Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 56/2018
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 20.3.2018
  • Značka:
  • X002714
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 104/2018
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Všeobecná úverová banka, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Mlynské Nivy
b) Orientačné/súpisné číslo 1
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 829 90
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 31320155
C. Miesto konania dražby Hotel SPECTRUM, ul. Vladimíra Clementisa 13, 917 00 Trnava ʺVeľká konferenčná miestnosťʺ
D. Dátum konania dražby 20. 04. 2018
E. Čas konania dražby 09:30 hod.
F. Kolo dražby 2. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 7, katastrálne územie: TRNAVA, Okresný úrad Trnava – katastrálny odbor, obec: Trnava, okres: Trnava a to:
 

Pozemky - parcely registra "C"

• parcelné číslo: 1234/1, výmera: 188 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria
• parcelné číslo: 1234/2, výmera: 126 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria
• parcelné číslo: 1235/1, výmera: 63 m2, druh pozemku: záhrady
• parcelné číslo: 1235/2, výmera: 280 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria
 

Stavby:

• súpisné číslo: 3853, na parcele č. 1234/2, druh stavby: rodinný dom, popis stavby: rodinný dom,
• bez súpisného čísla, na parcele č. 1235/2, druh stavby: rozostavaná budova, popis stavby: rozost. rod. dom – nadstavba a prístavba,
 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje do LV, najmä: Ploty, vodovodná prípojka, vodomerná šachta, plynová prípojka pre rozostavaný rodinný dom, prípojka NN - podzemná pre rozostavaný rodinný dom,  kanalizačná prípojka, vonkajšie predložené schody pôvodného rodinného domu  na parc. C KN  č. 1234/2,  plynová prípojka pre pôvodný rodinný dom na parc. C KN  č. 1234/2,  prípojka NN - podzemná pre pôvodný rodinný dom  na parc. C KN  č. 1234/2, kanalizačná prípojka od pôvodného rodinného domu  na parc. C KN  č. 1234/2.


Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží.“
Predmet dražby sa draží v podiele: 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Rod. dom súp. č. 3853, na parc. 1234/2 je dvojpodlažný samostatne stojaci v uličnej  zástavbe. Zastavaná plocha je 126,00 m2. Rodinný dom je vybudovaný na rovinatom teréne, do užívania bol daný v roku 1942.

Rodinný dom nebol znalcovi sprístupnený, nebola umožnená fyzická obhliadka vnútorných priestorov rodinného domu, bola umožnená len obhliadka fasády rodinného domu, t. j. z pohľadu z ulice. Technický popis rodinného domu s príslušenstvom bol prevzatý zo znaleckého posudku č. 18/2012 zo dňa 03.05.2012, ktorý spracoval Ing.  Ivan Šimek.

V čase vykonávania obhliadky rodinný dom nebol užívaný, nebol prevádzkovaný.

K termínu vykonávania obhliadky bol rodinný dom odpojený od všetkých inžinierskych sietí s čiastočným odmontovaním interiérových zariadení. Pre potreby opätovného uvedenia do prevádzky, by rodinný dom vyžadoval zrealizovanie nových inžinierskych prípojok a opätovné vybudovanie základných hygienických priestorov ako aj kuchyne.

 

1. Podzemné podlažie.

Dispozičné riešenie: Na podlaží sa nachádzajú len skladové priestory a pivnica, pôvodne sa tu nachádzala kotolňa so skladom paliva. Podzemné podlažie je prístupné z okolitého vonkajšieho terénu s vonkajšími predloženými schodmi.

