Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 195/2018
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Iné oznámenia
  • Deň vydania:
  • 9.10.2018
  • Značka:
  • O000461
Spoločnosť/Spoločnosti
Obchodné meno: HUPRO TRADE SE
Sídlo: Štrková 971/10E, 01001 Žilina
IČO: 47373067
Zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu: Okresný súd Žilina
Oddiel: Po
Vložka : 10366/L
oznamuje podľa 10 ods. 1 a ods. 2 zákona č. 562/2004 Z.z. o európskej spoločnosti

NÁVRH NA PREMIESTNENIE SÍDLA EURÓPSKEJ SPOLOČNOSTI

HUPRO TRADE SE

Podpísaní: Miroslav Kovalčík – predseda predstavenstva a Miloš Valica – člen predstavenstva HUPRO TRADE SE, Štrková 971/10E, 010 01  Žilina, IČO: 47 373 067, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Žilina, Oddiel: Po, vložka číslo 10366/L, (ďalej len ako „Spoločnosť“) pripravili v zmysle čl. 8 ods. 2 nariadenia rady (ES) č. 2157/2001 o stanovách európskej spoločnosti (SE) (ďalej len ako „Nariadenie“) tento návrh na premiestnenie sídla Spoločnosti vzhľadom na to, že:

  1. Spoločnosť bude v blízkej budúcnosti aktívne pôsobiť najmä v Bulharskej  republike;
  2. Sídlo Spoločnosti by malo byť premiestnené do miesta aktívnej činnosti;
  3. Stanovy Spoločnosti je potrebné pri tejto príležitosti upraviť, navrhované nové znenie stanov je prílohou tohto návrhu (príloha č.1);
  4. Predstavenstvo Spoločnosti vydalo správu vysvetľujúcu a zdôvodňujúcu právne a ekonomické aspekty preloženia a vysvetľujúcu dôsledky preloženia na akcionárov, veriteľov a zamestnancov (príloha č.2);

týmto predkladá tento návrh na premiestnenia sídla Spoločnosti.

 

V zmysle čl. 8 ods. 2 nariadenia a § 7 zákona č. 562/2004 Z. z. o európskej spoločnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov:

  1. Spoločnosť má v úmysle preložiť svoje sídlo do Bulharskej republiky.

Navrhované sídlo Spoločnosti má byť na adrese: Ul. Tsaribrodska 94, 1309 Sofia, Bulharská republika.

  1. Navrhované nové znenie stanov Spoločnosti je prílohou tohto návrhu (príloha č. 1).
  2. Preloženie sídla Spoločnosti nebude mať žiadne dôsledky na účasť zamestnancov, keďže Spoločnosť nemá žiadnych zamestnancov.
  3. Navrhnutý časový plán preloženia sídla Spoločnosti je prílohou tohto návrhu (príloha č. 3).
  4. Práva veriteľov nebudú nijakým spôsobom obmedzené. Veritelia Spoločnosti, ktorí majú voči Spoločnosti nesplatné pohľadávky, majú právo, ak sa v dôsledku premiestnenia sídla zhorší vymožiteľnosť ich pohľadávok, do jedného mesiaca odo dňa zverejnenia oznámenia o uložení rozhodnutia valného zhromaždenia Spoločnosti o schválení návrhu premiestnenia sídla do zbierky listín požadovať od Spoločnosti, aby bolo splnenie ich neuhradených pohľadávok primerane zabezpečené. Toto právo nemá veriteľ, ktorého pohľadávka je už primerane zabezpečená. Práva akcionárov ostávajú nezmenené a zachované, s tým že budú predmetom bulharského práva a zákonných ustanovení upravujúcich európske spoločnosti. Pozícia akcionárov je vysvetlená v prílohe č. 2, ktorá obsahuje správu predstavenstva Spoločnosti vysvetľujúcu a zdôvodňujúcu právne a ekonomické aspekty preloženia a vysvetľujúcu dôsledky preloženia na akcionárov, veriteľov a zamestnancov.
  5. Každý akcionár Spoločnosti, ktorý na valnom zhromaždení, ktoré bude rozhodovať o premiestnení sídla, bude hlasovať proti premiestneniu sídla a požiada o zápis svojho nesúhlasného stanoviska do zápisnice z tohto valného zhromaždenia, má právo požadovať, aby od neho Spoločnosť odkúpila akcie za kúpnu cenu vo výške menovitej hodnoty akcie. Lehota na vyplatenie kúpnej ceny je jeden týždeň od okamihu, kedy bola Spoločnosti doručená žiadosť od akcionára na vyplatenie tejto kúpnej ceny. Na toto právo bude akcionár upozornený v pozvánke na valné zhromaždenie, ktoré bude rozhodovať o návrhu premiestnenia sídla Spoločnosti.

 

Tento návrh spolu s prílohami a ostatnými dokumentmi zákonom vyžadovanými, bude zverejnený v Obchodnom vestníku.

 

V Žiline, dňa 17.09.2018

.........................................

Miroslav Kovalčík

predseda predstavenstva

HUPRO TRADE SE

 

.........................................

Miloš Valica

člen predstavenstva

HUPRO TRADE SE

 

ČASOVÝ HARMONOGRAM PREMIESTNENIA SÍDLA EURÓPSKEJ SPOLOČNOSTI

HUPRO TRADE SE

V zmysle čl. 8 ods. 2 písm. d) nariadenia rady (ES) č. 2157/2001 o stanovách európskej spoločnosti (SE)

  1. podá sa  žiadosť na zverejnenie návrhu preloženia sídla Spoločnosti v Obchodnom vestníku.
  2. Obchodný vestník zverejní údaje do 5 pracovných dní odo dňa, keď mu príde informácia o zaplatení správneho poplatku, ak zverejnenie údajov podlieha poplatkovej povinnosti.
  3. Po uplynutí lehoty dvoch mesiacov od zverejnenia návrhu preloženia sídla bude prijaté na valnom zhromaždení Spoločnosti rozhodnutie o preložení sídla Spoločnosti a o schválení návrhu na preloženie sídla.
  4. Následne bude podaná žiadosť na zverejnenie oznámenia o uložení rozhodnutia valného zhromaždenia o schválení návrhu premiestnenia sídla do zbierky listín.
  5. Po uplynutí jedného mesiaca od zverejnenia oznámenia o uložení rozhodnutia valného zhromaždenia o schválení návrhu premiestnenia sídla do zbierky listín sa predpokladá vydanie osvedčenia o úplnosti dokumentácie a formalít vykonaných pred preložením. Toto osvedčenie vydá notár.
  6. Po vydaní osvedčenia bude podaný na príslušný súd návrh na zápis zmeny sídla spoločnosti.
  7. Obchodný register zapíše zmenu (premiestnenie) sídla spoločnosti do 5 pracovných dní odo dňa, keď mu príde informácia o zaplatení súdneho poplatku.
  8. Po vydaní nového výpisu z Obchodného registra so zapísaným novým sídlom spoločnosť požiada o svoj zápis do príslušného registra v Bulharskej republike.
  9. Príslušný register v Bulharskej republike oznámi zápis spoločnosti Obchodnému registru Okresného súdu Žilina, ktorý následne vykoná výmaz spoločnosti z Obchodného registra Okresného súdu Žilina.

