Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 135/2018
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 16.7.2018
  • Značka:
  • K050512
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Demeter Libor
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Nitrica 494, 97222 Nitrica
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 26.04.1982
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Vladimír Žitník
Sídlo správcu: Moyzesova 816/100, 01701 Považská Bystrica
Kotakt na správcu : vzitnik.skp@gmail.com, 0908 830 797, 042/42 617 44
Spisová značka správcovského spisu : 38OdK/70/2018 S1393
Spisová značka súdneho spisu : 38OdK/70/2018
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Oznam o vyhlásení 1. kola ponukového konania na speňaženie majetku dlžníka podľa § 167n ods. 1 druhá veta v spojení s ust.§ 167p ZKR.

Uznesením Okresného súdu Trenčín, č. k.: 38OdK/70/2018 zo dňa 16. marca 2018, zverejneným v Obchodnom vestníku 59/2018 vydanom dňa 23. marca 2018, bol vyhlásený konkurz na majetok dlžníka Libor Demeter, nar. 26.04.1982, Nitrica 494, 972 22 Nitrica, občan SR (ďalej len „Dlžník“) a súčasne bol do funkcie správcu ustanovený: JUDr. Vladimír Žitník, so sídlom kancelárie Moyzesova 816/100, 017 01 Považská Bystrica, značka správcu S1393 (ďalej len „Správca“).

Správca týmto vyhlasuje 1. kolo ponukového konania na speňaženie nehnuteľnosti nepatrnej hodnoty Dlžníka, postupom podľa ustanovenia § 167n č. 7/2005 Z. z. (ďalej len „ZKR“), na speňaženie hnuteľných vecí.

Nehnuteľnosť, ktorá je zapísaná v súpise všeobecnej podstaty zverejnená v Obchodnom vestníku č. 98/2018 zo dňa 23.05.2018, vedená pod poradovým číslom 1, viď nižšie bližšie špecifikovaná, (ďalej len ako „Rodinný dom“).

Stavba:  1.

popis: rodinný dom

Súpisné číslo:  46

číslo LV: 1073

obec: Rudnianska Lehota

parc. č.:  641

súpisová hodnota: 700,00,-€

názov k.ú.: Rudnianska Lehota

spoluvlastnícky podiel: 1/48

štát: SR

okres: Prievidza

Adresa s orientačným číslom: Rudnianska Lehota č. 46

Správca vyhlasuje 1. kolo ponukového konania na speňaženie spoluvlastníckeho podielu na Rodinnom  dome  za nasledovných podmienok:

1. Ponuku na kúpu spoluvlastníckeho podielu na Rodinnom dome  je treba podať písomne v lehote 30 kalendárnych dní od zverejnenia tohto oznámenia v Obchodnom vestníku správcovi na adresu jeho sídla: Moyzesova 816/100, 017 01 Považská Bystrica, v zalepenej obálke s označením „ponukové konanie 38OdK/70/2018 – NEOTVÁRAŤ“. Na ponuky doručené po tomto termíne sa nebude prihliadať. Každý záujemca môže podať len jednu cenovú ponuku, 


2. Ponuka musí obsahovať: 


  • navrhovanú kúpnu cenu, 

  • správne a úplné identifikačné údaje záujemcu a aktuálny výpis z obchodného alebo živnostenského 
registra /nie starší ako 30 dní/, u občana – nepodnikateľa, fotokópia platného dokladu totožnosti - OP a 
pod., doklad o úhrade zálohy a číslo účtu, na ktorý Správca poukáže vrátenie zálohy, 

  • slovné vyjadrenie záväzného záujmu o odplatné nadobudnutie (kúpu) spoluvastníkeho podielu na Rodinnom dome spôsobom 
neumožňujúcim zámenu predmetu kúpy (napríklad „mám záujem o kúpu spoluvlastníckeho podielu na Rodinnom dome evidovaného Okresným úradom v Prievidzi, katastrálny odbor, okres: Prievidza, obec: Rudnianska Lehota, k. ú.: Rudnianska Lehota vedeného na liste vlastníctva č. 1073, a to rodinný dom, súpis. č. 46, postavený na parc. č. 641 v súpisovej hodnote            700,00,-EUR v podiele 1/48
  • ponúkanú kúpnu cenu za spoluvlastnícky podiel na Rodinnom dome vyjadrenú číslom i slovom v mene euro, 

  • číslo bankového účtu v tvare IBAN, na ktorý sa má v prípade, že ponuka záujemcu nebude 
vyhodnotená ako úspešná, vrátiť záloha na kúpnu cenu zložená podľa bodu 3 tohto oznámenia, 

  • podpis (i) záujemcu, (ii) osoby, ktorou záujemca, ktorý je právnickou osobou v zmysle právnych 
predpisov koná, alebo (iii) osoby oprávnenej konať v mene záujemcu na základe splnomocnenia (v tomto prípade sa k záväznej ponuke ako jej prílohy priložia listiny preukazujúce takéto oprávnenie [napr. originál plnomocenstva]), 

  • spolu s ponukou (ako jej prílohy) je záujemca povinný predložiť doklad preukazujúci: (i) totožnosť fyzickej osoby podpisujúcej ponuku, ktorým je fotokópia občianskeho preukazu alebo iného rovnocenného dokladu totožnosti (ii) zloženie zálohy na celú ponúknutú kúpnu cenu spoluvlatsníckeho podielu na Rodinnom dome.


