Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 135/2018
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 16.7.2018
  • Značka:
  • K050547
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Agnano s.r.o. "v konkurze"
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Mostná 15, 94901 Nitra
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 47540729
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Mgr. Veronika Vargová
Sídlo správcu: Mostná 62, 94901 Nitra
Kotakt na správcu : 037/6585182, veronika.hetenyiova@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 32K/20/2016 S1688
Spisová značka súdneho spisu : 32K/20/2016
Druh podania : Zápisnica zo zasadnutia veriteľského výboru

Zápisnica zo zasadnutia veriteľského výboru
Udelenie záväzného pokynu

Spisová značka súdny spis: 32K/20/2016 Spisová značka správcovský spis: 32K/20/20I6

Úpadca:             Agnano s.r.o. „v konkurze“

IČO:                  47 540 729

S ídlo:               Mostná 15,949 01 N itra

Správca:            Mgr. Veronika Vargová (predchádzajúce priezvisko Hetényiová), so

sídlom Mostná 62, 949 01 Nitra

 

Veriteľský výbor zvolený na schôdzi veriteľov konanej dňa 28.11.2017 o 11:00 hod, v Komárne, Hadovská cesta 870.

Miesto hlasovania: hlasovanie „per roliam“ (elektronicky emailom)

Dátum hlasovania:   písomné hlasovanie v elektronickej    podobe  prostredníctvom emailu

                     do piatich pracovných dní Čas hlasovania:     písomné hlasovanie v elektronickej podobe prostredníctvom emailu

            do piatich pracovných dní, t.j. hlasovanie ukončené dňa 28.11.2017 (dvadsiateho ôsmeho novembra dvctisícsedemnásť)

v zložení

Predseda veriteľského výboru:

VELANSOFT s.r.o., so sídlom Martinická 987/3, Praha, Česká republika, IČO: 039 7T145 Podľa plnej moci: G&G IURISCONSULTI s.r.o., štatutárny orgán JUDr. Slávka Pindrochová Gatialová, advokát

Členovia veriteľského výboru:

Fobosila s.r.o., so sídlom Sokola Tumy č. 1099/1, Ostrava, Česká republika, IČO: 04 356 136 Podľa plnej moci: JUDr. Martin Dianiška, advokát

PROMOMEDIA o.z., so sídlom Učiteľská 19, 821 06 Bratislava, IČO: 42 268 460

Podľa plnej moci: Ján Šmondrk

Predseda veriteľského výboru zvolal zasadnutie veriteľského výboru s programom:

  1. Otvorenie
  2. Hlasovanie o udelení/neudelení záväzného pokynu na pristúpenie k predaju podniku úpadcu ako celku v rámci verejnej obchodnej súťaže
  3. Hlasovanie o udelení / neudelení záväzného pokynu na pristúpenie k speňažovaniu jednotlivých súpisových zložiek majetku úpadcu samostatne

Záver

 

K bodu 1: Otvorenie

Zasadnutie veriteľského výboru otvoril a jeho vedenia sa ujal predseda veriteľského výboru, spoločnosť VELANSOFT s.r.o.. Skonštatoval, že zasadnutie veriteľského výbom bolo zvolané a zúčastňujú sa ho členovia veriteľského výboru disponujúci 100% hlasov, a teda zasadnutie veriteľského výboru je uznášaniaschopné.

Podľa § 38 ods. 3 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov (ďalej aj leň „ZKR“) za uznesenie veriteľského výboru možno hlasovať aj písomne zaslaním svojho hlasovania predsedovi veriteľského výboru alebo správcovi. Na účely uznášaníaschopnosti sa hlasujúci Členovia veriteľského výboru považujú za prítomných.

Predseda veriteľského výboru konštatoval, že žiadosťou zo dňa 30.10.2017 správca Mgr. Veronika Vargová (predchádzajúce priezvisko Hetényiová) požiadal o uloženie záväzného pokynu na speňaženie majetku zapísaného do súpisu majetku úpadcu a navrhol nasledujúce alternatívy speňažovania.

