skutočnosť, že sa nejedná o menšinového akcionára, Spoločnosť nemá povinnosť zaslať alebo uverejniť návrh zmluvy na odkúpenie akcií od oprávnených akcionárov.

  Tento návrh spolu s prílohami a ostatnými dokumentmi zákonom vyžadovanými, bude zverejnený v Obchodnom vestníku.

V Bratislave, dňa 18.9.2018

..................................................................

Ing. Pavel Exner

Člen predstavenstva DE LOC Group S.E.

 

Príloha č. 1

Nové znenie stanov európskej spoločnosti DE LOC Group S.E.

  1. Obchodní firma 
    1. Obchodní firma společnosti zní: DE LOC Group S.E.
  2. Sídlo společnosti
    1. Sídlo společnosti je v České republice v obci Praha. 

3.         Předmět podnikání (činnosti) 

3.1.      Koupě zboží na účely jeho prodeje konečnému spotřebiteli (maloobchod) nebo jiným provozovatelům živnosti (velkoobchod).

3.2.      Zprostředkovatelská činnost v oblasti obchodu a služeb.

3.3.      Uskutečňování staveb a jejich změn. 

  1. Jednání za společnost

4.1.      Za společnost jedná předseda představenstva samostatně.

5.         Výše základního kapitálu 

5.1.      Základní kapitál společnosti činí 120.000 EUR (jedno sto dvacet tisíc eur). 

6.            Akcie 

6.1.      Základní kapitál společnosti je rozvržen na 6 (šest) listinných akcií na jméno. Jmenovitá hodnota akcií je různá. Akcie č. 1 má jmenovitou hodnotu 62.000 EUR (šedesát dva tisíc eur), akcie č.  3 má jmenovitou hodnotu 25.000 EUR (dvacet pět tisíc eur), akcie č. 2 má jmenovitou hodnotu 23.000 EUR (dvacet tři tisíc eur), akcie č. 4 má jmenovitou hodnotu 6.500 EUR (šest tisíc pět set eur), akcie č. 5 má jmenovitou hodnotu 2.000 EUR (dva tisíce eur), akcie č. 6 má jmenovitou hodnotu 1.500 EUR (jeden tisíc pět set eur).

6.2.      Počet hlasů akcionáře se určuje dle hodnoty jeho akcie k výši základního kapitálu společnosti.

6.3.      Všechny akcie jsou převoditelné pouze s předchozím písemným souhlasem představenstva společnosti. Hodlá-li akcionář převést své akcie na osobu odlišnou od ostatních akcionářů, musí nabídnout akcie nejdříve akcionářům společnosti.

6.4.      Akcie mohou být vydány jako hromadné listiny nahrazující jednotlivé akcie. Práva spojená s hromadnou listinou nemohou být převodem dělena na podíly. Vlastník hromadné listiny má právo na její výměnu za jednotlivé akcie nebo jiné hromadné listiny na základě písemné žádosti adresované společnosti, a to v sídle společnosti do 30 (třiceti) dnů od doručení takové žádosti.

7.         Orgány společnosti

7.1.      Společnost má dualistický systém vnitřní struktury. 

7.2.      Orgány společnosti jsou:

7.2.1.   Valná hromada. 

7.2.2.   Představenstvo.

7.2.3.   Dozorčí rada.

7.3.      V případě, že má společnost jediného akcionáře, nekoná se valná hromada a její působnost vykonává tento akcionář. Rozhodnutí přijaté v působnosti valné hromady doručí akcionář k rukám jakéhokoliv člena představenstva nebo na adresu sídla společnosti nebo na emailovou adresu společnosti. Členové orgánů jsou povinni předkládat návrhy rozhodnutí jedinému akcionáři s dostatečným časovým předstihem. Jediný akcionář může určit lhůtu, v níž mu má být návrh konkrétního rozhodnutí předložen. 

8.         Valná hromada 

8.1.      Pozvánka na valnou hromadu se zasílá akcionářům na adresu sídla nebo bydliště uvedenou v seznamu akcionářů. Bude-li v seznamu akcionářů uvedena korespondenční emailová adresa, bude pozvánka zaslána pouze na tuto adresu. 

8.2.      Valná hromada se může konat bez splnění požadavků zákona a stanov na svolání valné hromady, souhlasí-li s tím všichni akcionáři. Nepřítomný akcionář udělí souhlas v písemné formě.