 

V Žiline, dňa 17.09.2018

........................................

Miroslav Kovalčík

predseda predstavenstva

HUPRO TRADE SE

 

.........................................

Miloš Valica

člen predstavenstva

HUPRO TRADE SE

 

Správa predstavenstva spoločnosti HUPRO TRADE SE  o právnych a ekonomických aspektoch preloženia sídla spoločnosti do Bulharskej republiky a jeho dôsledky

        HUPRO TRADE SE, Štrková 971/10E, 010 01  Žilina, IČO: 47 373 067, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Žilina, Oddiel: Po, vložka číslo 10366/L,  (ďalej len ako „Spoločnosť“) bude vzhľadom na črtajúce sa obchodné príležitosti v Bulharskej republike v blízkej budúcnosti pôsobiť najmä v tejto krajine. Väčšina finančných a obchodných operácií bude sústredená práve v Bulharskej republike. Keďže aktivita Spoločnosti na území Slovenskej republiky bude minimalizovaná a Bulharská republika je členom Európskej únie je prirodzené, že Spoločnosť využije svoje právo garantované čl. 8 ods. 1 nariadenia rady (ES) č. 2157/2001 o stanovách európskej spoločnosti (SE) (ďalej len ako „Nariadenie“) a preloží svoje sídlo do iného členského štátu (Bulharská republika), aby tým posilnila svoje postavenie na tamojšom trhu a uľahčila fungovanie spoločnosti v Bulharskej republike.

V rámci tohto preloženia sídla Spoločnosť očakáva zníženie nákladov na prevádzku Spoločnosti o 5% za rok.

Keďže Spoločnosť na Slovensku vykonáva najmä funkciu obchodnej spoločnosti a ku dňu preloženia nebude mať žiadnych zamestnancov, preloženie sídla Spoločnosti tým pádom nebude mať žiadny vplyv na zamestnancov. Preloženie sídla bude mať menší vplyv na veriteľov a akcionárov Spoločnosti, keďže Spoločnosť sa bude po preložení sídla riadiť bulharským právnym poriadkom a jeho ustanoveniami upravujúcimi postavenie európskej spoločnosti ako takej. Bulharská republika takisto implementovala nariadenie rady (ES) č. 2157/2001 o stanovách európskej spoločnosti (SE). Veritelia Spoločnosti však majú právo, ak sa v dôsledku premiestnenia sídla zhorší vymožiteľnosť ich pohľadávok, do jedného mesiaca odo dňa zverejnenia oznámenia o uložení rozhodnutia valného zhromaždenia Spoločnosti o schválení návrhu premiestnenia sídla do zbierky listín požadovať od Spoločnosti primerané zabezpečenie ich pohľadávok. V súčasnosti Spoločnosť je účastníkom súdnych konaní, avšak vo všetkých vystupuje ako žalobca.

 

Akcie Spoločnosti:

Počet: 1

Druh: kmeňové

Podoba: listinné

Forma: akcie na meno

Menovitá hodnota: 120 000 EUR

 

Majetkové práva akcionárov Spoločnosti nebudú preložením sídla žiadnym spôsobom dotknuté (vlastnícke právo, právo na predaj akcií a pod.) a akcionári ich môžu aj naďalej v Spoločnosti uplatňovať (právo na podiel na zisku / výplata dividend, hlasovacie práva a pod.). Podmienkou však je, že akcionár musí byť vedený v zozname akcionárov Spoločnosti. Všetky práva akcionára mu bez akýchkoľvek obmedzení zostávajú. Vedenie spoločnosti je oprávnené požiadať príslušnú inštitúciu Bulharskej republiky o vedenie zoznamu akcionárov Spoločnosti. Ako dôkaz vlastníctva akcií Spoločnosti môže slúžiť výpis so zoznamu akcionárov predložený Spoločnosti a vydaný k príslušnému dátumu.

Akcie spoločnosti zostávajú prevoditeľné za podmienok ustanovených bulharským právnym poriadkom a stanovami Spoločnosti.

 

Všetky práva a povinnosti akcionárov sú upravené v navrhovaných stanovách Spoločnosti, ktoré sú prílohou č. 1 návrhu na premiestnenie sídla Spoločnosti a v príslušných ustanoveniach bulharského právneho poriadku.

 

V Žiline, dňa 17.09.2018

 

.........................................

Miroslav Kovalčík

predseda predstavenstva

HUPRO TRADE SE

 

.........................................

Miloš Valica

člen predstavenstva

HUPRO TRADE SE

 

STANOVY

európskej spoločnosti

  HUPRO TRADE SE

 

ČASŤ I.

 

Založenie a vznik

 

Článok 1

ZALOŽENIE SPOLOČNOSTI

Spoločnosť HUPRO TRADE SE v právnej forme európskej spoločnosti (SE) (ďalej len „Spoločnosť“) bola založená zakladateľskou listinou z dňa 06.08.2013 podľa čl. 3 ods. 2 Nariadenia Rady (ES) č. 2157/2001 zo dňa 8. októbra 2001 o stanovách európskej spoločnosti (SE) v platnom znení, zákona č. 562/2004 Z.z. o európskej spoločnosti v platnom znení a podľa zákona č. 513/1991 Zb. obchodný zákonník v platnom znení ako dcérska spoločnosť.

 

 

Článok 2

VZNIK SPOLOČNOSTI

Spoločnosť vznikne zápisom do obchodného registra.

 

Článok 3

Spoločnosť je založená na dobu neurčitú.

 

 

ČASŤ II.

 

Obchodné meno a sídlo

 

 

Článok 4

Obchodné meno Spoločnosti znie: HUPRO TRADE SE

 

Článok 5

Sídlo Spoločnosti je: Ul. Tsaribrodska 94, 1309 Sofia, Bulharská republika

 

 

ČASŤ III.

