Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 31/2018
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 13.2.2018
  • Značka:
  • X001323
1. aukčná, s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 002/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko 1. aukčná, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Prachatická9320/1A960 01 Zvolen
a) Názov ulice/verejného priestranstva Prachatická
b) Orientačné/súpisné číslo 9320/1A
c) Názov obce Zvolen d) PSČ 960 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Banská Bystrica , oddiel: Sro , vložka číslo: 32180/S
IV. IČO/ dátum narodenia 50926187
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Zasadacia miestnosť Notárskeho úradu JUDr. Jozefa Brázdila, notára so sídlom na adrese Bystrický rad 314/69, 960 01 Zvolen
D. Dátum konania dražby 02. 02. 2018
E. Čas konania dražby 09:30 hod.
F. Kolo dražby Prvé kolo
G. Predmet dražby

Byt č. 2 – B nachádzajúci sa vo vchode 0 (slovom: nula) na 10. poschodí domu so súpisným číslom 477 stojacom na parcele č. 531/3, zapísanom na LV č. 1788 vedenom Okresným úradom Žiar nad Hronom, katastrálny odbor pre okres Žiar nad Hronom, obec Žiar nad Hronom, k.ú. Žiar nad Hronom.

H. Opis predmetu dražby

Byt č. 2 - B s príslušenstvom v bytovom dome súpisné číslo 477 na parcele C-KN č. 531/3; ulica Dr. Janského, k. ú. Žiar nad Hronom

POPIS

Dispozičné riešenie:

Polyfunkčný dom súpisné číslo 477 je postavený na parcele C-KN č. 531/3; ulica Dr. Janského; katastrálne územie Žiar nad Hronom, obec Žiar nad Hronom, okres Žiar nad Hronom. Dom má trinásť nadzemných podlaží (prízemie a dvanásť poschodí) a jedno podzemné podlažie. Prízemie je prístupné zo vstupnej haly, nachádza sa v ňom vrátnica, obchodné a komunikačné priestory. Podzemné podlažie je prístupné centrálnym schodiskom zo vstupnej haly na prízemí. V podzemnom podlaží sa nachádzajú spoločné a komunikačné priestory (nie sú zriadené pivnice k jednotlivým bytom). V druhom až trinástom nadzemnom podlaží sú umiestnené byty a ubytovacie priestory (objekt slúži aj pre účel ubytovne). Dom má 1 vchod.  

Spoločné časti domu:

Základy domu sú z prostého betónu.

Zvislé konštrukcie – nosné steny sú zo železobetónových panelov. Dielce sú plné alebo s otvormi pre osadenie zárubní.  Obvodový plášť je samonosný. Zapustenie nosných stien do obvodového plášťa je v stykoch. Priečky sú betónové.

Vodorovné konštrukcie - stropné konštrukcie sú z plných železobetónových panelov s dutinami pre elektroinštaláciu. Zmonolitnenie konštrukcie zabezpečuje stykovanie výstuže so zálievkou cementovou maltou. Stropné konštrukcie sú povrchovo upravené stierkou a maľbou. Schodištia sú železobetónové, prefabrikované vytvorené z dielcov podesty a schodiskových ramien. Nášľapná vrstva schodiska - PVC.

Strecha - strešný plášť je dvojplášťová konštrukcia s vetranou medzerou, asfaltová krytina. Na streche sa nachádzajú vetracie komory pre odvetranie bytových jadier. Klampiarske konštrukcie - pozinkovaný plech.

Úpravy povrchov - vonkajšie - v časti prízemia obklad umelý kameň, vnútorné omietky hladké.

Výplne otvorov - okná v spoločných priestoroch sú oceľové. Dvere v spoločných priestoroch sú prevažne hladké/drevené plné a zasklené v oceľových zárubniach. Vstupné dvere sú posuvné automatické.

Podlahy - v suteréne sú prevažne betónové zatrené cementovým poterom. Na chodbách pri bytoch a na medzipodestách schodiska sú PVC podlahy a vo vstupnej hale keramická dlažba.

Polyfunkčný dom je po kompletnej obnove v roku 2014.

Spoločné zariadenia:

Elektroinštalácia, centrálny rozvod vody, kanalizačné zvody (splaškové a dažďové), slaboprúdové rozvody, bleskozvod. Bytový dom je vybavený osobnými výťahmi.

Byt č. 2 - B na 10. poschodí:

Ohodnocovaný jednoizbový Byt č. 2 - B sa nachádza v stredovej sekcii domu na 10. poschodí (11. nadzemnom podlaží). Byt pozostáva z jednej izby spojenej s kuchynským kútom, predsiene a kúpeľne s WC. Byt je s typovým vybavením.