8.3.      Do působnosti valné hromady náleží též:

8.3.1.   Rozhodování o změně stanov. 

8.3.2.   Schválení pachtu podstatné části závodu. 

8.3.3.   Určování obchodní strategie společnosti a v jejím rámci udělování pokynů představenstvu a schvalování zásad činnosti představenstva.

8.3.4.   Rozhodování o rozdělování vlastních zdrojů společnosti.

8.4.      Valná hromada je schopná se usnášet, pokud jsou přítomni akcionáři vlastnící akcie, jejichž jmenovitá hodnota přesahuje 30 % základního kapitálu.

8.5.      Valná hromada rozhoduje většinou hlasů přítomných akcionářů, pokud zákon nevyžaduje většinu jinou. 

8.6.      Hlasování probíhá aklamací, ledaže by se valná hromada usnesla jinak. Při projednávání jednotlivých bodů programu se nejprve hlasuje o návrhu představenstva. 

8.7.      Připouští se rozhodování per rollam podle § 418 až 420 zákona o obchodních korporacích. 

8.8.      Plná moc pro zastoupení akcionáře na valné hromadě musí být písemná, podpis nemusí být ověřen. 

9.         Představenstvo 

9.1.      Představenstvo má 1 (jednoho) až 3 (tři) členy. Konkrétní počet členů představenstva určuje rozhodnutím valná hromada. Má-li společnost jen jednoho člena představenstva, vykonává tento člen funkci předsedy představenstva.

9.2.      Členové představenstva jsou voleni a odvoláváni valnou hromadou.

9.3.      Funkční období člena představenstva je 6 (šest) let. Opětovná volba člena představenstva je možná. 

9.4.      Představenstvo splní povinnost podle § 436 zákona o obchodních korporacích tak, že účetní závěrka bude akcionářům k dispozici v sídle společnosti po dobu 30 (třiceti) dnů přede dnem konání valné hromady. Na žádost akcionáře zašle společnost účetní závěrku akcionáři na náklady společnosti. Spolu s účetní závěrkou poskytne takto představenstvo akcionářům i zprávu o podnikatelské činnosti společnosti a o stavu jejího majetku. 

9.5.      Představenstvo může rozhodovat i mimo zasedání v písemné formě nebo s využitím technických prostředků, souhlasí-li s tím všichni členové představenstva. 

10.       Dozorčí rada 

10.1.    Dozorčí rada společnosti má 1 (jednoho) až 3 (tři) členy. Konkrétní počet členů dozorčí rady určuje rozhodnutím valná hromada. Má-li společnost jen jednoho člena dozorčí rady, vykonává tento člen funkci předsedy dozorčí rady.

10.2.    Funkční období člena dozorčí rady je 6 (šest) let.

10.3.    Dozorčí rada může rozhodovat i mimo zasedání v písemné formě nebo s využitím technických prostředků, souhlasí-li s tím všichni členové dozorčí rady.

11.       Uveřejnění účetní závěrky a zprávy o podnikatelské činnosti 

11.1.    Společnost splní povinnost podle § 436 zákona o obchodních korporacích tak, že účetní závěrka bude akcionářům k dispozici v sídle společnosti po dobu 30 (třiceti) dnů přede dnem konání valné hromady. Na žádost akcionáře zašle společnost účetní závěrku akcionáři na náklady společnosti. 

11.2.    Společnost poskytne akcionářům spolu s účetní závěrkou způsobem podle předchozího odstavce zprávu o podnikatelské činnosti společnosti a o stavu jejího majetku. 

12.       Rozdělování zisku

12.1.    Podíl na zisku lze na základě rozhodnutí valné hromady rozdělit i mezi členy představenstva nebo dozorčí rady. 

12.2.    Dividenda a tantiéma je splatná do 3 (tří) měsíců ode dne, kdy bylo přijato usnesení valné hromady o rozdělení zisku, neurčí-li rozhodnutí valné hromady jinak. 

13.       Přednostní právo akcionářů na upsání nových akcií

13.1.    Akcionář nemá přednostní právo na upsání těch akcií, které v prvním kole neupsal jiný akcionář.

14.       Dluhopisy 

14.1.    Společnost může na základě rozhodnutí valné hromady vydat přednostní nebo vyměnitelné dluhopisy.

15.       Zapojení zaměstnanců 

15.1.    Zapojení zaměstnanců společnosti se řídí příslušnými ustanoveními platných právních předpisů, tj. zejména Nařízením Rady (ES) č. 2157/2001 ze dne 08.10.2001 o statutu evropské společnosti (SE), Směrnicí Rady 2001/86/ES ze dne 08.10.2001, kterou se doplňuje statut evropské společnosti s ohledem na zapojení zaměstnanců a zákonem č. 627/2004 Sb., o evropské společnosti, to vše ve znění pozdějších předpisů. 

