Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 139/2018
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 20.7.2018
  • Značka:
  • X010575
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 046/2018
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby salónik č. 202 na 2. poschodí hotela Dukla Prešov, a.s., Námestie legionárov 2, 080 01 Prešov
D. Dátum konania dražby 17. 07. 2018
E. Čas konania dražby 11:00 hod. – 11:05 hod.
F. Kolo dražby prvé opakované
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Bardejov, obec: Zborov, katastrálne územie: Zborov, tak ako sú zapísané v evidencii Okresného úradu Bardejov, katastrálny odbor na liste vlastníctva č. 736, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 125 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 932/3 o výmere 502 m², druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,
  • garáž so súpisným číslom 693 s príslušenstvom, postavená na pozemku parcely registra „C“ č. 932/7 o výmere 61 m², druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 932/1 o výmere 1589 m², druh pozemku: orná pôda,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 932/3 o výmere 502 m², druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 932/6 o výmere 111 m², druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 932/7 o výmere 61 m², druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria (ďalej lenpredmet opakovanej dražby“).
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom so súp. č. 125 s príslušenstvom, postavený na par. č. 932/3 v kat. území Zborov.

Predmetom opakovanej dražby je samostatne stojaci rodinný dom, ktorý sa nachádza na okraji obce Zborov. V obci bývajú aj neprispôsobiví občania. V obci je možnosť napojenia na vodu, plyn a kanalizáciu. Predmet opakovanej dražby je postavený v rovinatom teréne. Predmet opakovanej dražby je podpivničený s jedným nadzemným podlažím a obytným podkrovím. Predmet opakovanej dražby bol daný do užívania v roku 1994.

 

Dispozičné riešenie:

V 1. PP sa nachádza chodba, kuchyňa, 3 pivnice a kotolňa.

V 1.NP sa nachádza chodba, kuchyňa, komora a 2 izby.

V podkroví sa nachádza chodba, kúpeľňa s WC, 3 izby a 2 balkóny.

 

Zastavaná plocha 1. PP je o výmere 118,29 m2.

Zastavaná plocha 1. NP je o výmere 118,29 m2.

Zastavaná plocha podkrovia je o výmere 141,95 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Predmet opakovanej dražby má sedlovú strechu so strešnou krytinou z AZC šablón. Klampiarske výrobky sú z pozinkovaného plechu. Obvodové murivo je murované. Stropné konštrukcie sú železobetónové. Strop nad podkrovím je drevený trámový s rovným podhľadom. Schodište do podzemného podlažia je položené na železobetónovej doske s povrchom stupňov a podstupníc z teracovej dlažby. Schodište do podkrovia je tvorené oceľovou nosnou konštrukciou s drevenými stupňami bez podstupníc. Vonkajšia omietka na predmete opakovanej dražby je brizolitová. Predmet opakovanej dražby nie je izolovaný proti zemnej vlhkosti a je značne zavlhnutý vzhľadom na to, že je dlhšiu dobu nevyužívaný a nevykurovaný. Vnútorné omietky v predmete opakovanej dražby sú vápenné. Okná sú drevené, zdvojené s predokennými žalúziami. Dvere sú dyhované v oceľových zárubniach. Podlahy v podzemnom podlaží predmetu opakovanej dražby sú čiastočne keramické dlažby a čiastočne majú cementový poter. Podlahy na prízemí sú čiastočne plávajúce a čiastočne parketové. Podlahy v podkroví sú plávajúce. V sociálnych zariadeniach sú k dispozícii keramické dlažby. Kuchynská linka v kuchyni je na báze dreva. Drez je nerezový s odkvapkávačom. Šporák sa v kuchyni na 1. NP nenachádza. Kuchyňa v 1. PP je zanedbaná s kuchynskou linkou na báze dreva s nerezovým drezom a plynovým šporákom. V 1. PP sa nachádza aj práčovňa s vaňou a keramickým obkladom stien. V 1. NP sa nachádza samostatné WC s umývadlom a keramickým obkladom stien. V kúpeľni v podkroví sa nachádza vaňa, umývadlo, sprchovací kút a WC. Batérie v predmete opakovanej dražby sú v prevažnej miere pákové. Predmet opakovanej dražby je vykurovaný plynovým kotlom JUNKERS s ohrevom pitnej vody. Radiátory sú panelové. V obývacej izbe sa nachádza kozub bez krbovej vložky s uzavretým ohniskom. Predmet opakovanej dražby je odkanalizovaný do žumpy. Predmet opakovanej dražby je napojený na rozvod vody z mestského rozvodu vody.

Príslušenstvo predmetu opakovanej dražby tvorí najmä:

  • Garáž so súp. č. 693 s príslušenstvom, postavená na par. č. 932/7 v kat. území Zborov.

Garáž je postavená ako samostatná stavba za rodinným domom. Garáž je osadená na základových pásoch. Obvodové murivo garáže je murované hrúbky 300 mm. Stropná konštrukcia je drevená trámová s pultovou strechou. Krytina je z trapézového plechu s klampiarskymi konštrukciami z pozinkovaného plechu. Garážové vráta sú výklopné plechové. Vonkajšia omietka na garáži je brizolitová. Podlahy v garáži sú betónové a hrubé. Dvere sú zvlakové a okná sú jednoduché, resp. sa tam nachádza sklobetónová výplň otvorov. V garáži je svetelná aj motorická elektroinštalácia. Garáž bola daná do užívania v roku 1992.

 

Zastavaná plocha garáže je o výmere 60,10 m2.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa nachádza v dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo v prospech navrhovateľa opakovanej dražby, spoločnosti Tatra banka, a.s., so sídlom: Hodžovo námestie 3, 811 06 Bratislava, IČO: 00 686 930, podľa V 1860/2011.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 0,- EURO (slovom: nula EURO)
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Cintorínska
b) Orientačné/súpisné číslo 53
c) Názov obce Nová Baňa d) PSČ 968 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 10/2018 zo dňa 18.03.2018, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Paulínou Černochovou:
47.300,- EUR (slovom: štyridsaťsedemtisíctristo EURO)