 

Predmet činnosti

 

Článok 6

PREDMET ČINNOSTI SPOLOČNOSTI

Predmetom činnosti Spoločnosti je:

 

  1. výroba, montáž a predaj hál z plechových dielcov;
  2. vypracovanie projektovej dokumentácie;
  3. prípravné práce k realizácii stavby;
  4. uskutočňovanie stavieb a ich zmien;
  5. dokončovacie stavebné práce pri realizácii exteriérov a interiérov;
  6. kúpa tovaru na účely jeho predaja konečnému spotrebiteľovi (maloobchod) alebo iným   prevádzkovateľom živnosti (veľkoobchod);
  7. sprostredkovateľská činnosť v oblasti obchodu;
  8. sprostredkovateľská činnosť v oblasti služieb;
  9. sprostredkovateľská činnosť v oblasti výroby;
  10. prenájom hnuteľných vecí;
  11. prenájom nehnuteľností spojený s poskytovaním iných než základných služieb spojených s prenájmom;
  12. činnosť podnikateľských, organizačných a ekonomických poradcov;
  13. administratívne služby;
  14. finančný leasing;
  15. reklamné a marketingové služby;
  16. organizovanie kultúrnych a iných spoločenských podujatí;
  17. čistiace a upratovacie služby.

 

 

ČASŤ IV.

 

Konanie menom Spoločnosti

 

Článok 7

  1. V mene Spoločnosti konajú  vo všetkých veciach najmenej dvaja členovia predstavenstva, pričom jeden  z nich je  predseda predstavenstva.
  2. Podpisovanie za Spoločnosť sa uskutočňuje tak, že k napísanému, vytlačenému, či inak  vyznačenému obchodnému menu Spoločnosti alebo odtlačku pečiatky, ktoré obsahuje obchodné meno Spoločnosti, pripoja svoj podpis osoby oprávnené konať menom Spoločnosti.

 

 

ČASŤ V.

 

Základné imanie a zmeny jeho výšky

 

 

Oddiel 1

Základné imanie pri založení Spoločnosti

 

Článok 8

ZÁKLADNÉ IMANIE SPOLOČNOSTI

Základné imanie Spoločnosti je 120.000,- EUR (stodvadsaťtisíc eur).

 

Článok 9

SPÔSOB SPLÁCANIA EMISNÉHO KURZU AKCII

  1. Pri založení Spoločnosti môžu byť akcie upísané výlučne peňažnými vkladmi.
  2. Pri založení Spoločnosti sa emisný kurz každej akcie rovná jej menovitej hodnote.
  3. Zakladatelia sú povinný splatiť 100% (sto percent) menovitej hodnoty upísaných akcií pred vznikom Spoločnosti, najneskôr však do 60 (šesťdesiatich) dní od jej založenia.
  4. Úroky z omeškania so splácaním akcií emisného kurzu akcií činia 20% (dvadsať percent) ročne.

 

 

Oddiel 2

Zvýšenie základného imania

 

Článok 10

  1. O zvýšení základného imania rozhoduje valné zhromaždenie.
  2. Spôsoby zvýšenia základného imania:
    1. upísaním nových akcií,
    2. podmienené zvýšenie základného imania,
    3. zvýšenie z majetku Spoločnosti.

 

 

Článok 11

ZVÝŠENIE ZÁKLADNÉHO IMANIA UPÍSANÍM NOVÝCH AKCIÍ

  1. Zvýšenie základného imania upísaním nových akcií je prípustné len v prípade, že akcionári úplne splatili emisný kurz skôr upísaných akcií, to neplatí, pokiaľ sa emisný kurz novo emitovaných akcií spláca výlučne nepeňažnými vkladmi.
  2. Emisný kurz nových akcií a lehoty pre jeho splatenie určí valné zhromaždenie v rozhodnutí o zvýšení základného imania.

 

Článok 12

SPLÁCANIE EMISNÉHO KURZU NOVÝCH AKCIÍ A DÔSLEDKY PORUŠENIA POVINNOSTI VČAS SPLATIŤ UPÍSANÉ AKCIE

  1. Emisný kurz akcií pri zvyšovaní základného imania môže byť na základe rozhodnutia valného zhromaždenia splatený ako aj peňažnými tak aj nepeňažnými vkladmi.
  2. Pri upísaní akcií pri zvyšovaní základného imania je upisovateľ povinný splatiť celé emisné ážio a tú časť menovitej hodnoty (najmenej však tridsať percent), ktorú stanovil príslušný orgán v rozhodnutí o zvýšení základného imania. Zostávajúca časť musí byť splatená v termínoch podľa tohto rozhodnutia, najneskôr však do jedného roku.
  3. Nepeňažné vklady musia byť plne splatené pred podaním návrhu na zápis zvýšenia základného imania do obchodného registra.
  4. Pri porušení povinnosti splatiť emisný kurz upísaných akcií zaplatí upisovateľ úroky z omeškania vo výške 20 % p.a. (dvadsať percent ročne). Tým nie je dotknuté právo k podaniu žaloby na splatenie emisného kurzu. Upisovateľ, ktorý nesplatí včas splatnú časť emisného kurzu, môže byť zo Spoločnosti vylúčený postupom podľa §177 obchodného zákonníka.

 

 

Oddiel 3

Zníženie základného imania

 

  Článok 13

ZNÍŽENIE ZÁKLADNĚHO IMANIA

  1. O znížení základného imania rozhoduje valné zhromaždenie Spoločnosti aspoň dvomi tretinami hlasov prítomných akcionárov každého druhu akcií, ktoré Spoločnosť vydala alebo miesto ktorých boli vydané dočasné listy. Základné imanie nie je možné znížiť pod 120.000,- EUR (stodvadsaťtisíc eur) a znížením základného imania sa nesmie zhoršiť vymožiteľnosť pohľadávok veriteľov.
  2. Základné skutočnosti týkajúce sa zníženia základného imania Spoločnosti je nutné uviesť už v pozvánke na valné zhromaždenie.
  3. Vziať akcie z obehu na základe losovania za účelom zníženia základného imania sa nepripúšťa.

 

 

Oddiel 4

Akcie

 

