Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 58/2018
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 22.3.2018
  • Značka:
  • X002912
JUDr. Ladislav Barát, správca úpadcu Ing. Lucia Tancoš, nar. 18.03.1981, bytom SNP 441/194, 935 41 Tekovské Lužany
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 31152017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Ladislav Barát, správca úpadcu Ing. Lucia Tancoš, nar. 18.03.1981, bytom SNP 441/194, 935 41 Tekovské Lužany
II. Sídlo/bydlisko Školská3949 01 Nitra
a) Názov ulice/verejného priestranstva Školská
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Nitra d) PSČ 949 01
e) Štát SR
III. Zapísaný , oddiel: , vložka číslo:
IV. IČO/ dátum narodenia 45637237
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Jany Janoškovej, Štefánikova trieda 27, 949 01 Nitra
D. Dátum konania dražby 13. 03. 2018
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby druhé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese Levice, obci Tekovské Lužany, k. ú. Tekovské Lužany zapísané na LV č. 504 vedenom Okresným úradom Nitra, katastrálny odbor ako:

 

ČAST A: MAJETKOVÁ PODSTATA

 

Pozemok:

parcela reg. "C" č. 470 o výmere 786 m2, záhrady

parcela reg. "C" č. 471 o výmere 1191 m2, zastavané plochy a nádvoria

 

Stavba:

rodinný dom, súp. č. 441, postavený na par. reg. "C" č. 471

 

ČASŤ B: VLASTNÍCI A INÉ OPRÁVNENÉ OSOBY

 

MAJOROŠOVÁ Lucia r. Maďarová, Ing., PhD., Vysoká nad Uhom 54, Pavlovce nad Uhom, 072 14 - spoluvlastnícky podiel 1/1

Zapísanie majetku do súpisu oddelenej podstaty bolo zverejnené v Obchodnom vestníku č. 172/2017 zo dňa 08.09.2017.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom s.č. 441: Jedná sa o čiastočne podpivničený rodinný dom nachádzajúci sa v centrálnej časti obce Tekovské Lužany. Technický stav rodinného domu je pomerne dobrý, rodinný dom bol v jeho časti zmodernizovaný, ale v časti rodinného domu nebola jeho modernizácia dokončená a bez jej dokončenia túto časť nie je možné užívať. Rodinný dom bol postavený podľa dostupných údajov približne v roku 1930. V okolí rodinného domu sa nachádza ďalšia zástavby rodinných domov, ale aj občianska vybavenosť patriaca k danému typu obce. Rodinný dom sa nachádza na rovinatom teréne a z inžinierskych sietí sa nachádza rozvod vody, plynu ako aj rozvod el. energie. Kanalizácia je zvedená do žumpy. V lokalite je priemerná hustota obyvateľstva. Doprava v okolí je prímestská autobusová a železničná. Jedná s o priemernú nehnuteľnosť.

Z dispozičného hľadiska je na bývanie možné užívať vstupnú miestnosť, kuchyňu, dve izby a sociálne zariadenie. Ostatné miestnosti je možné využívať iba na skladovanie.

Popis konštrukcií a vybavenia:

Základy rodinného domu sú riešené ako monolitické pričom podzemné podlažie sa nachádza iba v časti rodinného domu. Zvislé nosné konštrukcie sú v podzemnom podlaží vyhotovené z monolitického betónu, na prízemí sú murované z tehál v skladobnej hr. nad 50 do 60cm, deliace konštrukcie sú na oboch podlažiach vyhotovené ako tehlové. Vodorovné nosné konštrukcie sú v suteréne vyhotovené s viditeľnými trámami železobetónové a na prízemí sú vyhotovené s rovným podhľadom drevené trámové. Schodisko do podstrešného priestoru je vyhotovené z mäkkého dreva s podstupnicami, do suterénu je monolitické. Strešnú konštrukciu tvorí drevený krov, strešná krytina je vyhotovená ako pálená betónová. Klampiarske konštrukcie sú vyhotovené z pozinkovaného plechu len žľaby a zvody a záveterné lišty. Úpravy vonkajších povrchov sú z prednej strany objektu vyhotovené ako nová fasáda z omietok na báze umelých látok, ostatnú sú štukové a vápenno-cementové hladké. Úpravy vnútorných povrchov sú vyhotovené ako vnútorné omietky vápenné štukové. Vyhotovené sú taktiež vnútorné obklady stien na prízemí a to v kúpeľni na celú výšku steny, vane a WC. Taktiež sú vyhotovené keramické obklady v kuchyni. Dvere sú prevažne vyhotovené ako rámové s výplňou, vo vstupnej chodbe posuvné, okná v suteréne sú jednoduché, na prízemí sú novo vymenené plastové. V jednotlivých miestnostiach prízemia je vyhotovený kazetový stropný podhľad. Podlahy obytných miestností sú vyhotovené ako veľkoplošné laminátové, v kuchyni, kúpeľni a WC sú novo vyhotovené dlažby. V kuchyni sa nachádza elektrická rúra s keramickou platňou, osadený je aj digestor. Drezové umývadlo je nerezové s odkvapkávačom, kuchynská linka je vyhotovená z materiálov na báze dreva.

