Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 194/2018
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 8.10.2018
  • Značka:
  • X018760
Platiť sa oplatí s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo PSO092/16
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Platiť sa oplatí s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Mostová2811 02 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Mostová
b) Orientačné/súpisné číslo 2
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 811 02
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 66827/B
IV. IČO/ dátum narodenia 45684618
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Všeobecná úverová banka, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Mlynské nivy
b) Orientačné/súpisné číslo 1
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 829 90
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 31320155
C. Miesto konania dražby Zasadačka na prízemí, Apollo klub, Súkennícka 4, 821 09 Bratislava, okres Bratislava II, Bratislavský kraj.
D. Dátum konania dražby 07. 11. 2018
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby 3. kolo
G. Predmet dražby

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

5421

Bratislava

Bratislava I

BA - m.č. STARÉ MESTO

Staré Mesto

Byt :

Charakteristika (číslo bytu, číslo vchodu, číslo poschodia):

Súp.č. stavby :

Postavená na pozemku - parcele registra "C"  evidovanej na katastrálnej mape:

Druh stavby:

Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných  zariadeniach domu súpisné č. 103356 a spoluvlastnícky podiel k pozemku, parcele registra "C" evidovanej na katastrálnej mape ako: parc. č. 3894/ 4, zastavané plochy a nádvoria o výmere  307 m2:

byt č. 10,

vchod: Langsfeldova 36,

3. mezanín

103356

3894 / 4

9 - Bytový dom

15598 / 100000

Spoluvlastnícky podiel v 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Vzhľadom na skutočnosť, že hodnotené nehnuteľnosti neboli sprístupnené, ohodnotenie predmetu dražby bolo vykonané v zmysle § 12 ods.3 zákona č.527/2002 o dobrovoľných dražbách, v znení neskorších predpisov ("ohodnotenie možno vykonať z dostupných údajov, ktoré má dražobník k dispozícii"). Z dôvodu neumožnenia vykonania obhliadky nie je možné určiť presné technické ani dispozičné riešenie ohodnocovaných nehnuteľností, rovnako ani ich užívaciu schopnosť.

Predmetom dražby nie je spoluvlastnícky podiel o veľkosti 5185/100000 k pozemku (dvor), parcele registra „C“ evidovanej na katastrálnej mape ako parcelné číslo 3894/3, druh pozemku ostatné plochy o výmere 1379 m2, list vlastníctva č. 5404, katastrálne územie Staré Mesto. Uvedený spoluvlastnícky podiel je vo vlastníctve účastníka právneho vzťahu číslo 22.

Predmetom dražby nie je spoluvlastnícky podiel na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a spoluvlastnícky podiel k pozemku o veľkosti 2853/100000, ktorý prislúcha k nebytovému priestoru evidovanom na liste vlastníctva č. 5403, katastrálne územie Staré Mesto, ako nebytový priestor č. 12 - kot., suterén, vchod: Langsfeldova 34, v bytovom dome súpisné číslo 102958 a parcele č. 3894/5, druh pozemku zastavané plochy a nádvoria o výmere 297 m2. Uvedený spoluvlastnícky podiel je vo vlastníctve účastníka právneho vzťahu číslo 33.

Bytový dom súp. č. 103356, Langsfeldova, Bratislava - Staré Mesto.

Bytový dom číslo súpisné 103356 je postavený na pozemku rovinatého charakteru v svahovitej lokalite na parcele KN č. 3894/4 v katastrálnom území Staré Mesto v Bratislave, mestská časť Staré Mesto. Bytový dom sa nachádza v obytných častiach s bytovými a rodinnými domami a stavbami občianskej vybavenosti s dobrými dopravnými možnosťami. V blízkosti bytového domu sa nachádza primeraná občianska vybavenosť, športové zariadenia, mestská rezervácia Horský park a iné. Bytový dom je celkovo 6 podlažný, pozostáva zo suterénu (1.PP), troch nadzemných podlaží a dvoch podkrovných podlaží. Suterén bytového domu pozostáva prevažne zo spoločných častí a zariadení bytového domu, nachádzajú sa tu aj pivničné kobky. Nadzemné podlažia sú tvorené bytovými jednotkami. Bytový dom v časti vchodu Langsfeldova 36 obsahuje celkovo 12 bytov. Byty sú prístupné schodiskom bez výťahu.