  Článok 14

AKCIE

  1. Základné imanie Spoločnosti tvorí 1 (jedna) verejne neobchodovateľná kmeňová akcia znejúca na meno, s menovitou hodnotou vo výške 120.000,- EUR (stodvadsaťtisíc eur), vydaná v listinnej podobe. Akcie musia obsahovať náležitosti stanovené v §155 obchodného zákonníka.
  2. Pri hlasovaní na valnom zhromaždení pripadá na túto akciu o menovitej hodnote 120.000,- EUR,  jeden hlas.
  3. V prípade, ak spoločnosť vydá akcie na meno, tieto možno previesť na osobu (osoby), ktorá nie je akcionárom Spoločnosti, avšak až po udelení súhlasu Valného zhromaždenia Spoločnosti (bod 5 tohto článku Stanov). Žiadosť o udelenie tohto súhlasu akcionár podáva Spoločnosti v písomnej forme a uvedie v nej najmä:
  1. osobu (osoby) budúceho nadobúdateľa akcií,
  2. dohodnutú cenu prevádzaných akcií,
  3. údaje o tom, či sú mu známe skutočnosti, pre ktoré môže Valné zhromaždenie odmietnuť udelenie súhlasu na prevod podľa bodu 5 písm. d) a e) tohto článku Stanov.
  1. Predstavenstvo je povinné zvolať Valné zhromaždenie Spoločnosti na rozhodnutie o žiadosti akcionára podľa bodu 3 tohto článku Stanov tak, aby rozhodnutie Valného zhromaždenia v tejto veci bolo prijaté a akcionárovi písomne oznámené do 60 dní odo dňa doručenia tejto žiadosti akcionára Spoločnosti.
  2. Valné zhromaždenie Spoločnosti môže odmietnuť udelenie súhlasu na prevod akcie (akcií) na meno, ak je daný niektorý z týchto dôvodov:
  1. prevod akcie (akcií) na osobu (osoby), ktorá nie je akcionárom Spoločnosti, sa má uskutočniť za cenu nižšiu ako je menovitá hodnota prevádzanej akcie (akcií),
  2. prevod akcie (akcií) sa má uskutočniť na osobu, ktorá nie je akcionárom Spoločnosti a má účasť na podnikaní inej právnickej osoby s rovnakým alebo podobným predmetom činnosti (podnikania) ako má Spoločnosť,
  3. prevod akcie (akcií) sa má uskutočniť na osobu, ktorá nie je akcionárom Spoločnosti a vykonáva činnosť štatutárneho orgánu alebo člena štatutárneho alebo iného orgánu inej právnickej osoby s rovnakým alebo podobným predmetom činnosti (podnikania) ako má Spoločnosť.
  1. Ak akcionár prevedie akciu (akcie) na meno na osobu (osoby), ktorá nie je akcionárom Spoločnosti bez súhlasu Valného zhromaždenia Spoločnosti, je takýto prevod právne neúčinný a osoba, na ktorú akcionár  Spoločnosti takto akciu (akcie) previedol, nemá práva akcionára Spoločnosti.
  2. Spoločnosť môže vydať hromadné  akcie. Hromadnou akciou je akcia, ktorá nahrádza viac akcií Spoločnosti tohto istého druhu s rovnakou menovitou hodnotou. Spoločnosť je povinná vydať majiteľovi hromadnej akcie jednotlivé akcie, ktoré nahrádza, na základe jeho písomnej žiadosti a v lehote 60 dní odo dňa doručenia tejto žiadosti Spoločnosti.
  3. Na účinnosť prevodu akcie na meno voči Spoločnosti sa vyžaduje zápis zmeny osoby akcionára v zozname akcionárov.

 

 

 

ČASŤ VI.

 

Práva a povinnosti akcionárov

 

Článok 15

PRÁVA A POVINNOSTI AKCIONÁROV

Akcionár má zaistený výkon všetkých práv podľa obchodného zákonníka; najmä je oprávnený zúčastniť sa valného zhromaždenia, hlasovať na ňom, má právo požadovať a dostať na ňom vysvetlenie záležitostí týkajúcich sa Spoločnosti, v prípade že je také vysvetlenie potrebné pre posúdenie predmetu rokovania valného zhromaždenia, uplatňovať návrhy a protinávrhy. Akcionár prítomný na valnom zhromaždení má právo na vysvetlenie aj ohľadne záležitostí týkajúcich sa osôb ovládaných Spoločnosťou.

 

 

 

 

ČASŤ VII.

 

Orgány Spoločnosti

 

Článok 16

ORGÁNY SPOLOČNOSTI

  1. Spoločnosť má dvojstupňový systém orgánov.
  2. Orgány Spoločnosti sú:
    1. Valné zhromaždenie,
    2. Predstavenstvo,
    3. Dozorná rada,

 

Oddiel 1

Valné zhromaždenie

 

Článok 17

POSTAVENIE A PÔSOBNOSŤ VALNÉHO ZHROMAŽDENIA

  1. Valné zhromaždenie je najvyšším orgánom Spoločnosti.
  2. Do pôsobnosti valného zhromaždenia patrí najmä :
    1. rozhodovanie o premiestnení sídla Spoločnosti do iného členského štátu EÚ;
    2. rozhodovanie a schválenie projektu fúzie podľa čl. 23 Nariadenia Rady (ES) č. 2157/2001 z dňa 8. októbra 2001 o stanovách európskej spoločnosti (SE) v platnom znení (ďalej len nariadenie rady);
    3. udelenie súhlasu so zápisom inej európskej spoločnosti založenej fúziou do príslušného registra;
    4. rozhodovanie o schválení projektu o založení holdingovej európskej spoločnosti podľa čl. 32 ods. 6 nariadenia rady;
    5. udelenie súhlasu so zápisom inej holdingovej spoločnosti  do príslušného registra v závislosti na výsledku rokovania o účasti zamestnancov podľa čl. 32 ods. 6 nariadenia rady;
    6. rozhodovanie a schválenie projektu premeny Spoločnosti  na akciovú spoločnosť riadiacu sa právom štátu, v ktorom sa nachádza jej sídlo a schválenie jej stanov podľa čl. 66 nariadenia rady;
    7. rozhodovanie o zmene stanov, v prípade že sa nejedná o zmenu v dôsledku zvýšenia základného imania predstavenstvom podľa § 210 obchodného zákonníka alebo o zmenu, ku ktorej došlo na základe iných právnych skutočností,
    8. rozhodovanie o zvýšení alebo znížení základného imania alebo o poverení predstavenstva podľa § 210 obchodného zákonníka alebo o možnosti započítania peňažnej pohľadávky voči Spoločnosti proti pohľadávke na splatenie emisného kurzu (tým nie je dotknuté oprávnenie predstavenstva podľa § 210 obchodného zákonníka);
    9. rozhodnutie o vydaní dlhopisov;
    10. voľba a odvolanie členov predstavenstva (§ 194 ods. 1 obchodného zákonníka);
    11. voľba a odvolanie členov dozornej rady s výnimkou členov dozornej rady volených a odvolávaných podľa § 200 obchodného zákonníka zamestnancami Spoločnosti;
    12. schválenie riadnej alebo mimoriadnej účtovnej závierky, rozhodnutie o rozdelení zisku alebo o úhrade strát a určenie tantiém;
    13. rozhodovanie o odmeňovaní členov predstavenstva a dozornej rady;
    14. rozhodnutie o kotácií účastníckych cenných papierov Spoločnosti podľa osobitného právneho predpisu a o jej vyradení z obchodovania na oficiálnom trhu;
    15. rozhodnutie o zrušení Spoločnosti s likvidáciou, menovaním a odvolaním likvidátora, vrátane určenia výšky jeho odmeny, schválenia návrhu  rozdelenia likvidačného zostatku;
    16. rozhodovanie o zmene právnej formy Spoločnosti;
    17. schvaľovanie zmluvy o prevode podniku alebo zmluvy o prevode časti podniku;
    18. schválenie konania v mene Spoločnosti pred jej vznikom podľa § 64 obchodného zákonníka;
    19. schvaľovanie zmlúv o výkone funkcie s členmi orgánov Spoločnosti;
    20. udeľovanie súhlasu v prípadoch uvedených v § 196a obchodného zákonníka;
    21. rozhodnutie o zmene práv prináležiacim jednotlivým druhom akcií;
    22. rozhodnutie o vydaní iných druhov akcií Spoločnosťou, ktorých vydanie zákon povoľuje, o ich forme a právach s nimi spojenými;
    23. rozhodnutie o zmene druhu alebo formy akcií alebo o štiepení akcií na viac akcií o nižšej menovitej hodnote alebo o spojení viacerých akcií do jednej akcie;
    24. rozhodnutie o zmene podoby akcií;
    25. rozhodnutie o nadobúdaní vlastných akcií Spoločnosti podľa § 161a ods. 1 obchodného zákonníka;
    26. rozhodnutie o udelení súhlasu akcionárovi s poskytnutím príplatku mimo základné imanie do ostatných kapitálových fondov;
    27. rozhodnutie o ďalších otázkach, ktoré nariadenie rady o stanovách európskej spoločnosti, obchodný zákonník alebo iný všeobecne záväzný právny predpis alebo stanovy zahrňujú do pôsobnosti valného zhromaždenia.
  3. Valné zhromaždenie si nemôže vyhradiť k rozhodovaniu záležitosti, ktoré jej nezveruje nariadenie rady, zákon alebo stanovy.

