Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 15/2018
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 22.1.2018
  • Značka:
  • K004564
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Zdenko Sikora
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Čadca 2398, 02201 Čadca
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 08.10.1975
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Mgr. Richard Koiš MBA
Sídlo správcu: Štiavnická 2018/7, 03401 Ružomberok
Kotakt na správcu : kois@prpartners.sk, 0915/877 933
Spisová značka správcovského spisu : 1K/23/2014 S1300
Spisová značka súdneho spisu : 1K/23/2014
Druh podania : Oznámenia súvisiace s dražbou majetku podliehajúceho konkurzu

O Z N Á M E N I E   O   O P A K O V A N E J   D R A Ž B E

 

Mgr. Richard Koiš, MBA, ako správca konkurznej podstaty úpadcu Zdenko Síkora, oprávnený zorganizovať dražbu na účely speňažovania majetku úpadcu v zmysle § 92 ods. 1 písm. d) zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii (ZKR) za primeraného použitia ustanovení zákona č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách a o doplnení zákona č. 323/1992 Zb. o notároch a notárskej činnosti (Notársky poriadok) v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dobrovoľných dražbách“) zverejňuje podľa ustanovenia § 17 zákona o dobrovoľných dražbách a v spojení s § 92 ods. 6 ZKR nasledovné Oznámenie o dražbe:

 

Navrhovateľ:                          Mgr. Richard Koiš, MBA

Sídlo:                       Štiavnická 2018/7, 034 01 Ružomberok

IČO:                         42 067 286

Zapísaný:                 v zozname  správcov vedenom Ministerstvom spravodlivosti SR

Značka správcu:      S1300

ako správca konkurznej podstaty úpadcu:

Zdenko Síkora

narodený 08.10.1975,

trvale bytom: Rieka 2398, 022 01 Čadca

 

Dražobník:                              Mgr. Richard Koiš, MBA

Sídlo:                       Štiavnická 2018/7, 034 01 Ružomberok

IČO:                         42 067 286

Zapísaný:                 v zozname  správcov vedenom Ministerstvom spravodlivosti SR

Značka správcu:      S1300

(ďalej aj „Správca“ v príslušnom gramatickom tvare)

                                                                             

Miesto konania dražby:         v priestoroch kancelárie Správcu

                                                 adresa: Štiavnická 2018/7, 034 01 Ružomberok, okres Ružomberok, Žilinský kraj

 

Dátum konania dražby:         15.02.2018

 

Čas otvorenia dražby:           13:30 hod. (vstup na dražbu 30 minút pred otvorením dražby)

 

Dražba:                                   2. kolo dražby

 

Predmet dražby:                   Predmetom dražby sú nehnuteľnosti:

stavba – rodinný dom so súpisným číslom 2398, postavený na parcele registra „C" KN č. 3042 – zastavané plochy a nádvoria o výmere 282 m2, ulica Rieka 2398, 022 01 Čadca,

pozemok - parcela registra „C" KN č. 3042 – zastavané plochy a nádvoria o výmere 282 m2, 

pozemok - parcela registra „C" KN č. 3043 – záhrady o výmere 183 m2, 

všetko nehnuteľnosti v k. ú. Horelica, obec a okres Čadca, zapísané na LV  č. 109 vedenom Okresným úradom Čadca, katastrálny odbor,

v spoluvlastníckom podiele 1/4.

 

Označenie predmetu dražby:                                  

Nehnuteľnosti sa nachádzajú v obci: Čadca

katastrálne územie: Horelica

okres: Čadca

list vlastníctva: LV č. 109

stavba so súpisným číslom 2398, postavená na parcele registra „C" KN č. 3042

druh stavby: 10 - rodinný dom

parcela registra „C“ číslo:

č. 3042 – druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria o výmere 282 m2,

č. 3043 – druh pozemku: záhrady o výmere 183 m2

vo vlastníctve: Zdenko Síkora, narodený 08.10.1975, trvale bytom: Rieka 2398, 022 01 Čadca,

v spoluvlastníckom podiele 1/4.