Spoločnými zariadeniami domu sú najmä: STA, bleskozvod, vodovodné, teplonosné, kanalizačné,  elektrické,  telefónne a plynové domové prípojky,  spoločné suterénne priestory.

Spoločnými časťami domu sú: základy domu,  strecha, obvodové múry, vchody, schodištia,  chodby,  vodorovné nosné a izolačné konštrukcie a zvislé nosné konštrukcie.

Bytový dom je realizovaný ako murovaný. Základová konštrukcia - stavba je založená v hĺbke priemerne nad 2m na základových pásoch s predpokladanou vodorovnou a zvislou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Zvislé konštrukcie sú murované stenové. Vodorovné konštrukcie - stropy železobetónové s rovným podhľadom. Schody sú železobetónové doskové s povrchovou úpravou terrazo. Strešná konštrukcia je šikmá strecha, krytina strechy betónová tašková. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu, úplné strechy a parapety. Vonkajšie omietky sú brizolitové. Úprava vnútorných povrchov pozostáva prevažne z dvojvrstvovej vápennej omietky. Výplne otvorov - okná sú v prevažnej časti bytov nové prevažne plastové s izolačným zasklením. Okná v spoločných častiach bytového domu sú plastové s izolačným zasklením. Vnútorné keramické obklady sú bežné. Vstupné dvere do obytného domu sú hliníkové s izolačným zasklením s kódovým zabezpečením vstupu. Povrchy podláh vestibulu a ostatných spoločných častí v rámci schodiskového traktu terrrazo. Elektroinštalácia v dome je svetelná aj motorická. Dom má kompletný rozvod bleskozvodu. V dome je rozvod zemného plynu v oceľových potrubiach. V dome je rozvod verejného telefónu, rozvody televízie, dom má zabezpečenú protipožiarnu ochranu. Bytový dom je napojený na všetky dostupné verejné inžinierske siete. Dom je komunikačne napojený na ulicu Langsfeldova.

Objekt bytového domu je výborne udržiavaný. Pôvodná stavba bytového domu bola na základe zadávateľom predloženého znaleckého posudku daná do užívania v roku 1951. Konštrukčné, dispozičné riešenie i ukončenie výstavby v danej lokalite podľa mojich znalostí zodpovedajú tomuto obdobiu. Preto vek domu k dátumu ohodnotenia určujem na 65 rokov. Ohodnocovaný byt je súčasťou podkrovnej nadstavby, ktorá bola realizovaná v roku  2008.

Súčasťou realizovanej nadstavby z roku 2008 bola výmena okien v schodiskových traktoch za plastové s izolačným zasklením, obnova povrchovej úpravy fasády, výmena vstupných dverí, domového vrátnika a iné. Obvyklá životnosť podobných bytových domov sa uvažuje v rozpätí od 80 do 120 rokov. Vzhľadom na použité stavebné materiály, konštrukčné riešenie ako aj technický stav bytového domu stanovujem životnosť na 110 rokov.

Byt číslo 10, 3. mezanín vchod Langsfeldova 36, Bratislava - Staré Mesto.