 

Článok 18

ÚČASŤ NA VALNOM ZHROMAŽDENÍ

  1. Valného zhromaždenia sa zúčastňujú okrem akcionárov aj členovia predstavenstva a členovia dozornej rady.  

       

Článok 19

ZVOLÁVANIE VALNÉHO ZHROMAŽDENIA

  1. Riadne valné zhromaždenie sa koná najmenej jeden krát za kalendárny rok, najneskôr do šiestich mesiacov od posledného dňa účtovného obdobia a zvoláva ju predstavenstvo, ak obchodný zákonník neustanovuje inak.
  2. Valné zhromaždenie môže za podmienok stanovených obchodným zákonníkom zvolať aj dozorná rada Spoločnosti.
  3. Oznámenie o konaní valného zhromaždenia musí obsahovať zákonné náležitosti.

 

 Článok 20

HLASOVANIE NA VALNOM ZHROMAŽDENÍ

  1. Na valnom zhromaždení sa hlasuje verejne zdvihnutím hlasovacieho lístka s počtom hlasov. Najprv sa hlasuje o pôvodnom návrhu. Ak nie je tento návrh prijatý, hlasuje sa postupne o jednotlivých protinávrhoch v poradí, v akom boli podané. Pokiaľ je niektorý z návrhov prijatý potrebnou väčšinou hlasov, o ďalších návrhoch sa nehlasuje.
  2. Medzi odovzdané hlasy sa nepočítajú hlasy, ktoré sú spojené s akciami, ktorých majiteľ sa nezúčastnil hlasovania alebo sa zdržal hlasovania.

 

Článok 21

SCHOPNOSŤ UZNÁŠANIA VALNÉHO ZHROMAŽDENIA

  1. Valné zhromaždenie je schopné sa uznášať, v prípade že sú prítomní, či už osobne alebo prostredníctvom zástupcu na základe plnej moci, akcionári, ktorí majú akcie s menovitou hodnotou presahujúcou 30% (tridsať percent) základného imania Spoločnosti.
  2. O záležitosti, ktorá nebola uvedená v oznámenom programe rokovania valného zhromaždenia, môže valné zhromaždenie rozhodnúť len vtedy, ak sú prítomní všetci akcionári Spoločnosti a jednomyseľne súhlasia s prerokovaním tejto záležitosti.

 

Článok 22

ROZHODOVANIE VALNÉHO ZHROMAŽDENIA

Valné zhromaždenie rozhoduje jednoduchou väčšinou hlasov prítomných akcionárov, ak nevyžaduje zákon alebo tieto stanovy prísnejšiu väčšinu.

 

 

Článok 23

ROZHODOVANIE JEDNÉHO AKCIONÁRA

Ak má Spoločnosť jedného akcionára, nekoná sa valné zhromaždenie a pôsobnosť valného zhromaždenia podľa § 190 ods. 1 obchodného zákonníku vykonáva tento akcionár. Rozhodnutia akcionára musia mať formu notárskej zápisnice v tých prípadoch, kedy sa podľa obchodného zákonníka o rozhodnutiach vyhotovuje notárska zápisnica.

 

Článok 24

ZÁPISNICA Z VALNÉHO ZHROMAŽDENIA

Predstavenstvo je povinné do 15 (pätnástich) dní od ukončenia valného zhromaždenia vyhotoviť zápisnicu o jeho priebehu. Zápisnica musí mať náležitosti podľa §188 ods. 2 obchodného zákonníka.

 

 

Oddiel 2

Spoločné ustanovenia pre predstavenstvo a dozornú radu

 

Článok 25

  1. Funkčné obdobie člena predstavenstva a člena dozornej rady je päťročné.
  2. V prípade odvolania končí výkon funkcie člena predstavenstva alebo dozornej rady dňom prijatia rozhodnutia o odvolaní, ak nie je v rozhodnutí o odvolaní uvedený iný deň zániku funkcie.
  3. Člen predstavenstva alebo dozornej rady môže zo svojej funkcie odstúpiť, je však povinný písomne to oznámiť orgánu, ktorého je členom alebo valnému zhromaždeniu. Výkon funkcie člena predstavenstva alebo dozornej rady končí dňom, kedy odstúpenie prerokoval alebo mal prerokovať orgán, ktorého je členom. Ak člen predstavenstva alebo dozornej rady oznámi svoje odstúpenie na zasadnutí orgánu, ktorého je členom, končí výkon funkcie uplynutím dvoch mesiacov po tomto oznámení, pokiaľ orgán, ktorého je členom na žiadosť  odstupujúceho člena neschváli iný okamih zániku funkcie. Predstavenstvo a dozorná rada sú povinné prerokovať odstúpenie na najbližšom prvom zasadnutí po tom, čo sa o odstúpení dozvedeli.
  4. Funkcia člena predstavenstva alebo dozornej rady zaniká voľbou nového člena, najneskôr však uplynutím troch mesiacov od skončenia jeho funkčného obdobia.
  5. Pokiaľ člen predstavenstva alebo dozornej rady zomrie alebo odstúpi z funkcie alebo mu iným spôsobom zanikne funkcia, môže tento orgán za predpokladu, že počet jeho členov zvolených valným zhromaždením neklesol pod polovicu, menovať náhradných členov do najbližšieho zasadnutia valného zhromaždenia.

