Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 72/2018
  • Kapitola:
  • Rozhodnutia a oznámenia orgánov verejnej moci
  • Podanie:
  • Obvodné banské úrady
  • Deň vydania:
  • 13.4.2018
  • Značka:
  • U000035
Sídlo: Markušovská cesta 1, 052 01 Spišská Nová Ves
Zverejňuje:

O Z N Á M E N I E

o začatí výberového konania

 

 

Obvodný banský úrad v Spišskej Novej Vsi podľa § 27a zákona č. 44/1988 Zb. o ochrane a využití nerastného bohatstva (banský zákon) v znení neskorších predpisov (ďalej len „banský zákon“) oznamuje začatie výberového konania o prevod dobývacieho priestoru „Ploské“ na inú organizáciu.

 

 

Základné údaje podľa § 27a ods. 2 banského zákona

 

  1. Druh povolenia:

Jedná sa o povolenie na vykonávanie banskej činnosti – otvárky, prípravy a dobývania výhradného ložiska podľa § 10 ods. 1 zákona č. 51/1988 Zb. o banskej činnosti, výbušninách a o štátnej banskej správe v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 51/1988 Zb.“).

 

  1. Adresa na podanie návrhu a dátum ukončenia prijímania návrhov:  

Obvodný banský úrad v Spišskej Novej Vsi, Markušovská cesta 1, 052 01 Spišská Nová Ves (ďalej len „tunajší úrad“). Návrh do výberového konania možno podať v lehote do 31.07.2018. Lehota je zachovaná, ak sa v posledný deň lehoty návrh podá na tunajšom úrade alebo ak sa podanie odovzdá na poštovú prepravu. Rozhodujúcim dňom na posúdenie lehoty je dátum na poštovej pečiatke. 

 

  1. Podmienky účasti vo výberovom konaní:

Podmienkou účasti vo výberovom konaní je:

  1. vlastnenie právoplatného banského oprávnenia organizácie, na ktorú sa dobývací priestor „Ploské“ má previesť. Banské oprávnenie musí byť vydané na činnosť uvedenú v bode I. tohto oznámenia. Existenciu banského oprávnenia je možné preukázať výpisom z banského registra nie starším ako tri mesiace; ak je výpis z banského registra starší ako tri mesiace, jeho platnosť musí byť potvrdená príslušným obvodným banským úradom tak, aby potvrdenie nebolo staršie ako tri mesiace.
    1. spracovanie návrhu na prevod dobývacieho priestoru „Ploské“ osobou s osvedčením o odbornej spôsobilosti na funkciu projektanta podľa vyhlášky Ministerstva hospodárstva  SR č. 208/1993 Z.z. o požiadavkách na kvalifikáciu a o overovaní odbornej spôsobilosti pracovníkov pri banskej činnosti a činnosti vykonávanej banským spôsobom.

 

  1. Údaje o výhradnom ložisku:

Ložisko magnezitu a dolomitického magnezitu sa nachádza v pásme karbónskych grafitických bridlíc a fylitov gemeridnej série. Dobývací priestor zahŕňa dve šošovky.  Prvá šošovka - vlastné ložisko, je pološošovkovitého tvaru, JZ časť je mierne zahnutá, SV časť stráca na mocnosti a jej krajné výbežky boli porušené diagenetickou činnosťou. Druhá šošovka je malá a pomerne tektonicky roztrúsená. Generálny smer ložiska je SV – JZ, väčšia šošovka so sklonom 60°, smerná dĺžka je cca 160 m, mocnosť 20 až 25 m, priemerná hĺbka 60 m. Na ložisku sa objavuje mastenec vtrúsený do podložnej bridlice.

Toto ložisko bolo v roku 1967 vyňaté z bilancie zásob výhradných ložísk. Na ložisku sa nachádzajú zvyškové zásoby magnezitu v množstve 173 000 ton.

 

  1. Podmienky pre získanie kópií dokumentácie:

Kópie dokumentácie o určení chráneného ložiskového územia a dobývacieho priestoru možno získať podľa zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o slobode informácií) v znení neskorších predpisov. Žiadosť o poskytnutie informácie sa podáva na Obvodný banský úrad v Spišskej Novej Vsi, Markušovská cesta 1, 052 01 Spišská Nová Ves. Ďalšie informácie možno získať na Obvodnom banskom úrade v Spišskej Novej Vsi, Markušovská cesta 1, 052 01 Spišská Nová Ves, č. tel.: 053/418 2911, 053/442 5256, fax: 053/442 5568, e-mail: obusnv@obusnv.sk.

 

  1. Kritériá hodnotenia podaných návrhov:
  1. navrhovaný spôsob dobývania, ako aj spôsob otvárky, prípravy, úpravy a zušľachťovania, predbežné termíny otvárkových, prípravných a dobývacích prác, umiestnenie skládok, odvalov, odkalísk a iných úložísk hmôt,
  2. opatrenia na zníženie vplyvov činností na životné prostredie,
  3. finančné možnosti predkladateľa návrhu,
  4. technické možnosti predkladateľa návrhu,
  5. informácia o riešení stretov záujmov,
  6. výpočet predpokladaných prínosov využitia ložiska nerastu pre štát na účely predpokladanej platby úhrady za nerasty vydobyté z výhradného ložiska.

 

Každé z uvedených kritérií má rovnakú váhu.

 

  1. Poučenie o predkladaní návrhov:

Návrh účastníka výberového konania musí byť obsahovo spracovaný v takej štruktúre, aby bolo možné jeho hodnotenie podľa kritérií uvedených v bode VI. tohto oznamu. Účastník výberového konania k návrhu dokladá:

  1. banské oprávnenie podľa bodu III.1. tohto oznámenia,
  2. navrhovaný spôsob nakladania s odpadmi,
  3. správu o doterajšom výkone banskej činnosti.

 

Návrh spolu s uvedenými podkladmi treba doručiť poštou alebo osobne na vyššie uvedenú adresu v zalepenej obálke s výrazným označením „Návrh do súťaže, neotvárať!“ a s číslom Obchodného vestníka, v ktorom bolo toto oznámenie uverejnené.

 

  1. Predpokladaný termín udelenia povolenia:

Podľa § 17 ods. 4 zákona č. 51/1988 Zb. obvodný banský úrad rozhodne o žiadosti o povolenie banskej činnosti v dobývacom priestore „Ploské“ najneskôr do 2 mesiacov od jej podania, prípadne od jej doplnenia.

 

  1. Účastník výberového konania dokladá:

Vyhlásenie účastníka výberového konania, že porozumel textu tohto oznámenia a že súhlasí s podmienkami uvedenými v tomto oznámení o začatí výberového konania, podpísané osobou oprávnenou za navrhovateľa konať.

 

 

Obvodný banský úrad v Spišskej Novej Vsi

Dňa: 11.04.2018

 

Banský úrad: Spišskej Novej Vsi