Posudzovaný byt je postavený v nadstavbe bytového domu ako mezonetový byt. Byt je prístupný len schodiskom na úrovni 4.NP, výťah sa v objekte bytového domu nenachádza. Celková podlahová plocha bytu je 137,63 m2 + 5,66 m2 balkón. Byt je mezonetový. Na dolnom podlaží sa nachádza predsieň s chodbou, obývacia izba s balkónom prepojená s kuchyňou a jedálňou, veľká kúpeľňa s vaňou,  sprchovacím kútom,  umývadlom, WC a bidetom a jedna samostatná obytná miestnosť. Na hornom podlaží sa nachádza galéria, dve obytné izby s úložnými priestormi,  kúpeľňa so sprchovacím kútom, umývadlom a WC, šatník. V kúpeľni sa nachádza plynový kotol na kúrenie a prípravu TÚV.

Deliace priečky v byte sú vytvorené z časti ako murované a z časti SDK konštrukcie. Vstupné dvere do bytu sú bezpečnostné. Ostatné interiérové dvere sú z tvrdého dreva otváravé, osadené  v drevených obložkových zárubniach. Okná bytu na úrovni "prízemia" plastové s izolačným zasklením doplnené o exteriérové žalúzie, "poschodia" strešné okná s izolačným zasklením. Povrchové úpravy stien a stropov sú sadrové stierkové s maľovkou, prípadne doplnené o dekoratívne parkety. Povrchové úpravy podláh sú v takmer celom byte veľkoplošné drevené parkety, v kúpeľniach a na balkóne keramická dlažba. Vykurovanie bytu je ústredné teplovodné pomocou vlastného plynového kotla ústredného kúrenia umiestneného v kúpeľni na "poschodí". Vykurovanie je riešené ako kombinované, na úrovni "prízemia" teplovodné podlahové, na úrovni "poschodia" teplovodné radiátorové. V byte sa nachádzajú rozvody vody v plastových potrubiach studenej a teplej z centrálneho zdroja, ktorým je plynový kotol ústredného kúrenia v kúpeľni na "poschodí". Rozvody elektrickej energie sú vedené pod omietkami. V byte sa nachádza aj rozvod plynu k plynovému kotlu, anténne rozvody pod omietkou. Schodisko na "poschodie" je oceľové s drevenými nástupnicami bez zábradlia.

Kuchyňa na úrovni "prízemia" pozostáva z kuchynskej linky z materiálov na báze dreva dĺžky 6,230 m. V linke sa nachádza kuchynské umývadlo ako jeden kus s pracovnou plochou kuchynskej linky, zabudovaná sklokeramická elektrická varná doska, elektrická rúra, digestor, umývačka riadu, chladnička s mrazničkou. Kúpeľňa na úrovni "prízemia" obsahuje sprchovací kút, plastovú vaňu a keramické umývadlo s pákovými vodovodnými batériami, WC misu so zabudovaným splachovacím mechanizmom a bidet, keramický obklad stien. Samostatná miestnosť WC je WC misa so zabudovaným splachovacím mechanizmom a keramické umývadielko s pákovou vodovodnou batériou, keramický obklad stien do výšky 1,3m. V chodbe, izbe a v kúpeľni "prízemia" sa nachádzajú vstavané skrine.

Kúpeľňa na úrovni "poschodia" obsahuje sprchovací kút a keramické umývadlo s pákovou vodovodnou batériou a WC misu so zabudovaným splachovacím mechanizmom. Jedna obytná izba  "poschodia" obsahuje vstavanú skriňu. V chodbe je vstavanou skriňou vytvorený priestor šatníka, obe obytné izby obsahujú odkladacie priestory v podstrešnom priestore bytového domu. Vlastníctvo bytu vrátane jeho vybavenia je ohraničené vstupnými dverami do bytu, vrátane zárubní a hlavnými uzavieracími ventilmi prívodu vody, plynu a elektrickými poistkami pre byt.

