Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 72/2018
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 13.4.2018
  • Značka:
  • K024630
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Alena Zubajová
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Východná 285, 032 32 Východná
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 5.10.1959
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Alena Balážová
Sídlo správcu: Rosinska cesta 8, 010 08 Žilina
Kotakt na správcu : judr.balazova@korex.sk
Spisová značka správcovského spisu : 9OdK/14/2017 S 568
Spisová značka súdneho spisu : 9OdK/14/2017
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

VYHLÁSENIE III. kola verejného ponukového konania na predaj majetku dlžníka – spoluvlastníckych podielov k nehnuteľnostiam : 

    JUDr. Alena Balážová, Rosinská cesta 8, 010 08 Žilina, správkyňa dlžníka: Alena Zubajová, nar.: 5.10.1959, trv. bytom: Východná 285, 032 32 Východná, v súlade s ustanoveniami § 167n ods.1, za uplatnenia spôsobu speňaženia podľa § 167p ods.1  zákona č.7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii (ďalej len ZoKR), vyhlasuje III. kolo verejného ponukového konania na predaj majetku dlžníka – spoluvlastníckych podielov k nehnuteľnostiam vedeným na LV č.340, Okres: Liptovský Mikuláš, Obec: Východná k. ú. Východná, tak ako tieto súpisové zložky majetku dlžníka boli zapísané do Súpisu všeobecnej podstaty a zverejnené v OV 209/2017 pod K035697 zo dňa 2.11.2017.

 - parcela KN- registra „C“ č. 327/4, zastavané plochy a nádvoria o výmere 280 m2, spoluvlastnícky podiel dlžníka   2/100,  súpisová hodnota 125.- €. 

 - Rodinný dom, súp. č. 285, stojaci na parc. č. 3275/4, spoluvlastnícky podiel dlžníčky 2/100,  súpisová hodnota  300.- €.

Podmienky III. kola verejného ponukového konania :

1. Záväznú ponuku je možné urobiť len ako súbor vecí t.j. spolu.

2. Ponúkaná kúpna cena záujemcom .

3. Záväzná ponuka záujemcu musí byť v súlade s týmito podmienkami doručená na adresu kancelárie správcu: JUDr. Alena Balážová, Rosinska cesta 8, 010 08 Žilina, v zalepenej obálke opatrenej výrazným označením "PONUKOVÉ KONANIE 9OdK/14/2017 S 568 - NEOTVÁRAŤ"

4. Záväzné ponuky záujemcov musia byť správcovi doručené v lehote do 10 pracovných dní, od zverejnenia vyhlásenia ponukového konania v Obchodnom vestníku. Lehota sa začne počítať nasledujúcim dňom po dni zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku.

5. Záväzná ponuka, ktorá nebude doručená do skončenia lehoty, sa nebude považovať za riadne doručenú, aj keď bola odoslaná pred uplynutím lehoty. Zmeškanie lehoty nemožno odpustiť. Záujemca je oprávnený do ponukového konania predložiť len jednu ponuku na rovnaký predmet ponukového konania, pričom raz predloženú ponuku nemožno viac meniť ani vziať späť. Záväzná ponuka musí byť písomná v slovenskom jazyku a musí obsahovať všetky náležitosti uvedené v podmienkach ponukového konania.

6. Náležitosti ponuky: Záväzná ponuka musí obsahovať vymedzenie predmetu kúpy, ponúkanú kúpnu cenu v eurách, doklad preukazujúci totožnosť záujemcu fyzickej osoby, respektíve právnej subjektivity právnickej osoby, (meno, priezvisko, (u žien aj rodné) dátum narodenia, miesto trvalého pobytu, fotokópia občianskeho preukazu,

e-mailovú adresu záujemcu fyzickej osoby :  obchodné meno, sídlo, IČO, DIČ, originál výpisu zo živnostenského alebo obchodného registra, nie starší ako 3. mesiace, podpis štatutárneho zástupcu právnickej osoby podpis štatutára právnickej osoby, e-mailovú adresu záujemcu právnickej osoby, alebo živnostníka). Záujemca o kúpu predmetných spoluvlastníckych podielov nehnuteľností je povinný uhradiť na účet správy podstaty finančnú zálohu vo výške  100% ponúkanej kúpnej ceny na bankový účet správy podstaty : IBAN : SK96 0200 0000 0029 4560 4494, variabilný symbol 90142017, do poznámky pre prijímateľa záujemca musí uviesť "konkurz A. Zubajová". Potvrdenie o zaplatení zálohy musí byť súčasťou ponuky. Neúspešným záujemcom o kúpu budú zálohy vrátené na ich bankové účty, ktoré uvedú v ponukách.