 

...........................................................

DE LOC Group S.E.

Ing. Pavel Exner, člen představenstva

 

Príloha č. 2

Správa predstavenstva spoločnosti DE LOC Group S.E. o právnych a ekonomických aspektoch preloženia sídla spoločnosti do Českej republiky a jeho dôsledky na spoločníkov, veriteľov a zamestnancov

DE LOC Group S.E. so sídlom Cukrová 14, 811 08 Bratislava, Slovenská republika, IČO: 46 510 079, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel Po, Vložka číslo: 2057/B,  (ďalej len ako „Spoločnosť“) sa vzhľadom na ukončenie projektu spoločnosti – Stavba „Zdravotné stredisko a ubytovanie pre seniorov Galanta“ a vzhľadom na črtajúce sa obchodné príležitosti v Českej republike v snahu v blízkej budúcnosti pôsobiť najmä v tejto krajine sa rozhodla premiestniť sídlo zo Slovenskej republiky do Českej republiky. Väčšina finančných a obchodných operácií bude sústredená práve v Českej republike. Keďže aktivita Spoločnosti na území Slovenskej republiky bude minimalizovaná a Česká republika je členom Európskej únie a navyše jediný akcionár a členovia orgánov Spoločnosti pochádzajú z Českej republiky, je prirodzené, že Spoločnosť využije svoje právo garantované čl. 8 ods. 1 nariadenia rady (ES) č. 2157/2001 o stanovách európskej spoločnosti (SE) (ďalej len ako „nariadenie“) a preloží svoje sídlo do iného členského štátu – do Českej republiky, aby tým posilnila svoje postavenie na tamojšom trhu a uľahčila fungovanie spoločnosti v Českej republike.

V rámci tohto preloženia sídla Spoločnosť očakáva zníženie nákladov na prevádzku Spoločnosti. Keďže Spoločnosť na Slovensku nemá žiadnych zamestnancov, preloženie sídla Spoločnosti tým pádom nebude mať žiadny vplyv na zamestnancov.

Preloženie sídla bude mať minimálny vplyv na veriteľov a akcionára Spoločnosti, keďže Spoločnosť sa bude po preložení sídla riadiť českým právnym poriadkom a jeho ustanoveniami upravujúcimi postavenie európskej spoločnosti ako takej. Česká republika takisto implementovala nariadenie rady (ES) č. 2157/2001 o stanovách európskej spoločnosti (SE) a právna úprava platná v Českej republike týkajúca sa obchodných spoločností a obchodnoprávnych vzťahov je takmer identická so slovenskou právnou úpravou. Veritelia Spoločnosti však majú právo, ak sa v dôsledku premiestnenia sídla zhorší vymožiteľnosť ich pohľadávok, do jedného mesiaca odo dňa zverejnenia oznámenia o uložení rozhodnutia valného zhromaždenia Spoločnosti o schválení návrhu premiestnenia sídla do zbierky listín požadovať od Spoločnosti primerané zabezpečenie ich pohľadávok. V súčasnosti Spoločnosť nie je účastníkom žiadneho súdneho konania.

Majetkové práva akcionára Spoločnosti nebudú preložením sídla žiadnym spôsobom dotknuté (vlastnícke právo, právo na predaj akcií a pod.) a akcionár ich môže aj naďalej v Spoločnosti uplatňovať (právo na podiel na zisku / výplata dividend, hlasovacie práva a pod.). Podmienkou však je, že akcionár musí byť vedený v zozname akcionárov Spoločnosti. Všetky práva akcionára mu bez akýchkoľvek obmedzení zostávajú. Vedenie spoločnosti je oprávnené požiadať príslušnú inštitúciu Českej  republiky o vedenie zoznamu akcionárov Spoločnosti.

Všetky práva a povinnosti akcionárov sú upravené v navrhovaných stanovách Spoločnosti, ktoré sú Prílohou č. 1 návrhu na premiestnenie sídla Spoločnosti a všeobecne, v príslušných ustanoveniach Českého právneho poriadku.

 V Bratislave, dňa 18.9.2018

 

................................................................

Ing. Pavel Exner

Člen predstavenstva DE LOC Group S.E.