 

Článok 26

ZVOLÁVANIE ZASADNUTIA PREDSTAVENSTVA A DOZORNEJ RADY

Zasadnutie zvoláva jeho predseda písomnou pozvánkou, v ktorej uvedie miesto, dátum, hodinu konania a program zasadnutia. Pozvánka musí byť členom doručená poštou, telefaxom alebo elektronickou poštou najmenej 5 (päť) dní pred zasadnutím.

 

Článok 27

ROZHODOVANIE PREDSTAVENSTVA A DOZORNEJ RADY

  1. Predstavenstvo a dozorná rada sú spôsobilé sa uznášať, ak je na zasadnutí prítomná väčšina ich členov.
  2. Predstavenstvo a dozorná rada rozhodujú hlasovaním, a to jednoduchou väčšinou hlasov prítomných členov. Pri hlasovaní má každý člen orgánu jeden hlas. V prípade rovnosti hlasov je rozhodujúci hlas predsedu.
  3. Pri voľbe a odvolaní predsedu predstavenstva a dozornej rady volená alebo odvolávaná osoba nehlasuje.

 

Článok 28

ROZHODOVANIE PREDSTAVENSTVA A DOZORNEJ RADY MIMO ZASADNUTIA

  1. V prípade, že s tým súhlasia všetci členovia orgánu, môže predstavenstvo alebo dozorná rada vykonať rozhodnutie aj mimo zasadnutia, prípadne aj písomne alebo prostredníctvom prostriedkov oznamovacej techniky (telefax, elektronická pošta, konferenčný telefonický hovor, videokonferencia). Hlasujúci sa považujú za prítomných.
  2. Rozhodnutie vykonané mimo zasadnutie musí byť uvedené v zápisnici najbližšieho zasadnutia orgánu.
  3. Všetku organizačnú činnosť spojenú s rozhodovaním mimo zasadnutia zaisťuje predseda orgánu.

 

 

Oddiel 3

Predstavenstvo

 

Článok 29

POSTAVENIE PREDSTAVENSTVA

  1. Predstavenstvo má minimálne jedného a maximálne troch členov. Počet členov na funkčné obdobie stanoví svojim rozhodnutím valné zhromaždenie Spoločnosti. Pri založení Spoločnosti má predstavenstvo z rozhodnutia zakladateľa troch členov.
  2. Členovia predstavenstva volia zo svojho stredu predsedu. To neplatí, ak je predstavenstvo jednočlenné.
  3. Členov predstavenstva volí a odvoláva valné zhromaždenie.
  4. Predstavenstvo je štatutárnym orgánom Spoločnosti.

 

Článok 30

PÔSOBNOSŤ PREDSTAVENSTVA

  1. Predstavenstvo rozhoduje o všetkých záležitostiach Spoločnosti, ktoré nie sú všeobecne záväznými právnymi predpismi, týmito stanovami alebo uznesením valného zhromaždenia vyhradené do pôsobnosti valného zhromaždenia alebo dozornej rady, najmä:
    1. uskutočňovať obchodné vedenie a zaisťovať činnosť/chod Spoločnosti;
    2. zabezpečovať vyhotovenie zápisnice o valnom zhromaždení a nakladanie so zápisnicami o valných zhromaždeniach v súlade s § 189 obchodného zákonníka;
    3. vykonávať uznesenia valného zhromaždenia;
    4. zvolať mimoriadne valné zhromaždenie bez zbytočného odkladu:
      • potom, čo zistí, že celková strata Spoločnosti na základe akejkoľvek účtovnej závierky dosiahla takú výšku, že pri jej uhradení z disponibilných zdrojov Spoločnosti by neuhradená strata dosiahla polovicu základného imania alebo je možné ju s ohľadom na všetky okolnosti predpokladať alebo potom, čo zistí, že sa Spoločnosť dostala do úpadku. Tomuto valnému zhromaždeniu navrhne predstavenstvo zrušenie Spoločnosti; a jej vstup do likvidácie alebo prijatie iného opatrenia, ak osobitný zákon neustanovuje inak;
      • v prípade, že to vyžadujú iné vážne záujmy Spoločnosti;
      • v prípade, že o jej zvolanie požiadajú akcionári, ktorí majú akcie, ktorých súhrnná menovitá hodnota presahuje 5% základného imania Spoločnosti a navrhnú konkrétne záležitosti k prerokovaniu na valnom zhromaždení; pokiaľ predstavenstvo v tomto prípade nezvolá valné zhromaždenie tak, aby sa konalo do 40 dní odo dňa, kedy mu došiel návrh na jeho zvolanie, zvolá mimoriadne valné zhromaždenie súd na návrh uvedených akcionárov;
    5. rozhodovať o použití rezervného fondu;
    6. zaisťovať riadne vedenie predpísanej evidencie, účtovníctva, obchodných kníh a ostatných dokladov Spoločnosti;
    7. predkladať riadnu a mimoriadnu účtovnú závierku k prevereniu audítorovi;
    8. vykonávať v mene Spoločnosti práva a plniť povinnosti súvisiace s jej postavením ako zamestnávateľa v pracovnoprávnych vzťahoch so zamestnancami Spoločnosti;
    9. podať žalobu na splatenie emisného kurzu akcií voči akcionárom, ktorí sú v omeškaní s jeho splatením alebo uplatniť postup podľa §177 obchodného zákonníka;
    10. zaisťovať zverejňovanie skutočností o Spoločnosti, ktoré je Spoločnosť povinná zverejňovať v súlade s nariadením rady, zákonom a týmito stanovami;
    11. podávať návrh na vyhlásenie konkurzu na majetok Spoločnosti, pokiaľ sú splnené podmienky stanovené zákonom o konkurze a reštrukturalizácii;
    12. zaisťovať uskutočnenie zápisu skutočností týkajúcich sa Spoločnosti do obchodného registra a zakladať príslušné doklady do zbierky listín;
    13. rozhodovať o zmene obsahu stanov v súlade s predchádzajúcim rozhodnutím valného zhromaždenia, ak z tohto rozhodnutia valného zhromaždenia nevyplynie, či, a prípadne akým spôsobom sa stanovy menia;
    14. vyhotovovať úplné znenia stanov Spoločnosti v súvislosti s ich zmenami;
    15. určiť emisný kurz akcii v súvislosti so zvyšovaním základného imania na základe osobitného poverenia valným zhromaždením;
    16. vypracovať projekt na premiestnenie sídla a jeho zverejnenie podľa čl. 8 ods. 2 nariadenia rady;
    17. vypracovanie projektu fúzie podľa obchodného zákonníka a podľa nariadenia rady;
    18. vypracovanie jednotného projektu založenia holdingovej spoločnosti;
  2. Predstavenstvo udeľuje prokúru.
  3. Predstavenstvo predkladá valnému zhromaždeniu jedenkrát ročne, avšak najneskôr do šiestich mesiacov po skončení účtovného obdobia, správu o podnikateľskej činnosti Spoločnosti a o jej stave majetku. Táto správa je vždy súčasťou výročnej správy spracovanej podľa osobitného právneho predpisu.