Alternatíva 1: Správca zhodnotiac majetok úpadcu navrhol speňaženie majetku formou predaja podniku úpädču ako celku v rámci verejnej obchodnej súťaže. Súpisová hodnota spolu jednotlivých zložiek majetku bude predstavovať hodnotu najnižšieho podania v jednotlivých kolách verejnej obchodnej súťaže. Pri aplikácií takéhoto postupu speňažovania správca navrhol, aby bola zmluva o predaji podniku uzatvorená s osobou, ktorá:

  1. V prvom kole verejnej obchodnej súťaže ponúkne najvyššiu kúpnu cenu, minimálne však vo výške 100% súpisovej hodnoty,
  2. V prípadnom druhom kole by bola zmluva o predaji podniku uzatvorená s osobou, ktorá v danom kole verejnej obchodnej súťaže ponúkne najvyššiu kupnu cenu, minimálne však vo výške 50% súpisovej hodnoty,
  3. V prípadnom treťom kole by bola zmluva o predaji podniku uzatvorená s osobou, ktorá v ňom ponúkne najvyššiu kúpnu cenu.

Podľa názoru správcu, túto alternatívu speňažovania je možné označiť za najefektívnejšiu a najobjektívnejšiu, nakoľko predajom, a to speňažením celého podniku ako celku, je možné predpokladať nie len vyššiu kúpnu cenu, ale aj nižšie náklady na speňažovanie.

Alternatíva 2.: Druhým variantom je speňažovanie jednotlivých súpisových zložiek samostatne, spôsobom, formou a za podmienok obdobných ako pri Alternatíve 1. Správca upozornil, že pri uplatnení takéhoto postupuje možné predpokladať, že výška výťažku v tomto prípade pravdepodobne nedosiahne úroveň ako pre predaji podniku ako celku, pretože jednotlivé zložky majetku úpadcu majú samostatne nižšiu hodnotu ako celok.

 

K bodu 2: Hlasovanie o udelení/neudelení záväzného pokynu na pristúpenie k predaju podniku úpadcu ako celku v rámci verejnej obchodnej súťaže

Predseda veriteľského výboru vyzval písomnou elektronickou formou prostredníctvom e-mailu členov veriteľského výboru, aby o vyššie uvedenom bode programu hlasovali „per roliam“.

Členovia veriteľského výboru hlasovali o udelení / neudelení záväzného pokynu na pristúpenie k predaju podniku úpadcu ako celku v rámci verejnej obchodnej súťaže.

Hlasovanie veriteľského výboru:

ZA:                       2

PROTI:                 0

ZDRŽAL SA:        1

Uznesenie č. 1:

Veriteľský výbor uďéľuie záväzný pokyn na pristúpenie k predaju podniku úpadcu ako celku v rámci verejnej obchodnej súťaže.

 

K bodu 3: Hlasovanie o udelení / neudelení záväzného pokynu na pristúpenie k speňažovaniu jednotlivých súpisových zložiek majetku úpadcu samostatne

Predseda veriteľského výboru vyzval písomnou elektronickou formou prostredníctvom e-mailu členov veriteľského výboru, aby o vyššie uvedenom bode programu hlasovali „per rollam‘\

Členovia veriteľského výboru hlasovali o udelení / neudelení záväzného pokynu na pristúpenie k speňažovaniu jednotlivých súpisových zložiek samostatne, spôsobom, formou a za podmienok obdobných ako pri predaji podniku v rámci verejnej obchodnej súťaže.

Hlasovanie veriteľského výboru:

ZA:                        0

PROTI:                  2

ZDRŽAL SA:         1

Uznesenie č. 2:

Veriteľský výbor neudeľuje záväzný pokyn na pristúpenie k speňažovaniu jednotlivých súpisových zložiek majetku úpadcu samostatne, spôsobom, formou a za podmienok obdobných ako pri predaji podniku v rámci verejnej obchodnej súťaže.

 

K bodu 4: Záver

Predseda veriteľského výboru konštatoval, že tretie zasadnutie veriteľského výboru prebehlo podľa programu.

Zápisnica bola vyhotovená v 5 origináloch 1x správca, 1x súd, 1x predseda veriteľského výboru, po 1 vyhotovení členovia veriteľského výboru.

 

Predseda veriteľského výboru