V kúpeľni sa nachádza vaňa, umývadlo a vodovodné batérie – páková nerezová so sprchou na vani a páková nerezová na umývadle. WC misa je typ combi. V izbe sa nachádza krb s vyhrievacou vložkou. Vnútorné rozvody vody sú vyhotovené v suteréne z pozinkovaného potrubia len studenej vody, na prízemí je vyhotovený rozvod studenej aj teplej vody z centrálneho zdroja, ktorým je elektrický zásobníkový ohrievač. Vnútorné rozvody elektroinštalácie sú vyhotovené v suteréne 220V a na prízemí je rozvod svetelnej aj motorickej elektrickej energie. Vykurovanie prízemia je infražiaričmi pripojenými do obyčajne 220 V zásuvky, ktoré sú demontovateľné a z tohto dôvodu nie sú predmetom ohodnotenia. Umývačka riadu je nezabudovaná do kuchynskej linky takže tiež nie je predmetom ohodnotenia.

Plot od ulice: jedná sa o plot oddeľujúci ohodnocované nehnuteľnosti od verejného priestranstva od ulice. Plot pozostáva zo základov, betónovej podmurovky a výplň plota je z pletiva v ráme. V plote sa nachádza plotová brána a plotová bránička.

Kopaná studňa: jedná sa o kopanú studňu o hĺbke 7m lokalizovanú na pozemku pri rodinnom dome, priemer 900 mm. Rok výstavby a užívania 1965.

Vodovodná prípojka od studne: jedná sa o vodovodnú prípojku vedúcu zo studne k ohodnocovanému rodinnému domu.  Rok výstavby a užívania 1965.

Vodovodná prípojka od obecného vodovodu: jedná sa o vodovodnú prípojku vedúcu od verejného rozvodu vody k ohodnocovanému rodinnému domu.  Rok výstavby a užívania 2000.

Vodomerná šachta: objekt predstavuje betónovú šachtu, rok výstavby a užívania 2000.

Kanalizačná prípojka: jedná sa o kanalizačnú prípojku vedúcu od ohodnocovaného rodinného domu do žumpy. Rok výstavby a užívania 1965.

Žumpa: betónová žumpa, rok výstavby a užívania 1965.

Plynová prípojka: jedná sa o plynovú prípojku, ktorá nie je pripojená na verejný rozvod plynu. Rok výstavby a užívania 1990.

Prípojka NN: jedná sa o prípojku NN vedúcu od verejného rozvodu elektrickej energie k ohodnocovanému rodinnému domu. Rok výstavby a užívania 1965.

Spevnené plochy: jedná sa o spevnené plochy z monolitického betónu pri rodinnom dome. Začiatok výstavby a užívania 1990.

Vonkajšie schody: jedná sa o vonkajšie schody na bočnej strane rodinného domu v jeho zadnej časti. Začiatok výstavby a užívania 2000. 

 

Pozemky: jedná sa o parcelu číslo 471, na ktorej je postavený rodinný dom a ktorá tvorí okolie rodinného domu a parcelu číslo 470, ktorá je využívaná ako záhrada pri rodinnom dome. Pozemok je rovinatého charakteru, je ho možné napojiť na rozvod vody, rozvody plynu a rozvod elektrickej energie. V okolí je výstavba rodinných domov so štandardným vybavením.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Stavba je v dobrom technickom stave, avšak vyžaduje si dokončenie modernizácie.

Viď opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo v prospech Prvá stavebná sporiteľňa, a.s., Bratislava, IČO: 31 335 004, podľa V
843/2014 - zmluva o zriadení záložného práva zo dňa 24.02.2014 na nehnut. reg.“C“ p.č. 470,471, stavba: rodinný dom s.č.441 na p.č.471 – vz.96/14.
Exekučné záložné právo EX 140/2016-39 zo dňa 26.05.2016 v prospech EÚ Bratislava, JUDr. Kamil Líška, súdny exekútor v prospech oprávneného AB 2 B, V., Strawinskylaan 933, Amsterdam, IČO: 57279667 na nehnut. reg.“C“ p.č. 470,471, stavba: rodinný dom s.č.441 na p.č.471 – 127/16.
Exekučné záložné právo EX 410/2016-9 zo dňa 19.09.2016 v prospech EÚ Trnava, JUDr. Adriana Juhásová, súdny exekútor v prospech oprávneného AB 1 B, V. – Amsterdam, IČO: 56007043 na nehnut. reg.“C“ p.č. 470,471, stavba: rodinný dom s.č.441 na p.č.471 – v.z. 235/2016.

Vydražiteľ nadobudne predmet dražby bez tiarch na ňom viaznucich.
V zmysle § 93 ods. 2 zákona č. 7/2005 o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov, speňažením majetku zanikajú všetky zabezpečovacie práva okrem záložného práva zriadeného správcom po vyhlásení konkurzu na základe záväzného pokynu príslušného orgánu a okrem zabezpečovacieho práva k majetku tretej osoby, ktoré je v skoršom poradí ako zabezpečovacie právo, ktoré zabezpečuje záväzok úpadcu.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 0 EUR
K. Najnižšie podanie 0 EUR
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Ladislav Barát, správca úpadcu Ing. Lucia Tancoš, nar. 18.03.1981, bytom SNP 441/194, 935 41 Tekovské Lužany
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Školská
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Nitra d) PSČ 949 01
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 43637237
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dobrovoľnej dražby bola stanovená správcom na sumu 46 545,- EUR. Keďže sa jedná o opakovanú dražbu najnižšie podanie pre 2. kolo dražby predstavuje sumu 34 909,- EUR.
Na dražbu organizovanú správcom sa primerane použijú ustanovenia osobitného predpisu (zák.č. 527/2002 Z.z.).