7. Termín a miesto otvárania obálok: Otvorenie doručených obálok s ponukami na odkúpenie majetku úpadcu správca zrealizuje v kancelárii správcu do 5-tich dní odo dňa skončenia lehoty na zasielanie ponúk. Otváranie obálok je verejné. O otváraní obálok správca spíše úradný záznam.

8. Vyhodnotenie predložených ponúk: Správca zrealizuje tak, že v lehote 5 kalendárnych dní od otvárania obálok o víťaznej záväznej ponuke rozhodne. O vyhodnotení predložených ponúk správca spíše úradný záznam.

9.  Ako úspešný záujemca bude vyhodnotený ten, kto v záväznej ponuke ponúkol najvyššiu navrhovanú kúpnu cenu. V prípade viacerých ponúk s najvyššou ponúkanou kúpnou cenou správca určí úspešného záujemcu žrebom.

10. Správca s úspešnou predloženou ponukou oboznámi osobu, ktorá správcovi písomne oznámi a osvedčí, že je  oprávnenou osobou z predkupného práva zriadeného ako vecné právo (v zmysle ust § 167s ZoKR) a ponúkne mu kúpu predmetných spoluvlastníckych podielov za rovnakých podmienok, aké ponúkol úspešný záujemca. Ak oprávnená osoba nevyužije uvedené zákonné predkupné právo v lehote 10 dní odo dňa oznámenia správcu, alebo v tej istej lehote neuhradí  na účet správy podstaty finančnú zálohu vo výške 100% ponúkanej kúpnej ceny na bankový účet správy podstaty: IBAN : SK96 0200 0000 0029 4560 4494, variabilný symbol 90142017, správca uzavrie kúpnu zmluvu s úspešným záujemcom ponukového konania (podľa bodu 9.)

11. Spôsob oznámenia prijatia víťaznej ponuky: Úspešnému záujemcovi správca prijatie jeho víťaznej ponuky oznámi prostredníctvom elektronickej pošty alebo písomne prostredníctvom Pošty, a.s. BL, pokiaľ úspešný záujemca nemá e-mailovú adresu.

12.  Správca v oznámení prijatia víťaznej ponuky, vyzve úspešného záujemcu, aby sa tento  v lehote stanovenej správcom dostavil do sídla správcu za účelom uzavretia kúpnej zmluvy. Ak by úspešný záujemca odmietol uzavrieť kúpnu zmluvu v lehote stanovenej správcom v oznámení predmetné, neuzavretie kúpnej zmluvy sa bude kvalifikovať ako zmarenie ponukového konania, čím uhradená záloha úspešným záujemcom tomuto nebude vrátená, táto sa stane súčasťou konkurznej podstaty.

13. Správca je oprávnený odmietnuť zjavne neprimeranú ponuku. Záväzné ponuky podané v rozpore s podmienkami tohto verejného ponukového konania budú vylúčené.

14. Pravidlá kúpnej zmluvy, na ktorých vyhlasovateľ trvá:

-  predmet kúpy sa predáva "tak ako stojí a leží", čiže kupujúci si nebude môcť  v čase uzavretia kúpnej zmluvy, ani nikdy  v budúcnosti uplatňovať žiadne nároky proti správcovi, alebo proti konkurznej podstate,

-  všetky náklady spojené s uzavretím kúpnej zmluvy a s prepisom vlastníckeho práva na príslušnom štátnom orgáne, znáša úspešný záujemca zo svojho.

15. Právo úspešného záujemcu ponukového konania na uzavretie kúpnej zmluvy k predmetu speňaženia je podmienené tým, že žiadna oprávnená osoba písomne neoznámi správcovi, že si uplatňuje svoje právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty podľa ust. § 167r, ods. 2 ZoKR - za cenu dosiahnutú v ponukovom konaní, do (10) dní od skončenia ponukového konania, t.j., od dátumu otvárania obálok. Ak oprávnená osoba uplatní písomne u správcu svoje právo podľa § 167r, ods. 2 ZoKR, záloha bude úspešnému záujemcovi vrátená na jeho účet, ktorý uviedol v ponuke a to do (3) dní odo dňa vykúpenia predmetu speňažovania oprávnenou osobou.

16. Bližšie informácie si môžu záujemcovia vyžiadať na e-mailovej adrese: judr.balazova@korex.sk, alebo na tel. č. +421 41 5623242.

V Žiline, dňa 9.4.2018

JUDr. Alena Balážová - správkyňa