 

Opis predmetu dražby:         Rodinný dom so súpisným číslom 2398

Dom sa nachádza v priestore južného okraja zastavaného územia okresného mesta Čadca, situovaný pred koncom horskej doliny SV časti Javorníkov, vzdialená južným smerom od centra okresného mesta vo vzdialenosti cca 4 km, pri konečnej zastávke autobusovej dopravy, v lokalite s miestnym názvom Vojty.  Uvedená komunikácia v doline – ul. Rieka je s asfaltovým povrchom. Vlastný objekt rodinného dumu je postavený východným smerom od konečnej zastávky autobusu, vo svahu na okraji lesného porastu, prístupný od ul. Rieka po spevnenej prístupovej komunikácii s rozbitým asfaltovým povrchom. V uvedenej prístupovej komunikácii je vybudovaný len rozvod pitnej vody a elektriky, v hlavnej komunikácii – ul. Rieka sú vedené – vybudované všetky základné rozvody inžinierskych sietí, na ktoré ale nie je možné rodinný dom napojiť, resp. napojiť len po vybudovaní nadmerne dlhých prípojok (zemný plyn a kanalizácia).Vlastný pozemok je mierne svahovitý s orientáciou na juhozápad, zastavaný len z časti rodinným domom. Rodinný dom je orientovaný svojou pozdĺžnou osou v smere SSZ-JJV, kedy obytné miestnosti rodinného domu sú orientované na SSZ a JZ. Pozemok je z južnej strany čiastočne tienený v priebehu dňa vysokým lesným porastom. Okolitá zástavba je v plnom rozsahu tvorená len objektmi individuálneho bývania.

Dom je samostatne stojaci (izolovaný), jednoposchodový, nepodpivničený, murovaný. Má charakter jednobytového rodinného domu pravidelného obdĺžnikového pôdorysu, zastrešený strechou - krovom sedlového tvaru, postavený na mierne svahovitom teréne svojpomocne a uvedený do užívania v roku 1972.

Dispozičné riešenie:

V I. NP (prízemí) sa nachádzajú priestory vstupnej chodby so schodišťom do II NP, prechodovej chodby do miestnosti garáže s dielňou (do ktorej je aj samostatný vstup cez garážové vráta v bočnej strane domu), vľavo zo vstupnej chodby je prístup do miestnosti (letnej) kuchyne s prechodom do izby, pri garáži je oddelený priestor skladu paliva(uhlia) a v zadnej časti je kotolňa na pevne palivá. V II. NP (1.poschodie) sú riešené priestory schodišťovej haly, priamo je vstup do miestnosti kúpeľne, vľavo prechod do centrálnej chodby bytu v II. NP, z ktorej je prístup do kuchyne s prechodom do ľavej prednej izby, priamo z chodby je vstup do pravej prednej izby (obývacej) a vľavo je malá detská izba a komora so schodišťom do povalového priestoru.

Technické riešenie:

Základy stavby sú plošné, betónové – pásové s vodorovnou izoláciou, obvodové steny domu sú murované zo škvárových kvádrov v skl. hr. 30 cm, vodorovné nosné konštrukcie – stropy - sú žel. bet. monolitocké dosky s rovným podhľadom, schody sú drevené jednoramenné priame, deliace priečky v dome sú murované, vnútorné omietky sú dvojvrstvové vápenné – hladené, vI. NP bez omietok v sklade uhlia a kotolni, podlahy v I. NP sú drevené – doskové (kuchyňa a izba) a z cementového poteru, v sklade uhlia je hlinená, podlahy obytných miestností v II. NP sú drevené – doskové, podlahy ostatných miestností sú povlakové z linolea a keramickej dlažby 10/10 (kúpeľňa), okná sú na dome drevené – dvojité s doskovým ostením, vykurovanie domu je ústredné teplovodné z centrálneho zdroja – kotla na pevné palivá (peletky so zásobníkom v kotolni I. NP, radiátory sú oceľové, plecové -rebrované, rozvody vody sú v oceľových rúrkach, ohrev TÚV je zásobníkovým ohrievačom pri kotli ÚK, kanalizácia je zo splachovacieho záchodu, kuchýň a kúpeľne z liatinových rúr, vyvedená do vlastnej kanalizačnej žumpy mimo pozemku vlastníka, elektroinštalácia je v dome 230/400 V s poistkami, rozvody zemného plynu v dome nie sú, rovnako ako ani slaboprúdové rozvody.