Vybavenie bytu

Podlahy - PVC,

Okná - plastové,

Vnútorné dvere - hladké plné v kovovej zárubni, vchodové dvere - hladké plné v kovovej zárubni,

Vykurovanie bytu - ústredné teplovodné, vykurovacie telesá  - s namontovanou regulačnou technikou, 

Rozvody elektriny,

Rozvody vody pre teplú aj studenú vodu, vodovodné batérie - vodovodné batérie sú nerezové pákové, v kúpeľni v sprchovacom kúte nerezová páková batéria so sprchou,

Vnútorné povrchy - vápenno-cementová omietka s náterom, v kúpeľni s WC a v kuchyni za kuchynskou linkou je vyhotovený keramický obklad,

Vybavenie kúpeľne / záchodu - sprchovací kút, keramické umývadlo a stojatý záchod,

Vybavenie kuchyne - kuchynská linka vyrobená na báze dreva s nerezovým drezom a elektrickým sporákom s elektrickou rúrou.

Ostatné vybavenie - nie je.

Podiel priestoru bytu na spoločných častiach a spoločných zariadeniach bytového domu je vo výške 2322 / 788382. 

Podľa získaných podkladov bol polyfunkčný dom daný do užívania v roku 1975. Technický stav nehnuteľnosti je primeraný veku bez viditeľného poškodenia prvkov dlhodobej životnosti. Životnosť bytového domu stanovil znalec odhadom s ohľadom na konštrukčné vyhotovenie, súčasný technický stav a realizovanú kompletnú obnovu v roku 2014 - 100 rokov.

Pozemok LV č. 1788

POPIS

Podľa Listu vlastníctva č. 1788 sa jedná o pozemok v zastavanom území obce, v širšom centre mesta, parcela C-KN č. 531/3 v katastrálnom území Žiar nad Hronom, obec Žiar nad Hronom, okres Žiar nad Hronom. Pozemok je rovinatý, pravidelného tvaru. Prístup k pozemku je z miestnej spevnenej komunikácie na ulici Dr. Janského, ktorá vedie pozdĺž juhovýchodnej hranice pozemku. Pozemok nie je oplotený. V danej lokalite ide o bezproblémové dopravné spojenie, dostupnosť prostriedku autobusovej dopravy (cca 10 min. pešo), taxislužby, železničnej dopravy (cca 30 min. pešo). V  blízkosti je zástavba bytových domov a objektov občianskej vybavenosti. V lokalite sú situované všetky podstatné inžinierske siete.

Východiskovú hodnotu pozemku stanovil znalec v zmysle Vyhlášky č. 492/2004 Z. z., pre obec Žiar nad Hronom je to 9,96 €/m2. Všeobecná hodnota pozemku je určená metódou polohovej diferenciácie, ktorá je upravená celkovým koeficientom prepočtu polohy, ktorý je násobkom jednotlivých koeficientov vyplývajúcich z polohy pozemkov.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Stav predmetu dražby zodpovedá veku nehnuteľnosti, pričom je potrebné vychádzať z údajov uvedených v časti H. - Opis predmetu dražby. Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Ťarchy zapísané v časti „C“ listu vlastníctva č. 1788, vedeného Okresným úradom Žiar nad Hronom, katastrálny
odbor, pre k. ú. Žiar nad Hronom, obec Žiar nad Hronom, okres Žiar nad Hronom:
- Pre B1-283 - Zákonné záložné právo podľa § 15 zákona č.182/93 Z.z. v prospech ostatných vlastníkov
bytov a nebytových priestorov, Z 1631/13 - pol.1330/13,
- Z-1410/2017 - Exekučné záložné právo EX 317/2011 od Exekútorského úradu Žiar nad Hronom,
Jesenského 61, 965 01 Žiar nad Hronom, súdny exekútor JUDr. Ing. Miroslav Paller v prospech oprávneného: Dunko
Michal, nar. 17.7.2003, Veľká Lehota 47 na byt č. 2-B, 10.p., vchod 0 v bytovom dome č. s. 477 na CKN par. č. 531/3
a podiel na spoločných častiach a zariadeniach domu a pozemku CKN par. č. 531/3 o veľkosti 2322/788382 zo dňa
29.6.2017 - listina zapísaná dňa 3.7.2017 - pol. 1575/17.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 6 000,00 EUR
K. Najnižšie podanie 5 220,00 EUR
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Denisa Kapusňáková
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Krivánska
b) Orientačné/súpisné číslo 6615/28
c) Názov obce Banská Bystrica - Sásová d) PSČ 97411
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 03.03.1996
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby bola určená znaleckým posudkom, ktorý vypracoval:
Ing. Mária Kubišová, M. Bela 2393/1, 960 01 Zvolen,
číslo znaleckého posudku 84/2017.
Znalcom určená cena predmetu dražby: 5 800,00 EUR (slovom: päťtisícosemsto euro)