Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 58/2018
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 22.3.2018
  • Značka:
  • X002913
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 55/2018
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Hotel PARK, Radlinskeho 21, 026 01 Dolný Kubín, miestnosť "Bordovy salonik"
D. Dátum konania dražby 16. 03. 2018
E. Čas konania dražby 15:00 hod.
F. Kolo dražby Druhé kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č.259, katastrálne územie Lisková, Okresný úrad Ružomberok, katastrálny odbor, obec Lisková, okres Ružomberok a  to:

 

Pozemky – parcely registra „C“:

parcelné číslo 882 s výmerou 169 m2, druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria y

 

Stavby:

súpisné číslo:372, na parcele číslo: 882, popis stavby: rodinný dom, druh stavby: rodinný dom

 

Príslušenstvo, ktoré nie je zapísané, alebo sa nezapisuje do listu vlastníctva najmä: dreváreň, kopaná studňa v pivnici, prípojka vody, prípojka NN, spevnené plochy, kanalizačná prípojka, vodomerná šachta, vonkajšie schody, prípojka plynu...

 

Spoluvlastnícky podiel 1/1.

 

Predmet dražby sa draží tak ako ,,stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom sa nachádza v obci Lisková na hlavnej komunikácií obce. Pôvodný objekt bol daný do užívania v roku 1933, prístavba v roku 1947.RD bol kompletne zrekonštruovaný. RD má obdĺžnikový tvar, má jedno podzemné podlažie a dve nadzemné podlažia. Murivo na 1.PP a 1.NP je kamenné v skladobnej hrúbke do 60 cm s vodorovnou izoláciou. Vnútorné omietky sú vápenocementové hladké , stropy sú betónové, deliace steny sú tehlové. Fasádne omietky sú brizolitové, dvere sú rámové s výplňou, okná na 1.NP sú plastové ostatné sú s dvojsklom drevené. Podlahy obytných miestnosti sú dosky a laminátová plávajúca podlaha. Podlahy ostatných miestnosti sú na 1.PP a 1.NP z betónových tvárnic, v kuchyni je laminátová podlaha. Na 2.NP je podlaha prevažne keramická dlažba. Vykurovanie je ústredné, teplovodné radiátory sú liatinové. Elektroinštalácia je svetelná a motorická, inštalácia plynu je na 1.NP a 2.NP.

Vráta sú automatické garážové. Zdroj teplej vody je kotol na vykurovanie. Na 1.PP sa nachádzajú: kotolňa, sklad, dreváreň,, izba, kuchyňa, kúpeľňa a WC. Na 2.NP sa nachádza: kuchyňa, kúpeľňa, chodba, špajza, sklad, tri izby. V kuchyni je kuchynská linka, plynový sporák, nerezový drez, keramický obklad, odsávač pár. V kúpeľni je vaňa s keramickým obkladom, umývadlom, WC keramické splachovacie, páková batéria na teplú a studenú vodu.

 

Dreváreň je postavená ako samostatná stavba, predlžením strechy k RD. Základy sú betónové, zvislé konštrukcie sú murované z kameňa, strop je železobetónový, krov je hambalkový pokrytý hliníkom, klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu, vonkajšia omietka je brizolitová, vnútorná omietka je VCM, dvere sú drevené rámové, okno jednoduché oceľové. Podlahy sú z lomového travertínu, elektroinštalácia je svetelná.

 

Studňa - jedna sa o kopanú studňu, ktorá sa nachádza v 1.PP, je tam vodárnička Darling.

 

Prípojka vody je napojená na verejný rozvod obce v 1,5 m dĺžke.

 

Prípojka NN je napojená zemou káblom v dĺžke 2,5m a je medený kábel.

 

Spevnené plochy z betónových dlaždíc o výmere 36 m2.

 

Kanalizačná prípojka je napojená na verejnú kanalizáciu obce v dlžke1,5m.

 

Vodomerná šachta – betónová, s kubatúrou 1,98 m3.

 

Vonkajšie schody - Na železobetónovej doske alebo nosníkoch s povrchom z cem. Poteru.

 

Prípojka plynu - je napojená na verejný rozvod plynu obce v dĺžke 1,5m

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo k nehnuteľnostiam pozemok C KN parc.č. 882, zastavané plochy a nádvoria o výmere 169 m2, a stavba rodinný dom s.č. 372 na pozemku C KN parc.č. 882, zastavané plochy a nádvoria v prospech Prvá stavebná sporiteľňa, a.s., IČO 31335004, Bajkalská 30, 82948 Bratislava; - V 397/2015; Vklad povolený dňa 25.03.2015;

Exekučný príkaz č. 918/2016 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva od JUDr. Martin Píry, súdny exekútor, Exekútorský úrad Žilina so sídlom Obežná 8563/2, 010 08 Žilina v prospech oprávneného: Sociálna poisťovňa so sídlom v Bratislave, pobočka Liptovský Mikuláš, Štúrova 34, Liptovský Mikuláš 1, IČO: 30807484, na spoluvlastnícky podiel 1/2 k nehnuteľnostiam: pozemok registra C KN parcelné číslo 882, a stavbu rodinný dom so súpisným číslom 372 na pozemku registra C KN s parcelným číslom 882; Z 348/2017;
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 25.900,- EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Zuzana Škublová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva x
b) Orientačné/súpisné číslo x
c) Názov obce x d) PSČ x
e) Štát x
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 12345678
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 44/2017, ktorý vypracoval znalec Ing. Anton Martvoň, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie pozemné stavby a odhad hodnoty nehnuteľnosti, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov, ktorý vedie Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znlaca 912214
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 02.11.2017