Podlažie je založené v hĺbke nad 1,0 m do 2,0 m bez zvislej izolácie proti zemnej vlhkosti a proti spodnej vode. Obvodové murivo je vybudované z monolitického betónu so skladobnou hrúbkou muriva nad 30 do 40 cm, je bez zateplenia. Vnútorné deliace priečky sú vybudované z tehál. Vodorovné konštrukcie sú betónové s rovným podhľadom. Klampiarske konštrukcie na okenných parapetoch nie sú zrealizované. Vnútorné schody nie sú vybudované. Vonkajšie úpravy povrchov sú zrealizované z omietky striekanej brizolitovej na troch stenách s výmerou do 1/3  omietanej plochy, na jednej stene s vápenno cementovej striekanej omietky s výmerou do 1/3 omietanej  plochy, omietky sú značne poškodené. Vnútorné omietky sú vápenno cementové. Vnútorný obklad - keramický sa nevyskytuje. Dvere sú kovové - zvlakové. Okná sú jednoduché. Podlahy, resp. dlažby sú betónové, bez povrchovej úpravy, vykurovanie nie je zrealizované. Elektroinštalácia je svetelná spoločne pre všetky podlažia. Rozvody vody a kanalizácie nie sú vybudované  Rozvod plynu nie je vybudovaný.

 

1. Nadzemné podlažie.

Dispozičné riešenie: na podlaží sa nachádza zádverie, chodba, 2x obývacia izba, resp. spálňa, kúpeľňa spolu s WC, kuchyňa a dve komory. Z miestnosti kúpeľne je pomocou dreveného rebríkového schodiska prístup do povalového priestoru.

Stavba je založená na základových pásoch s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti s podpivničením. Podmurovka je vybudovaná ako u stavby s podpivničením so zastavanou plochou do 1/2, je vybudovaná z betónového muriva, je omietnutá s priemernou výškou do 50 cm. Nosná obvodová konštrukcia je vybudovaná z tehelného muriva so skladobnou hrúbkou muriva nad 40 do 50 cm. Obvodové steny nie sú zateplené. Vodorovné konštrukcie sú drevené trámové s rovným podhľadom. Vonkajšie omietky sú škrabané brizolitové na troch stenách s výmerou nad 2/3 omietanej plochy a na jednej stene je striekaná vápenno-cementová omietka s výmerou nad 2/3 omietanej plochy. Vonkajší obklad sa nevyskytuje. Vnútorné deliace priečky sú vybudované z tehál. Vnútorné omietky sú vápenné, hladké. Vnútorné keramické obklady sa nachádzali v kúpeľni, vane spolu s WC a kuchyne. Keramický obklad je v súčasností značne poškodený a neohodnocuje sa. Strecha je väznicová valbová, stanová, je vybudovaná z drevenej tesárskej konštrukcie bez tepelnej izolácie so strešnou krytinou z pálenej taškovej krytiny - bobrovky. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu, sú úplné, oplechované sú aj okenné parapety. Schody nie sú vybudované, jedná sa o rodinný dom s jedným nadzemným podlažím. Okná sú drevené dvojité s doskovým ostením, doplnené vonkajšími plastovými žalúziami. Dvere sú drevené, plné, sú osadené do oceľových zárubní. Vykurovanie bolo ústredné, teplovodné, radiátormi. Plynový kotol ÚK bol umiestnený v podzemnom podlaží, v čase obhliadky nebol funkčný. Podlahy sú drevené palubovkové, dlažby v sociálnom zariadení sú keramické. Budova nie je istená bleskozvodom proti atmosférickým výbojom. Elektroinštalácia je svetelná s poistkami spoločnými pre celý rodinný dom. Rozvod teplej a studenej vody je z centrálneho zdroja a je vybudovaný z pozinkovaného potrubia. Zdrojom teplej vody je elektrický zásobník. V sociálnom zariadení je namontovaná plechová vaňa, umývadlo a záchodová misa s obyčajnými batériami, zariaďovacie predmety nie sú funkčné. Rozvod zemného plynu je vybudovaný. Kuchyňa v súčasnosti nie je funkčná.

Odpad zo zariaďovacích predmetov v sociálnom zariadení je vedený zvislou a ležatou kanalizáciou z liatinového, resp. kameninového potrubia.

Predmetný rodinný dom bol pôvodne napojený na inžinierske siete nasledovne, vodovod na verejný mestský rozvod, kanalizácia na verejný mestský rozvod, elektro prípojka vybudovaná ako podzemná s napojením na verejný mestský rozvod. Plynová prípojka je vybudovaná s napojením na verejný mestský rozvod.

