Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 74/2018
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 17.4.2018
  • Značka:
  • K025340
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Jaroslav Bölcskei
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Jiráskova 2, 851 01 Bratislava
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 8.3.1969
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Marek Morochovič
Sídlo správcu: Krížna 56, 821 08 Bratislava
Kotakt na správcu : morochovic@chello.sk
Spisová značka správcovského spisu : 37Odk/12/2018-S1145
Spisová značka súdneho spisu : 37Odk/12/2018
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Správca dlžníka Jaroslav Bölcskei, nar. 8.3.1969, bytom Jiráskova 2, 851 01, konkurzné konanie vedené pred Okresným súdom Bratislava I, pod sp. zn. 37OdK/12/2018, týmto vyhlasuje, v zmysle § 167p zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii, 1. kolo ponukového konania na predaj majetku dlžníka zapísaného vo všeobecnej podstate pod súpisovou zložkou č. 1.

Predmet ponukového konania:

Hnuteľná vec

Popis: Osobné motorové vozidlo BMW 325i, benzín, zelená metalíza, r.v. pravdepodobne 1992, objem valcov 2 496 cm3, používané, nepojazdné zhruba 2 roky pre poruchu elektroinštalácie, najazdených cca 360 000 km, funkčný motor a prevodovka, vhodné na náhradné diely.

Súpisová hodnota: 500,00 EUR určená odhadom správcu

Lehota na predkladanie ponúk:

10 dní odo dňa zverejnenia tejto ponuky v Obchodnom vestníku

Spôsob uplatnenia ponuky:

1. Doručenie podpísanej písomnej ponuky záujemcu, s označením predmetu kúpy, spolu s označením záujemcu (meno, priezvisko, dátum narodenia, miesto trvalého pobytu a adresu elektronickej pošty záujemcu fyzickej osoby; ak je záujemcom právnická osoba alebo fyzická osoba, ktorá je podnikateľom, ponuka musí obsahovať názov alebo obchodné meno, sídlo alebo miesto podnikania a identifikačné číslo, ak je pridelené a adresu elektronickej pošty) a výšky ponúkanej kúpnej sumy v lehote podľa tohto oznámenia na adresu správcu.

2. Záujemca fyzická osoba je povinná priložiť k písomnej ponuke fotokópiu občianskeho preukazu. Záujemca právnická osoba je povinná priložiť k písomnej ponuke fotokópiu výpisu z obchodného alebo iného registra spolu s fotokópiou občianskeho preukazu osoby, ktorá koná v mene a na účet právnickej osoby.

3. Spolu s ponukou je záujemca povinný predložiť potvrdenie o úhrade zálohy na celú ponúknutú kúpnu cenu a uviesť číslo bankového účtu v tvare IBAN, na ktorý správca vráti zaplatenú zálohu v prípade neúspešnej ponuky. Pri úhrade zálohy na celú ponúknutú sumu na účet správcu je potrebné uviesť do poznámky pre príjemcu meno a priezvisko záujemcu fyzickej osoby alebo obchodné meno (názov) právnickej osoby. Číslo bankového účtu: IBAN: SK41 1100 0000 0026 1184 4367.

Ohliadka:

Ohliadku je potrebné vopred dohodnúť v čase trvania ponukového konania emailom na adrese morochovic@chello.sk.

Vyhodnotenie ponúk:

Správca vyhodnotí ponuky v súlade so ZKR do 7 pracovných dní po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk v zmysle tejto ponuky. Úspešnému záujemcovi bude prijatie jeho víťaznej ponuky oznámené po vyhodnotení verejného ponukového konania prostredníctvom elektronickej pošty.  Predaj majetku sa uskutoční za najvyššiu ponuku. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vyhlasovateľ je oprávnený odmietnuť všetky predložené návrhy.

Ďalšie podmienky:

Víťazný záujemca je povinný uzatvoriť kúpnu zmluvu na výzvu správcu v ním určenej lehote. Náklady spojené s uzavretím kúpnej zmluvy a s prevodom práv znáša úspešný záujemca. Nebezpečenstvo náhodnej skazy a náhodného zhoršenia predmetu kúpy má prejsť na úspešného záujemcu súčasne s nadobudnutím vlastníctva. Úspešný záujemca nadobudne vlastníctvo prevzatím predmetu. Ponuku možno zahrnúť do ponukového konania, len keď jej obsah zodpovedá zverejneným podmienkam ponukového konania. Ponuku nemožno odvolať po jej doručení. V prípade, ak úspešný záujemca napriek predchádzajúcej výzve neuzavrie kúpnu zmluvu včas podľa pokynu správcu, má správca voči takémuto záujemcovi nárok na úhradu sankcie vo výške zaplatenej kúpnej ceny, ktorú je správca oprávnený započítať na zloženú sumu vo výške zaplatenej kúpnej ceny, pričom túto právnu skutočnosť berie na vedomie každý záujemca tým, že predloží do ponukového konania svoju záväznú ponuku.

Poučenie:

Správca poučuje prípadných záujemcov s súlade s ustanovením § 167p ZKR, že prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Ak sa hnuteľné veci podliehajúce konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestávajú podliehať konkurzu. Ak o takýto súbor hnuteľných vecí prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ho

prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku. Ak viacerí veritelia prihlásenej pohľadávky ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť veriteľ na svoje náklady.