Prihliada sa iba na tie ponuky, kde záujemca zloží zálohu vo výške celej ním ponúkanej kúpnej ceny spoluvlastníckeho podielu  na Rodinnom dome na bankový účet vedený v OTP banka Slovensko, a. s., číslo účtu (IBAN): SK45 5200 0000 0000 1189 0088 a správou pre prijímateľa „38OdK/70/2018“. Záloha musí byť na účet Správcu pripísaná najneskôr v deň skončenia lehoty na predkladanie ponúk. 


3. Záujemca, ktorý splnil podmienky účasti v ponukovom konaní v zmysle tohto oznámenia je svojou ponukou viazaný, táto je neodvolateľná. 


4. Na ponuky záujemcov, ktorí nesplnia podmienky uvedené vyššie sa pri výbere úspešného záujemcu o kúpu spoluvlastníckeho podielu na Rodinnom dome (vyhodnotení ponúk) neprihliada.

 
5. Pri vyhodnotení ponúk rozhoduje najvyššia ponúknutá kúpna cena, ktorá má byť minimálne vo výške 
súpisovej hodnoty majetku. V prípade rovnakých ponúk rozhodne žreb správcu. 


6. Záujemcom ponukového konania, ktorí neboli úspešní pri vyhodnotení ponúk, sa vráti zložená záloha 
bankovým prevodom na účet, ktorí písomne oznámia správcovi v písomnej ponuke. 


7. Vyhodnotenie ponúk správca oznámi úspešnému záujemcovi s návrhom kúpnej zmluvy, pričom ním 
uhradená záloha sa započíta na úhradu kúpnej ceny.


8. Právo úspešného záujemcu na uzavretie kúpnej zmluvy je podmienené tým, že oprávnená osoba 
nezrealizuje svoje právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty podľa § 167v ods. 2 ZKR za cenu dosiahnutú v ponukovom konaní a túto uhradí na účet správcu do 10 dní od skončenia ponukového konania - otvorenia obálok s ponukami. 


9. Neúspešným Záujemcom, ktorých ponuky neboli pri vyhodnotení ponúk určené za víťazné, Správca výsledky ponukového konania neoznamuje a bez ďalšieho im vráti zloženú zálohu na kúpnu cenu v čo najkratšom čase od vyhodnotenia ponúk bankovým prevodom na účet uvedený v ponuke. 


10. Záujemcovia o kúpu spoluvlastníckeho podielu na Rodinnom dome si pred skončením lehoty na predkladanie ponúk podľa bodu 1. tohto oznámenia môžu dohodnúť so Správcom termín osobnej obhliadky Rodinného domu, a to písomne na adrese kancelárie správcu, prostredníctvom elektronickej pošty na adrese vzitnik.skp@gmail.com alebo telefonicky na kontaktnom čísle 042/426 17 44, 45. 


11. Správca po vykonaní vyhodnotenia podaných ponúk vyhotoví dva rovnopisy kúpnej zmluvy s nasledovným podstatným obsahom: 


  • Zmluvné strany - Dlžník ako predávajúci a Úspešný záujemca ako kupujúci 

  • Predmet kúpy - Spoluvlastnícky podiel na Rodinnom dome

  • Esenciálne záväzky zmluvných strán - záväzok predávajúceho previesť vlastnícke právo k Rodinnému domu na 
kupujúceho a tomu zodpovedajúci záväzok kupujúceho zaplatiť cenu vo výške podľa Víťaznej ponuky 

  • Iné dojednania stanovujúce, že zložená záloha kupujúceho sa v plnom rozsahu započítava s kúpnou 
cenou spoluvlastníkeho podielu na Rodinnom dome, Spoluvlastnícky podiel na Rodinnom dome  sa predáva v stave, v akom bolo kupujúcemu umožnené v rámci ponukového konania obhliadnuť a v akom „stojí a leží“ v čase uzavretia kúpnej zmluvy a kupujúcemu nevznikajú ani nevzniknú ohľadne faktického stavu Rodinného domu alebo akejkoľvek jeho časti voči predávajúcemu žiadne práva ani nároky, najmä avšak nie len, práva z vád alebo zodpovednosti za škodu a ani právo od zmluvy odstúpiť, správne poplatky znáša kupujúci, (ďalej aj len ako „Zmluva“) 


12. Vyhodnotenie určitej ponuky za Víťaznú ponuku oznámi Správca Úspešnému záujemcovi písomne alebo elektronicky na adresu elektronickej pošty uvedenú v ponuke a súčasne ho vyzve, aby v Správcom určenej lehote doručil Správcovi dva rovnopisy Zmluvy podpísanej z jeho strany . 


13. V prípade, že záujemca bude vyhodnotený ako úspešný a napriek tomu odmietne uzavrieť kúpnu zmluvu, správca má nárok na zmluvnú pokutu vo výške zloženej zálohy, ktorá prepadá v prospech konkurznej podstaty.

V Považskej Bystrici 10.07.2018

JUDr. Vladimír Žitník, správca konkurznej podstaty