 

Na rodinnom dome nebola vykonávaná priemerná údržba a opravy. Jedná sa o rodinný dom vybudovaný v roku 1942 z vtedy dostupných materiálov.

Na základe uskutočnenej fyzickej obhliadky, stavu konštrukčných prvkov dlhodobej a krátkodobej životnosti, druhu použitých stavebných materiálov a s prihliadnutím na stav údržby znalec uvažoval so životnosťou 75 rokov.

 

Rozostavaný rodinný dom -  nadstavba a prístavba, bez súp. č., na parc CKN 1235/2  je samostatne stojaci, osadený v záhrade na rovinatom teréne, je nepravidelného pôdorysného tvaru. Zastavaná plocha je 293,05 m2. Rodinný dom bol predbežne (aj keď nie je ukončený) daný do užívania v roku 2012.  Pôvodne sa uvažovalo s prepojením oboch rodinných domov, preto sa hovorí o prístavbe a nadstavbe.

 

Na výstavbu rodinného domu boli vydané :

 - Geometrický plán na zameranie rozostavanej stavby na parc. č. 1235/2, mapový list č. 4-9/14, 32, číslo plánu 46/2007, k. ú. Trnava, obec Trnava, okr. Trnava,

 -  Stavebné povolenie vydané Mestom Trnava pod č. j. OZP-461/2005-1867/2005/Fe, zo dňa 01.02.2005

 - Kolaudačné rozhodnutie - užívacie povolenie, novo rozostavaný rodinný dom nie ukončený.

 

Dispozičné riešenia:

1. podzemné podlažie - suterénne priestory pozostávajú predovšetkým z technických priestorov - kotolňa, vyrovnávacia nádrž interiérového bazéna, budúca strojovňa vzduchotechniky a iné technologické zariadenia, chodby, skladu a schodiska.

1. nadzemné podlažie - v súčasnosti sa jedná o rozostavanú stavbu a v čase obhliadky pozostávalo z miestnosti využívanej čiastočne ako kuchyňa a pracovne, vrátane nedokončeného wellness vybavenia bazénového priestoru - sály, WC, schodiska a chodby a komunikačných priestorov.

2. nadzemné podlažie pozostáva z obývacej izby, spálne s interierovými zastavanými skriňami - šatníkom, kúpeľne, schodiska a chodby. Celé podlažie je viac menej stavebne ukončené, len v obývacej izbe v časti zastropenia a budúceho prepojenia s pôvodnou časťou rodinného domu, stavebné práce nie sú ukončené.

 

Konštrukčné riešenie, technický popis a stav opotrebovania.

1. podzemné podlažie

Podlažie je založené v hĺbke nad 1,0 m do 2,0 so zvislou a vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti a proti spodnej vode. Základy sú betónové monolitické, pásové, resp. pätkové. Obvodové murivo je vybudované z monolitického betónu so skladobnou hrúbkou nad 30 do 40 cm, je bez zateplenia. Vnútorné deliace priečky sú vybudované z tehál. Vodorovné konštrukcie sú betónové s rovným podhľadom. Klampiarske konštrukcie na okenných parapetoch sú hliníkové. Vnútorné schody sú vybudované z betónovej monolitickej konštrukcies povrchovou úpravou z kamennej dlažby. Vonkajšie úpravy povrchov sú zrealizované v súlade s vonkajšou povrchovou úpravou celej fasády. Vnútorné omietky sú vápenno-cementové hladké. Dvere sú plastové, Okná sú plastové s vákuovým zasklením. Podlahy, resp. dlažby sú betónové, s povrchovou úpravou z keramickej dlažby. Vykurovanie je zrealizované. Elektroinštalácia je svetelná a motorická s poistkovými automatmi spoločne pre celý rodinný dom. Rozvody vodovodu – teplej a studenej vody sú z plastového potrubia. Rozvody kanalizácie sú z plastového potrubia. Rozvod zemného plynu je vybudovaný.