V I. NP je v kuchyni osadená typová kuchynská linka z materiálu na báze drevnej hmoty v celkovej rozvinutej dl. 1,80 m, drez smaltovaný, drezová vodovodná batéria ventilová, sporák plynový na PB bez odsávača pár, keramický obklad steny popri linke, v kotolni je vyššie uvedený kotol ÚK na pevné palivá a zásobník na TÚV,

V II. NP je v kuchyni osadená novšia kuchynská linka v dl. 1,80 m z materiálu na báze drevnej hmoty, drez je antikorový s odkladacou plochou, drezová vodovodná batéria je antikorová - páková, samostatne je stojaci plynový sporák na PB s odsávačom pár - digestorom, keramické obklady stien popri linke a pri sporáku, v kúpeľni je osadená klasická smaltovaná kúpacia vaňa, keramické umývadlo a splachovací záchod Combi, vodovodné batérie sú na umývadle ventilová a na vani antikorová - páková ak so sprchovacou ružicou, na stenách sú keramické obklady do výšky 1,60 bm, na stene nad vaňou je pripevnený elektrický zásobník - bojler na prípravu TÚV pre kúpeľňu, v chodbe bytu je pri komíne umiestnená liatinová pec na pevné palivá.

Zastrešenie domu je v prevládajúcom rozsahu dreveným krovom sedlového tvaru (časť pôdorysu nad schodišťovou chodbou a kúpeľňou je zastrešená plochou strechou s lepenkovou krytinou), krytina na krove je z hladkého pozinkovaného plechu, klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu v rozsahu žľaby, zvody, parapety a záveterné lišty, fasádne omietky sú klasické brizolitové.

Dom je vybudovaný svojpomocne na nižšej kvalitatívnej úrovni a z menej kvalitných stavebných materiálov. Hlavné nosné konštrukcie – obvodové steny, sú murované z domácky vyhotovených škvarových tvárnic v skl. Hr. 30 cm, preto dom absolútne nespĺňa požiadavky na zabezpečenie požiadaviek na energetickú úspornosť stavieb. Z uvedeného dôvodu stavba vyžaduje menšiu opravu, ktorá sa dotýka aj rekonštrukcie a modernizácie celého vnútorného technického stavu vybavenia tak, aby bola dosiahnutá aspoň priemerná štandardná úroveň bývania v rodinných domoch v aktuálnom čase. Predpokladaná technická životnosť stavby – 80 rokov.

 

                                               Pozemky

Pozemky sa nachádzajú v zastavanom území obce Čadca, situované v jeho južnej – okrajovej časti pri konci horskej doliny SZ okraja  pohoria Javorníky. Lokalita je vybavená inžinierskymi sieťami v rozsahu rozvodov vody, kanalizácie, elektriky a zemného plynu, vlastný objekt situovaný cca 110 m do kopca od asfaltovej komunikácie v doline – ul. Rieka, je možné napojiť len na vodovod a elektriku. Obec – okresné mesto Čadca, je vybavená objektmi základnej a vyššej občianskej vybavenosti a to na úrovni väčšieho okresného mesta. V mieste je autobusová, železničná a taxi doprava. Pozemok je mierne svahovitý, orientovaný na JZ. Je prístupný po spevnenej asfaltovej prístupovej komunikácii napojenej na miestnu komunikáciu.

 

Práva a záväzky viaznuce  na predmete dražby:          

LV č. 109

Por.č. 1:

Právo doživotného bývania a užívania darovaných nehnuteľností v prospech Síkoru Milana r.Síkora(29.5.1946) - 145/09

 

Poznámka:                             Vlastnícke právo prechádza na vydražiteľa udelením príklepu. Prechodom vlastníckeho práva (speňažením) zanikajú všetky záložné práva postupom podľa § 93 ods. 2 Zákona č. 7/2005 z. z. o konkurze a reštrukturalizácií v znení neskorších predpisov, ak predtým nezanikli postupom podľa § 28 ods. 2 uvedeného zákona.

Práva osôb vyplývajúce z vecných bremien viaznucich na predmete dražby nie sú dotknuté prechodom vlastníckeho práva dražbou.