 

Oddiel 4

Dozorná rada

 

Článok 31

POSTAVENIE A PÔSOBNOSŤ DOZORNEJ RADY

  1. Dozorná rada má minimálne jedného a maximálne troch členov. Počet členov na funkčné obdobie stanoví svojim rozhodnutím valné zhromaždenie Spoločnosti. Pri založení Spoločnosti má dozorná rada z rozhodnutia zakladateľa troch členov.
  2. Členov dozornej rady volí valné zhromaždenie, v prípadoch stanovených obchodným zákonníkom zamestnanci Spoločnosti.
  3. Členovia dozornej rady volia zo svojho stredu predsedu. To neplatí, ak je dozorná rada jednočlenná.
  4. Dozorná rada je kontrolným orgánom Spoločnosti.
  5. Člen dozornej rady nesmie byť zároveň členom predstavenstva, prokuristom alebo osobou oprávnenou konať menom Spoločnosti podľa zápisu v obchodnom registri.
  6. Dozorná rada dohliada na výkon pôsobnosti predstavenstva a uskutočňovanie podnikateľskej činnosti Spoločnosti.
  7. Dozorná rada určí svojho člena, ktorý zastupuje Spoločnosť v konaní pred súdmi a inými orgánmi proti členovi predstavenstva. To neplatí, v prípade, že je dozorná rada jednočlenná.
  8. Dozorná rada schvaľuje predstavenstvu tieto druhy konaní:
    1. nakladanie alebo zaťažovanie nehnuteľného majetku Spoločnosti;
    2. poskytovanie úverov, pôžičiek vo vzťahu k jednému subjektu alebo k subjektom jedného podnikateľského zoskupenia (ovládajúca a ovládaná osoba, koncern);
    3. akýchkoľvek zabezpečení záväzkov jedného (tretieho) subjektu alebo subjektov jedného podnikateľského zoskupenia (ovládajúca a ovládaná osoba, koncern);
    4. poskytovanie ručenia;
    5. vystavovanie zmeniek a avalovanie zmeniek;

 

 

ČASŤ VIII.

 

Zapojenie zamestnancov Spoločnosti

 

Článok 32

  1. Úprava zapojenia zamestnancov Spoločnosti sa riadi príslušnými ustanoveniami nariadenia rady, Smernice rady 2001/86/ES zo dňa 8. októbra 2001, ktorou sa doplňujú stanovy európskej spoločnosti s ohľadom na zapojenie zamestnancov a zákonom o európskej spoločnosti.
  2. Zamestnanci Spoločnosti majú v rozsahu stanoveným zákonom právo na informácie a na prerokovanie. Toto právo uplatňujú prostredníctvom výboru zamestnancov alebo iným spôsobom stanoveným dohodou o spôsobe a rozsahu zapojenia zamestnancov Spoločnosti podľa §42 zákona o európskej spoločnosti.

 

Článok 33

ZLOŽENIE VÝBORU ZAMESTNANCOV

  1. Počet členov výboru zamestnancov a spôsob ich voľby, ako aj oprávnenia výboru zamestnancov vo vzťahu k predstavenstvu alebo dozornej rade Spoločnosti upravujú stanovy Spoločnosti na základe výsledku rokovania o účasti zamestnancov Spoločnosti.
  2. Výbor zamestnancov sa skladá zo zamestnancov Spoločnosti volených alebo menovaných z ich radov prostredníctvom zástupcov zamestnancov Spoločnosti, prípadne všetkými zamestnancami Spoločnosti.
  3. Funkčné obdobie členov výboru je päťročné.
  4. Počet miest členov výboru zamestnancov sa počíta tak, že na každých aj začatých 10 % (desať percent) zamestnancov Spoločnosti, z celkového počtu zamestnancov Spoločnosti, zamestnaných v jednom členskom štáte pripadne 1 člen výboru zamestnancov.
  5. V prípade, že v priebehu funkčného obdobia výboru zamestnancov dôjde k zvýšeniu počtu zamestnancov v jednotlivom členskom štáte tak, že by na nich pripadlo podľa ods. 4 tohto článku viac členov výboru zamestnancov, stanovia sa pre zástupcov zamestnancov tohto členského štátu nové miesta. Funkčné obdobie nových členov výboru zamestnancov je skrátené a končí s funkčným obdobím výboru zamestnancov.
  6. V prípade, že v priebehu funkčného obdobia výboru zamestnancov dôjde k zníženiu počtu zamestnancov v jednotlivom členskom štáte tak, že by na nich pripadlo podľa ods. 4 tohto článku menej členov výboru zamestnancov, zanikne príslušnému počtu členov výboru zamestnancov, zastupujúcich zamestnancov z členského štátu, v ktorom k poklesu došlo, ich mandát. Osoby, ktorým mandát zanikne, sa určia lósom.

 

 Článok 34

  1. Zamestnanci Spoločnosti majú za podmienok stanovených zákonom právo vplyvu na zloženie orgánu Spoločnosti.
  2. Predstavenstvo Spoločnosti je povinné pravidelne, minimálne však jedenkrát ročne, predkladať výboru zamestnancov správu o vývoji podnikateľskej činnosti Spoločnosti a o jej ďalších perspektívach.
  3. Predstavenstvo Spoločnosti je povinné bez zbytočného odkladu dopredu poskytnúť výboru zamestnancov návrh programu každého rokovania predstavenstva, dozornej rade Spoločnosti a ďalej kópie všetkých listín predkladaných valnému zhromaždeniu.

 

 

ČASŤ IX.

 

Hospodárenie Spoločnosti

 

                                                            Článok 35

                                                             ÚČTOVNÉ OBDOBIE

Účtovným obdobím Spoločnosti je kalendárny rok.

 

Článok 36

ROZDELOVANIE HOSPODÁRSKEHO VÝSLEDKU SPOLOČNOSTI

  1. O rozdelení zisku a spôsobe úhrady straty Spoločnosti rozhoduje valné zhromaždenie na návrh predstavenstva, po preskúmaní tohto návrhu dozornou radou.
  2. Čistý zisk sa použije v tomto poradí:
    1. na úhradu neuhradenej straty z minulých rokov;
    2. na prídel do rezervného fondu;
    3. na prídely do ostatných fondov Spoločnosti, ak sú zriadené;
    4. na výplaty dividend akcionárom.
  3. Prípadné straty, vzniknuté pri hospodárení Spoločnosti, môžu byť kryté predovšetkým z jej rezervných fondov, pokiaľ to zákon nezakazuje. Valné zhromaždenie môže ďalej rozhodnúť o spôsobe úhrady straty:
    1. použitím nerozdeleného zisku z minulých rokov,
    2. použitím ostatných fondov Spoločnosti, vrátane kapitálových a z emisného ážia alebo
    3. znížením základného imania Spoločnosti.
  4. Poradie spôsobu krytia straty nie je pre valné zhromaždenie záväzné.
  5. Valné zhromaždenie môže rozhodnúť, že strata nebude uhradená a bude prevedená na účet neuhradených strát z minulých rokov.