 

1. a 2. nadzemné podlažie

Stavba je založená na základových pásoch s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti s podpivničením pod celou zastavanou plochou. Podmurovka nie je vybudovaná. Nosná obvodová konštrukcia je vybudovaná z keramických tvárnic so skladobnou hrúbkou muriva nad 40 do 50 cm. Na prízemí v časti wellness sú nosné zvislé konštrukcie betónové monolitické. Vodorovné konštrukcie sú železobetónové, monolitické so stropným podhľadom a zabudovaným vzduchotechnickým zariadením, v čase obhliadky sa jednalo o rozostavanosť. Konštrukcia zastrešnia je dvojplášťová s pochôdznou, resp. čiastočne aj nepochôdznou povrchovou úpravou ochrany hydroizolačného systému skladby strechy, v čase obhliadky plne dokončené.

Klampiarske konštrukcie sú v prevládajúcej výmere z hliníkového plechu, úpné.

Fasáda rodinného domu je zrealizovaná zo šľachtených materiálov ako súčasť kontaktného zateplovacieho systému na troch stenách. Zostávajúca predná časť je pripravená na pokračovanie v stavbe s prepojením na pôvodný rodinný dom , je ju možné dokončiť a rodinný dom užívať samostatne.

Vnútorné deliace priečky sú vybudované z tehál. Vnútorné omietky sú vápenné, hladké, resp. sadrové. Vnútorné kereamické obklady sa nachádzajú v kúpeľni a WC na celú výšku miestností.

Kuchyňa sa v čase obhliadky v tomto rodinnom dome nenachádza, v súčasnosti sú osadené len drobné zariadenia, bez zabudovania.

Okná sú prevažne drevohliníkové s izolačným dvojsklom, v časti schodiskového priestoru a v bazénovej časti sú hliníkové s izolačným dvojsklom. Na 2.NP sú doplnené o hliníkové exteriérové žalúzie. Vstupné dvere do rodinného domu zo strany ulice bolo v čase obhliadky možné považovať za dočasné, ostané sú osadené podľa účelu jednotlivých priestorov – plastové, protipožiarne, resp. drevené hladké plné alebo zasklené, čiastočne nedokončené.

Vykurovanie je ústredné, teplovodné, v prevládajúcej výmere podlahové. Plynový kotol ÚK – značkový v kombinácii s ohrevom zásobníka na TÚV. Kotol je umiestnený v podzemnom podlaží. Miestnosť kúpeľne na 2.NP je doplnená o panelové vykurovacie teleso.

Podlahy na 1.NP sú zrealizované z keramickej dlažby, v časti ostatných miestností je zrealizovaný cementový poter ako podkladná vrstva pre budúce nášľapné vrstvy. Na 2.NP sú vyhotovené nášľapné vrstvy podláh v spálni a na chodbe ako drevené veľkorozmerové, v obývacej izbe textilné a v miestnosti kúpeľne je keramická dlažba.

Rozvody studenej a teplej vody sú z plastového potrubia. Rozvody kanalizácie sú z plastového potrubia. V suteréne je vybudovaný rozvod zemného plynu. Podlažia objektu sú prepojené pomocou železobetónového točitého schodiska s povrchovou úpravou z keramickej dlažby, fasáda je riešená ako hliníková presklená stena.

V objekte má byť riešený rozvod vzduchotechniky, tento nie je vôbec ukončený. Miestnosti na 2.NP budú obsahovať systém stropného chladenia, v čase obhliadky nie je ani započatý.

Sociálne zariadenia sú zariadené nasledovne: vo WC na 1.NP je osadené keramické umývadlo s pákovou vodovodnou batériou, keramické umývadlo a záchodovou misou so zabudovanou nádržkou v stene. V kúpeľni na 2.NP je osadená priestorová plastová vaňa s pákovou vodovodnou batériou, keramické umývadlo s pákovou vodovodnou batériou, samostatná sprcha bez dokončenia výtokových armatúr a WC so zabudovanou nádržkou v stene.

V objekte sa nachádzajú len čiastočne hrubé rozvody vzduchotechniky bez koncových prvkov, predprípravy pre realizáciu solárneho ohrevu prípadne tepelného čerpadla a iných technológií. V čase obhliadky nebolo realizované zázemie bazéna ani ostatných komponentov wellness zariadenia rodinného domu.V čase obhliadky bola započatá montáž zabezpečovacieho zariadenia, jednalo sa len o malú dokončenosť.