Z dôvodu neumožnenia vykonania obhliadky nie je možné určiť presné stavebnotechnické vyhotovenie rovnako ani užívaciu schopnosť bytu.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v stave zodpovedajúcom údržbe a dobe jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Poznámka:
Upovedomenie o začatí exekúcie predajom bytu č.10/3.mezanín, Langsfeldova 36 v prospech PhDr. Oľgy Vereskej (13.11.1950), podľa EX 73/2014-22 zo dňa 1.8.2014 (súdny exekútor JUDr. Ing. Štefan Hrebík), P-2579/14.
Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie predajom nehnuteľnosti bytu č.10 na 3.mezanín, vchod Langsfeldova 36, v prospech PhDr. Oľga Vereská, Bratislava (*13.11.1950), podľa exekučného príkazu EX 73/2014-24 zo dňa 09.09.2014 (súdny exekútor JUDr. Ing. Štefan Hrebík, Malacky), P- 2962/14.
Oznámenie o začatí výkonu záložného práva V-19933/08 na byt č. 10/3.mezanín, Langsfeldova 36 v prospech Všeobecnej úverovej banky, a.s.(IČO 31320155) formou dobrovoľnej dražby, P-872/15 Poznamenáva sa začatie súdneho konania na ochranu spotrebiteľa a vydanie predbežného opatrenia na Okresnom súde Bratislava I č.k. 15C/258/2015 na nehnuteľnosť byt č. 10 na 3.mezaníne, vchod Langsfeldova 36, P-3039/15.
Oznámenie o konaní dražby, dražobník: Platiť sa oplatí s.r.o. (IČO 45684618) na nehnuteľnosť: byt 10/3.mezan. Langsfeldova 36, v zmysle § 17 ods.5 písm.c) zákona č. 527/2002, podľa DD PSO092/16 zo dňa 19.10.2016, P-2926/16.
Poznamenáva sa začatie súdneho konania na Okresnom súúdeBratislva I č.10CSp/61/2016 na ochranu spotrebiteľa neplatnosť dražby navrhovateľa Mgr. Andrea Milecová (06.04.1975), drražobník Platiť saoplatí s.r.o. ((IČO 45684618) NA byt č. 10 na 3.mezaníne, vchod Langsfeldova 36, P-3393/16.
Oznámenie o konaní dražby, dražobník: Platiť sa oplatí s.r.o. (IČO 45684618) na nehnuteľnosť: byt 10/3.mezan. Langsfeldova 36, v zmysle § 17 ods.5 písm.c) zákona č. 527/2002, podľa DD PSO092/16 zo dňa 12.12.2016, P-3334/16.
Predbežné opatrenie - zákaz spoločnosti Platiť sa oplatí, s.r.o. pokračovať vo vykonávaní dražby formou opakovanej dražby vyhlásenej pod č. DD PSO091/2015A na byt č. 10, 3.mezanín, vchod Langsfeldova 36, až do právoplatnosti rozhodnutia vo veci samej, podľa Uznesenia Okresného súdu Bratislava I č.k. 7C/2/2016-51 zo dňa 26.1.2016, P-306/16.
ČASŤ C: ŤARCHY:
Záložné právo na byt č. 10, 3.mezan., Langsfeldova 36 a pozemok p.č. 3894/4 v prospech Všeobecnej úverovej banky, a.s., IČO: 31320155 podľa V-19933/08 zo dňa 14.7. 2008.
Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na byt 10/3.mezan. Langsfel.36 a pozemok p.č. 3894/4 v prospech: PhDr. Oľga Vereská (13.11.1950), podľa EX 73/2014-16 zo dňa 15.5.2014, súd.exek., JUDr. Ing. Štefan Hrebík, Z-9741/14.
Exekučné záložné právo v prospech Ing. Peter Hlušek (nar. 17.10.1950) na byt č. 10 na 3.mez., vchod Langsfeldova 36, podľa exekučného príkazu č. EX 11961/2014-15 zo dňa 23.12.2014 (súdny exekútor JUDr. Zora Ferdinandy), Z-25634/14.
Iné údaje:
Zmena adresy, R-7349/16.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Číslo znaleckého posudku: 39/2018
Meno znalca: Varga Ľubor Ing.
Dátum vyhotovenia: 04.06.2018
Všeobecná cena odhadu: 272 000,00 EUR
K. Najnižšie podanie 204 000,00 EUR