 

Všeobecná hodnota podľa vyhlášky 492/2004 Z. z.:                    

11.300,- €               

znalecký posudok č.:            

104/2017 zo dňa 01.07.2017 v zmysle doplnenia zo dňa 11.12.2017 (číslo znaleckého úkonu 176/2017)

vypracoval:                            Ing. Pavol Raška, znalec

 

Najnižšie podanie:                 7.910,- € 

 

Minimálne prihodenie:          300,- €                  

 

Dražobná zábezpeka:            1.000,- €

 

Spôsob zloženia dražobnej zábezpeky:           

1. bezhotovostný prevod na účet dražobníka č. ú.: SK80 7500 0000 0040 2082 8444, BIC (SWIFT): CEKOSKBX, vedený v ČSOB banke, a.s., a to najneskôr do otvorenia dražby s preukázaním sa potvrdenia o úhrade zákonom povoleným spôsobom,

2. vklad na účet dražobníka č. ú.: SK80 7500 0000 0040 2082 8444, BIC (SWIFT): CEKOSKBX, vedený v ČSOB banke, a.s., a to najneskôr do otvorenia dražby s preukázaním sa potvrdenia o vklade zákonom povoleným spôsobom,

3. vo forme bankovej záruky.

                                                              

Doklad o zložení dražobnej zábezpeky:           

1. originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky s potvrdením banky odosielateľa o skutočnosti, že peňažné prostriedky boli odoslané odpísaním z účtu odosielateľa pod podmienkou, že budú pripísané na účet dražobníka,

2. originál dokladu o vklade na účet dražobníka,

3. originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky.

Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.

 

Lehota na zloženie dražobnej zábezpeky:  

Najneskôr do otvorenia dražby.

 

Vrátenie dražobnej zábezpeky:                            

Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby najneskôr však do 3 dní.

 

Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením:                          

Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením bezhotovostným prevodom na účet dražobníka č. ú.: SK80 7500 0000 0040 2082 8444, BIC (SWIFT): CEKOSKBX, vedený v ČSOB banke, a.s., a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením. Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640,- €, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby.

 

Termín obhliadky:                                

1. obhliadka 30.01.2018 o 16:00 hod.

2. obhliadka 06.02.2018 o 16:00 hod.

 

Organizačné opatrenia:         Záujemcovia o vykonanie obhliadky sa prihlásia telefonicky najneskôr 24 hodín pred stanoveným termínom obhliadky na t. č.: + 421 44 38 11 706. Obhliadky je možné vykonať aj mimo termín stanovený v oznámení o dražbe po predchádzajúcej dohode s Mgr. Richardom Koišom, MBA. Bližšie informácie na t.č.: + 421 44 38 11 706.

 

Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby:              

Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice najneskôr do 5 dní.

 

Podmienky odovzdania predmetu dražby:                 

Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby.

Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov.

 

Upozornenie:                          Účastníkom dražby môže byť osoba, ktorá spĺňa podmienky ustanovené zákonom č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách a dostavila sa s cieľom urobiť podanie.

 

Upozorňujeme všetky osoby, ktoré majú k predmetu dražby predkupné alebo iné práva, že ich môžu preukázať najneskôr do začatia dražby a môžu ich uplatniť na dražbe ako dražitelia.

 

 

Poučenie:                                 V zmysle § 21 zákona o dobrovoľných dražbách platí, že:

 

„(2) V prípade, ak boli porušené ustanovenia tohto zákona, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu okrem prípadu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa osobitného predpisu;12b) v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka (§ 23).

(3) Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa odseku 2, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.

(4) Účastníkmi súdneho konania o neplatnosť dražby podľa odseku 2 sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa odseku 2.

(5) Ak vydražiteľ zmaril dražbu alebo ak súd určil dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.

(6) Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste a ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.“

 

Notár osvedčujúci

priebeh dražby:                     JUDr. Silvia Kováčiková so sídlom: A. Bernoláka 6, 034 01 Ružomberok

 

 

V Ružomberku, dňa 16.01.2018

 

Za navrhovateľa:                                                                                                  Za dražobníka:

 

 

 

 

-----------------------------                                                                                       -------------------------------

Mgr. Richard Koiš, MBA                                                                                        Mgr. Richard Koiš, MBA

správca konkurznej podstaty úpadcu:                                                                                 správca

Zdenko Síkora