Rodinný dom je napojený na mestský verejný rozvod vody, plynu, kanalizácie a elektriny (zemnou prípojkou).

Na rodinnom dome bola vykonávaná priemerná údržba, v čase obhliadky sa jednalo o rozostavanú stavbu. Predstavy súčasných vlastníkov o dokončenosti rodinného rodinného domu boli mimoriadne nadštandradné a s veľkými finančnými požiadavkami na úplné dokončenie.

Životnosť stavby bola znalcom stanovená na 100 rokov.

 

Plot okolo ohodnocovaných rod. domov oddeľuje voľné nezastavané plochy v zostávajúcej časti mimo objektov rodinných domov, jedná sa o oplotenie od okolitých parciel a od ulice Boženy Nemcovej.Oplotenie je vybudované z plotových betónových tvárnic so zakrytím betónovou tzv. čapicou. Plotový múr je uložený na betónovom základe po celej dĺžke oplotenia. Dĺžka oplotenia je 95,00 m, výška oplotenia je 195 cm. Oplotenie bolo vybudované v roku 2009.

Plot  - pôvodné oplotenie je vybudovaný ako murovaný z tehál alebo plotových tvárnic. Plotový múr je uložený na betónovom základe po celej dĺžke oplotenia. Dĺžka oplotenia je 7 m, výška oplotenia je 200 cm. Oplotenie bolo vybudované v roku 1950. V oplotení sa nachádzajú vráta a vrátka.

Vodovodná prípojka zabezpečuje prívod vody do rozostavaného rodinného domu ako aj do pôvodného rodinného domu. Rozvetvovanie prípojky je vo vodomernej šachte napojením na pôvodný rodinný dom a taktiež aj pre rozostavaný rodinný dom. Prípojka bola vybudovaná v roku 2009.

Vodomerná šachta je betónová šachta vybudovaná na parc. C KN č. 1234/1.

Plynová prípojka pre rozostavaný rodinný dom je situovaná na pozemku, parc. C KN 1234/1 a taktiež na verejnej komunikácii. Celková dĺžka je 33,00 m. 

Prípojka NN - podzemná pre rozostavaný rodinný dom je podzemná, situovaná na pozemku parc. C KN 1234/1 a taktiež na verejnej komunikácii. Celková dĺžka je 33,00 m.

Kanalizačná prípojka je situovaná na pozemku parc. C KN 1234/1. Celková dĺžka je  25,00 m. prípojka je vybudovaná z plastového potrubia o priemere 200 mm.

Vonkajšie predložené schody k pôvodnému rodinnému domu sú betónové.

Plynová prípojka pre pôvodný rodinný dom je situovaná na  pozemku parc. C KN 1234/1 a taktiež na verejnej komunikácii. Celková dĺžka je 8,00 m. Prípojka už nie je funkčná.

Prípojka NN - podzemná pre pôvodný rodinný dom je situovaná na  pozemku parc. C KN 1234/1 a taktiež na verejnej komunikácii. Celková dĺžka je 8,00 m. Prípojka už nie je funkčná.

Kanalizačná prípojka od pôvodného rodinného domu je situovaná na pozemkoch parc. C KN 1234/1. Celková dĺžka je 8,00 m. Prípojka je vybudovaná z plastového potrubia o priemere 150 mm. Prípojka už ukončila svoju životnosť.

 

Rodinné domy sa nachádzajú v lokalite individuálnej bytovej zástavby rodinnými domami. Sídlisko je bez zjavných negatívnych faktorov, v časti širšieho centra Trnavy. V bezprostrednom okolí rodinných domov je dobrá občianska vybavenosť a služby, s obstojným zázemím parkovísk pre osobné autá. Z verejných inžinierskych sietí sú tu vybudované elektrorozvody, rozvody vody, kanalizácie a plynu. Spodná voda sa nachádza pod úrovňou základov a zásadne neovplyvňuje zakladanie stavieb.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.