L. Minimálne prihodenie 3 000,00 EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 20 000,00 EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Účastník dražby je povinný zložiť dražobnú zábezpeku dražobníkovi alebo do notárskej úschovy v peniazoch alebo vo forme bankovej záruky s preukázaním potvrdenia o úhrade týmto alebo zákonom povoleným spôsobom. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Výpis z bankového účtu o úhrade dražobnej zábezpeky v stanovenej výške v prospech účtu dražobníka, potvrdenie o vklade dražobnej zábezpeky v stanovenej výške na bankový účet dražobníka v hotovosti, príjmový pokladničný doklad vystavený dražobníkom, banková záruka, zápisnica o notárskej úschove.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Lehota na zloženie dražobnej zábezpeky sa končí otvorením dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobnú zábezpeku alebo listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo po upustení od dražby. V prípade, že dôjde k zmareniu dražby, dražobná zábezpeka zložená vydražiteľom vrátane jej príslušenstva sa použije na úhradu nákladov zmarenej dražby. Ak sa koná opakovaná dražba, zúčtuje sa zostávajúca časť dražobnej zábezpeky zložená vydražiteľom, ktorý spôsobil zmarenie dražby, na náklady opakovanej dražby. Po úhrade nákladov zmarenej dražby a opakovanej dražby sa zostávajúca časť vráti vydražiteľovi, ktorý spôsobil zmarenie dražby. Vydražiteľ, ktorý spôsobil zmarenie dražby, je povinný na vyzvanie dražobníka uhradiť tú časť nákladov dražby, ktorú nepokrýva dražobná zábezpeka ním zložená. To platí aj pre náklady opakovanej dražby, konanej v dôsledku zmarenia predchádzajúcej dražby vydražiteľom.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražitel je povinný uhradit cenu dosiahnutú vydražením najneskôr do 15 dní odo dna skoncenia dražby v hotovosti alebo na úcet dražobníka, císlo úctu: 3032264653/0200, IBAN: SK06 0200 0000 0030 3226 4653, SWIFT (BIC): SUBASKBX, vedený v VUB, a.s., variabilný symbol (VS):9216 (uvedie sa v referencii platiteľa).
Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6 640 EUR, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutej vydražením hneď po skončení dražby. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením, to neplatí v prípade, ak bola dražobná zábezpeka vydražiteľom zložená vo forme bankovej záruky.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 19.10.2018 o 09:00 hod. Obhliadka 2: 06.11.2018 o 09:00 hod.
Miesto obhliadky Langsfeldova 3356/36, 811 04 Bratislava.
Organizačné opatrenia Organizačné pokyny: stretnutie záujemcov o obhliadku sa uskutoční pred predmetom dražby: Langsfeldova 3356/36, 811 04 Bratislava. Bližšie informácie a pokyny Jozef Schmidt kontakt: 02 / 322 02 731, 0903 / 404 713, schmidt@platitsaoplati.sk.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Užívacie právo prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby zápisnicou o odovzdaní. Predmet dražby odovzdá predchádzajúci vlastník po predložení osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa. Dražobník odovzdá vydražiteľovi po zaplatení vydraženej ceny predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby bez zbytočného odkladu a vydražiteľ prevzatie písomne potvrdí. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. O odovzdaní predmetu dražby spíše dražobník zápisnicu. Predchádzajúci vlastník odovzdá vyprataný predmet dražby, kľúče od dverí, vrát, ovládače od diaľkovo ovládaných brán a dokumenty ako sú kolaudačné rozhodnutia, geometrické plány, nájomné zmluvy a spoločne s vydražiteľom si navzájom potvrdia konečné stavy na meračoch médií.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Jarmila
c) priezvisko Kováčová
d) sídlo Boženy Němcovej 13, 949 01 Nitra