 

Článok 37

REZERVNÉ FONDY

  1. Spoločnosť vytvára rezervný fond z vykázaného zisku v riadnej účtovnej závierke za rok, v ktorom po prvýkrát vytvorí zisk, a to najmenej vo výške 20% (dvadsať percent) zo zisku, ale nie viac, ako 10% (desať percent) z hodnoty základného imania. Rezervný fond sa ročne doplňuje o 5% (päť percent) zisku až do výšky 20% (dvadsať percent) základného imania. Takto vytvorený rezervný fond do výšky 20% (dvadsať percent) základného imania môže Spoločnosť použiť len k úhrade straty. O použití rezervného fondu rozhoduje predstavenstvo. Každé použitie rezervného fondu musí byť oznámené dozornej rade a podlieha dodatočnému schváleniu valným zhromaždením.
  2. Ak Spoločnosť nadobudne vlastné akcie a vykáže ich v súvahe, musí podľa § 161d ods. 1 obchodného zákonníka vytvoriť osobitný rezervný fond v rovnakej výške. Na vytvorenie alebo doplnenie tohto rezervného fondu môže Spoločnosť použiť nerozdelený zisk alebo iné fondy, ktoré môže Spoločnosť použiť podľa svojho uváženia.

 

 

ČASŤ X.

 

Zrušenie a zánik Spoločnosti

 

Článok 38

SPÔSOBY ZRUŠENIA SPOLOČNOSTI

  1. Zániku Spoločnosti predchádza jej zrušenie s likvidáciou alebo bez likvidácie, ak prechádza jej imanie na právneho nástupcu.
  2. O zrušení Spoločnosti rozhoduje valné zhromaždenie.
  3. Návrh na rozdelenie likvidačného zostatku schvaľuje a o rozdelení likvidačného zostatku rozhoduje valné zhromaždenie.
  4. Pri zrušení Spoločnosti s likvidáciou má každý akcionár nárok na podiel na likvidačnom zostatku. Tento podiel sa určuje pomerom menovitých hodnôt ich akcií.
  5. Zmeny právnej formy Spoločnosti sú upravené v obchodnom zákonníku.

 

Článok 39

ZÁNIK SPOLOČNOSTI

Spoločnosť zaniká ku dňu výmazu z obchodného registra (§ 68 ods. 1 obchodného zákonníka).

 

 

ČASŤ XI.

 

ZÁVEREČNÉ USTANOVENIA

 

Článok 40

  1. Návrh zmien stanov pripravuje a spracováva predstavenstvo.
  2. O zmenách týchto stanov rozhoduje valné zhromaždenie. K tomuto jeho rozhodnutiu sú potrebné aspoň dve tretiny väčšiny prítomných akcionárov a zriaďuje sa o ňom notárska zápisnica.
  3. O návrhu predstavenstva na zmenu stanov sa hlasuje naraz ako o jedinom nedielnom návrhu. Ak nie je tento návrh schválený, hlasuje sa o jednotlivých protinávrhoch v poradí, v akom boli podané (čl. 21).
  4. Zmeny stanov nadobúdajú účinnosť okamihom, kedy o nich rozhodlo valné zhromaždenie, ak z rozhodnutia valného zhromaždenia o zmene stanov alebo zo zákona nevyplýva, že nadobúdajú účinnosť neskôr.
  5. Ak valné zhromaždenie príjme rozhodnutie, ktorého dôsledkom je zmena obsahu stanov, toto rozhodnutie nahradzuje rozhodnutie o zmene stanov. Ak z rozhodnutia valného zhromaždenia nevyplýva, prípadne akým spôsobom sa stanovy menia, rozhodne o zmene stanov predstavenstvo v súlade s rozhodnutím valného zhromaždenia.
  6. V prípade, že dôjde ku zmene v obsahu stanov na základe akejkoľvek právnej skutočnosti, je predstavenstvo Spoločnosti povinné vyhotoviť bez zbytočného odkladu potom, čo sa ktorýkoľvek člen predstavenstva o takej zmene dozvie, úplné znenie stanov.

 

Článok 41

PRVÝ ČLEN DOZORNEJ RADY

Prvými členmi  dozornej rady sú: Ing. Denisa Jurgová, rodné číslo: XXXXXX/XXXX, dátum narodenia: 21.11.1975, bytom Za plavárňou 8529/9, 010 08 Žilina, Slovenská republika , Jasna Rašeta - Valica,  rodné číslo XXXXXX/XXXX, dátum narodenia: 27.03.1982, bytom Družstevná 785, 013 23 Višňové, Slovenská republika a  Andrea Kovalčíková, rodné číslo: XXXXXX/XXXX, dátum narodenia: 30.03.1973, bytom Rosina 845, 013 22 Rosina, Slovenská republika

 

Článok 42

  1. Pokiaľ nie je touto zakladateľskou listinou stanovené inak, platia všeobecne záväzné právne predpisy, najmä Nariadenie rady (ES) č. 2157/2001 zo dňa 8. októbra o stanovách európskej spoločnosti (SE) v platnom znení, zákon č. 562/2004 Z.z. o európskej spoločnosti v platnom znení a zákon č. 513/1991 Zb. obchodný zákonník v platnom znení.
  2. Ak niektoré ustanovenie tejto zakladateľskej listiny stratí platnosť vzhľadom ku zmenám právnych predpisov, alebo z iných dôvodov, zostávajú jej ostatné ustanovenia v platnosti.

 

Článok 43

Správa vkladov do základného imania pred vznikom spoločnosti

Správou vkladu Zakladateľa do základného imania spoločnosti na dobu odo dňa vzniku spoločnosti Zakladateľ ustanovuje sám seba, tj.:

 

  • spoločnosť HUPRO SE, so sídlom Štrková 971/10E, 010 01 Žilina, IČO: 47 198 982, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Žilina, oddiel Po, vložka 10343/L.

 

Článok 44

Náklady spojené so založením spoločnosti budú hradené z prostriedkov Spoločnosti. Tieto náklady Zakladateľ odhaduje čiastkou 2.500.- Eur (slovom dvetisícpäťsto eur).

Náklady spojené so založením spoločnosti tvoria najmä súdny poplatok za návrh na zápis Spoločnosti do obchodného registra, odmena za právnu pomoc, správne poplatky za zápis do registra živnostenského podnikania.

 

 

 

V Žiline 17.09.2018

 

 

...........................................

Miroslav Kovalčík

predseda predstavenstva

HUPRO TRADE SE