Na pozemky parc.č. 1234/1, 1234/2, 1235/1, 1235/2 a stavby : rodinný dom č.s.3853 na parc.č.1234/2 a rozostav.rod.dom na parc.č.1235/2 - Záložné právo v prospech: Všeobecná úverová banka a.s. Bratislava, Mlynské nivy 1, IČO-31320155, Úverová zmluva č. 001/097504/07-001/000 zo dňa 18.7.2007, Zmluva o zriadení záložného práva V 4202/07 právoplatná dňa 25.9.2007 - v.z. 3702/07

Na pozemky parc.č. 1234/1, 1234/2, 1235/1, 1235/2 a stavby : rodinný dom č.s.3853 na parc.č.1234/2 a rozostav.rod.dom na parc.č.1235/2 - Záložné právo v prospech: Všeobecná úverová banka a.s. Bratislava, Mlynské nivy 1, IČO-31320155, Zmluva o poskytnutí euroflexihypotéky č. 001/097504/08-002/000 zo dňa 19.3.2008, Zmluva o zriadení záložného práva V 1712/08 právoplatná dňa 30.4.2008 - v.z.1601/08

Na pozemky parc.č. 1234/1, 1234/2, 1235/1, 1235/2 a stavby : rodinný dom č.s.3853 na parc.č.1234/2 a rozostav.rod.dom na parc.č.1235/2 - Záložné právo v prospech: Všeobecná úverová banka a.s. Bratislava, Mlynské nivy 1, IČO-31320155, Úverová zmluva č. 001/097504/07-001/000 zo dňa 18.7.2007, Zmluva o zriadení záložného práva V 4202/07 právoplatná dňa 25.9.2007 - v.z. 3702/07

Na pozemky parc.č. 1234/1, 1234/2, 1235/1, 1235/2 a stavby : rodinný dom č.s.3853 na parc.č.1234/2 a rozostav.rod.dom na parc.č.1235/2 - Záložné právo v prospech: Všeobecná úverová banka a.s. Bratislava, Mlynské nivy 1, IČO-31320155, Zmluva o poskytnutí euroflexihypotéky č. 001/097504/08-002/000 zo dňa 19.3.2008, Zmluva o zriadení záložného práva V 1712/08 právoplatná dňa 30.4.2008 - v.z.1601/08
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 16/2017, ktorý vypracoval Ing. Michal Ižák, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: odhad hodnoty nehnuteľností, pozemné stavby zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod číslom 913353.
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 21.04.2017
Hodnota predmetu dražby bola stanovená vo výške 228.000,- EUR.
K. Najnižšie podanie 171.000,- EUR (slovom: jednostosedemdesiatjedentisíc eur)
L. Minimálne prihodenie 3.000,- EUR (slovom: tritisíc eur)
M. Dražobná zábezpeka a) výška 15.000,- EUR (slovom: pätnásťtisíc eur)
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka č. SK71 0200 0000 0019 5703 8659 (BIC:SUBASKBX), vedený vo VÚB, a.s. s variabilným symbolom 1042018.
2. V hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo v mieste konania dražby.
3. Banková záruka.
4. Notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Príjmový pokladničný doklad na hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka zložená do pokladne dražobníka, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky, 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby v hotovosti alebo bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka č. SK71 0200 0000 0019 5703 8659 (BIC:SUBASKBX), vedený vo VÚB, a.s. s variabilným symbolom 1042018 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby v prípade, že suma dosiahnutá vydražením presiahne 6.640,- EUR; v opačnom prípade hneď po ukončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín: 03.04.2018 o 10:30 hod. 2. termín: 17.04.2018 o 10:30 hod.
Miesto obhliadky Boženy Nemcovej 3853/4, Trnava
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa ohlásia aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0112. Po-Pi 8:00 - 16:00. V zmysle § 12 ods. 2 a § 13 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách je vlastník predmetu dražby, držiteľ alebo nájomca povinný umožniť riadnu obhliadku predmetu dražby v stanovených termínoch.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa osobitného predpisu, ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Marta
c) priezvisko Pavlovičová
d) sídlo Šafárikovo námestie 4, 811 02 Bratislava